Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Josipa Lisac i Zvjezdan Ružić maestralno su pokazali da himna može zvučati svakako ako je hrabrosti i umjetničke slobode.
Siniša Pavić, novinar Novoga lista
 
- Libija, s kojom imamo stoljećima ukorijenjene odnose, također je naš susjed na Mediteranu.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Stav, Sarajevo
 
- SDP će osigurati red i stabilnost, provesti reformu pravosuđa.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a obećava, Jutarnji list
 
- Milanović je izuzetno inteligentan i izuzetno načitan, vjerojatno jedan od političara s najviše znanja o nekakvoj teoriji politike.
Vojko Oberschnöll, SDP-ov gradonačelnik Rijeke, Večernji list
 
- Čega su zbir sadašnji bosanski muslimani? Po medijskim natpisima mi smo muslimanski narod kojeg sačinjava oko 10 tisuća selefija i oko 3 tisuće iranskih, valjda šijitskih, dobrovoljaca ostalih od rata u Bosni. Od toga je veliki broj potencijalnih terorista i špijuna koje su vrbovale strane obavještajne službe, posebno, kako je to ustvrdio bivši ministar sigurnosti, hrvatska SOA. Zar nas se takvih ne trebaju plašiti bliži i dalji susjedi, posebno oni s kojima bismo trebali bratski živjeti i graditi državu?!
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Mislim da smo baš na dobrom putu.
Igor Tudor, trener Hajduka nakon poraza u Splitu od Dinama s 2:0, SD
 

TVRDNJE

 
- Pjesma 'Bella ciao' s partizanskim, antifašističkim pokretom u Rijeci, apsolutno nema veze. Ima veze, kao što je poznato iz povijesti, s komunizmom, poratnim, s pseudokomunizmom u našem prostoru.
Slobodan Prosperov Novak, povjesničar hrvatske književnosti, komparatist i teatrolog, Narod
 
- Bosanski muslimani (Bošnjaci) nemaju odgovor na njihovu politiku (Dodika i Čovića). I to dobro znaju i Dodik i Čović da nemamo odgovor na srpsko-hrvatski secesionizam u Bosni i Hercegovini.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Kod udomljavanja prava djeteta su ključna i ne mogu biti ničim umanjena te se ne mogu dovoditi u kontekst bilo čijeg ostvarenja ljudskih prava na obitelj. Ustavni sud kod donošenja odluka mora imati u vidu i svoju percepciju u javnosti.
Igor Peternel, politički analitičar o sramnoj odluci Ustavnoga suda da homoseksualci mogu posvajati djecu, Narod
 
- Od djece koja bi inače trebala imati našu najveću brigu kao društvo, Ustavni sud je stvorio pokusne kuniće. Umjesto da imaju toplinu, obitelj s mamom i tatom, mi s njima radimo socijalne eksperimente. To je opasno, kao i to što je ovom odlukom Ustavni sud uzurpirao vlast Sabora.
Vice Batarelo, čelnik udruge Vigilare o sramnoj odluci Ustavnoga suda da homoseksualci mogu posvajati djecu, Narod

- Lijevi komentatori su uzbuđeni što je na otvaranju otpjevalo Bella ciao, no bolje da su titoisti otpjevali Ciao bei riječkim Talijanima, većini stanovništva grada, koje su pobili i potjerali, zauzeli im domove i tvornice pa prazan grad naselili novim ljudima od kojih su stvorili jugoslavenski melting-pot.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista o "Rijeci – prijestolnici europske kulture"
 
- Kurdistanska radnička stranka (PKK) u Rusiji se ne smatra terorističkom. Imamo Muslimansko bratstvo  na popisu terorističkih organizacija, a Muslimansko bratstvo je stranka Erdoğana. Erdoğan je, prema ruskom zakonu i strogo govoreći, terorist, stoga je vrijeme za djelovanje odlučnije i smislenije… Rata između Rusije i Turske ne će biti. Bit će lokalno sučeljavanje, jer nismo došli u Siriju da odemo odande i pustimo Turke.
Semjon Bagdasarov, ruski stručnjak za probleme na Bliskom istoku,  Logično
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Sporna ploča Stjepanu Javoru u Zagrebu, nije međutim, usamljen primjer apoteoze ustaštva kakvi primjeri u nizu sredina prolaze uz otvorenu suglasnost ili toleriranje od strane službenih instanci.
Sanja Modrić, jugoslavenska novinarka na portalu Autogram proglašava Stipu Javora (Brinje, 1877. - Srijemska Mitrovica, 1936.) "ustašom"
 
 - U Hrvatskoj je na djelu povampirenje ustaštva.
Fra Ivo Marković, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Vijesti.ba
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Pokušaji da se uljepša zločinačko lice Pavelićeve države ne prestaju, a provokacije te vrste dobivaju na dosta mjesta pravo građanstva i prikazuje ih se kao borbu za slobodno mišljenje.
Sanja Modrić, jugo-novinarka, Telegram, 27. II. 2020, https://www.telegram.hr/politika-kriminal/kako-usred-zagreba-kod-britanca-godinama-stoji-spomen-ploca-pavelicevom-zamjeniku-neustrasivom-borcu-za-ndh/
 
- Također, ne će se dijeliti Komunistički manifest građanima, nego slova iz tog teksta, a to je simbolična akcija podsjećanja na borbu radnika za svoja prava.
Vojko Obersnel, SDP-ov gradonačelnik Rijeke 20. II. 2020., Novi list
 
- Stoga bi se moglo reći da je pobjeda Zorana Milanovića na ovim izborima pobjeda njega samoga i onih hrvatskih birača, njih više od milijun, kojima je naprosto dosta nasilja nad demokracijom i institucijama sistema, koji su dajući glas Milanoviću osigurali da šef države ne bude više osoba koja je u pet godina mandata, kao ispostava desničarskog HDZ-a, Hrvatsku nastojala svesti na beznačajnu provinciju, posvađanu sa svim susjedima, fasciniranu NATO-fašistima i opasnim europskim populistima.
Heni Erceg, jugonovinarka i feralovka, TBT, Sarajevo i Mladina, Ljubljana
 

DAIDŽE

 
- Muslimani grade predivne džamije, prihvaća ih se kao europske ljude, oni se osjećaju Europljanima, prestaju praviti arabizaciju Europe nego dolaze i u njoj žive kao muslimani. Isto tako u islamskom svijetu gdje živi oko 200 milijuna kršćana događaju se predivni procesi.
Fra Ivo Marković, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Vijesti.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Vjerna sam vrijednostima HDZ-a i državotvornoj politici koju je zacrtao dr. Tuđman. HDZ pod vodstvom Plenkovića, ne može imati premca.
Zdravka Bušić, trenutačna podržavateljica pogrješne i izdajničke Plenkovićeve politike, RTL
 

GLUPOST

 
- SDP će funkcionalno spojiti ministarstva za koja vjerujemo da mogu donijeti uštede, bolju organizaciju rada, efikasnije administriranje i sinergiju zakonodavnih aktivnosti, mjera i procesa.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a obećava, Jutarnji list
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Vatikan otvara ARHIVU (hrv. arhiv) o najkontroverznijem papi u povijesti
Naslov Hinine vijesti 2. III. 2020.
 

ISLAMIZACIJA BiH

 
- Tu je dolazio k nama, sa ženom i sam. Prije koju godinu došao je prvi put, a onda je nedavno kupio skijalište i hotel od našega gazde koji je iz Dalmacije. Držao je hotel Rostovo dvanaest godina.
Konobar u hotelu Rostovo između Travnika i Bugojna koji je nedavno kupio bogati Kataranin, u razgovoru s novinarom Slobodne Dalmacije Vidom Barićem
 

ISLAMIZAM

 
- U procesu uspostavljanja sigurnosnog koridora u Siriji Turska je kritizirana i zbog vojnih operacija, čak je bilo i onih koji su tvrdili da 'Turska ubija Kurde'.
Amina Šećerović-Kaşli, novinarka bošnjačkog portala Stav u razgovoru s turskim predsjednikom Erdoğanom
 

KOMENTARI

 
- Francis Bacon kaže: Znanost nije ništa drugo nego slika istine! Na ljevici su se našle ''ptice istog perja''. Nema baš nikakve razlike među bivšim (umrlim) i sadašnjim komunistima, udbašima, orjunašima, jugoslovenčinama s Aleksandrovom krunom i Brozovom petokrakom; srpskim četnicima popa Momčila Đurića i četnicima Milorada Pupovca, hrvatskih jugo-komunistima, Račanovih socijal-komunista i Milanovićevih SDP-ovaca, te brojnih ''antifašističkih'' udruga.Dakle, to je sve ista bagra: antihrvatsko, antikatoličko, antidržavno i stoga imaju zajednički naziv - ljevičari, ili hrvatski rečeno - veleizdajnice.
Urban desničar, dragovoljac.com, 18. I. 2010.
 

LAŽ

 
- HDZ je napravio veliki demokratski iskorak omogućivši svakom članu da svojim glasom ima veći utjecaj na vodstvo i smjer stranke.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade u Varaždinu na obilježavnju 30. obljetnice stranke, Novi list
 

NEOOSMANIZAM

 
- Od nezavisnosti pa do danas u najtežim vremenima Turska Bosnu i Hercegovinu nije ostavila samu, niti će je ikada ostaviti.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Stav, Sarajevo
 

OSMANIZAM

 
- Turska s predsjednikom Reçepom Tayyipom Erdoğanom na njenom čelu postala je jedna od regionalnih sila, država koja je neovisna od drugih, koja, usprkos svim pokušajima udara na vladu, uspijeva sačuvati svoju ekonomiju, koja je od domaćeg vojnog helikoptera, vojnog aviona, podmornica i oružja došla i do nedavno predstavljenog prvog domaćeg automobila. Cijeli taj razvoj države započet je političkim djelovanjem Reçepa Tayyipa Erdoğana.
Amina Šećerović-Kaşli, novinarka bošnjačkog portala Stav u razgovoru s turskim predsjednikom Erdoğanom
 

PRAVO PITANJE

 
- Kada govorimo o 'sindromu Greta' dobro je izaći i prosvjedovati protiv klimatskih promjena dok te ne traže da sudjeluješ u namirenju tog troška. Zanima me jesu li svjesni cijene tih mjera?
Josep Borrell, višegodišnji čelnik EU-a iz Katalonije, AP

Anketa

Čega se više bojite?

Nedjelja, 05/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1364 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević