Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ovaj događaj nema veze s migrantima. Čovjek je Francuz, rođen u Strasbourgu, ideološki naravno odgojen na katastrofalan i tužan način, ali nema veze s migrantima. Nadam se da će Marakeš biti jasan pokazatelj da velika većina naroda i država na svijetu podržava dogovor o migrantima.
Ivan Jakovčić, eurozastupnik IDS-a o islamskom teroristi iz Strasbourga 
 
- Provedba Globalnog kompakta zauvijek će promijeniti način na koji međunarodna zajednica upravlja ljudskom mobilnošću, ali će i ostati referencija za sve buduće inicijative koje se bave prekograničnim kretanjem ljudi.
Louise Arbor, glavna tajnica Međuvladine konferencije UN-a za međunarodnu migraciju i bivša haaška tužiteljica u Marrakechu, Hina
 
- Muslimani su došli u Ameriku tri stoljeća prije Columba, točnije 1178. godine.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Slobodna Dalmacija
 
- Lokalni ogranak SDSS-a i Zajedničko vijeće općina poslalo je javnosti zabrinuto priopćenje o dvojici uhićenih pripadnika srpske zajednice koje ne zvuči dobro. Iz njega struji stav da su uhićeni nevini i da im se pakira iz političkih razloga.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Pozivam mjerodavne da sankcioniraju Milorada Pupovca, jer, štiteći zločince i iznoseći laži da je 'cijela srpska zajednica uznemirena ovim uhićenjima', ponovno stvara tenzije i podjele. SDSS koristi već isprobanu Miloševićevu metodu velikosrpske politike, upotrebljavajući srpsku nacionalnu manjinu kao živi štit, što su radili i u Lovasu.
Predrag Mišić, vukovarski branitelj, Direktno
 
- Mi nismo besadržajni populisti. Otvoreno komuniciramo što namjeravamo napraviti i donosimo konkretne rezultate, imamo ozbiljan reformski tempo u ministarstvima za koje je zadužen HNS.
Ivan Vrdoljak, predsjednik preostaloga HNS-a, Direktno
 
- Do uhićenja u Vukovaru nije došlo zbog Penave, institucije neovisno rade svoj posao.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade u Karlovcu, Hina
 
- Mislite li zbilja da bih se ja kao glavni tajnik i predsjednik Hrvatskog sabora bavio izborima u zagrebačkoj Mladeži? Nijednog od dvojice kandidata ne poznajem... Mlađeg Vidiša poznajem samo iz viđenja, a njegovog oca još s početka 90-ih godina jer je radio u Ministarstvu vanjskih poslova...
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a, Jutarnji list
 
- Nije mi jasno zbog čega netko smatra da je HNS ideološki i u svakom drugom smislu bliži SDP-u nego HDZ-u, pogotovo HDZ-u kojem je na čelu političar liberalne provenijencije.
Ivan Herak, istarski političar, koji je bio u pritvoru bio od siječnja 2000. do 31. svibnja 2001.zbog navodnog kriminala, Direktno
 
- Sport je navodno iznimno važan za međunarodni prestiž države.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista pati zbog uspjeha hrvatskih športaša
 
- Hrvatski je nacionalizam, dakako, mnogo bliži sjevernokorejskome. On je reguliran odozgo, dakle hajkom i batinom, i istovremeno je izraz strepnje i nesigurnosti, jer se lojalnost državi-naciji očito ne uzima zdravo za gotovo.
Viktor Ivančić, feralovac u Novome listu uspoređuje danski i sjevernokorejski "nacionalizam"
 

TVRDNJE

 
- Ne možete s jedne strane govoriti da se borite protiv terorizma, a s druge puštate u državu sve i svakoga i nemate pojma tko je tko. Svi se zovu Muhamed Ali, a rođeni su 1. 1.
Ruža Tomašić, eurozastupnica o nedjelotvornoj inicijativi institucija EU-a u borbi protiv terorizma, Index
 
- Europa se trese, Plenković se češlja.
Višnja Starešina, kolumnistica Slobodne Dalmacije
 
- Islam je veoma lijepo prihvatio Hitlera, istrebitelja Židova, što je opsesija i svih islamističkih pokreta do dandanas.
Ivica Šola, kolumnist Slobdone Dalmacije
 
- Ne vidim rješenje u Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH. Jedino rješenje koje se nitko ne će usuditi reći je treći entitet, i to je jedini spas za hrvatski narod.
Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta u Saboru
 
- Minimum minimuma za rješavanje drugorazrednog položaja hrvatskog naroda u BiH korjenita je reforma izbornog zakonodavstva i otklanjanje svih ograničenja koja krše načelo jednakopravnosti i legitimnog hrvatskog političkog predstavljanja.
Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku
 
- Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti.
Franjo Dragičević, nastavnik tjelesnog odgoja u čakovečkoj Tehničkoj školi kojega su maltretirali učenici, Međimurje
 
- Naši iseljenici, a posebno oni iz Australije, zapravo su nepoželjni u Hrvatskoj. Nepoželjni su u Hrvatskoj kao što je krunica nepoželjna u Rijadu! Djeca crvene buržoazije boje se talenta naših iseljenika.
Željko Glasnović, saborski zastupnik Kluba Neovisnih za Hrvatsku, TV Bujica
 
- Orwellovski dio Marakeškog sporazuma nalazi se pri samom kraju dokumenta i nalaže: “promicati neovisno, objektivno i kvalitetno izvješćivanje medijskih kuća, uključujući internetske informacije, uz senzibiliziranje i edukaciju medijskih djelatnika o pitanjima i terminologiji vezanim za migracije, ulaganje u etičke standarde izvješćivanja i oglašavanje te zaustavljanje dodjele javnih sredstava ili materijalne potpore medijima koji sustavno promiču netrpeljivost, ksenofobiju, rasizam i druge oblike diskriminaciju prema migrantima, uz puno poštivanje slobode medija”. Dakle, uz puno poštivanje slobode medija kontrolirat ćemo i gušiti po tom pitanju nepoćudne medije“.
Nino Raspudić, politički analitičar i prof. na Filozofskom fakultetu, Peti dan, HRT
 
- @KBeljak pozvao na revoluciju! Pozivamo građane da dobro zaključaju svoje automobile!
HDZ na twitteru
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Ustaše su stvarno bile na sve spremne!
Mirko Galić, jugoslavenski novinar Vjesnika i hrvatski diplomat, Večernji list
 
- Argentinska zajednica ustaške emigracije i dalje živi u svojim rasističkim opsesijama.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Heroina dojmljive ispraznosti – Portret SDP-ove europarlamentarke Biljane Borzan
Naslov članka u Novome listu Jaroslava Pecnika, neumornoga osječkog jugonostalgičara
 
- Kolinda Grabar-Kitarović je kao ministrica vanjskih poslova u Vladi Ive Sanadera bila blijeda činovnica suhog diplomatskog izričaja, nije kod nje bilo ni traga sadašnje raspojasanosti.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Velika je, naime, stvar u Puli sresti Vladislava Bajca, Amiru Medunjanin, Mirka Ilića, Rumenu Bužarovsku, Sinana Gudževića, Dušana Vesića,
Davor Mandić, novinar Novoga lista
 
- Deklaracija o položaju Hrvata u BiH je protiv interesa i ugleda Republike Hrvatske. Tko će Hrvatsku nakon ovoga još uzimati ozbiljno kad govori o susjedima?
Vesna Pusić, saborska zastupnica Glasa o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH u Saboru
 
- Novi spomenik Franji Tuđmanu je otužni nusprodukt i prava slika nazadnjačkog smjera hrvatskog društva, bez ikakvog odnosa prema suvremenim pojavama u umjetnosti, urbanoj kulturi, pa i zapadnoj, tj. globalnoj civilizaciji 21. stoljeća, precizna je i porazna kritika ne jednog neuspjelog monumenta, već općeg stanja duha i civilizacijskih dosega današnje Hrvatske koje se nije domislio i usudio reći netko od naših vrlih političara, već povjesničarka umjetnosti Jasna Galjer.
Branko Mijić, urednik u Novome listu
 
- U Münchenu se nije sudilo Perkoviću, već Jugoslaviji.
Hrvoje Klasić, jugo-istoričar na predstavljanju pamflet-uradka Ante Nobila o Josipu Perkoviću
 
- Ja bih, recimo, štedio na mirovinama i pomoći pripadnicima HVO-a. Čisto iz principijelnih razloga jer je riječ o vojnicima druge države i raznim naknadama za sudjelovanje u ratu u drugoj državi.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a danas Jutarnjega lista
 
- Domoljublje je lažna emotivnost nakrcana impresivnom količinom fabriciranih osjećaja.
Viktor Ivančić, feralovac u Novome listu
 

BLEBETANJE

 
- Tuđman je uvijek bio ispred drugih i poveo svoj narod u stvaranje države. Bioje jedan od rijetkih državnika koji je proveo svoju viziju u stvarnost. Pri tome bio nevjerojatno hrabar i razborit.
Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora na otkrivanju spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Predložio sam da se revolucionarnim metodama počne mijenjati društvo, to vam je razlog zašto nas nije bilo u Saboru. Moramo provesti, pod navodnike, revoluciju kako bi maknuli HDZ s vlasti, to nam je cilj.
Krešo Beljak, čelnik preostalog HSS-a
 
- Predsjednica Republike podržavala je prosvjed braniteljskih udruga i njihovo višemjesečno kampiranje ispred Ministarstva branitelja, premda su oni širili govor mržnje i cilj im je bio rušenje legalne hrvatske Vlade.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista pati zbog uspjeha hrvatskih športaša
 
- Dopustite, na tragu prethodnoga, osobno pitanje sa stanovitim društvenim implikacijama. Surađujete s teolozima, objavljujete s njima u istoj izdavačkoj kući, čitate dobre teološke knjige. Kako se nosite s bogom? Što mu kažete, i što on kaže vama? Je li i on kao Franjo Tuđman, sporog duha i teške ruke?
Boris Pavelić, novinar Novoga lista pita feralovca Viktora Ivančića
 

DAIDŽE

 
- On bi (Dragan Čović) izmjenama Izbornog zakona stvorio treći entitet, da Hrvati u Sarajevu, Zenici i Tuzli ne mogu biti birani, nego samo birati.
Fra Mile Babić, filozof, teolog i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Vijesti.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Meni je glavni motiv u politici sadržaj, odnosno rezultat koji građani mogu osjetiti u svojim svakodnevnim životima i rezultat koji Hrvatsku vuče naprijed.
Ivan Vrdoljak, predsjednik preostaloga HNS-a, Direktno
 

GLUPOST

 
- Kolinda Grabar-Kitarović ustrajno pokušava Hrvatsku što čvršće povezati s Višegradskom skupinom, koju čine države članice Europske unije u kojima su na vlasti ljudi koji promiču opasnu ideju takozvane iliberalne demokracije.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 

IZDAJA

 
- Ovo je Deklaracija direktno je miješanje u unutrašnje stvari BiH", kazala je Pusić naglasivši kako je prva zadaća Sabora interes građana Republike Hrvatske.
Vesna Pusić, saborska zastupnica Glasa o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH u Saboru
 

LAŽ

 
- Ova se vlast ne miješa niti u rad policije niti u rad državnog odvjetništva. Oni rade sukladno zakonu i neovisno od politike i tako treba nastaviti. Ako postoje utemeljeni dokazi za daljnje kaznene postupke, to nije nešto na što bilo tko u politici smije i može utjecati. Znam da nema nikakve nevidljive političke ruke koja na taj proces utječe.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade o uhićenjima četnika u Vukovaru, Direktno
 
- Tko govori da ustaška država i ustaški pokret nisu nešto najgore što je zadesilo Hrvate, taj zaboravlja što je u Hrvatskoj bilo već od 11. travnja ‘41. i kako se vlast odnosila prema obilježenim protivnicima Pavelićeva kolaboracionističkog režima.
Mirko Galić, jugoslavenski novinar Vjesnika i hrvatski diplomat, Večernji list
 
- Previše je izjava i dokumenata koji dokazuju da je tadašnja vlast na čelu sa Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom bila uključena u ideju o podjeli BiH. O tome je Tuđman razgovarao i sa Slobodanom Miloševićem.
Zoran Pusić, potomak zlogalsnih Anđelinovića koji su odgovorni za smrt Hrvata odmah po uspostavljanju Kraljevine SHS, Vijesti.ba
 
- Hrvatska ima puno pravo poduzimanja nužnih, zakonitih i proporcionalnih mjera.
Marija Pejčinović Burić, šefica diplonacije o Marakeškom sporazumu u Saboru
 
- Kad smo, kao i većina građana, čuli tu informaciju iz nekih medija, učinili smo sve da se reagira i da se njih kontaktira. Nismo uspjeli, skoro dva i pol dana.
Službena objava na portalu Hrvatske vlade i riječi Andreja Plenkovića, https://vlada.gov.hr/vijesti/plenkovic-ni-kajkic-ni-greguric-nisu-izvijestili-hrvatsku-policiju/24720
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Obrazovanje je ono što bi moglo Plenkovića učiniti premijerom kojega će vrijediti zapamtiti.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a danas Jutarnjega lista zagovara HNS-ovu pljačkašku politiku zarađivanju na prijenosnim računalima
 
- Poslala je dva priopćenja kojima je cilj podrivanje pozicije premijera Andreja Plenkovića. Izvijestila je javnost da je primila predstavnike inicijativa za referendume o izmjeni izbornih pravila i poništavanju Istanbulske konvencije, kojima Vlada osporava da su prikupili dovoljno potpisa, i opet izrazila razumijevanje za njihove primjedbe da im nije bilo dopušteno nadzirati proces provjere valjanosti tih potpisa.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista vrijeđa hrvatsku predsjednicu
 

PODSJEĆANJE

 
- Nagodba za Agrokor – u kojoj su Dalić i Marić igrali presudne uloge i na taj nedopušteni način koji je opisalo Povjerenstvo – čak je proglašena najpozitivnijim »događajem godine«.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči s vlastitom prošlošću i prestane relativizirati genocid nad Srbima, Židovima i Romima počinjen tijekom Drugoga svjetskog rata u NDH te da prestane slaviti progon Srba u ’Oluji’.
Ivica Dačić, srbijanski šef diplomacije, Večernje novosti
 
- Očito je cilj da se izazove uznemirenost, pravna nesigurnost kod šireg i većeg broja građana ovog grada te tako kod njih stvori osjećaj besperspektivnosti i odusustva perspektive za život u ovom gradu. Mi smo se takvih praksi u posljednjih 30 godina u mnogo slučajeva nagledali i naslušali.
Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a u Vukovaru nakon uhićenja tamošnjih četnika, HRT
 

ZABORAV

 
- Galić je bio šef Odjela za analitiku i članstvo. Što je točno radio u okviru tog posla, teško mi je reći.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a ovako odgovara na novinarsko pitanje koja je bila uloga  Vlade Galića, Jutarnji list

Anketa

Treba li ministrica Gabrijela Žalac podnijeti ostavku?

Četvrtak, 21/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1030 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević