Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ne. Ja taj dokument nisam vidio, ne znam o čemu se radi!
Andrej Plenković predsjednik Vlade o neisporučenim izraelsko-američkim zrakoplovima Hrvatskoj
 
- Ne postoji nikakav 'non paper' dokument o zabrani prodaje izraelskih aviona.
Priopćenje iz MORH-a o neisporučenim izraelsko-američkim zrakoplovima Hrvatskoj
 
- Nikada nismo zaprimili nikakav 'non paper' dokument... Za sve tehničke pojedinosti postupka nabave zrakoplova molimo vas da se obratite nositelju postupka, Ministarstvu obrane RH.
Priopćenje iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o neisporučenim izraelsko-američkim zrakoplovima Hrvatskoj
 
- Pozdravljam gospodina predsjednika i čestitam mu na hrabrosti da kaže ono što svi mi želimo – da je Republika srpska sa Srbijom neodvojivi dio srpskog naroda i da smo svi pozvani i dužni da to jedinstvo podržimo i održimo.
Srpski patrijarh Irinej prilikom posjeta Milorada Dodika, prvoga čovjeka RS-a, Slobodna Bosna
 
- Nazvao sam gospodina Radimira Čačića i rekao mu da kao stranka, Reformisti, gubimo identitet u ovoj heterogenoj skupini. Međutim, ne samo da kao stranka gubimo identitet, nego i politika gubi jako puno s ovakvim prelascima.
Darinko Dumbović, zastupnik Čačićevih Reformista na HRT-u o razlozima napuštanja saborskoga kluba Milana Bandića
 
- Ova Vlada radi dobre projekte.
Lovro Kuščević, politički tajnik HDZ-a, Otvoreno, HRT
 
- Bilo je potrebno više poticaja izvana prije no što se, barem u političkoj klasi, nametne ideja kako Njemačka mora preuzeti svjesno tu ulogu... da kažem na dramatičan način, ako Njemačka ne uspije u misiji središnje moći (hegemona), propast će i Europa.
Herfried Münkler, njemački profesor političke teorije i povijesti ideja, Spiegel
 
- Car je gol, to treba kriknuti, ne brani Njemačka Europsku uniju, nego područje svoje hegemonije, Njemačka želi sačuvati Četvrti Reich koji samo još idioti nazivaju Europskom unijom, Levijatanom koji je od morske nemani postao ptica, njemački crni orao koji svoje kandže razastire nad narode Europe. Kao odgovoran i građanin pokorni, želim u ovoj godini smrt tog EU Levijatana, zapravo Velike Njemačke, Četvrtog Reicha koji svoje namjere i ne taji.
Ivica Šola, komentator Globusa
 
- Istina je da je 18. studenoga 1991. JNA oslobodila Vukovar od hrvatskih paravojnih snaga koje su tijekom proljeća i ljeta ubijale i terorizirale Srbe i napale i držale pod opsadom vojarnu JNA.
Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba za 'region', Tanjug
 
- Vlada SAD-a je dala predodobrenje Državi Izrael za prodaju zrakoplova F-16 Barak. Država Izrael je imala svu potrebnu dokumentaciju 3. listopada  2017. kada je predala natječaj, uključujući i to predodobrenje. Međunarodni natječaj proveden je u skladu sa svim pravilima struke.
Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane o aferi zrakoplovi, HRT
 
- Najlošija je ovo sezona od 2012. godine, zasigurno, po igri, plasmanu i rezultatu. A jedino što u sportskom klubu vrijedi jest rezultat. Pustite priče o poslovanju; rezultat je najvažniji... A jedino je mjerilo rezultat, koji je nikakav, loš.
Ante Miše, bivši nogometaš Hajduka, Slobodna Dalmacija
 
- U Hrvatskoj sam ostvario staž od 18 godina, jest da sam od toga 15 godina bio sudac i tri godine rukovoditelj pa sam imao dobru plaću. U Srbiji sam ostvario staž od 16 godina, bio advokat i plaćao poreze i doprinose, ali tri i pol puta mi je veća hrvatska nego srpska penzija. To su relacije. Nije ni u Hrvatskoj sve tako crno.
Savo Štrbac, ministar informiranja u vrijeme srpske pobune u Hrvatskoj na srbijanskoj televiziji TV Happy
 
- Dioničari tvrde da im je država otela imovinu zakonom. Nije im je otela država, nego Todorić!
Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik s jugoslavenskim poduzetničkim pedigreom, Večernji list
 
- Oni nama (Podrinjcima) djelomično pripisuju krivicu za nestanak onog prijeratnog Sarajeva, što je izvan svake pameti – jer upravo je suprotno. Nama je u Podrinje rat došao iz Beograda, ali je došao i iz Sarajeva. Iskočio je na nas direktno sa TV-a, zajedno sa tenkovima preko Drine.
Hasan Nuhanović, bošnjački publicist koji je preživio srpski pokolj u Srebrenici o sarajevskim urbanim bošnjačkim građanima, Saff.ba
 
- Kada jedan Kujundžić koji se kandidira protiv kandidata vlastite stranke, biva vraćan u HDZ i još podignut na ministarsku funkciju, onda se pitate što se to događa u jednom dijelu stranke?! Kada HDZ radi ovakve proturječne poteze, to se uvijek negativno odrazi na rezultat.
Andrija Hebrang, bivši čelnik HDZ-a u Bujici o stalnoj igri unutar HDZ-a protiv Hrvatske i HDZ-a
 

TVRDNJE

 
- Barroso, Junckerov prethodnik, rekao je u ime svih njih da je Europska unija zapravo “neimperijalni imperij”. Ja bih taj imperij umjesto Europska unija nazvao točnije, konkretnije: Četvrti Reich.
Ivica Šola, komentator Globusa
 
- Nikada veće korupcije i nikada lošijih poslovnih rezultata u vrijeme Kukuriku koalicije i vremena kada je SDP vodio Hrvatsku.
Darko Horvat, ministar gospodarstva, Nova TV
 
- Ministarstvo uprave i tvrtka APIS d.o.o. su prilikom brojanja potpisa naše referendumske inicijative iskorištavali birokratski formalizam kako bi proglasili što veći broj potpisa nevažećim. Preko 33.000 potpisa građana je diskvalificirano na temelju navodne nečitkosti tj. nesavršenosti upisanih podataka. Uz nejasnu granicu što je to čitko a što ne, mogao se nevaljanima proglasiti proizvoljni broj potpisa, a taj broj je bio diktiran od strane vladajućih struktura koje pod svaku cijenu žele spriječiti referendum.
Kristina Pavlović, prof., koordinatorica građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“
 
- Američka blokada prodaje izraelskih F-16 Baraka Hrvatskoj je prije svega neugodna kao politička poruka vrha američke države hrvatskoj Vladi.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
Za promicanje ljudskih prava i zakonitosti u društvu nije rješenje u smanjivanju prava obrane okrivljenika, a iz razloga jer neke institucije društva ne postupaju dovoljno odgovorno i dovoljno učinkovito. Hrvatska mora sačuvati atmosferu vladavine prava koja će svim građanima jamčiti pravnu sigurnost. Ne smijemo si dopustiti niti da se na temelju pojedinih medijskih eksponiranih slučajeva odmah traže 'represivne' promjene zakona, kojima bi se smanjile ljudska prava građana jamčena Ustavom, međunarodnim normama i hrvatskim zakonima.
Priopćenje HHO-a o puštanju na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca
 
- Milaković zaboravlja sada poznate planove JNA iz sredine 1980-ih, naoružavanje srpskih ekstremista, balvane po cestama, 2. svibanj u Borovo Selu i drugo.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik o izjavi svoga zamjenika Srbina Srđana Milakovića da je Oluja bila etničko čišćenje Srba, HR
 
- Ključna razlika između ostalih postkomunističkih zemalja EU, koje napreduju značajno bolje od Hrvatske - koja ima najmanji postotak kupovne moći među njima - jest u tome da su te zemlje maknule iz sfere odlučivanja one koji su desetljećima uništavali gospodarstva njihovih država i naravno, ljudske živote.
Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva i obrane i bivši potpredsjednik HDZ-a o skorom izručenju J. Perkovića i Z. Mustača osuđenih u Njemačkoj za ubojstvo S. Đurekovića, Direktno
 
- Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je spalo na tri zrakoplova MIG-21. Remont zrakoplova koji je napravljen 2013. je apsolutno bio promašen. To su razlozi i pitanja koja trebamo razmatrati. Sad je najbitnije ne samo hoće li doći do realizacije, nego što ćemo ako ne dođe do realizacije. Očito ćemo morati ići u proces nabave, ovisno o tome što ćemo čuti sutra.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica i ne realizaciji kupovine američko-izraelskih zrakoplova, HRT
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Danas Hrvatskoj ne prijeti ni Jugoslavija ni komunizam, danas Hrvatskoj prijeti historijski proustaški revizionizam i tražimo osudu toga.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen i koalicijski partner A. Plenkovića na srpskom tzv. božićnom domjenku
 
- Vojković je devedesetih bio i urednik časopisa Hrvatski Rubikon koji je jedno vrijeme bio omiljeno izdanje hrvatske političko desno-radikalne emigracije.
Redakcijski članak Indexa Matije Babića napada Hrvoja Vojkovića 8. I. 2018.
 
- Hebrang je jedan od značajnih promotora ustaštva u Hrvatskoj o čemu svjedoči i njegov zahtjev da u Vukovaru treba ukinuti 'teror ćirilice', ali i njegovo zalaganje za reviziju povijesti, te 'skandalozna teza da Jasenovac nije bio logor smrti a da su partizani činili veće zločine od ustaša.
Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba za 'region', Tanjug
 
- Sedam do osam onih, koji su krajnje negativni prema cjelokupnom sadržaju kurikuluma, su pojedinci i kolektivi koji zadnje tri godine sustavno kritiziraju reformu, zahtijevajući da se budućnost hrvatskog obrazovanja zasniva na državotvornoj mitomaniji.
Hrvoje Šimičević, zadarski novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 

JUGONOSTALGIJA

 
- U Ustavu stoji da je Republika Hrvatska nastala na temeljima antifašizma, a ipak i antifašizam i antifašisti kao da su u Hrvatskoj danas zabranjeni.
Davorka Blažević, novinarka Slobodne Dalmacije, 14. II. 2015., http://tris.com.hr/2015/02/intervju-jela-godlar-bresan-knjizevnica-dugo-putovanje-zadnjeg-pisma/ 
 
- Bozaniću, izgleda, nije dovoljno što je Crkva prisutna u dječjim životima kroz odgojne institucije gotovo od kolijevke, to jest jaslica. U četvrtom Vatikanskom ugovoru potpisanom 1998. već u prvom članku piše: odgojno-obrazovni sustav u javnim predškolskim ustanovama i školama, uključujući i visoka učilišta, uzimati u obzir vrijednosti kršćanske etike. Račanova vlada otišla je korak dalje pa je u vrijeme svog mandata uvela odgojitelje u vjeri u hrvatske dječje vrtiće. 
Mia Mitrović, https://100posto.hr/news/uplicu-se-u-sve-sfere-drustva-a-sad-im-ni-to-nije-dovoljno-kardinal-bozanic-pozalio-se-prosvjetarima-da-crkva-ne-sudjeluje-dovoljno-u-odgoju-i-obrazovanju-djece-ma-nemoj?utm_campaign=interal&utm_medium=widget&utm_source=slobodnadalmacija.hr

- Tito je bio najkarizmatični političar kojeg je upoznala.
Vera Velebit, kći jugoslavenskog slikara Vladimira Becića i žena masona, komuniste i jugo-diplomate Vladimira Velebita, Večernji list

- Latinica nije nikada bila sastavljena i izabrana kao opštesrpsko pismo, a smišljeno je, poput Trojanskog konja ubačena preko Dogovora u Beču, radi olakšanih pritisaka na Srbe u pravcu njihovog polatiničavanja, pokatoličavanja i, konačno, asimilovanja.
Mile Medić, srpski jezikoslovac i književnik, Politika, Beograd
 
- Bio sam jedan od rijetkih koji je u bivšoj državi živio isključivo od filma. Dorađivao sam tuđe scenarije, producirao, pisao, režirao…
Rajko Grlić, jugoslavenski 'reditelj' u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Ne bismo ih smjeli kritizirati, savjetovao je lani Bozanić, ne bismo smjeli sumnjati u naše dobre pastire jer to 'na sve što nas okružuje stavlja mač neizvjesnosti i pokreće složene procese rastakanja hrvatskoga identiteta'. Kakvog točno identiteta? Identiteta sveopće društvene hipokrizije i srednjovjekovnog kršćanskog jednoumlja koje kritizira i sam Papa? Takav identitet izgrađen je na hrvatskoj laži i trebali bi ga se odreći. Čim prije, tim bolje. 
Mia Mitrović, https://100posto.hr/news/uplicu-se-u-sve-sfere-drustva-a-sad-im-ni-to-nije-dovoljno-kardinal-bozanic-pozalio-se-prosvjetarima-da-crkva-ne-sudjeluje-dovoljno-u-odgoju-i-obrazovanju-djece-ma-nemoj?utm_campaign=interal&utm_medium=widget&utm_source=slobodnadalmacija.hr
 

BUDALAŠTINA

 
- Svim Srbima u Hrvatskoj, ali i svim Srbima u Bosni i Hercegovini i svim Srbima u Srbiji reći da ja još uvijek duboko vjerujem u bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda nije mrtvo!
Krešo Beljak, predsjednik HSS-a na Pupovčevom derneku u Sheratonu na pravoslavni Badnjak
 

DEMAGOGIJA

 
- Opća skupština UN-a je prihvatila kompakt, samo ga je pet zemalja odbilo prihvatiti. To govori da su naši odabiri odgovorni, racionalni, da radimo na rješavanju problema.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade na sastansku užeg tijela HDZ-a,N1 TV
 
- Umanjenjem poslovnih i administrativnih procesa poslodavcima želimo pojednostavniti život. Itekako će u vremenu i novcu pozitivno osjetiti ukidanje mnogih parafiskalnih nameta, uvođenje daleko jednostavnijih procedura i digitalizaciju. Ali, da budemo jasni: država nikome ništa ne poklanja.
Darko Horvat, ministar gospodarstva, Nova TV
 

DODVORAVANJE

 
- Da nije bilo Andreja Plenkovića i Martine Dalić, izostala bi ovako kvalitetna reakcija. Problematiku Agrokora lakše je mogla riješiti Vlada u kojoj je glavni partner HDZ.
Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik s jugoslavenskim poduzetničkim pedigreom, Večernji list
 

GLUPOST

 
- Duboko vjerujem u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda.
Krešimir Beljak, predsjednik Hrvatske seljačke stranke, koju su osnovali braća Antun i Stjepan Radić, nakon što mu je M. Pupovac dodijelio nagradu
 
- Hrvatsko pjesništvo u posljednjih sedamdesetak godina imalo je dva pjesnika-jezikotvorca, jedan je bio Ivan Slamnig, a drugi je bio (Predrag) Lucić.
Miljenko Jergović, sarajevski pisac, Novi list, 2. I. 2019.
 

NADA

 
- Naš je cilj snažno hrvatsko selo, zdrava hrana po pristupačnim cijenama i konkurentna poljoprivreda u kojoj udruženi poljoprivrednici mogu što bolje živjeti od svog rada i ravnopravno sudjelovati na tržištu.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade za Glas Slavonije
 

ORJUNA

 
- Tvoja zemlja, živ spomenik svome tvorcu, čovjeku čija je stranka dvadeset sedam godina kasnije počistila zdravstvo od kompetentnih i nepoćudnih stručnjaka, potjerala ih u Irsku i Švedsku, pa instalirala u bolnice specijalizante sa stranačkim iskaznicama, sagradivši zdravstveno čudovište u kojemu je jedan Milan Kujundžić ministar zdravstva
Boris Dežulović, feralovac u najamnom odnosu kod M. Pupovca za mrske mu Tuđmanove kune
 
- Nema alternative sadašnjem modelu sociosa upravljanja Hajdukom. Izbor se svodi između dvije jednako nepopularne “divote”. Prva od njih je da politika preuzme upravljanje klubom preko vlastitih kadrova, što je standardni model čiju “uspješnost” svakodnevno pratimo kroz krasne primjere HEP-a, Hrvatskih šuma, Zagrebačkog holdinga ili HRT-a.
Jurica Pavičić, orjunaški novinar Jutarnjega lista i vojnik JNA "komandanta" Ratka Mladića u Ohridu
 

PODSJEĆANJE

 
- Kod Drniša su ubili štene, nedaleko od ustaških Čavoglava, pod optužbom da je "srpsko". Ubijali su i krave, vadili im oči, prosipali drob i ostavljali ih u centru srpskih sela, kao opomenu, i jasnu poruku - ne vraćajte se. Dijelili su letke, s obećanjem da će oni, koji se usude opet u Hrvatsku, biti zaklani. Bombardirali su kolone izbjeglica, pljuvali ih i kamenovali, silovali, ubijali kraj kuća i kraj puta, potrudivši se da pir bude krvav, i da nitko, od Srba, ne ode iz Hrvatske, bez kazne. Kazne koja mu je dodijeljena samo zato što je Srbi. Ako to nije etničko čišćenje, šta je onda?
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u Bačkoj Palanci 4. VIII. 2018., Telegraf, Beograd
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Tretirajući Đakićevu objavu kao govor mržnje, rekao bih da je riječ o veličanju jednog zločinačkog režima, te bih rekao da je riječ o vrijeđanju žrtava genocida. Ta vrsta kaznenog djela kažnjiva je kaznom do 3 godine zatvora. Moram ovo javno reći - više nemam povjerenja da će sudovi uraditi ono na što ih zakon obavezuje, a obavezuje ih da ovakva kaznena djela sankcioniraju po službenoj dužnosti. Nisam ohrabren s obzirom na stanje u pravosuđu, DORH-u... Previše je tolerancije prema ovakvim stvarima'
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen i koalicijski partner A. Plenkovića na srpskom tzv. božićnom domjenku
 
- Hebrang zastupa apsurdnu tezu da je na Hrvatsku izvršena agresija jer ponavlja bezočnu laž kako je Vukovar tobože slomio kralježnicu srpskom agresoru i omogućio oslobađanje Hrvatske.
Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba za 'region', Tanjug

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1185 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević