Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Osobno ja mislim da bi teže za Bosnu bilo da su se u Predsjedništvu BiH zajedno našli Dodik i Čović. Dakle, Čović koji želi nekakvo rekonstruiranjem Bosne i Dodik koji ne priznaje nikakvu BiH! Prema tome, ja smatram da ovim izborom nije ugrožen opstanak BiH!
Stjepan Mesić, bivši jugoslavenski i hrvatski predsjednik, Radio Sarajevo
 
- Čestitka Željku Komšiću na pobjedi na izborima za predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Zahtjevan, kompliciran i težak posao. Ako ima ikakve šanse da uspije trebat će mu sva pomoć i podrška koju može dobiti a ne opstrukcije i ometanje.
Čestitka Vesne Pusić Željku Komšiću, Vesna Pusić(@vpusic) October 8, 2018., https://disqus.com/by/disqus_iWKiTWtxf6/
 
- Sa svojim sunarodnjacima, bratom Robertom, trenerom vratara Tonijem Tapalovićem i športskim direktorom Hasanom Salihamidžićem Kovač često razgovara na hrvatskom, čak i ako su ostali u blizini, a mnogi to smatraju izrazom nepoštovanja. Jedan od trenera Peter Hermann isto nije oduševljen.
Napis u njemačkom Sport Bildu
 
- DORH je neovisan od Vlade.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade, HRT
 
- Nije točno da je premijer Andrej Plenković vršio pritisak na generale da ne podrže prosvjed u Vukovaru. Mi smo inicirali taj sastanak zbog nekih stvari koje nisu možda sada za mikrofon, ali oko nekih stvari imamo zajednički stav.
Pavao Miljavac, predsjednik Generalskog zbora nakon što ih Plenković pozvao na sastanak u Vladu, Direktno
 
- Ja ne bih komentirao taj dio. Radim svoj posao i bavim sa sigurnošću. Želim reći: ono  što se mene kao ministra i što se vojske tiče, napravio sam sve što sam trebao po pitanju Vukovara. Vratili smo vojsku u Vukovar, vratili smo veliku svečanost o završetku naših škola u Vukovaru.
Damir Krstičević, ministar obrane, u Bruxellesu o prosvjedu u Vukovaru
 
- A što je s pretplatnicima? S tim pitanjima sreću se u Hajduku, a sustižu ta pitanja pretplatnika i nas. Svjesni su itekako u klubu da su ovom kaznom pretplatnici zakinuti.
Frane Vulas, novinar Slobodne Dalmacije nakon što je Hajduk blago kažnjen nakon divljanja na utakmici protiv Hajduka, https://www.slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/clanak/id/568699/kako-ce-se-hajduk-oduziti-pretplatnicima-koji-su-zakinuti-za-cetiri-utakmice
 
- Ubojica Jean-Michela Nicoliera živi u Subotici! Mislite da to naše institucije ne znaju?! Sve guraju i trpaju pod tepih zbog meni neshvatljivih interesa… Ista stvar je i s Gordanom Ledererom! DORH je davno mogao dignuti optužnice, a hrvatski sud osuditi njihove krvnike u odsutnosti, no to iz nekih razloga nije učinjeno…
Zvonimir Hodak, odvjetnik, Bujica, Z1
 
- Danas je jedina zadaća Svjetske banke i MMF-a odobravanje sve većeg zaduživanja zemalja u krizi, što je, primjerice, davanjem droge osobi koja je ovisna o heroinu. Drugim riječima, MMF i Svjetska banka stvaraju novovjeko dužničko ropstvo.
Edward Prescot, nobelovac, Večernji list
 
- HDZ-ovski zahtjevi su neosnovani i nespojivi s ljudskim pravima i hrvatskim interesima.
Fra Marko Oršolić iz samostana Tolisa kraj Orašja, Jutarnji list
 
- Praktički istodobno s otkrićem da vrh hrvatske političke elite redovno komunicira s kriminalnim podzemljem, doznali smo i to što istodobno radi hrvatska policija. Ona, naime, ima prečeg posla, pa je kod Plitvica orobila i pretukla ilegalnog imigranta, uskratila mu pravo na azil i bacila ga preko granice, ali tako da je u plitvičkim šumama ostala tumarati njegova petogodišnja kći.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista 29. 9. 2018. u 20:41 hširi laži o sirijskoj djevojčici, https://www.jutarnji.hr/komentari/ne-postoji-vise-nista-sto-se-u-ovom-drustvu-moze-dogoditi-a-da-bi-nas-snebivalo-tv-promovira-ustastvo-ratni-zlocinci-kaznu-sluze-u-toplicama/7883715/
 
- Zdravku Mamiću je prezentirano da ima oslobođujuću presudu sve do nekoliko dana prije konferencije za tisak.
Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamićau u emisiji HRT-a Otvoreno
 
- U Jasenovcu ionako ne radi (s) o broju žrtava, već o činjenici da je zločinačka država s rasnim zakonima otvarala koncentracijske logore za pripadnike drugih nacionalnosti i svoje političke protivnike.
Ivan Violić (alias Davor Butković), ljubitelj svega hrvatskoga u Telegramu
 

TVRDNJE

 
- Ne vjerujem da je Brkić otkucavao tajne istrage. Ovih se dana pokazuje da se sve može falsificirati, razni dokumenti, SMS korespondencija i sl., pa više ničemu ne vjerujem, odnosno sumnjam u autentičnost objavljenih dokumenata.
Tomislav Karamarko, bivši čelnik HDZ-a, MUP-a i SOA-e, Večernji list
 
- Od 1.400 ratnih zločina, procesuirano je njih samo 90! Dvije klijentice otkrile su mi da su silovatelje srele na ulicama Vukovara i Đakova! Možete li zamisliti kakav je to šok? Oni im se smiju kada ih vide! Pa, to je izvan svake pameti!
Zvonimir Hodak, odvjetnik, Bujica, Z1
 
- Ne mogu vjerovati da je postalo normalno da se čovjek koji se do jučer bavio razdjelnicima danas bavi školskim satnicama, udžbenicima i odokativno procjenjuje kakvog kadra treba u školama, a kakvog ne treba. Radi o strateškom pitanju ove Vlade, kakvo obrazovanje daje novim generacijama i kakvu budućnost nudi ovoj zemlji, te očekujem da se o ovome izjasni HDZ.
Željko Stipić, ratoborni predsjednik sindikata Preporod nakon gušenja školstva u hrvatskim srednjim stručnim školama i ukidanja povijesti, biologije i zemljopisa, Net.hr
 
- Zločin na Ovčari nisu počinili samo pijani četnici. To nije napravilo par četnika, nego vrh JNA s potporom srbijanske vlasti, s Miloševićem na čelu. Pijani četnik nije mogao srušiti crkvu, baciti bombu na bolnicu i razoriti cijeli grad.
Stipo Mlinarić - Ćipe, pripadnik udarnog Turbo voda i dragovoljac s Trpinjske ceste, koji je u srpskim koncentracijskim logorima proveo 270 dana, Bujica, Z1
 
- U utorak smo imali sastanak Upravnog odbora na kojem sam prognozirao da će nas premijer Plenković pozvati i tražiti da osudimo taj skup.
Željko Sačić, general Hrvatske vojske o sramnoj odluci Generalskog zbora da se ne ide na vukovarski prosvjed, Direktno
 
- Velikosrpska politika promiče se od kada je Ivo Sanader uveo Pupovca na vlast, a Plenković je samo nastavio njegovu politiku. Taj ni o čemu odlučuje već sluša upute iz Bruxellesa!
Admiral Davor Domazet Lošo o "koincidencijama" kod Plenkovićeva pokretanja afere SMS, Direktno
 
- Desno krilo u nogometu, protiv građanske inicijative. Već tada se dala naslutiti velika koalicija koju ja kolokvijalno nazivam ‘konačno objedinjenje partije’.
Nino Raspudić, politički analitičar na tribini u Metkoviću pod naslovom 'Promjena izbornog sustava – preduvjet svake promjene u Hrvatskoj' u organizaciji Udruga Narenta i Građanske inicijative Narod odlučuje, Narod
 
- Većina današnje slovenske i hrvatske industrije, tvrdi jedan od sugovornika, privatizirana je crnim fondovima tajnih službi. Krakovi crnog novca UDBA-e i KOS-a završavaju u velikim i moćnim gospodarskim sustavima koji su potom otvarali stotine tvrtki - kćeri.
Andrea Latinović, novinarka portala Direktno o serijalu Miljenka Manjkasa,
https://direktno.hr/direkt/ekskluzivno-pregledali-smo-seriju-rat-prije-rata-u-kojoj-je-prikazano-sve-sto-je-prethodilo-krvavoj-agresiji-na-hrvatsku-133584/
 
- Mito i korupcija, slaba demografska slika, sve nas to i danas muči. Imamo najljepšu i najbogatiju zemlju na svijetu, a pitanje je zna li naše vodstvo iskoristiti te prednosti za opće dobro.
General Mladen Markač, izaslanik predsjednice Republike na obilježavanju 27. obljetnice oslobođenja Varaždina, Direktno
 
- Predmet Ovčara u MUP-u nije postojao do ožujka 2017., ja sam ga oformio. MUP je inkriminirao cjelokupni moj rad. Devet mjeseci radio sam na ovom predmetu. Obavio sam gotovo 300 obavijesnih razgovora. Toliko nije napravljeno u zadnjih 10 godina na teritoriju cijele Hrvatske. Napravio sam i velik broj poligrafskih testiranja.
Nikola Kajkić, naprasno smijenjeni policijski istražitelj ratnih zločina počinjenih na Ovčari 1991., Jutarnji list
 
- Računica je zgodna, a pokazuje koliko je zapadni liberalizam debilan. Da sam musliman, sad bih imao četiri žene u rasponu od 18 do 50 godina. Od njih četiri dvadesetak djece, i u Njemačkoj bih na svako dijete, ako se ne varam dobivao 500 eura dječjeg doplatka (ili je sada više?), i utržio bih lijepih deset tisuća eura samo na toj stavci. Retardirani Nijemci za to vrijedno rade, a ja bih kao beg lijepo oprašivao i dalje da bi, kako Tvrtko Barun kaže, popravio mirovinski i zdravstveni sustav i pomladio europsko stanovništvo. Em imaš seksa u izobilju, em te država za to plaća, em još činiš dobro i bogougodno djelo, "otvoren si životu", kako bi popovi i biskupi rekli. 
​​Zoran Vukman, novinar i publicist
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nisu pomogli ni počasni doktorati, prisavska propagandna mašinerija, milijarde kuna iz RH proračuna, prekogranično HDZ-ovo bratstvo i jedinstvo, otvorena vrata Zagreba najdražem prijatelju i odlazak na noge u Mostar najboljem stranačkom drugu.
Branko Mijić, ratoborni urednik Novoga lista likuje nakon pobjede Bošnjaka Ž. Komšića
 
- Željko Komšić porazio je i pobijedio cijeli hrvatski državni vrh i fašistički dio Republike Hrvatske.
Zijad Bećirović, ravnatelj Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), Slobodna Bosna
 
- Pozivam hrvatske vlasti da otvore hitne, učinkovite i neovisne istrage svih zabilježenih slučajeva kolektivnog protjerivanja i navoda o nasilju nad migrantima, kao i ostalih kaznenih djela poput krađe te da poduzmu sve nužne mjere kako bi se takvo ponašanje zaustavilo i spriječilo«, napisala je Mijatović u pismu premijeru Andreju Plenkoviću.
Dunja Mijatović, povjerenica Vijeća Europe za ljudska prava u pismu predsjedniku Vlade
 
- Andrej Plenković mora u hitnom roku riješiti problem s Milijanom Vasom Brkićem, jer u vrhu stranke ne mogu biti osobe povezane s kriminalnim miljeom.
Tihana Tomičić, komentatorica Novoga lista
 
- Neosuđenome ratnom zločincu Franji Tuđmanu – pod čijom je političkom komandom poduzeta vojna agresija na BiH, otvoreno sijaset konclogora, obavljeno etničko čišćenje impozantnih razmjera - kroz privatizaciju provedena i sveobuhvatna pljačka naroda u koju se zaklinjao.
Viktor Ivančić, feralovac na radu u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 
- Dragan Čović plaća tribut i dnevnoj politici Franje Tuđmana, koje se treba otresti jer je danas anakrona.
Fra Marko Oršolić iz samostana Tolisa kraj Orašja, Jutarnji list
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Glavno je pitanje može li Plenković preživjeti takav udar desnice u kojoj će se naći ujedinjeni i Brkić, i Milinović, i Željka Markić, i branitelji, i Esih, i cijela ta mračna bulumenta.
Tihana Tomičić, komentatorica Novoga lista
 
- Plenković i njegova odvažna vladajuća trupa zadnjim snagama stoje na braniku liberalne i demokratske Hrvatske. Padnu li, sve će otići u vražju mater.
Viktor Ivančić, feralovac na radu u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 
- Hrvatska toliko naglašava navodnu neravnopravnost Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, dok je izbacila Srbe kao konstitutivan narod iz Ustava i svela na tri zastupnička mjesta u hrvatskom saboru od ukupno 153 zastupnika.
Zijad Bećirović, ravnatelj Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES), Slobodna Bosna
 

DAIDŽE

 
- Kad je Berlinski kongres 1878. odlučio da će Austro-Ugarska okupirati BiH, bilo je to nasilno priključenje Europi (bilo je više od 1000 mrtvih).
Fra Marko Oršolić iz samostana Tolisa kraj Orašja, Jutarnji list
 

DEMAGOGIJA

 
- Nemam saznanja. Javnost će o svemu biti obaviještena kada Povjerenstvo dovrši svoj posao. Za mene jedino mjerodavno jest izvješće Povjerenstva, a ono još uvijek radi na provjeri prikupljenih potpisa za sva tri referendumska pitanja.
Lovro Kuščević, ministar uprave o vijesti da građanske inicijative nisu prikupile dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja, Jutarnji list
 
- Jako poštujem žrtvu hrvatskih branitelja i simobol Vukovara. Mislim da je Vlada s dovoljnom brigom pazila o Vukovaru, o temi branitelja i dignitetu Domovinskog rata.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade, HRT
 
- Mi smo narodnjačka stranka centra koji ima tri korijena: konzervativni, kršćansko-socijalni i liberalni,
Angela Merkel, američka kancelarka na konvenciji CDU-a u Kölnu, Stern
 

GLUPOST

 
- Vlada u Saboru ima stabilnu većinu. U šest mjeseci pokrenuli smo reforme koje se u 15-20 godina nitko nije usudio staviti na dnevni red. Provest ćemo mirovinsku reformu kako bi sustav bio održiv, a buduće generacije imale bolje mirovine.
Lovro Kuščević, ministar uprave, HDZ
 
- Hrvatsko selo je oplemenjeno i to zahvaljujući upravo aktualnom ministarstvu poljoprivrede. ”Vi koji ne razumijete da postoji strategija ruralnog razvoja, postoji savjet za Slavoniju koji radi na oplemenjivanju sela i zaustavljanju iseljavanja.
Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik ulizničke HVIDRA-e u Saboru
 

ISLAMIZAM

 
- Sarajevo, Zagreb i Beograd bilježe rast turista, a turističko povezivanje bi produžilo boravak turista na ovim prostorima, posebno onih koji dolaze s Dalekog istoka.
Abdulah Skaka, sarajevski gradonačelnik na sastanku s Bandićem i Radojičićem u Sarajevu, Slobodna Bosna
 

IZDAJA

 
- Javna TV producira filofašistički “fake news”, u kojoj se ratni zločinci tijekom kazne kupaju u jacuzziju, u kojoj politički vrh regularno komunicira s mafijaškim podzemljem, a predsjednica države u šljaštećoj haljini pred mikrofonom muzički anektira dva i pol kantona susjedne države.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista izjednačava srpsku pobunu s obranom od srbočetničke agresije i veliča velikobošnjačke mudžahedine
 

LAŽ

 
- Nema napretka za Hrvatsku dok svi ne priznaju da je NDH bilo najmračnije, gubitničko doba.
Dalibor Matanić, neojugoslavenski redatelj, Jutarnji list
 
- Konvenciju sam doživio kao dokument koji će poboljšati borbu protiv nasilja, ne samo na ženama nego svim slabijim u društvu. Zato što je netko drugačiji, ne smije ga se maltretirati i fizički zlostavljati. Kao katolik vjerujem da je sve što postoji stvoreno od Boga. I onaj drugačiji je Božje biće i prema njemu se treba odnositi s dostojanstvom i integrirati ga u društvo.
Lovro Kuščević, ministar uprave, HDZ
 

MRŽNJA

 
- Svaki hadezeovac je uvježbao držati očnjake s unutrašnje strane usana.
Viktor Ivančić, feralovac na radu u Pupovčevim velikosrpskim Novostima
 

NAKNADNA PAMET

 
- Pozivam političke saveznike da se prestanu svađati oko migracija. Moramo imati zajednički plan, kao savez, jer će migracije iz Afrike idućih godina biti značajnije od onih iz Sirije i Iraka.
Angela Merkel, američka kancelarka na konvenciji CDU-a u Kölnu, Spiegel
 

PODSJEĆANJE

 
- "Nakon mene dužnički potop!" – poručio je Milanović po dolasku na vlast. Kad je preuzeo vlast, javni dug iznosio je oko 49 posto BDP-a. U 2015. iznosio je 89,2 posto BDP-a. To što je Milanović učinio graniči sa zlodjelom.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 

PREGLASAVANJE HRVATA

 
- Moja želja je da članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine budu Mladen Ivanić, Šefik Džaferović i Željko Komšić.
Emir Hadžihafizbegović, bošnjački glumac i kandidat Stranke demokratske akcije za zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, N1 TV
 

PRIMITIVIZAM

 
- Od kad je Konvencija stupila na snagu sunce i dalje izlazi, život normalno funkcionira.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade o Istanbulskoj konvenciji, HRT
 

RELATIVIZACIJA

 
- Neodgovorni pojedinac bacio jedan od 17 topovskih udara, ali nažalost kako je i sam vatrogasac rekao dogodio se trenutak ne pažnje jer je mislio da topovski ne će eksplodirati te ga je uzeo u ruke ali nažalost došlo je do eksplozije.
Ante Bradarić Šljujo, splitski gradski vijećnik relativizira divljaštvo navijača Hajduka na utakmici s Dinamom, Slobodna Dalmacija
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Prestanimo samo govoriti za sebe i svoje, prestanimo samo slušati sebe i svoje. Bosna i Hercegovina, kao država republika, opet će biti društvo u kojem smo kao nekada svi bili okrenuti prema svima. Vjerujem u to i zato sam u politici.
Željko Komšić, bošnjački unitarist na predizbornom skupu u Bosanskoj Krupi, Vijesti.ba
 
- S pjesmom “Lijepa li si”, postoji mali vanjskopolitički problem. Ona, naime, u svoj tekst uključuje ono što se političkim rječnikom naziva “teritorijalnim aspiracijama”.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista negira autoktonost hercegbosanskih Hrvata u Bosni i Hercegovini

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1127 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević