Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nije bilo ‘bliskog kontakta’ prilikom premijerova kratkog susreta, manjeg od tri minute, i fotografiranja bez rukovanja, s tenisačem Novakom Đokovićem prilikom zadarskog Adria Toura. Zato premijer Plenković ne treba poduzimati nikakve dodatne mjere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju.
Priopćenje iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo o Plenkovićevu milovanju Novaka Đokovića
 
- Antifašizam se više ne može i ne smije dovoditi u pitanje jer je temelj hrvatske državnosti.
Urednički komentar Hine nakon jugopartizanskog okupljanja u šumi Brezovici 22. lipnja 2010.
 
- Andrej Plenković je umjereni političar desnog centra.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Srbi su otišli u vrijeme Oluje ili prije nje i to je završilo 1995. godine. Od tada je otišlo duplo više Hrvata i to je problem. Odlazak Srba je početak problema, jer je te teritorije ostavio prazne. Srbi u Hrvatskoj su bili žrtve agresivne politike Slobodana Miloševića. Onda su bili žrtve straha od relativizacije ustaštva, a toga je bilo. Zatim dolazi činjenica da su pokrenuli oružani ustanak i da balvan revolucija i rat nisu bili nešto ugodno u ovoj zemlji, tako da je posljedica moralo biti. Naravno, ne zagovaram ratne zločine, ali potpuno razumijem sve što se događalo. Je li Hrvatska mogla napraviti puno više, normalno da je, ali su i oni mogli napraviti puno manje.
Ivan Račan, sin zloglasnog jugokomunističkog političara, Lupiga.Com
 
- Koje li ironije! Prosvjednici u Washingtonu srušili i spalili spomenik Alberta Pikea, oca moderne masonerije, najmoćnijeg poznatog masona 33. stupnja u američkoj povijesti. Ali nisu ga oni, sirote, srušili jer je bio mason, nego i on je došao na red kao konfederacijski simbol. Sad su prešli crtu, jer su se dirnuli u duhovnog oca redatelja cijelog ovog cirkusa koji se kriju iza zavjesa pozornice. Zapravo, štogod taknu u Washingtonu, zadiru u masonsku baštinu, pa će biti zanimljivo gledati kako će veliki meštri primiriti neuku nestašnu dječicu. Pike im je prevelika faca da bi ga baš žrtvovali. Poznat kao luciferijanski svećenik.
Zoran Vukman, hrvatski politički analitičar na facebooku
 

TVRDNJE

 
- LGBT ideologija je ista kao i boljševizam. Ona je čak i opasnija i destruktivnija od boljševizma.
Andrzej Duda, poljski predsjednik, Tribun
 
- Šefik Džaferović je u ratu davao državljanstva mudžahedinima. Imam dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana (koje smo, kao država, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali).
Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, Dnevni avaz
 
- Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život” te dodao kako bi se silovane žene trebale konzultirati sa svojom obitelji o pobačaju.
Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta na sučeljavanju s G. Jandrokovićem
 
- Plenković, Pupovac i Milanović, kao i mnogi drugi, pa uostalom i svi mi, plod su povijesnoga razvitka začetog 1945., propuštenih prigoda i pogrješaka od samog zametka moderne hrvatske države 1990., a u ovom su trenutku svojevrsni usud, odraz hrvatske zbilje, tj. naših nesređenih političko-stranačkih i društvenih prilika. O političkoj se zbilji ne treba besplodno raspravljati i lamentirati te je svoditi na pojedince i osobne odnose. Političku zbilju političkim djelovanjem treba mijenjati.
Zlatko Hasanbegović, nositelj izborne liste Domovinskoga pokreta u I. izbornoj jedinici, Narod
 
- Što se tiče odvratne Pachamame, jasno je da je u tijeku postupna zamjena Majke Božje Majkom Zemljom, iz poštovanja prema globalističkoj i ekološkoj religiji. Neka budu vrlo oprezni kada se rugaju Djevici: uvrjede koje Gospodin oprašta kada su nanesene Njemu, On ne oprašta ako imaju za predmet Njegovu Presvetu Majku.
Nadbiskup Carlo Maria Viganò o uništavanju Crkve
 
- Dosta je Bergoglija, tog lažljivca i prevaranta - zašto se katolici masovno ne dignu na duhovnu pobunu, zašto dopuštamo da nas tretira kao poslušna goveda! Može nas biti sram - za što smo spremni živjeti i umrijeti?
Zoran Vukman, hrvatski filozof i katolički teolog na facebooku
 
- Staljinistički komunizam i onaj njemu bliski titoistički oduzeo je život mnogim nevinima. Vrijeme je da to shvate Komšići, Josipovići, Stazići i mnogi drugi. 
Fra Luka Marković, Katolički tjednik, Sarajevo
 
- Jedno je sigurno: ne ćemo pomrijeti u ovoj epidemiji, a slobode će, kao i uvijek, biti upravo onoliko koliko slobode budemo zaiskali. Ako vam je zdravlje važnije od ljudskih prava, onda je najbolje da više nikad niti ne izađete iz kuće. Sigurno ćete na taj način ostati zdravi. Pogotovo ako se s vladarom dogovorite na koji ćete mu način, tako ne izlazeći, pružiti trajnu podršku. Njemu i njegovim doktorima. Ali i to je, vjerujem, izvedivo. Imamo digitalne platforme, a imamo i glasanje iz postelja i grobova.
Miljenko Jergović, pisac, Portal Analitika, Podgorica
 
- Naravno i taj "duh" nije baš pretjerano snažan jer ga se politikom iseljavanja i doseljavanja nastojalo dodatno slabiti. No, dovoljno bi bio jak da se riješi četničko-autonomaških nasilnika samo da je u Istri Domovinskog rata bilo barem dva puna dana. Ovdje, vjerovali vi to ili ne, još vlada duh velikosrpskog yugo komunizma u glavama onih koji o bilo čemu odlučuju. Ali, bez brige, na kraju priče ipak pobjeđuje ono prirodno.
Nino Mogorović, politički analitičar iz Pule na facebooku
 

GOVOR MRŽNJE

 
- HDZ je fašistička stranka, a hrvatska Vlada fašisitička.
Gorjan Tozija, dužnosnik makedonske Vlade na društvenim mrežama
 
- Dok su u pitanju vaši životi i životi maloumnika koji vas slijede, potpuno se slažem da je irelevantno živite li ili ne. Dapače, društveno je korisno kad Darwin malo pročisti mulj. Problem je u tome što svojim praznovjerjem i idiotizmom ubijate i ljude. Nema neke razlike ubijate li zbog svog primitivizma ljude eksplozivom ili koronom. Izbrisali ste i posljednju razliku između talibana i katolibana.
Matija Babić, vlasnik protuhrvatskog portala Index na facebooku
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nikad ne možemo dovoditi u pitanje antifašizam, to je dio hrvatske povijesti na koji možemo i moramo biti ponosni.
Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Vlade A. Plenkovića u šumi Brezovici
 
- Sloboda, jednakost i pravda jednako je antifašizam.
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u šumi Brezovici
 
- Antifašizmu se ne smije staviti znak jednakosti s boljševičkim komunizmom.
Željka Josić, izaslanica predsjednika Sabora G. Jandrokovića u šumi Brezovici
 
- Od 2000. de facto je započela naša prava tranzicija od autoritarnog višestranačja prema demokraciji.
Vesna Pusić, orjunaška političarka u razgovoru s Juricom Körblerom, Glas Istre
 

AUTONOMAŠTVO

 
- IDS je odlučio ući u ovaj progresivni savez s jasnim ciljem da provede decentralizaciju od koje će koristi imati svi dijelovi Hrvatske.
Boris Miletić, predsjednik IDS-a, Glas Istre
 
- Hrvatska je danas jedna od najcentraliziranijih država u Europi, a PGS već 30 godina se dosljedno zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske. U PGS-u cijelo vrijeme naglašavamo važnost regionalnog koncepta u politici, a ovdje u Istri se uvijek dobro osjećamo.
Darijo Vasilić, predsjednik PGS-a, Glas Istre
 

DEMAGOGIJA

 
- Ako je naše sudjelovanje u vlasti problem za Hrvatsku, pa ne ćemo mi sudjelovati ni na koji način. Naći ćemo načina kako ćemo politički djelovati.
Milorad Pupovac, predstavnik srpske manjine u koaliciji s A. Plenkovićem, HRT
 
- Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena, suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati.
Blaženka Divjak, liberalna „ministarka“ orjunaškoga HNS-a u Plenkovićevoj prošloj Vladi na facebooku
 

GLUPOST

 
- U Brezovici okupila se skupina heroja koja je formirala prvi antifašistički odred i koja je Hitleru prva rekla odlučno ne.
Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca u šimi Brezovici, Hina
 

KOMENTARI

 
- Na svakom raskrižju Sarajeva su marokansko-alžirski-pakistansko-iranski i ostali kriminalci bez dokumenata koje neki zovu migrantima i, čast izuzecima, na to niti jedna služba ne reagira? Osim ako niste na raznoraznim potjernicama, postoji li jedan razlog da uništite osobne dokumente? Svaki od njih može magaretu rep iščupati, izgledaju kao reperi u New Yorku I PROSE S MARAMICAMA? Reakcija MUP-a i ostalih službi?
pejic_igor, Dnevni avaz, https://www.instagram.com/p/CBfZwzVhYCE/?utm_source=ig_embed
 
- Zadarski turnir je bacanje novaca poreznih obveznika i to je jako neodgovorno prema narodu kojem su gazde donijele covid19 a sad nek se sami hebu.
Marko Baković, https://www.novilist.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-neki-silno-zele-da-sve-bude-negativno-a-mi-cinimo-sve-da-u-hrvatskoj-bude-pozitivno/
 
- PRETUŽNA PRIČA. Osječki taksist Božo Mihaljević koji je došao raditi sezonu u Pulu: "MORAM OTIĆI NAKON TJEDAN DANA. VIKALI SU MI DA SAM USTAŠA I DA SE GUBIM IZ PULE" (GLAS ISTRE). Takvih četničko-autonomaških "odbora za doček" bilo još i u YUgi. Za takve bi trebalo vrijediti samo jedno pravilo, u izostanku funkcioniranja pravne države. Ono u Istri nije nastupilo samo zato što nadogradnja "milicije i ostalih organa i organizacija, te društveno političkih organizacija, poput IDS-a i HDZ-a" posvećuju izuzetno veliku pažnju hrvatskom nacionalizmu i imaju striktnu zadaću njegove permanentne kontrole. Duh treba ostati u boci.
Nino Mogorović, politički analitičar iz Pule na facebooku, https://www.facebook.com/nino.mogorovic?__cft__%5b0%5d=AZVGx2PX2Z1SYL4KpuUKVOlnzPKaMWamD1t-U0Gwdmc3I3IS58YRLLExvrsa0kaOQJpiU9s-Qtqy_lvVKo8y0zixlf5E3i6aoOgAx-7A7Q4dtsFCxR0uGrfWrzLrShEopYg&__tn__=-UC%2CP-R
 

LAŽ

 
- Nisam se s dodirivao na predizbornom skupu u Sisku.
Davor Božinović, ministar policije iz HDZ-a najprije je lagao, Dnevno
 

MITOMANIJA

 
- Za balkanskog Hazara, Cincara Miroslava Krležu, ustaše su bile mala, sasvim neznatna četa plaćenika.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

NAKNADNO PRIZNANJE

 
- Pokazao sam jednu vrstu slabosti, vidio sam prvi put puno novih ljudi, neke sam odbio laktom a kod nekih sam popustio.
Davor Božinović, ministar policije iz HDZ-a naknadno je priznao da je lagao, Jutarnji list
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
 - Plenković je mudro zaključio da je politika široke ruke prema svojim oponentima mnogo korisnija od sukoba, isključivanja, svađa ili ignoriranja. Kovač će se imati priliku boriti za preferencijalne glasove, što je korektna pozicija s obzirom na to da je prije samo četiri mjeseca potučen, uz svega 20 posto podrške članstva.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 

PRIMITIVIZAM

 
- Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će baja reći. Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivim životnim situacijama poput silovanja. Stoga i ja u znak potpore dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju”
Kolinda Grabar-Kitarović, bivša hrvatska predsjednica primitivno zagovara pobačaj, Jutarnji list
 
- Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!
Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka iz HNS-a prostački je pokazala srednji prst svim domoljubnim Hrvatima, Narod

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Nedjelja, 12/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1703 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević