Get Adobe Flash player

Autor suvereno vlada bojom i velikim formatom, neprestano istražujući svekolike mogućnosti i motiva i boje i površine slike

 
 
Vrijedni zagrebački slikar Mladen Žunjić, autor obimnog i kompleksnog opusa koga čini niz ciklusa, većinom izvedeni u ulju i akrilu na velikom formatu platnu, od jednog metra na više, ovih se dana predstavio s novim slikama, ulje akril veliki format platna s vrlo zanimljivom paletom motiva, riječ je o seriji fantastičnih krajobraza, izrazitog karakterističnog ,snažnog kolorita.
http://mojzagreb.info/images/uploads/vijesti/39785/mladen_zunjic_2.jpg
Iako je vrtloženje nazočnih ovala, okrugastih oblika i dalje vidljivo, ipak se osjeti usporavanje golemih količina energija koje su u prijašnjim ciklusima gromovito prolazile i izlazile iz volumena slike.
 
Temeljni osjećaj koji se nesputano javlja pri kontaktu sa ovim slikama jest mir, mirnoća, tišina, staloženost, očekivanje.
 
Pred nama je svijet u mirovanju, možda i u nekom presudnom trenutku kada se mora donijeti krucijalna odluka a za koju nismo spremni ili je jednostavno ne možemo izbjeći.
https://www.zagrebonline.hr/wp-content/uploads/2019/06/20190501_152544.jpg
Žunjić je stvorio seriju slika fantastičnih krajobraza,zabilježeni onakvi kakvi jesu, onako kako kako ih autor u svojoj nutrini vidi i doživljava. Stvarnost irealnog svijeta, nedohvatljive imaginacije svemirskih volumena, tajnoviti prostori duha, tu su možebitni naslovi slika iz najnovijeg Žunjićevog ciklusa. Žunjić suvereno vlada bojom i velikim formatom, doista neprestano istražujući svekolike mogućnosti i motiva i boje i površine slike.
 

Miroslav Pelikan

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li štrajk u školama?

Petak, 18/10/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1297 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević