Get Adobe Flash player

Moguće je da će u budućnosti slikar možda, jače prigrliti figuraciju i nastaviti svoje istraživanje

 
 
Slikar Mladen Žunjić ponajprije je poznat kao autor niza ciklusa snažnog kolora i apstraktnih motiva, uvezanih u niz slika velikog formata u ulju i akrilu.
http://metro-portal.hr/img/repository/2019/09/medium/mladen_zunjic__977.jpg
Nedavno je dovršio ciklus koji nosi zanimljivi naslov Reljefni kolorizam. Naravno i u ovom dijelu opusa Žunjić strastveno istražuje  raznolike mogućnosti i dosege pojedinih boja ili sklopa boja, nastojeći kao i uvijek izvući maksimum i iz svoga slikarstva ali i iz motiva i iz čudesnog kolora.
 
Novi ciklus nosi elemente stanovitog povratka figurativnom slikarstvu, odnosno minuciozno ispitivanje pojedinih koraka na putu određenog približavanja neapstraktnom.
https://linker.hr/i/r/09-2019/98d9d1444ce0b9458b89a9120dc805d6.jpg
Nove slike karakterizira uznemirenost ploha, sučeljavanje obojenih segmenata dominantnim bojama, ali uz nešto manje ritma i strujanja energije, kao što je i uglavnom uobičajeno za slikarstvo Mladena Žunjića. Ovoga puta ritam je usporeniji, mirniji, odmjereniji, kao u onim trenutcima kada se mora donijeti sudbonosna odluka u kratkom vremenu odlučivanja.
 
Dojma sam kako je slikar ovaj niz slika posvetio plesačima, baletu, teško izvedivim koreografijama, umjetnosti plesa i pokreta. Izrazito život možebitnih likova plesača i njihov nadahnuti ples vidljiv je na gotovo svim slikama najnovijeg niza. Moguće je da će u budućnosti slikar možda, jače prigrliti figuraciju i nastaviti svoje istraživanje.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

Tko je "zaslužan" što je 2018. mason Dražen Jelenić došao na čelo DORH-a?

Četvrtak, 20/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1308 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević