Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Kuščevićeva ostavka je autonomna odluka, a ne plod bilo kakve ucjene.
Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, RTL
 
- HNS-ovci su se na sastanku vladajuće koalicije skrušeno pokajali i obećali da više ne će griješiti.
Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a nakon sjednice Vlade, Hina
 
- Kupovanje javnog pa pretvaranje u privatno. To je gotovo modus operandi većina istarskih dužnosnika. Međutim, da u Istri netko da ostavku i zbog deset puta gorih stvari je nezamislivo. U Istri imamo 50-70-90 Kuščevića kojima ovaj nije ni do gležnja, a nije da Kuščević nije bio talentiran, ali zbog mladosti nedovoljno iskusan, istaknuo.
Damir Kajin, bivši saborski zastupnik IDS-a na društvenim mrežama
 
- Milijun etničkih ne-Hrvata koji su nestali iz popisa stanovništva Hrvatske od kraja Drugog svetskog rata do danas. Dio njih su bili Talijani. O njima, u danas gotovo samo etnički konzistentnu zemlju, nitko ne govori kao o demografskom gubitku. 
Fulio Radin, Talijan iz Istre, koji jako dobro živi od Hrvatske, http://istrain.hr/index.php/politika-arhiva/3940-radin-u-saboru-porucio-hdz-ovom-rovinjskom-vijecniku-sergiu-rabaru-smirite-se-slusajte-zenu-i-mislite-na-zdravlje
 
- Cilj osnivača IDS-a bio je, između ostalih, zaštititi građane Istre i istarski prostor od galopirajućeg nacionalizma koji je iz dana u dan rastao na cijelom prostoru bivše Jugoslavije. Samo slijepci, pored zdravih očiju nisu vidjeli da je sve to vodilo u rat sa nesagledivim posljedicama.
Dino Debeljuh, bivši IDS-ov saborski zastupnik i suosnivač IDS-a u odgovoru Lili Benčik, https://ivijesti.hr/dino-debeljuh-odgovorio-ids-nisu-osnovali-cetnici-fasisti-talijanasia-ni-iredentisti-ipak-danasnji-ids-nije-isti/
 
- Ovakvi napadi na Crnu Goru može da upućuje na to da hoće da ponove jednu vrstu Srebrenice i ovdje. "Srebrenica je završena. Srebrenica je danas sveta zemlja. Srebrenica je veliki genocid u historiji Balkana i Europe. Srebrenica je primjer i uzor da takva zla više ne činimo. A Srbi, ako to opet žele da rade, mogu na nekom drugom teritoriju. Balkan se, srećom, oslobodio od Srbije.
Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo u emisiji Razgovor s patrijarhomna Radio Sarajevu o vrijeđanju njega i negiranju Crnogoraca i CPC-a od strane srpskog patrijarha Irineja
 
- Naravno da se smanjila nezaposlenost kad je otišlo toliko ljudi.
Anđelko Milardović, politički analitičar i stručnjak za društvene promjene, Direktno
 
- Najavljena rekonstrukcija Vlade dobrodošao potez koji će povećati funkcionalnost i osnažiti Vladu. Čekamo da premijer napravi ono što je nužno, a to znači unutrašnje konzultacije, da sam odluči i procijeni to što je neophodno napraviti, a nakon toga ćemo valjda i mi biti obaviješteni", kazao je Pupovac, čija je stranka dio vladajuće većine.
Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a, stranke Jovana Raškovića i Gorana Hadžića, Direktno
 

TVRDNJE

 
- Dok se kompletna zakonska regulativa ne promijeni, dok imamo suce koje imamo, (čast izuzecima), istarski modus operandi bit će i dalje inspiracija mnogima na razini lokalne vlasti gdje je nezamislivo da dužnosnici dijele sudbinu običnih ljudi. Sudbina istarskih Kuščevića biti definirana političkom odlukom.
Damir Kajin, bivši saborski zastupnik IDS-a na društvenim mrežama
 
- Vlaho Orepić jedna je od posljednjih osoba koja može komentirati položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini i iznositi ocjene tko je odgovoran za takav položaj, a dok je obnašao značajnije dužnosti u Republici Hrvatskoj nije učinio ništa u tome smislu.
Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, Večernji list
 
- A tko je taj koji mene analizira i ocjenjuje? Dugogodišnji saborski zastupnik manjinskog naroda koji je postao zastupnik sa oko 2300 glasova dok ostali zastupnici moraju imati barem 13.000 glasova, dakle mandat niste dobili glasovima već krvnim zrncima.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske i rovinjski vijećnik HDZ-a odgovara Furiju Radinu, Glas Istre
 
- U SDA su se ušunjali bivši komunistički kadrovi raznih profila koji su se samo ideološki konvertirali u religiju, dok su im (zakržljali) politički instinkti, metode i vizije ostale iste. Sve to ima za posljedicu političke agonije u kojoj su se našli Bošnjaci.
Nedžad Latić, publicist i urednik sarajevskog portala The Bosnia Times
 
- Kao i komunizam, i liberalna demokracija ima globalne ambicije, ona je globalistička, pa se također izvozi uz pomoć bombi i tenkova proizvodeći "proljeća", bila ona arapska ili iračka, u kojima onda "procvjeta tisuću cvjetova", od ISIL-a do Muslimanske braće. I jedan i drugi sustav kontrolu temelje na kontroli jezika, bilo verbalnim deliktom (govor mržnje u liberalizmu), ili političkom korektnošću.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Cenzura u hrvatskim medijima počela se provoditi staljinistički brutalno, iako uglađenije – tekstovi nisu išli na čitanje prije objave 'brkatim cenzorima iz komiteta' kao u vrijeme komunizma jer, jednostavno, više nije bilo potrebe – brkovi su obrijani, ovi su se iz komiteta prebacili u uredničke ili direktorske fotelje. Perjanice komunističkih medija, komitetski novinari koji su bezbolno preživjeli 'olovne devedesete' dočekali su 3. siječanj 2000. u niskom startu i krenuli. Isti koji su nekad, prije odlaska u redakcije u Vjesnikovom neboderu ili HRT-u trčali u Kockicu po instrukcije, u 'totalitarizmu' devedesetih su se, nakon početne zbunjenosti šteneta kojem je gospodar nestao, ulizali novom, stasali u medijske pit bullove da bi se, promjenom vlasti opet i sami promijenili.
Robert Valdec, istraživački novinar o medijskom i političkom uništavanju Hrvatske od 2000., HKV
 
- Komunistički tumor, koji je metastazirao u svaki dio tkiva hrvatskoga bića, bio je korijen zalijevan nepoštivanjem čovjeka, oduzimanjem dostojanstva, nasiljem i neslobodom, stvaranjem interesnih sebičnih okvira u kojima je isključivost opravdavana vladavinom u ime naroda, dok je hrvatski narod morao trpjeti i šutjeti.
Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački 2. VI. 2019. povodom 74. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava Hrvatskoga križnog puta
 

GOVOR MRŽNJE


- Čović i njegov politički egzibicionizam su dominantan uzroku loših odnosa BiH i RH.
Vlaho Orepić, istjerani političar iz Mosta za bošnjačke protuhrvatske i protukršćanske medije, Cazin.net
 
- Ultrakonzervativni katolik postaje novi talijanski ministar za europske poslove
Naslov Hinine vijesti protiv Lorenza Fontane, novoga talijanskog ministra za europske poslove
 
- Na usta svog medijskog glasnogovornika, ražalovanog neonacista i kokainskog dilera Velimira Bujanca, ekstremna desnica već je progovorila.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista, https://vijesti.rtl.hr/kolumnisti/ladislav-tomicic/3518555/hoce-li-i-plenkovic-u-partizane-sto-za-hrvatsku-politiku-znaci-premijerov-vijenac-herojima-sutjeske/
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Počelo je zagađivanje hrvatskog medijskog prostora pričama, prilozima, intervjuima i vijestima o tome što radi i gdje je Škoro.
Marinko Krmpotić, novinar Novoga lista
 

AUTOKRACIJA

 
- Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi – svojevrsnu rekonstrukciju.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a, HRT
 

DEMAGOGIJA

 
- HNS nas nije ucijenio, odluka je autonomna. Da smo smatrali da je Kuščević trebao ostati u Vladi - on bi ostao bez obzira što govore koalicijski partneri. Ali mi smo procijenili da je ta odluka nužna i potrebna i za Vladu i za HDZ. Ono što je učinio HNS nije bilo fer, to se mogu složiti, međutim njihovo postupanje nije utjecalo na našu odluku.
Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, Nova TV
 
- Nijedna vlada nije uspjela napraviti ovakve gospodarske pomake kao što to radi ova. To pokazuju i podaci koje daju neovisne financijske institucije, a vama koji ste jutros oklevetali HDZ najbolji odgovor daju hrvatski birači.
Branko Bačić, Plenkovićev potrčko hvali svoga šefa u Saboru
 

GLUPOST

 
- Istina je da smo od samog početka osnutka stranke bili trn u oku svima onima koji nisu vjerovali da građani različitih nacionalnosti i vjera mogu na jednom malom prostoru poput Istre, živjeti u miru i međusobnom poštivanju. Iako smo im mi dokazali da je to moguće, mnogi se još i danas trude dokazati da je to nemoguća misija.
Dino Debeljuh, bivši IDS-ov saborski zastupnik i suosnivač IDS-a u odgovoru Lili Benčik, iVijesti
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Gradonačelnik Kirin kazneno prijavio pročelnika za financije Sinišu PALMA (hrv. Palmu).
M. J. Š., novinar(ka) Direktna
 
- Luka KOPER (hrv. Kopar) i dalje zatvorena za promet…
Naslov Hinine vijesti
 

IZDAJA

 
- Zabrinjava me politika gospodina Čovića koja je štetna za BiH ali i za RH. Politika koja bez legaliteta i legitimiteta u hrvatskom političkom biću BiH, na silu, a po uzoru na g. Dodika, želi politiku ratnog plijena predstaviti kao hrvatski interes. Zabrinjava me i egzistencijalni strah i ovisnost o njegovoj u zadnje vrijeme šizofrenoj politici, koju iskazuju mnogi i u Hercegovini pa čak i jaki poslovni ljudi. Boje mu se zamjeriti i vladajući u RH jer je dio vladajuće većine i svojevrsnom političkom ucjenom mandatima u Saboru RH ostvaruje njihovu potporu.
Vlaho Orepić, istjerani političar iz Mosta za bošnjačke protuhrvatske i protukršćanske medije, https://www.cazin.net/vijesti/sam-moj-dolazak-u-sarajevo#sthash.FnOlgT7G.dpbs
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Šef HDZ-a prikazao (se) kao europski političar koji nastoji Hrvatsku voditi srednjim putem, bez iskakanja odveć desno i odveć lijevo. Ova taktika zasigurno će uroditi plodom prije nego očekivano umiljavanje ekstremnoj desnici, na kojem je Plenkovićev prethodnik iz SDP-a Zoran Milanović izgubio značajan dio glasova na parlamentarnim izborima kad je SDP izgubio vlast u Hrvatskoj.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista
 

PODSJEĆANJE

 
- Promjene koje su ostvarene u većini srednjoeuropskih zemalja 1989. godine, u Hrvatskoj su se dogodile 1990. godine, prvim slobodnim demokratskim izborima nakon Drugoga svjetskog rata. Ta godina može se u Hrvatskoj označiti kao, barem formalno na političkom području, godinom definitivnog oslobođenja od triju velikih zala dvadesetog stoljeća, kako ih je sveti Ivan Pavao II. definirao u Mariji Bistrici: zlo fašizma, nacizma i komunizma, iako njihove rane i baštine, više ili manje ostaju u srcima nekih osoba i skupina, koji ih se ne znaju ili ne žele osloboditi.
Kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup na misi za Domovinu u crkvi Sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu na Dan državnosti
 
- Danas homoseksualci pišu statuse o tome kako Tito ne bi dopustio „klerofašistima“ da brane njihove parade, a Tito ih je progonio, zatvarao, a za vrijeme rata i strijeljao. Baš kao i vječni uzor ljevice Che Guevara koji je uz homoseksualce progonio i ubijao crnce.
Domagoj Pintarić, stand-up komičar i novinar Podcasta Velebit
 

PRIMITIVIZAM

 
- Milo Đukanović pravi eparhiju škaljarsko-kavačku.
Matija Bećković, eskponent velikosrpskogh fašizma, Politika

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Četvrtak, 02/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1208 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević