Get Adobe Flash player

Raskoš kolorizma i figurativnost glavna su obilježja autorove slikarske imaginacije

 
 
U redovitom programu Hrvatske Paneuropske unije, osim kontakata s europskim institucijama, političkih i kulturoloških tribina, važan su oblik djelatnosti izložbe koje prezentiraju hrvatsku baštinu svijetu i obratno. U nastojanjima da se u Zagrebu predstave mnogi hrvatski umjetnici iz cijele domovine i svijeta, 22. travnja 2012. otvorena je izložba slikara i skulptora iz Vinkovaca 
https://2.bp.blogspot.com/-aWhigJAFYoA/Ws_gVxJYcFI/AAAAAAAAUsk/cYaaQqNoEkYTe2ciM05CkygeFHV_AykcACLcBGAs/s1600/VLADIMIR.jpg
Raskoš kolorizma i figurativnost glavna su obilježja njegove slikarske imaginacije, a osnovni duhovni prostor romantičarska očaranost mimesisom. Predstavio se i kao grafičar te crtežom obuhvatio vukovarske kao i primorske teme Vladimira Živaljića.
 
Nekada vukovarski branitelj, a danas uspješni umjetnik, predstavio se bogatim opusom slika u raznim tehnikama - od ulja na platnu do akvarela, a kao skulptor plitkim reljefima u mekanome limu i figurama u gipsu i bronci. Tematski krugovi su pejzaži, portreti, mrtve prirode, a posebna zanimljivost njegova slikarstva je reinterpretacija "Po načinu starih" u kojem opusu se u novom ruhu pojavljuju hrvatski slikari: Nasta Rojc, Nikola Mašić, Jerolim Miše, Slava Raškaj, "münchenska grupa" ili europski impresionisti. Raskoš kolorizma i figurativnost glavna su obilježja njegove slikarske imaginacije, a osnovni duhovni prostor romantičarska očaranost mimesisom. Predstavio se i kao grafičar te crtežom obuhvatio vukovarske kao i primorske teme.
HPEU je još jednom pružila mogućnost da se predstavi publici raskošni i bajkoviti svijet samonikloga umjetnika koji se raduje uzbudljivim ljepotama u likovnoj umjetnosti. Izložbu su otvorili predsjednik HPEU-a dr. Pavo Barišić i kustosica prostora HPEU-a Nevenka Nekić prof., a glazbeni okvir bila je glazba Mozarta i Czernyja u izvedbi mlade pijanistice iz Vukovara Magdalene Živaljić.
 

Nevenka Nekić, https://www.hkv.hr/kultura/vijesti-kultura/11327-qtragoviq-vladimira-ivaljia.html

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 23/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1254 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević