Get Adobe Flash player

Žunjić kreira nove svjetove, još neviđene krajobraze koji se skrivaju u budućnosti

 
 
Jedan od segmenata istraživanja, vrlo vrijednog hrvatskog umjetnika, slikara Mladena Žunjića jest i pitanje mogućnosti boje, boja, vertikala i  horizontala kolorita.
https://www.politikaplus.com/upload/images/gallery/S/slika%20mladena%20%C5%BE.%202.jpg
U dosadašnjem obimnom opusu jasno je da je Žunjiću boja temeljni element slikarstva, pojedinačne boje i cjelokupni dijapazon kolora jer na tome zasniva svoju artističku osobnost.
 
Naravno, slikar se vješto i nenametljivo koristi pozitivnim tekovinama proteklih vremena u razvoju umjetnosti, koristeći ih tek u krajnjoj nuždi. S druge strane valja istaknuti kako kontinuirani i strastveni rad umjetnika donosi u konačnici  znatnu slobodu izbora djela za izlaganje ali i u tom neprekinutom nizu autor može precizno opaziti karakteristične elemente građenja slike i odlučiti o mogućim korekcijama ili pak promjenama.
 
Nekoliko slika čini atraktivni ciklus Lirskih apstrakcija , izvedenih u kombinaciji ulja i akrila na uobičajeno velikom formatu platna.
https://www.politikaplus.com/upload/images/gallery/S/slika%20mladena%20%C5%BE.1.jpg
Pred nama je niz oslobođenih tijekova, pravaca kretanja oslobođene boje koja se širi u svim pravcima poput vulkanske magme, dopirući iznimno daleko i ostavljajući duboke tragove. Slike mogu odavati i dojam fotografija Zemlje učinjene iz svemira, odakle na njoj sve izgleda skladno i potrebno.
 
I ovdje kod ovih slika možemo govoriti o znatnoj nazočnosti energija koja se giba unutar boja, stvarajući novi krajobraz, novi prostor. Da, može se reći kako Žunjić kreira nove svjetove, još neviđene krajobraze koji se skrivaju u budućnosti.
 

Miroslav Pelikan

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Srijeda, 29/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1338 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević