Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ova Vlada vratila je vojsku u Vukovar.
Damir Krstičević, ministar obrane na pitanje novinara što misli o »postupcima Ivana Penave«,  https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/krsticevic-o-postupcima-ivana-penave-ova-vlada-vratila-je-vojsku-u-vukovar---530621.html
 
- U intervjuu Kleine Zetungu Predsjednica je sustavno preuzela zloglasnu Orbanovu politiku, koja koristi antimuslimansku i antiimigracijsku histeriju za političku preobrazbu Europe u autoritarnu, iliberalnu i nacionalističku tvrđavu. A kada se tome pridoda prekjučerašnje svrstavanje HDZ-ovih zastupnika u Europskom parlamentu na Orbanovu stranu, slika je potpuna. Premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović guraju Hrvatsku u društvo diktatora i fašista.  
Denis Romac, ratoborni novinar riječkoga jugo-Novoga lista brani SDP-Plenkovića, a napada CRO-Predsjednicu
 
- Braniteljske udruge su pod patronatom mračnih političkih sila, koje koriste svaku priliku da u ime hrvatskih branitelja nastoje utjecati na politička i ina zbivanja u zemlji.
Ladislav Tomičić, pobjegulja iz Zenice u Hrvatsku vrijeđa hrvatske branitelje u jugokomunističkom riječkom Novom listu brani jugo-Plenkovića
 
- HDZ vode građanski, umjereni i progresivni političari, što Andrej Plenković u odnosu na ovu plejadu likova definitivno jest.
Tihana Tomičić, jugo-novinarka Novoga lista piše hvalospjeve o sinu lekarke i ideologa SKJ
 
- Želimo vjerovati da je gradonačelnik mislio na sve žrtve koje su stradale u Vukovaru, da je mislio kako se sudbina svake žrtve treba rasvijetliti bez obzira na nacionalnost, a počinitelji, bez obzira na to kojem narodu pripadaju, odgovarajuće sankcionirati.
Poruka vukovarskoga SDSS-a o najavi Ivana Penave o mirnom prosvjedu u Vukovaru
 
- Prosvjed 13. listopada u Vukovaru nije prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića, jer je to moja Vlada, moj premijer i, na kraju krajeva, premijer svih nas. A i jer sam sâm došao na razgovor s njime u vezi prosvjeda protiv šutnje institucija o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, N1 TV
 
- Naravno da se moraju kazniti strašni zločini u Vukovaru, ali ne treba davati povoda onima koji žele srušiti našu Vladu!
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade o najavi vukovarskoga gradonačelnika I. Penave da prosvjedom potakne državne institucije da napokon krenu loviti srpske ratne zločince po Hrvatskoj
 
- Mate Granić je čovjek, koji je visoko kvalificirani stručnjak za kompromise. Uglavnom trule. 'Pola meni, pola tebi, pola Bagi…' Čovjek, koji je još u nikad prežaljenom komunizmu osvojio ondašnju partijsku misicu Milku Planinc, sad je glavni savjetnik predsjednici KGK. Osoba koja je nakon smrti prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana dao opširni intervju Pukanićevom Nacionalu te se 'biranim' riječima obrušio na pokojnika. Riječima koje bi bile malo preteške da se radilo i o Slobodanu Miloševiću. Tipičan poltron koji se nikome 'ne bi štel zameriti'.
Zvonimir Hodak, hrvatski odvjetnik o "savjetniku" Mati Graniću, Dnevno
 
- Austrijske tvrtke stvorile su u Hrvatskoj oko pedesetak tisuća radnih mjesta, a austrijski ulagači ostaju u Hrvatskoj, kako bi s vama postigli uspjeh.
Alexander Van der Bellen, austrijski predsjednik za posjeta Zagrebu, Hina
 
- Apsolutno je nedopustivo da počinitelji ratnih zločina slobodno šeću ulicama Vukovara, a neki od njih i izvrgavaju ruglu svoje žrtve, ali se time mora pozabaviti pravosuđe.
Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska redsjednica o inicijativi Ivana Penave, HRT
 
- Zakon o referendumu ne predviđa mogućnost promatranja procesa provjere potpisa.
Lovro Kuščević, ministar uprave protivi se promatračima kod Vladine provjere potpisa, HDZ
 
- Mi ne možemo dopusti da gledate u nešto što je pod zaštitom osobnih podataka. Jamčite li vi da su svi potpisi legalno pokupljeni? Naime, postoje naznake da su se i bebe od 9 mjeseci potpisivale, a i mrtvi.
Mladen Nakić, pomoćnik ministra uprave protivi se nadzoru prebrojavanja glasova od strane njegova Ministarstva, Glas Istre
 
- Nemojte da slušate kuknjavu o razbijanju srpskog jedinstva, jer je ono razbijeno prije više od šest stoljeća. Nemojte vi u Beogradu da plašite ljude ratovima, jer nitko ne će ratovati. Vi svakako ne ćete.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u govoru u Kosovskoj Mitrovici, RTS
 
- Nitko se ne usudi reći: HOS-ovci su bili agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna. Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij.
Žarko Puhovski, svjedok na Haaškom sudu protiv Hrvata u dokaznom predmetu po br. P2402, Dnevno
 
- Nije više ni predsjednik Sabora, ni član vodstva HDZ-a, niti ima svoje ime i prezime nego je glasnogovornik Plenkovićeve nepogrešivosti i nedodirljivosti. Premda je dolazak ličkih hadezeovaca autobusima u Zagreb ucjenjivački, Jandrokovićevo prvotno odbijanje sastanka i svrstavanje u ličko-senjskim izborima je besramno. Milinović je mnogo više povijest HDZ-a nego i Plenković i Jandroković.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista o G. Jandrokoviću
 
- Po pitanju Komšića, to je tipični veleizdajnik. Prvenstveno, ne znam što je po rodnom listu, ali riječ je o duhovno neuravnoteženoj osobi. To zovem Kajfa sindrom, po velikom svećeniku koji je Krista predao Rimljanima.
Željko Glasnović, nezavisni saborski zastupnik o Željku Komšiću, Direktno
 
- Kakvu god odluku danas donesete, Mađarska ne će popustiti pred ucjenama. Mi ćemo zaustaviti nezakonite migracije i obranit ćemo svoja prava, ako treba i naspram vas. Vidjet ćemo kakav će biti ishod izbora u svibnju. Ja mislim da će vratiti demokraciju u europsku politiku.
Viktor Orban, predsjednik mađarske vlade u EU-u u završnom obraćanju, Hina
 
- Ne možete uspoređivati vrhunskog diplomata s umirovljenim zastavnicima JNA, 'to ne hoda'. Ne radi se jednostavno o istom formatu ljudi. Vi nemate čovjeka s ovakvim tipom backgrounda, koji je razumio diplomaciju i vanjske poslove i nacionalnu obranu uopće među njegovim prethodnicima u sektoru unutarnjih poslova.
Davor Gjenero, politički analitičar i kolumnist o usporedbi D. Božinovića i R. Ostojića, Direktno
 

TVRDNJE

 
- Mirko Galić je hrvatsku narodnu glazbu na HRT-u proglasio seljačijom i ukinuo je.
Stanko Šarić, slavni pjevač Zlatnih dukata, Kamenjar
 
- Da pravna drzava funkcionira, ne bi ti, Milakoviću, bio dogradonačelnik! A SDSS odavno zabranjen! Ratni zločinac i kriminalac, Pupavac, bio bi iza rešetaka!!! Ovako možeš siktati i pljuvati po Hrvatskoj, jer stvarno pravna država ne funkcionira!!!
Vesna Jovičić, komentira - https://direktno.hr/domovina/milakovic-o-penavinoj-inicijativi-zasto-nije-spomenuo-i-likvidacije-srpskih-civilag-133111/
 
- Posebno zamjeramo Pupovcu što je na Dan Domovinske zahvalnosti bio na skupu u Bačkoj Palanki, na kojem je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjednačio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom. Tim činom Pupovac je pokazao da ne poštuje Dan Domovinske zahvalnosti i Oluju, a odlaskom na takav skup je pokazao kakvu politiku vodi.
Zoran Maras, predsjednik Udruge specijalne policije, Direktno
 
- Ekonomski uspjeh Jugoslavije bio je lažan, a njegova prava slika prikrivena, pa i danas o Jugoslaviji zbog te lažne slike pričaju s nostalgijom. Imali smo sliku o dobrom standardu, a u stvari smo imali nestašicu energenata, hrane i lijekova te drugih životnih potrepština.
Andrija Hebrang, sveučilišni profesor i političar, Direktno
 
- Titov režim ubio je 664 pripadnika svećenstva, a režim albanskog satrapa Envera Hoxe, za usporedbu – 67. Pa bi bilo pristojno od Anke Mrak-Taritaš i njezina političkog partnera Ivana Jakovčića da javnost poštede svojih glazbenih i političkih uzora.
Hloverka Novak-Srzić, hrvatska novinarka, Dnevno
 
Godine 1921. 70 posto stanovnika Zemuna bili su Hrvati.
Zvonimir Hodak, hrvatski odvjetnik, https://kamenjar.com/hodak-profesionalni-svjedok-puhovski-i-hos-ova-agresija-na-zemun/
 
- Većina koja počiva na Miloradu Pupovcu nema izborni legitimitet!
Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik u Bujici
 
- Dobrodošlo je to da se Europska unija, umjesto migrantskih kvota, konačno posvetila zaštiti granica. Međutim, nije ispravno da se nama oduzme naše pravo da štitimo granice i da umjesto toga odgovornost preuzme Bruxelles.
Viktor Orbán, predsjednik mađarske vlade, Hina
 
- Poljska pripada u Europsku uniju, ali mora paziti da se ne zarazi društvenim bolestima koje dominiraju EU-om.
Jarosław Kaczynski, čelnik vladajuće poljske domoljubne stranke Pravo i pravda (PiS), Hina
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Predsjednica ovaj put i doslovno preuzima rasistički diskurs mađarskog premijera Viktora Orbana o izbjeglicama kao prijetnji Europi.
Denis Romac, ratoborni novinar riječkoga jugo-Novoga lista brani SDP-Plenkovića, a napada CRO-Predsjednicu
 
- I Srbi u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj žele funkcioniranje pravne države. Gradonačelnik Penava optužio je državne institucije za nedovršeni posao kažnjavanja Srba te najavio prosvjed kako bi se na njih izveo pritisak da po kratkom postupku obave taj posao, inače im se ne piše dobro.
Srđan Milaković, zamjenik vukovarskoga gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine protiv Ivana Penave, Direktno
 
- U ovih 30 godina bilježimo situacije od nekulture do minimalno kulturnoga ponašanja. Politička klasa zapravo postaje sve manje moćna klasa i postupno gubi moć kao i što politika kao djelatnost gubi u Hrvatskoj relevantnost. Koncentrirale su se neke druge klase koje imaju moć – klerici, tajkuni i branitelji. Klasa klerika postala jedna od najmoćnijih u društvu, medijima, obrazovanju, zdravstvu, vojsci i policiji.
Milorad Pupovac, čelnik velikosrpskog SDSS-a, Glas Istre
 
- Svih pet zastupnica i jedan zastupnik koji su ušli u parlament Europe s liste HDZ-a digli su ruke protiv rezolucije i tako se svrstali uz ekstremno desne i populističke stranke koje iz raznih zemalja pokušavaju mijenjati europsku agendu.
Sanja Modrić, neuništiva jugoslavenska novinarka u SDP-ovu Novom listu
 
- Ministri Andreja Plenkovića rade svinjariju kad javnosti kao ideal branitelja daju Mirka Norca ili kad nam objašnjavaju da zločinac Merčep kaznu za ratne zločine služi u toplicama zbog braniteljskih zasluga. Takvi kao Norac i Merčep nemaju zasluga.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Mirko Norac, Tomislav Merčep i svi drugi koji su s hrvatskim grbom na odori radili ono što su radila njih dvojica bacili su ljagu i na Hrvatsku vojsku i na hrvatske branitelje. Takvima ne pripadaju nikakve počasti, takvi se ne mogu pozvati na ratne zasluge.
Ladislav Tomičić, pobjegulja iz Zenice u Hrvatsku vrijeđa hrvatske branitelje u jugokomunističkom riječkom Novom listu
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nazvati Mirka Norca hrvatskim braniteljem uvreda je za sve one koji su, slabo naoružani i odlučni da će se boriti do kraja, u rat krenuli da bi zaštitili kućni prag i svoju zemlju. Nazvati hrvatskim braniteljem Tomislava Merčepa ili bilo kojeg čovjeka osuđenog za ratni zločin uvreda je za sve koji su ratovali časno, dajući sve od sebe i ne tražeći ništa zauzvrat. Mirko Norac, Tomislav Merčep i svi drugi koji su s hrvatskim grbom na odori radili ono što su radila njih dvojica bacili su ljagu i na Hrvatsku vojsku i na hrvatske branitelje. Takvima ne pripadaju nikakve počasti, takvi se ne mogu pozvati na ratne zasluge.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Nabrajajući zločine Penava nije nigdje spomenuo likvidacije više desetaka srpskih civila odvedenih s radnih mjesta i iz njihovih domova, likvidiranih od hrvatskih snaga prije nego što su u Vukovaru počeli ozbiljniji sukobi, a koji do danas nisu sankcionirani.
Srđan Milaković, zamjenik vukovarskoga gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine protiv Ivana Penave, Direktno
 
- Radikalna desnica opet udara na Vladu, a Penava im se stavio na raspolaganje. Braniteljske skupine ispostavile su zahtjev premijeru da Pupovca i SDSS izbaci iz koalicije, podrška Penavi stigla je i od Željke Markić, a na prosvjed su se već najavili i autobusi iz Milinovićeve Like.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista
 
- Orbanova je vizija transformacija današnje liberalne, prestrašene i blokirane Europe u zajednicu nacija, nadahnutih kršćanskim vrijednostima i »svakodnevnim« nacionalizmom, koji se u Hrvatskoj naziva domoljubljem. Takva nova Europa ne bi se trebala obazirati na ljudska prava, pogotovo prava izbjeglica i muslimana, jer bi se trebala pobrinuti isključivo za vlastite građane.
Denis Romac, novinar riječkoga Novoga lista
 

BIZANTIZAM

 
- Zato, kada vam pričaju kako ja hoću da mijenjam granice, lažu.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u govoru u Kosovskoj Mitrovici, RTS
 

CINIZAM

 
- Premijer Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Koincidencija je da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre Hvidre.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, N1 TV
 

DEMAGOGIJA

 
- Oluja je u svega nekoliko dana gotovo u cijelosti poništila učinke petogodišnje okupacije hrvatskih krajeva, započete još u kolovozu 1990. godine u kolovozu i vojnički je porazila velikosrpsku politiku Miloševićeva režima.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade u Kninu 5. VIII. 2018.
 
- Mi u okviru Ministarstva pravosuđa niti procesuiramo niti odlučujemo, mi stvaramo uvjete za bolji rad pravosuđa.
Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa o tvrdnji vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave da se ne rješavaju ratni zločini i ne traže nestali, Direktno
 

DEMOKRATSKI CENTRALIZAM

 
- Gradonačelnik Penava kao član HDZ-a ima odgovornost i spram tajminga i načina kako je tu temu stavio u eter. Ne treba davati povoda onima koji žele srušiti Vladu. A takvih ima koliko god hoćete!
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade u Istri o najavi vukovarskoga gradonačelnika I. Penave da prosvjedom potakne državne institucije da napokon krenu loviti srpske ratne zločince po Hrvatskoj, Novi list
 

DIKTATURA

 
- Referendum je jedan od načina izražavanja volje građana i može biti koristan kao korektiv. Namjera nam je da se cijeli postupak provede u skladu sa zakonom. Razmišljamo o poboljšanjima kako bi referendum bio ono što u naravi i jest, a to je način na koji naši sugrađani mogu jasno izreći stav o nekom važnom društvenom pitanju. Prijedlog da se potpisi prikupljaju u uredima državne uprave sigurno bi podigao razinu transparentnosti, što je u interesu i predlagačima referenduma i Vladi.
Lovro Kuščević, ministar uprave, HDZ
 

GLUPOST

 
- Izjavom, kako je kazala Kolinda Grabar-Kitarović, Europa »ne može na plećima nositi teret bijede cijelog svijeta«. Time je hrvatska predsjednica u cijelosti prihvatila Orbánov nacional-egoizam.
Denis Romac, ratoborni novinar riječkoga jugo-Novoga lista
 
- Hrvatski državni vrh treba pogledati u svoju kuću. Pogledajte ljude koji su fotografirani u crkvi u Glini, prije nego što su, svi zajedno, pobijeni. U Glini je postojala srpska pravoslavna crkva. U Glini su pobijene, od ustaškog režima, 1764 osobe.
Ana Brnabić, predsjednica srbijanske vlade koja je svoje hrvatsko podrijetlo promijenila u srpsko o napadu A. Vučića u B. Palanci na Hrvate i Hrvatsku, Slobodna Dalmacija
 

HUMOR

 
- Prošli tjedan smo svjedočili novim projektima MORH-a, Najavili ste da ste HV vraća u Pulu, pitam iz razloga jer sam stanovnica Dubrovačke-neretvanske županije. Što ti projekti konkretno znače za građane tih mjesta i za građane Republike Hrvatske te kako će oni djelovati na lokalnu zajednicu?.
Sanja Putica, saborska zastupnica HDZ-a iz Dubrovnika pita ministra obrane Damira Krstičevića iz HDZ-a na Aktualnom satu
 

LAŽ

 
- Nedaleko od Sanskog Mosta je i gradić Bihać, gdje je u Garavicama od ustaške ruke u ljeto 1941. nastradalo 12.000 osoba, mahom Srba. Pamti se da je na Garavicama u ljeto 1941. ubijeno više civila nego što je Bihać imao stanovnika.
Mladen Kremenović, dopisnik beogradske Politike iz Banja Luke 2. VIII 2018.
 
- HDZ nije promijenio smjer još od Tuđmana, koji je stranku vodio kao europsku, civiliziranu, demokršćansku opciju koja se brine za interese naroda.
Lovro Kuščević, ministar uprave, HDZ
 
- Hrvatska predsjednica u Kleine Zeitungu podržala je protuimigrantsku politiku Orbána i Mattea Salvinija, talijanskog ministra unutarnjih poslova, iako Salvini predstavlja puno više od jednog ministra.
Denis Romac, ratoborni novinar riječkoga jugo-Novoga lista
 

LIBERALIZAM

 
- Još nemamo građanski odgoj u školama i tu nema razlika između HDZ-a i SDP-a.
Berto Šalaj, profesor s Fakulteta političkih znanosti, Glas Istre
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Ovo je godina reformi i premijer Plenković nam je svima dao jasne reformske ciljeve i rokove.
Lovro Kuščević, ministar uprave, HDZ
 

PODSJEĆANJE

 
- Sedamnaestogodišnji Frane Tente popeo se 1947. g. na splitski Marjan, skinuo jugo zastavu i na njeno mjesto razvio hrvatski barjak. Kao maloljetnik bio je osuđen na 5 godina robije. U Lepoglavi su mu u samicu s prozorom bez stakla puštali po zimi hladnu vodu te je Frane umro od upale pluća. Frane je istinski hrvatski junak. Neopravdano zaboravljen. Torcida ga pamti. Ulicu nema, ali je ima Udbin konfident Miljenko Smoje. Sjetih se srpske himne, Bože pravde…
Zvonimir Hodak, hrvatski odvjetnik, Dnevno
 
- SDP je nekad bio poznat po tomu što je bio nasljednik Saveza komunista Hrvatske, po predaji oružja Jugoslavenskoj armiji, po izlasku njegovih zastupnika iz Sabora prije glasovanja o hrvatskoj samostalnosti, rasporodaji hrvatskog nacionalnog bogatstva zemljama Europske unije, po čistkama u medijima, detuđmanizaciji i kriminalizaciji Domovinskog rata.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 

PRIJETNJA

 
- Prije nekoliko dana kao opcija u Plenkovićevu krugu spominjala se mogućnost raspisivanja novih parlamentarnih izbora, i to nakon 4. listopada. Možda bi bilo mudro da se o tome doista ozbiljno razmisli, jer u idućim mjesecima očito ćemo svjedočiti rušenju aktualnog vodstva HDZ-a iznutra, iz same stranke, gdje zadrta desnica planira povratak Hrvatske u rikverc. Ovakve udare (naoružanih) veterana treba osujetiti, a novi izbori su način za to.
Tihana Tomičić, jugo-novinarka Novoga lista piše hvalospjeve sinu lekarke i ideologa SKJ

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1125 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević