Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ovaj događaj nema veze s migrantima. Čovjek je Francuz, rođen u Strasbourgu, ideološki naravno odgojen na katastrofalan i tužan način, ali nema veze s migrantima. Nadam se da će Marakeš biti jasan pokazatelj da velika većina naroda i država na svijetu podržava dogovor o migrantima.
Ivan Jakovčić, eurozastupnik IDS-a o islamskom teroristi iz Strasbourga 
 
- Provedba Globalnog kompakta zauvijek će promijeniti način na koji međunarodna zajednica upravlja ljudskom mobilnošću, ali će i ostati referencija za sve buduće inicijative koje se bave prekograničnim kretanjem ljudi.
Louise Arbor, glavna tajnica Međuvladine konferencije UN-a za međunarodnu migraciju i bivša haaška tužiteljica u Marrakechu, Hina
 
- Muslimani su došli u Ameriku tri stoljeća prije Columba, točnije 1178. godine.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Slobodna Dalmacija
 
- Lokalni ogranak SDSS-a i Zajedničko vijeće općina poslalo je javnosti zabrinuto priopćenje o dvojici uhićenih pripadnika srpske zajednice koje ne zvuči dobro. Iz njega struji stav da su uhićeni nevini i da im se pakira iz političkih razloga.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Pozivam mjerodavne da sankcioniraju Milorada Pupovca, jer, štiteći zločince i iznoseći laži da je 'cijela srpska zajednica uznemirena ovim uhićenjima', ponovno stvara tenzije i podjele. SDSS koristi već isprobanu Miloševićevu metodu velikosrpske politike, upotrebljavajući srpsku nacionalnu manjinu kao živi štit, što su radili i u Lovasu.
Predrag Mišić, vukovarski branitelj, Direktno
 
- Mi nismo besadržajni populisti. Otvoreno komuniciramo što namjeravamo napraviti i donosimo konkretne rezultate, imamo ozbiljan reformski tempo u ministarstvima za koje je zadužen HNS.
Ivan Vrdoljak, predsjednik preostaloga HNS-a, Direktno
 
- Do uhićenja u Vukovaru nije došlo zbog Penave, institucije neovisno rade svoj posao.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u Karlovcu, Hina
 
- Mislite li zbilja da bih se ja kao glavni tajnik i predsjednik Hrvatskog sabora bavio izborima u zagrebačkoj Mladeži? Nijednog od dvojice kandidata ne poznajem... Mlađeg Vidiša poznajem samo iz viđenja, a njegovog oca još s početka 90-ih godina jer je radio u Ministarstvu vanjskih poslova...
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a, Jutarnji list
 
- Nije mi jasno zbog čega netko smatra da je HNS ideološki i u svakom drugom smislu bliži SDP-u nego HDZ-u, pogotovo HDZ-u kojem je na čelu političar liberalne provenijencije.
Ivan Herak, istarski političar, koji je bio u pritvoru bio od siječnja 2000. do 31. svibnja 2001.zbog navodnog kriminala, Direktno
 
- Sport je navodno iznimno važan za međunarodni prestiž države.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista pati zbog uspjeha hrvatskih športaša
 
- Hrvatski je nacionalizam, dakako, mnogo bliži sjevernokorejskome. On je reguliran odozgo, dakle hajkom i batinom, i istovremeno je izraz strepnje i nesigurnosti, jer se lojalnost državi-naciji očito ne uzima zdravo za gotovo.
Viktor Ivančić, feralovac u Novome listu uspoređuje danski i sjevernokorejski "nacionalizam"
 

TVRDNJE

 
- Ne možete s jedne strane govoriti da se borite protiv terorizma, a s druge puštate u državu sve i svakoga i nemate pojma tko je tko. Svi se zovu Muhamed Ali, a rođeni su 1. 1.
Ruža Tomašić, eurozastupnica o nedjelotvornoj inicijativi institucija EU-a u borbi protiv terorizma, Index
 
- Europa se trese, Plenković se češlja.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Islam je veoma lijepo prihvatio Hitlera, istrebitelja Židova, što je opsesija i svih islamističkih pokreta do dandanas.
Ivica Šola, kolumnist Slobdone Dalmacije
 
- Ne vidim rješenje u Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH. Jedino rješenje koje se nitko ne će usuditi reći je treći entitet, i to je jedini spas za hrvatski narod.
Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta u Saboru
 
- Minimum minimuma za rješavanje drugorazrednog položaja hrvatskog naroda u BiH korjenita je reforma izbornog zakonodavstva i otklanjanje svih ograničenja koja krše načelo jednakopravnosti i legitimnog hrvatskog političkog predstavljanja.
Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku
 
- Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti.
Franjo Dragičević, nastavnik tjelesnog odgoja u čakovečkoj Tehničkoj školi kojega su maltretirali učenici, Međimurje
 
- Naši iseljenici, a posebno oni iz Australije, zapravo su nepoželjni u Hrvatskoj. Nepoželjni su u Hrvatskoj kao što je krunica nepoželjna u Rijadu! Djeca crvene buržoazije boje se talenta naših iseljenika.
Željko Glasnović, saborski zastupnik Kluba Neovisnih za Hrvatsku, TV Bujica
 
- Orwellovski dio Marakeškog sporazuma nalazi se pri samom kraju dokumenta i nalaže: “promicati neovisno, objektivno i kvalitetno izvješćivanje medijskih kuća, uključujući internetske informacije, uz senzibiliziranje i edukaciju medijskih djelatnika o pitanjima i terminologiji vezanim za migracije, ulaganje u etičke standarde izvješćivanja i oglašavanje te zaustavljanje dodjele javnih sredstava ili materijalne potpore medijima koji sustavno promiču netrpeljivost, ksenofobiju, rasizam i druge oblike diskriminaciju prema migrantima, uz puno poštivanje slobode medija”. Dakle, uz puno poštivanje slobode medija kontrolirat ćemo i gušiti po tom pitanju nepoćudne medije“.
Nino Raspudić, politički analitičar i prof. na Filozofskom fakultetu, Peti dan, HRT
 
- @KBeljak pozvao na revoluciju! Pozivamo građane da dobro zaključaju svoje automobile!
HDZ na twitteru
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Ustaše su stvarno bile na sve spremne!
Mirko Galić, jugoslavenski novinar Vjesnika i hrvatski diplomat, Večernji list
 
- Argentinska zajednica ustaške emigracije i dalje živi u svojim rasističkim opsesijama.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Heroina dojmljive ispraznosti – Portret SDP-ove europarlamentarke Biljane Borzan
Naslov članka u Novome listu Jaroslava Pecnika, neumornoga osječkog jugonostalgičara
 
- Kolinda Grabar-Kitarović je kao ministrica vanjskih poslova u Vladi Ive Sanadera bila blijeda činovnica suhog diplomatskog izričaja, nije kod nje bilo ni traga sadašnje raspojasanosti.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Velika je, naime, stvar u Puli sresti Vladislava Bajca, Amiru Medunjanin, Mirka Ilića, Rumenu Bužarovsku, Sinana Gudževića, Dušana Vesića,
Davor Mandić, novinar Novoga lista
 
- Deklaracija o položaju Hrvata u BiH je protiv interesa i ugleda Republike Hrvatske. Tko će Hrvatsku nakon ovoga još uzimati ozbiljno kad govori o susjedima?
Vesna Pusić, saborska zastupnica Glasa o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH u Saboru
 
- Novi spomenik Franji Tuđmanu je otužni nusprodukt i prava slika nazadnjačkog smjera hrvatskog društva, bez ikakvog odnosa prema suvremenim pojavama u umjetnosti, urbanoj kulturi, pa i zapadnoj, tj. globalnoj civilizaciji 21. stoljeća, precizna je i porazna kritika ne jednog neuspjelog monumenta, već općeg stanja duha i civilizacijskih dosega današnje Hrvatske koje se nije domislio i usudio reći netko od naših vrlih političara, već povjesničarka umjetnosti Jasna Galjer.
Branko Mijić, urednik u Novome listu
 
- U Münchenu se nije sudilo Perkoviću, već Jugoslaviji.
Hrvoje Klasić, jugo-istoričar na predstavljanju pamflet-uradka Ante Nobila o Josipu Perkoviću
 
- Ja bih, recimo, štedio na mirovinama i pomoći pripadnicima HVO-a. Čisto iz principijelnih razloga jer je riječ o vojnicima druge države i raznim naknadama za sudjelovanje u ratu u drugoj državi.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a danas Jutarnjega lista
 
- Domoljublje je lažna emotivnost nakrcana impresivnom količinom fabriciranih osjećaja.
Viktor Ivančić, feralovac u Novome listu
 

BLEBETANJE

 
- Tuđman je uvijek bio ispred drugih i poveo svoj narod u stvaranje države. Bioje jedan od rijetkih državnika koji je proveo svoju viziju u stvarnost. Pri tome bio nevjerojatno hrabar i razborit.
Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Predložio sam da se revolucionarnim metodama počne mijenjati društvo, to vam je razlog zašto nas nije bilo u Saboru. Moramo provesti, pod navodnike, revoluciju kako bi maknuli HDZ s vlasti, to nam je cilj.
Krešo Beljak, čelnik preostalog HSS-a
 
- Predsjednica Republike podržavala je prosvjed braniteljskih udruga i njihovo višemjesečno kampiranje ispred Ministarstva branitelja, premda su oni širili govor mržnje i cilj im je bio rušenje legalne hrvatske Vlade.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista pati zbog uspjeha hrvatskih športaša
 
- Dopustite, na tragu prethodnoga, osobno pitanje sa stanovitim društvenim implikacijama. Surađujete s teolozima, objavljujete s njima u istoj izdavačkoj kući, čitate dobre teološke knjige. Kako se nosite s bogom? Što mu kažete, i što on kaže vama? Je li i on kao Franjo Tuđman, sporog duha i teške ruke?
Boris Pavelić, novinar Novoga lista pita feralovca Viktora Ivančića
 

DAIDŽE

 
- On bi (Dragan Čović) izmjenama Izbornog zakona stvorio treći entitet, da Hrvati u Sarajevu, Zenici i Tuzli ne mogu biti birani, nego samo birati.
Fra Mile Babić, filozof, teolog i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Vijesti.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Meni je glavni motiv u politici sadržaj, odnosno rezultat koji građani mogu osjetiti u svojim svakodnevnim životima i rezultat koji Hrvatsku vuče naprijed.
Ivan Vrdoljak, predsjednik preostaloga HNS-a, Direktno
 

GLUPOST

 
- Kolinda Grabar-Kitarović ustrajno pokušava Hrvatsku što čvršće povezati s Višegradskom skupinom, koju čine države članice Europske unije u kojima su na vlasti ljudi koji promiču opasnu ideju takozvane iliberalne demokracije.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 

IZDAJA

 
- Ovo je Deklaracija direktno je miješanje u unutrašnje stvari BiH", kazala je Pusić naglasivši kako je prva zadaća Sabora interes građana Republike Hrvatske.
Vesna Pusić, saborska zastupnica Glasa o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH u Saboru
 

LAŽ

 
- Ova se vlast ne miješa niti u rad policije niti u rad državnog odvjetništva. Oni rade sukladno zakonu i neovisno od politike i tako treba nastaviti. Ako postoje utemeljeni dokazi za daljnje kaznene postupke, to nije nešto na što bilo tko u politici smije i može utjecati. Znam da nema nikakve nevidljive političke ruke koja na taj proces utječe.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade o uhićenjima četnika u Vukovaru, Direktno
 
- Tko govori da ustaška država i ustaški pokret nisu nešto najgore što je zadesilo Hrvate, taj zaboravlja što je u Hrvatskoj bilo već od 11. travnja ‘41. i kako se vlast odnosila prema obilježenim protivnicima Pavelićeva kolaboracionističkog režima.
Mirko Galić, jugoslavenski novinar Vjesnika i hrvatski diplomat, Večernji list
 
- Previše je izjava i dokumenata koji dokazuju da je tadašnja vlast na čelu sa Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom bila uključena u ideju o podjeli BiH. O tome je Tuđman razgovarao i sa Slobodanom Miloševićem.
Zoran Pusić, potomak zlogalsnih Anđelinovića koji su odgovorni za smrt Hrvata odmah po uspostavljanju Kraljevine SHS, Vijesti.ba
 
- Hrvatska ima puno pravo poduzimanja nužnih, zakonitih i proporcionalnih mjera.
Marija Pejčinović Burić, šefica diplonacije o Marakeškom sporazumu u Saboru
 
- Kad smo, kao i većina građana, čuli tu informaciju iz nekih medija, učinili smo sve da se reagira i da se njih kontaktira. Nismo uspjeli, skoro dva i pol dana.
Službena objava na portalu Hrvatske vlade i riječi Andreja Plenkovića, https://vlada.gov.hr/vijesti/plenkovic-ni-kajkic-ni-greguric-nisu-izvijestili-hrvatsku-policiju/24720
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Obrazovanje je ono što bi moglo Plenkovića učiniti premijerom kojega će vrijediti zapamtiti.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a danas Jutarnjega lista zagovara HNS-ovu pljačkašku politiku zarađivanju na prijenosnim računalima
 
- Poslala je dva priopćenja kojima je cilj podrivanje pozicije premijera Andreja Plenkovića. Izvijestila je javnost da je primila predstavnike inicijativa za referendume o izmjeni izbornih pravila i poništavanju Istanbulske konvencije, kojima Vlada osporava da su prikupili dovoljno potpisa, i opet izrazila razumijevanje za njihove primjedbe da im nije bilo dopušteno nadzirati proces provjere valjanosti tih potpisa.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista vrijeđa hrvatsku predsjednicu
 

PODSJEĆANJE

 
- Nagodba za Agrokor – u kojoj su Dalić i Marić igrali presudne uloge i na taj nedopušteni način koji je opisalo Povjerenstvo – čak je proglašena najpozitivnijim »događajem godine«.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči s vlastitom prošlošću i prestane relativizirati genocid nad Srbima, Židovima i Romima počinjen tijekom Drugoga svjetskog rata u NDH te da prestane slaviti progon Srba u ’Oluji’.
Ivica Dačić, srbijanski šef diplomacije, Večernje novosti
 
- Očito je cilj da se izazove uznemirenost, pravna nesigurnost kod šireg i većeg broja građana ovog grada te tako kod njih stvori osjećaj besperspektivnosti i odusustva perspektive za život u ovom gradu. Mi smo se takvih praksi u posljednjih 30 godina u mnogo slučajeva nagledali i naslušali.
Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a u Vukovaru nakon uhićenja tamošnjih četnika, HRT
 

ZABORAV

 
- Galić je bio šef Odjela za analitiku i članstvo. Što je točno radio u okviru tog posla, teško mi je reći.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a ovako odgovara na novinarsko pitanje koja je bila uloga  Vlade Galića, Jutarnji list

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1147 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević