Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Mislim da u vodstvu stranke znaju da su motivi za prosvjed iskreni, bez skrivenih namjera, kako je i komunicirano prema javnosti.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, Direktno
 
- Penava i Milinović su izolirani slučajevi u HDZ-u.
Darko Horvat, ministar gospodarstva o najavi prosvjeda Ivana Penave u Vukovaru, HRT
 
- U dugom razgovoru ni u jednom trenutku nije bilo spomena o prosvjedu već su isključivo razgovarali o onome zbog čega je Penava izrazio zabrinutost.
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova veli da nije bilo razgovora o prosvjedu, N1 TV
 
- Tražimo rješenja za održivost hrvatske brodogradnje, vodeći računa o fiskalnoj konsolidaciji i smanjenju javnoga duga.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade najavaljuje spas hrvatske brodogradnje
 
- Uvijek sam zagovarao izgradnju mostova i želim tako i nastaviti.
Manfred Weber, njemački političar i čelnik Europske pučke stranke dn uoči glasovanja protiv Mađarske, AP
 
- Uz Plenkovićev HDZ, ovakav SDP postaje apsolutno nepotreban.
Ivan Hrstić, komentator Večernjega lista
 
- Pozivam Miletića da si pred sjednicu pulskog gradskog vijeća i županijske skupštine ispravi svoju imovinsku karticu težu od 33 milijuna kuna. Ovima iz Zagreba treba 3-4 dana da razriješe "enigmu" Uljanik, samo ako krenu preko povezanih društava istarskih dužnosnika.
Damir Kajin, prosvjećeni bivši čelnik IDS-a, HRSvijet
 
- Najoštrije odbacujemo zlonamjerne manipulacije i politikantska podmetanja da je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković tijekom svog govora na Dubrovnik Forumu, događaje iz Domovinskog rata nazvao nekim sukobima.
Priopćenje HDZ-a nakon Plenkovićeve izjave o „nekim sukobima koji su ovdje postojali prije 15-ak, 20 ili 25 godina...“
 
- Danas sigurniji nego ikad na reformi obrazovanja se lomi budućnost. Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici.
Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a na plakatu 1. VII. 2017.
 
- I Bernardić i Plenković uklanjaju one koji bi mogli ugroziti njihovu skupinu i priklanjanju se onima koje vodi ista nagonska vlastohlepnost. Političke ideje, koncepcije, program, pamet, moral, birači, građani, interes stranke i države – zbog tog su vlastohleplja u SDP-u i HDZ-u iščezli. Rugali su se Jadranki Kosor zbog odanosti Sanaderu (kud Ivo, tud ja), ali Jandroković ju je u servilnosti šefu nadmašio.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Hoću i moram razgovarati s kososvkim predsjednikom Hashimom Thaçijem. Da, da, Albanac je. I ne voli me, ne volim ni ja njega, ali ako je Stefan Nemanja, osnivač države srpske, mogao pred Manojla Komnina sa omčom oko vrata, goloruk, zbog Srbije, pa mogu valjda i ja, bez omče, zbog iste te Srbije i pred Thaçija, i pred svakog drugog na ovom svijetu.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u govoru u Kosovskoj Mitrovici, RTS
 

TVRDNJE

 
- Odgovornost za slom Uljanika je i na pisanim medijima u Istri koji su se pretvorili u plaćenike krupnog kapitala koji preko politike rastaču Istru. Ništa manja krivnja nije ni na DORH-u Županije Istarske koji funkcionira, kao što reče Langer, poput zaštitarske tvrtke istarskih političara.
Damir Kajin, prosvjećeni bivši čelnik IDS-a, HRSvijet
 
- Krajnji je cilj Plenkovića da odvede HDZ u krilo SDP-a.
Darko Milinović, osnivač HDZ-a nakon što je ga je A. Plenković nedemokratski izbacio iz njegove stranke
 
- Jugoslavija je rođena na smrti političkih lidera bez obzira na kojoj se političkoj strani nalazili, a prilikom podjele granica među republikama od svih republika najviše je oštećena upravo Hrvatska. Time su komunisti pokazali kakav će biti položaj Hrvatske u toj Jugoslaviji.
Andrija Hebrang, sveučilišni profesor i političar, Direktno
 
- Olujom je spašena bihaćka enklava kojoj je prijetio genocid koji je mogao nadmašiti onaj u Srebrenici. U vrijeme Oluje pripadnici Armije BiH u Bihaću imali su svega 1500 metaka i 300-injak ručnih bombi. Bošnjačke vlasti nisu bile spremne za rat i obranu vlastite zemlje.
Željko Glasnović, general HVO-a, Večernji list
 
- Nadležni potpredsjednik vlade Mislav Tolušić od poslovnog iskustva ima samo staž službenika za odnose s javnošću u virovitičkoj županiji.
Denis Kuljiš, hrvatski novinar, Dnevno
 
- Od svih zemalja komunističkog režima Crkva u Hrvata na prvom mjestu po brojnosti njezinih mučenika.
Hloverka Novak-Srzić, hrvatska novinarka, Dnevno
 
- Najvažnije pak nam je neprestano raditi na našoj savjesti, na odnosu prema istini, pravednosti, na odnosu prema našim bližnjima… na tim područjima Gospodin od nas očekuje da postanemo slobodni, da neprestano napredujemo u dobru, da se borimo i nikad ne odustanemo u toj borbi. Najprije se moramo nastaviti boriti za dobro u našim dušama, da ga ne nadvlada ni zasjeni zlo. To je često napast koju vidimo u našim medijima koji uglavnom iznose više zla negoli dobra. A da bismo se mogli boriti za dobro, potrebno je da vjerujemo da je ono jače, da će dobro pobijediti.
Vlado Košić, sisački biskup na misi u Kravarskom na Dan Oluje
 
- SDP nije partija radničke klase, već djece bivših revolucionara koji su se od boraca za socijalnu pravdu odavno transformirali u povlaštene crvene buržuje.
Ivan Hrstić, komentator Večernjega lista
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Zemlje poput Kanade i Njemačke trebale bi se ujediniti u alternativni svjetski poredak jer se vrijednostima i interesima prijeti zanemarivanje Washingtona.
Heiko Maas, njemački ministar vanjskih poslova i socijaldemokrat, Hina
 
- Švedska je popustila pred naletom populističke, nacionalističke i radikalne desnice. Koji se zovu jednostavno: Švedski demokrati.
Željko Trkanjec, sadašnji novinar Jutarnjega lista, a bivši HDZ-ov glasnogovornik MVP-a
 
- Uspostava konzulata u Livnu zapravo je financirana novcem građana Bosne i Hercegovine.
Željko Komšić, bošnjački kandidat za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH u priopćenju
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Mi Srbi imamo i jezik i pismo, i Teslu i Pupina, i Andrića, i Selimovića, i Pekića i Ćosića.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u govoru u Kosovskoj Mitrovici, RTS
 

GLUPOST

 
- Reći ću istinu. 20 godina čekamo da reforme dođu u škole. Nije to lako, da je lako ne bi nas dočekalo. Ne bih to u potpunosti privatizirao, ali smo napravili inovaciju u hrvatskoj politici.
Ivan Vrdoljak, predsjednik Plenkovićeva koalicijskoga HNS-a hvali se Duginim bojama u školi, HRT
 

LAŽ

 
- Obrazovna reforma je jedan od temeljnih ciljeva Vlade, naše politike koji mora omogućiti još bolji sustav obrazovanja da naši mladi u budućnosti budu konkurentni, kvalitetno obrazovani, da dobiju široka znanja o Hrvatskoj, našem identitetu, jeziku, povijesti, kulturi, a isto tako da budu pripravni suočiti se s konkurencijom u svim disciplinama.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade najavaljuje spas hrvatske brodogradnje na sjednici Vlade 6. IX. 2018.
 
- Utvrđeno je kako je u Jasenovcu ubijeno 35.000 Židova, ostale žrtve uglavnom su bili Srbi i Romi.
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske u Bosanskoj Gradiški 1. IX. 2018., Direktno
 
- U rat nismo išli da se borimo za vlast ili ideale, već protiv okupatora i kvislinga. Šesta lička je prešla težak i krvav put od 15.000 kilometara i postala je elitna borbena jedinica. Danas doživljavamo da pojedinci i neke grupice pokušavaju da zabrane ovo okupljanje.
Jovo Korica, čelnik velikosrpskog "Udruženja boraca, potomaka i poštovalaca 6. proleterske divizije ‘Nikola Tesla’" u Srbu, Novosti
 
- Glina je za Srbe mjesto pijeteta prema žrtvama koje su smaknute u glinskoj crkvi za vrijeme NDH.
Veljko Ivica Maštruko, jugoslavenski diplomat, Slobodna Dalmacija
 
- Nespremnost da se osudi nacistički režim poglavnika Pavelića i stalno relativiziranje i umanjivanje broja žrtava srpskog naroda koji je živio u tzv. NDH, potvrđuju da hrvatsko rukovodstvo mora prijeći još dug put kako bi istinski prihvatilo europske i civilizacijske vrijednosti i umjelo pognuti glave pred ubijenima u Jasenovcu, Sisku, Gradiški i još mnogim drugim mjestima.
Nebojša Stefanović, član Predsjedništva Srpske napredne stranke, Tanjug
 

LIBERALIZAM

 
- Mi smo na ovome kontinentu izmislili ljudska, a ne kršćanska prava.
Manfred Weber, šef pučana u govoru u Europskom Parlamentu
 
- U obrazovanju većinom rade žene pa zašto to ne staviti u prvi plan i govoriti nastavnice, učiteljice, onda i predlagateljice, nakladnice, ravnateljice, ministrica i tako dalje? Ovo bi mogao biti još jedan korak u smjeru razbijanja stereotipa, kojih je još jako puno u našem društvu.
Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja iz redova HNS-a pokušava obraniti svoju tezu o tomu da u prosvjeti rade samo žene, Jutarnji list
 
- Zagovornik sam vrijednosti liberalizma, ideja slobode i jednakosti, gradnje i jačanja demokratskih standarda i ostvarenja vladavine prava.
Dalija Orešković, bivša šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Večernji list
 

PRAVO PITANJE

 
- Zašto i Plenković i njegovi ministri skupa s Končarom ne odstupe nego će sustavno nastaviti upropaštavati ovu zemlju i njezino gospodarstvo?
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Jesmo li mi ili neko drugi isporučili bivšeg predsjednika Srbije, između ostalog, i zbog naše, tobože zločinačke politike na KiM-u? Jesmo li mi isporučili i naše vojne i policijske generale Haaškom Tribunalu, i Ojdanića i Vladimira Lazarevića i Nebojšu Pavkovića i Sretena Lukića?
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u govoru u Kosovskoj Mitrovici, RTS
 

PRIZNANJE

 
- Mi Srbi kada pobjeđujemo činimo to, nekada, ponosito i poštujući pobijeđene, ali kada gubimo i kada smo poraženi, mi i naša politika, to ne umijemo ni da priznamo, niti da razumijemo šta se promijenilo.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik u govoru u Kosovskoj Mitrovici, RTS
 

SRBIZMI

 
- Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je doneo odluku da je Darko Milinović s ovim danom isključen iz stranke.
Davor Miličević, predsjednik Suda časti HDZ-a, koji je »doneo« odluku o isključenju Darka Milinovića, Hrvatski radio
 
- Zaboravite fudbalere i timove...
Siniša Pavić, novinar Novoga lista

UNITARNA BiH

 
- Mostar mora i treba ostati jedinstven grad za koji se mora pronaći rješenje koje podrazumijeva potpunu ravnopravnost svih naroda i građana i isključuje dominacija bilo koga nad bilo kime.
Šefik Džaferović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH na općim izborima u listopadu u Mostaru, Saff.ba
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Samo na prvi pogled stručnije djeluje stav da ćirilica nije tako funkcionalna kao latinica, ali nisam pročitao uvjerljivo objašnjenje tako shvaćene funkcionalnosti. 
Predrag Piper, srpski akademik plače za ćirilicom, Politika
 
- Od Srbije su se u Bačkoj Palanci čule samo riječi ozbiljnosti, dostojanstva i istine.
Aleksandar Vulin, izaslanik A. Vučića u Novome Sadu 6. VIII. 2018. na obilježavanju Dana Riječne flote
 
- Žalosno je što se na proslavi Oluje u Hrvatskoj vijorila izraelska zastava. Oni prisustvo pravdaju komercijalnim sudjelovanjem. Mislim da je to nemoralno prema izraelskom narodu čije žrtve u Holokaustu Hrvati relativiziraju. U Jasenovcu je najviše stradalo Srba, Židova i Roma.
Ivica Dačić, šef srbijanske diplomacije, TV Pink
 

ZAMJENA TEZA

 
- Iz područja Federacije BiH također je proterano više od pola milijuna Srba od strane tzv. Armije BiH i Hrvatskog vijeća odbrane i raznih bošnjačkih i hrvatskih paravojnih i policijskih formacija. Sa područja Kosova i Metohije je protjerano više od 250.000 Srba i drugih nealbanaca.
Miodrag Linta, izbjegli Srbin iz Hrvatske 1995. laže o Hrvatskoj i pokušava uvjeriti svijet da Srbija nije bila agresor, Politika

Anketa

Nakon što je T. Ivić 16. VI. 2019. položio vijenac na kojem piše "Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković herojima Sutjeske", svatko tko i dalje u HDZ-u podržava Plenkovića je izdajnik. Slažete li se?

Srijeda, 19/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1085 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević