Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ministar Krstičević apsolutno ne mora podnijeti ostavku. Mi smo kao stručno povjerenstvo napravili ocjenu pristiglih ponuda i kao takvo dali prijedlog politici.
Željko Ninić, brigadir HV-a i član stručnog tima za nabavu zrakoplova, Nova TV
 
- Da se pohvalim, ja sam umirovljenik i hrvatski i srpski. Mi koji imamo penziju iz hrvatske mi smo bogataši u odnosu na ove domaće.
Savo Štrbac, ministar informiranja u vrijeme srpske pobune u Hrvatskoj na srbijanskoj televiziji TV Happy
 
- Za sebe sam rekao da sam prerano dobio šansu, ali ja sam odavde, razumijem mentalitet. Nisam bogomdan da ću reći da sam neki trener. Ali za trenera Hajduka, ako dolaziš sa strane, moraš proći ohoho toga da bi ga mogao voditi. Koliko znam, on je trenirao samo djecu i drugu ekipu.
Ante Miše, bivši nogometaš Hajduka o treneru Siniši Oreščaninu, Slobodna Dalmacija
 
- Mi smo 25 godina imali najvećeg poduzetnika koji je neadekvatno upravljao smatrajući da mu vlasništvo i veličina daju pravo na to. Ja se kao jedan od vodećih poduzetnika sramim jer je netko tko je među nama bio najveći, a riječ je, jasno, o Ivici Todoriću, porazno loše upravljao.
Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik s jugoslavenskim poduzetničkim pedigreom, Večernji list
 
- Od 1995. u BiH postoji fenomen koji se zove 'konkurencija narativa' – tko je više propatio u ratu. Sarajevo nije nikada 'oprostilo' Srebrenici što mu je 'ukrala' ulogu najveće žrtve, grada heroja, grada mučenika. To je najviše odlika kvazi-kulturne elite.
Hasan Nuhanović, bošnjački publicist koji je preživio srpski pokolj u Srebrenici, Saff.ba
 
- Zahtjevi s javnog savjetovanja da se nastavom povijesti promiče ‘homogeni nacionalni narativ’ i formira nacionalni (čitaj: etnički) identitet učenika, koji su ponajprije došli iz dijela akademske zajednice, dok se drugi dio sudionika zgraža zbog manjka profesionalnog identiteta, nisu ništa drugo do stavljanje nastave povijesti u službu politike i ideologije nacionalizma.
Snježana Koren, profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i voditeljica Stručne radne skupine za povijest, Novosti
 
- Katolička crkva u Hrvatskoj ima poseban pravno-zakonodavni status, drukčiji od bilo koje druge institucije u državi. Garantira joj se povrat imovine kojom nije raspolagala za vrijeme SFR Jugoslavije (ili novčana naknada u slučajevima kada to nije moguće)
Hajrudin Hromadžić, sarajevski student rođen u Bihaću 1971. i vanjski sam suradnik na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za sociologiju, u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 
- U energetskom smislu, u pogledu diversifikacije opskrbe plinom, LNG je strateški projekt za Hrvatsku i cijeli ovaj dio Europe.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade, Jutarnji list
 
- Čitav niz analitičara smatra da Plenkovićevi potezi nisu na Tuđmanovoj liniji, nego na političkoj liniji Mike Tripala i Savke Dabčević Kučar. Andrej Plenković je negativnu poruku prema Predsjednici Republike poslao već samim imenovanjem njezina protukandidata u predsjedničkoj utrci Milana Kujundžića, koji je političku karijeru započeo u Koaliciji narodnog sporazuma, ministrom u HDZ-ovoj Vladi. To je samo jedan od simptoma tih odnosa.
Andrija Hebrang, bivši čelnik HDZ-a u Bujici o stalnoj igri unutar HDZ-a protiv Hrvatske i HDZ-a
 
- Nikakva uspravnica ili slični nedomišljeni izumi ne mogu izgraditi čvršću vezu s Europom, ni između susjednih država dok ih dijeli bodljikava žica.
Mirko Galić, novinar i diplomat, protiv Inicijative triju mora, Večernji list
 
- Ne mogu razumjeti čemu to kvarenje odnosa sa susjedima i zašto nisu nastavili putem uspostavljanja kvalitetnih odnosa jer je to bio jedini način da se Srbija oslobodi svoje prošlosti.
Milo Đukanović, crnogorski višedesetljetni politički čelnik o Srbiji, Monitor
 

TVRDNJE

 
- Kredite i avanse koje su u Puli dobili za gradnju brodova i za koje je jamčila država, potrošili su, a da dobar dio novogradnji nisu ni počeli graditi. Rezultat su raskinuti ugovori za osam brodova.
Orjana Antešić, novinarka Novoga lista 30. XII. 2018.
 
- Na Zapadu je na djelu nova, perfidna vrsta diktature - diktatura emocija.
Byung-Chul Han, sjevernokorejski filozof, Slobodna Dalmacija
 
- Druga politička stranka u zemlji Živi zid totalno je nesposobna demagoška skupina kojoj ne bih dao da mi čuvaju kućne ljubimce kad sam na godišnjem, kamoli da vode državu ili sjede u Saboru.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Osnovni smisao i cilj navedene Deklaracije, koja je izglasana u Hrvatskom saboru, je ukazivanje na neravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH, jednog od triju konstitutivna naroda, što se, između ostalog, pokazalo u nepoštivanju odluke Ustavnog suda BiH u svezi izbornog zakonodavstva.
Emina Lekaj Përljaskaj, saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine
 
- Neadekvatna situaciji je ministrova najava promjene zakona kojom bi se 'smanjio proceduralni manevarski prostor obrane - odvjetnika'. Najgori je za pravnu sigurnost, ali i za odvjetničku struku, javno izrečeni zahtjev predsjednika Vrhovnoga suda Sesse, kojim traži sankcioniranje odvjetnika iz predmeta 'Daruvarac' zbog njihovih 'postupovno-proceduralnih manevara'. To je direktni pritisak na odvjetnike s ciljem 'osluškivanja potreba sudova'.
Priopćenje HHO-a o puštanju na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca
 
- Potpuno su izbacili Isusa iz Božića. Na TV-u, u školskim i izvanškolskim dječjim priredbama. Dječica su vrijedno uvježbala svoje točke, ali kompletna glazba je na engleskim jeziku (čast rijetkim iznimkama). Samo jingle bells i gluposti. Rijetki koji spomenu Isusa ispadaju kao neki nazadni frikovi. Guglala sam i saznala da se izraz Xmass koristi od 16. st. (od Xristos) Ok, ali sad je taj X dobio drugo značenje, a to je znak za eliminaciju. Slavimo stablo, poklone i snijeg. Muka mi je... Srećom, brzo ce Uskrs, pa cemo slaviti zeca.
Vesna Matana, https://www.facebook.com/vesna.m.matic.5?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCDYINxuCzOJyOQMXkGz-yw25Z9PEX-_UyNvPGRVYj3GA39TclvUNQwD73JVLSD2RfVhlcAXndo0Rrc&hc_ref=ARTOai_gpKGKKwxoqWLty126r2LHrNJ7o8FS3m6kracWcq4RkdN1yD7u02UL_sACQF0&fref=nf
 
- Milaković provodi velikosrpski program u javnosti poznat kao Memorandum 2 SANU-a. On falsificira povijest tezom da je navodnim ubojstvima srpskih civila započeo rat.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik o izjavi svoga zamjenika Srbina Srđana Milakovića da je Oluja bila etničko čišćenje Srba, HR
 
- Jasno je da i danas imamo vrlo utjecajne pojedince s nekoliko udbaških kodnih imena, koje je trebalo davno maknuti iz javnog života, ne samo zbog izravne, ili neizravne krivice za brojne zločine, nego i zato što s njima nema svekolikog napretka.
Andrija Hebrang, bivši ministar zdravstva i obrane i bivši potpredsjednik HDZ-a o skorom izručenju J. Perkovića i Z. Mustača osuđenih u Njemačkoj za ubojstvo S. Đurekovića, Direktno
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Todorić nije promašio dekadu, nego epohu. Vrijeme sultana davno je prošlo!
Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik s jugoslavenskim poduzetničkim pedigreom, Večernji list
 
- Svjestan sam činjenice da je naša kinematografija u posljednjih sedam-osam godina svake godine imala jedan do dva filma koji su ozbiljno igrali u kinima širom svijeta, osvajali ne tako male nagrade i dobivali sjajne kritike. Za jednu malu zemlju poput Hrvatske to je strašno puno. Nema kod nas niti jedne druge ‘umjetničke discipline’ koja se može podičiti takvim rezultatima. Vjerojatno je zbog toga kinematografija prva i došla na udar rigidnih neoustaša.
Rajko Grlić, jugoslavenski 'reditelj' u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Otkako je hrvatske samostalnosti katolički je kler sastavni dio 'zdravog hrvatskog identiteta' pa se katkad čini da su Hrvati zaboravili da suvremena demokracija podrazumijeva odvojenost crkve od države. A kako i ne će kad od ministra zdravstva mogu čuti rečenicu da u bolnicama 'jedan svećenik vrijedi kao 20 liječnika'.
Mia Mitrović, https://100posto.hr/news/uplicu-se-u-sve-sfere-drustva-a-sad-im-ni-to-nije-dovoljno-kardinal-bozanic-pozalio-se-prosvjetarima-da-crkva-ne-sudjeluje-dovoljno-u-odgoju-i-obrazovanju-djece-ma-nemoj?utm_campaign=interal&utm_medium=widget&utm_source=slobodnadalmacija.hr
 
- Latinica je bila od početka, a i danas je pismo srpskog jezika, ali u hrvatskoj varijanti.
Mile Medić, srpski jezikoslovac i književnik, Politika, Beograd
 
- U radnu skupinu za doradu kurikuluma imenovana je i profesorica Jasenka Štimac, koja je prije dvije godine bila je na listi Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića za zagrebačke izbore. U travnju ove godine sudjelovala je u raspravi o ‘kurikulu’ koju su organizirali Đuro Glogoški i drugi predstavnici HDZ-ovog šatoraškog udara na SDP-ovu vladu. Štimac je tamo izjavila da broj nastavnih sati posvećenih Domovinskom ratu treba barem udvostručiti. Izrazila je želju da kroz reformu uđu projekti koje sama prakticira – veteranska prisutnost u učionicama i odvođenje učenika na lokacije nekadašnjih ratišta. Sada je došla u poziciju da ispuni svoje želje, ali i žudnje veteranskih ekstremista koji su sudjelovali u javnoj raspravi. Uzaludan je pritom bio odgovor autora reforme da će Domovinski rat imati zapaženo mjesto u budućem obrazovanju, svakako veće nego što je dosad imao.
Hrvoje Šimičević, zadarski novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti
 
- Hrvati, međutim, mirno podnose da ih se vara, vjerojatno će, kad dođe prilika, okrenuti i drugi obraz, misleći da između dva zla biraju manje. Privatno su u depresiji, javno u euforiji čim vide sjaj zlata ili srebra, koje im donose bjelosvjetski sportski putnici. Uspjesi u sportu kamufliraju sve druge neuspjehe.
Mirko Galić, jugoslavenski novinar i hrvatski diplomat, Večernji list
 
- Hrvatska je nasljednica ZAVNOH-a, a ne režima koji je dao ubijati Srbe, Rome, Židove i politički nepoćudne pripadnike ostalih naroda i narodnosti.
Nenad Jovanović, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti 11. XII. 2014.
 
– Apsolutno. Zato što smo bili kompaktni i nije bilo nesloge. Sukob je stvoren umjetno.
Vera Velebit, kći jugoslavenskog slikara Vladimira Becića i žena masona, komuniste i jugo-diplomate Vladimira Velebita o bijegu iz Srbije u Hrvatsku na pitanje Maje Car, novinarke Večernjega lista o tomu misli li da bi bilo bolje da je Jugoslavija opstala
 
- Divna je priča kako je Jugoslaviji, na njenom početku nakon Drugog svjetskog rata, film bio važan. Glumac Rade Marković pričao je da su u sali filmskog centra na Košutnjaku, gdje je došao snimiti glas za prve Filmske novosti, a tada se glas snimao direktno na filmsku traku, sjedili Tito, Moša Pijade i Milovan Đilas. Željeli su biti sigurni da će sve biti u redu, da niti jedna kriva riječ ne će završiti na traci.
Rajko Grlić, jugoslavenski 'reditelj' u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 

BIZARNO

 
- Svjetovi smisla, svjetionici slobode: Podsjećamo se dvoje giganata koji su nas lani napustili
Naslov članka Davora Mandića, novinara Novoga lista, 2. I. 2019. o neprežaljenim veličinama Predragu Luciću i Daši Drndić, koji su nas „napustili“ prošle godine
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Bozanić oko Božića voli sklapati saveze. Ovoga Božića sklopio je 'odgojni savez', dok je lani u Božićnoj poslanici koja je uvreda za svakoga tko slijedi Kristov nauk prozvao sile zla koje podrivaju 'zdravi hrvatski ponos' i pozvao vjernike da sklope 'savez dobra' s političarima koji ih lažu, varaju i pljačkaju.
Mia Mitrović, https://100posto.hr/news/uplicu-se-u-sve-sfere-drustva-a-sad-im-ni-to-nije-dovoljno-kardinal-bozanic-pozalio-se-prosvjetarima-da-crkva-ne-sudjeluje-dovoljno-u-odgoju-i-obrazovanju-djece-ma-nemoj?utm_campaign=interal&utm_medium=widget&utm_source=slobodnadalmacija.hr
 

DEMAGOGIJA

 
- Božić je praznik obitelji i zajedništva, blagdan mira i nade. Ljubav prema bližnjem, međusobno prihvaćanje i uvažavanje najvažnije su vrijednosti božićne poruke. Stoga nas duh Božića uvijek iznova podsjeća da se svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i tolerancije u društvu i zajednici u kojoj živimo.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u svojoj božićnoj čestitki hrvatskim „građankama i građanima“
 
- Žalosti me što smo uspješni u društvu koje je neuspješno. Godinama već govorim o odgovornosti elita, ali ću i dalje inzistirati jer pozicije koju zauzimaju vodeći ljudi u različitim sferama društva obavezuju.
Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik s jugoslavenskim poduzetničkim pedigreom, Večernji list
 

GLUPOST

 
- U dešavanjima devedesetih postojale dvije Jugoslavije, ona urbana i ona seljačka. Za raspad Jugoslavije i ono što je uslijedilo krivo je selo.
Sejo Sexon iliti Davor Sučić, bošnjački roker, NTV 1, http://saff.ba/sejo-sexon-za-rat-i-raspad-jugoslavije-i-bih-krivo-selo-seljacki-genocid-za-druga-seju/
 
- Predrag Lucić u jeziku je Bog.
Miljenko Jergović, sarajevski pisac, Novi list, 2. I. 2019.
 

LAŽ

 
- Jure Francetić je osnivač i prvi komandant Crne legije, ustaške jedinice koja je na krvavom putu po NDH pobila na desetine hiljada Srba.
Nenad Jovanović, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti 11. XII. 2014.
 
- Što se Globalnog kompakta o migracijama tiče, to nije međunarodni ugovor, nego pravno neobvezujući dokument koji uređuje pitanja zakonitih migracija.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade za Jutarnji list
 

NADA

 
- Planiramo gradnju hladnjača kao pokretača udruživanja hrvatskih proizvođača, a ujedno želimo unaprijediti sustav navodnjavanja.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade za Glas Slavonije
 

ORJUNA

 
- Tvoja zemlja, živ spomenik svome tvorcu, čovjeku čija je stranka prije dvadeset sedam godina počistila pravosuđe od kompetentnih i nepoćudnih sudaca, potjerala ih u Srbiju i Njemačku, pa instalirala u sudove pripravnike sa stranačkom iskaznicom, sagradivši pravosudno čudovište u kojemu je i jedan Vice Vukojević bio sudac Ustavnog suda.
Boris Dežulović, feralovac u najamnom odnosu kod M. Pupovca za mrske mu Tuđmanove kune
 
- Ideološki raspršeni protivnici građanskog participacijskog čina su gotovo svi sportski novinari, čitava današnja HNS-ova hijerarhija, veliki dio političke desnice, ali bogme i neki moji kolege koji za sebe inače vjeruju da su lijevi (ali “samoupravljanje”, nažalost, unatoč tome koriste kao porugu).
Jurica Pavičić, orjunaški novinar Jutarnjega lista i vojnik JNA "komandanta" Ratka Mladića u Ohridu
 

PODSJEĆANJE

 
- Oko predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović počinje se plesti jedna mreža, kakva je u HDZ-u već poznata iz niza izbornih ciklusa za predsjedničke izbore. HDZ nikada nije iskreno podržao svoga kandidata za predsjedničke izbore, osim na prošlim izborima, a i tada je bilo različitih igara... Sjetimo se samo kako je Kujundžić izašao iz HDZ-a da se kandidira protiv Kolinde Grabar - Kitarović, a svrha je bila da se smanje glasovi desnice, ne bi li pobijedio Josipović.
Andrija Hebrang, bivši čelnik HDZ-a u Bujici
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Hrvati u BiH imaju 33,3 posto vlasti iako ih u BiH ima oko 15 posto prema zadnjem popisu stanovništva. Dok Bošnjaka ima preko 50 posto a imaju 33,3 posto udjela u vlasti, te dijele sa Hrvatima 51 posto teritorija. Tko je tu onda ugrožen?
Armin Hodžić, predsjednik SDA Hrvatske
 
- Usvajanjem Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH Hrvatski sabor se grubo miješa u unutarnja pitanja i iskazuje nepoštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Kao potpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma Republika Hrvatska je dužna u potpunosti poštivati suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i suzdržati se od bilo kakvih akcija koje bi dovele u pitanje ove vrijednosti.
Šefik Džaferović, član Predsjedništva, Oslobođenje
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Živimo u tako maloj klaustrofobičnoj sredini da nas politika svakodnevno dodiruje, bilo da idemo u dućan ili šećemo ulicom. Ona je u našem životu puno prisutnija nego u velikim zemljama. Iako i tamo politika ima moć, ona se u svakodnevnom ne osjeća tako snažno. A što se filma tiče, politika se više miješala u film nego obrnuto.
Rajko Grlić, jugoslavenski 'reditelj' u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 
- Ivan Penava treba prihvatiti da u svakome ratu stradavaju obje strane te da niti jedna strana nema ekskluzivnost na nevinost, pogotovo kada su civilne žrtve u pitanju.
Priopćenje vukovarskoga SDSS-a nakon izjave Srđana Milakovića iz DSS-a da je Oluja bilo etničko čišćenje Srba, N1 TV

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1084 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević