Get Adobe Flash player

Uvijek ju čekamo, umjesto da ju zovemo sami

 
 
Sreća ima zdrave zube, seku i bracu, mamu i tatu. Sreća ima sve petice u školi i trenira gimnastiku. Pozvana je na sve rođendane i svi joj daju leksikon da ga ispuni. Sreća uvijek ima za sladoled i kino četvrtkom.
Nikad ne zakasni na autobus i nikad ne ugazi u lokvu. Sreća živi tamo gdje mi odredimo da živi, ona se rado nastani, no tako ju je teško zadržati pa čak i kao podstanarku. Deložiramo ju po hitnom postupku ako ne ide sve po planu, sreća je na ulici u tren oka, sa svim svojim stvarima: osmijehom, raspoloženšću i poletnošću.
https://ideapod.com/wp-content/uploads/2016/10/stencil.facebook-post-15.jpg
Uvijek ju čekamo, umjesto da ju zovemo sami. Uvijek mislimo da se sve kazaljke na svim satovima svijeta trebaju poklopiti kako bi ona došla, no istina je drugačija: ona se rado odaziva i rado se druži. Moja sreća živi u mojoj obitelji, u njihovoj bezuvjetnoj ljubavi i podršci, svađi i šali... Moja sreća živi u mojim prijateljicama i prijateljima, u našim izlascima, razgovorima, čekanjima dok jednom kasni, potpisivanju na predavanjima, dijeljenju komada pizze, poznavanju sitnih navika...
 
Moja sreća živi u ispunjavanju ambicija, živi i u trenutku dok idem na predavanje, a na ulici nema nikoga, mirišu jutranja peciva i čujem samo svoje korake i kamione dostave. Ponekad život poruši sve mostove prijateljstva između sreće i života, no treba znati da sreća uvijek lebdi negdje u blizini i sramežljivo čeka naš poziv. Svojom pristupačnošću nam se čini još daljom. No, treba se odvažiti i pozvati ju makar na kavu, tko zna, možda od poznanice postane prijateljicom za čitav život.
 

Ivana Glavan

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1118 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević