Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Činjenica da su šport i politika neodvojivi potvrdila se i ove nedjelje kada su reprezentativci Hrvatske pobjedu nad Argentinom proslavili uz pjsmu Marka Perkovića Tompsona „Bojna čavoglave”, čiji je prvi stih ustaški poklič „Za dom spremni”. Istovremeno, hrvatski navijači iz Pule su nakon pobjede nad Argentinom na Mundijalu izašli na gradske ulice i slavili uz trubače i pesmu „Đurđevdan”.
Jelena Cerovina, novinarka beogradske Politike, 23. VI. 2018., http://www.politika.rs/sr/clanak/406082/Pogledi/Braca-Bugari
 
- Ponosan sam što sam učinio sve što mogu da broj potpisa bude što manji. To bih opet napravio jer se referendumom smanjuju prava. Uostalom, i Ustavni sud je u svom rješenju 'otkantao' inicijativu i svojim rješenjem demantirao da u Rijeci nisu mogli skupljati potpise.
Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a u Saboru o Istanbulskoj konvenciji
 
- Zajedničko objema inicijativama je što su iznikle na krilima populizma i s neskrivenim političkim ambicijama. Ne vidim stvarni razlog osim ideološkog i populističkog.
Stjepan Čuraj, saborski zastupniki HNS-a Vesne Pusić u Saboru protiv obaju referenduma
 
- Svi znaju znanstvenu istinu – pradomovina Hrvata nije iza Karpata ni u Harahvatišu, to su samo usputne stanice, a stari Hrvatići, kao sav normalan svijet, u Europu su stigli iz Afrike.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade o mnoštvenom iseljavanju Hrvata, Večernji list
 
- Jedini realan izvor demografskog i gospodarskog spasa Hrvatske je – useljavanje.
Jasmin Klarić, urednik i novinar Novoga lista
 
- Nema nikakvog dokaza da je to stari hrvatski pozdrav, unatoč njegove sličnosti s pokličem/geslom 'Za dom', koji je sigurno prisutan u hrvatskoj javnosti od 1866. godine, a možda i ranije. Ono što je danas poznato jest da se oblik 'Za dom spremni' javlja u listu Ustaša, glasilu Ustaške organizacije, u broju od srpnja 1932. godine.
Mario Jareb, povjesničar, Direktno
 
- Ni danas ne znam koji je Mostov svjetonazor.
Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a, Jutarnji list
 
- Hapšenje oficira Vojske Republike Srpske je neprihvatljivo, nedopustivo, jer nije u nadležnosti Hrvatske.
Milorad Dodik, predsjednik tzv. Republike srpske o uhićenju čuvara koncentracijskoga logora na Manjači Dane Lukajića, Politika
 
- Mi Srbi volimo Bugare, ja ne poznajem nijednog Srbina koji ne voli Bugare. Bugarska je komšijska, ali i prijateljska i bratska zemlja.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, Politika, Beograd
 
- Molim vas, izborniče Daliću, kakva je to odluka da penal izvodi Pivarić?!
Slaven Alfirević, novinar Slobodne Dalmacije nakon pobjede nad Danskom
 
- Uhićenje oficira Vojske Republike Srpske je neprihvatljivo, nedopustivo.
Milorad Dodik, predsjednik zločinačke Republike srpske protivi se uhićenju Dane Lukaića, RTRS
 
- Pet nevidljivih godina Hrvatske u Europskoj uniji. Hrvatska sa svojih četiri milijuna stanovnika i skromnim gospodarskim rezultatima unutar europskoga tržišta ni prije nije imala neku značajniju ulogu, kao što je nema ni danas. Veći je dio negativnih efekata zbog slabe konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva na europskom tržištu nadoknađen povlačenjem sredstava iz europskih razvojnih fondova. A najveći doprinos zajedničkom tržištu i hrvatskom gospodarstvu je što se mladi i obrazovani ljudi masovno iseljavaju u države Zapadne Europe.
Urednički komentar Deutsche Wellea, Kurir
 
- Jedan od temelja neprijateljskog odnosa prema Srbima u Hrvatskoj je lažna i apsurdna teza da su Srbi u proteklom građanskom ratu bili agresori i zločinci, a Hrvati žrtve i osloboditelji.
Miodrag Linta, predsjednik "Saveza Srba iz regiona", Kurir, Beograd
 

TVRDNJE

 
- Treba biti sram sve one koji su opstruirali referendumsku inicijativu, a to ste i vi gospodine Grbin. Ni vi ni drugi zastupnici niste reagirali na despota Vojka Obersnela, koji nije dopustio prikupljanje potpisa. Ako imate dokaze da je netko kršio proceduru prijavite ih. Što se tiče odgađanja predaje potpisa, to je logično. Mi nemamo infrastrukturu kao vaša stranka, još uvijek ima nekih izgubljenih knjižica s potpisima.
Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta u Saboru
 
- Ono što je Plenković stvarno mislio, zapravo je još gore od onoga kako je zazvučalo. On još nije objasnio niti što znači tiho stavljeni hrvatski potpis na deklaraciju iz Marakeša, kojom se olakšava imigracija iz Afrike. A ovo je pak samo nastavak prethodne Plenkovićeve skandalozne reakcije na katastrofalni egzodus Hrvata kakav nije zabilježen još otkako je Tito otvorio granice shvativši da je to najbrži način da smanji siromaštvo.
Ivan Hristić, komentator Večernjega lista
 
- Dalić je svoj način komunikacije izgradio sam, obratio se naciji i rekao da moramo biti ponizni. I njegova komunikacija je ponizna, što nam govori da je odgajan kao katoličko dijete, koje je raslo u radišnosti i poniznosti, s vjerom u Boga. S druge strane, imamo arogantnog Plenkovića! Dalić u par mjeseci i posebno zadnja dva tjedna ima puno veće rezultate nego Plenković u dvije godine! Vi na našemu izborniku vidite jednog vjernog i poniznog čovjeka, koji je svjestan da se sutra sve može okrenuti. Kod Plenkovića vidite dociranje, a time postaje sve sličniji Milanoviću i ponaša se kao da nitko ništa, osim njega - ne zna.
Ivica Šola, novinar u Bujici
 
- Nama danas treba ta ista snaga kakvu su imali branitelji Siska da ne podlegnemo pred prijevarama prolaznoga koje nas guraju u razaranje iznutra. Ako i dalje mislimo da je moguće raznim programima bez povezanosti s dubljim nadahnućem, razvijati Hrvatsku, ne želimo razumjeti nužnost preobrazbe koja započinje suzbijanjem zaraze korupcije koja izvire iz komunističkoga totalitarizma i koja i dalje ozbiljno narušava zdravlje Hrvatske.
Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački u Sisku na misi u povodu 425. obljetnice Sisačke bitke
 
- Kod nas postoje doduše samozvani antifašisti, no to su uglavnom apologeti propaloga komunističkoga režima i njima ljubljene Jugoslavije.
Mario Jareb, povjesničar, Direktno
 
- Prema meni se odnose k’o da sam pobio 1.000 ljudi! Čak i tema predsjedničke kampanje nije bilo iseljavanje mladih ili nova radna mjesta, nego se Josipović bavio Mamićem. Moja pressica bila je krik očajnika. Cilj im je ušutkati me i zatvoriti. Cvitan je u toj farsi egzekutor i izvođač radova, a politika je naručitelj.
Zdravko Mamić, protjerani čelnik Dinama u Bujici
 
- Italija je dovoljno velika i moćna da bi bila ranjiva zbog nepodopština poput te ministrove. U Hrvatskoj neki političari, udruge i mediji prave drame zbog kakva opaka grafita, koji je zacijelo kadšto i napisan zato da bi lovci na “ustaše” imali u što pucati, a taj lov je nekima i profesija – posao kao i svaki drugi. S takvim profesionalcima (Pupovac itd.) Plenković se i održava na vlasti.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Teroristi koji su rušili Siriju u biti su anarhisti i ja bi njih usporedio s boljševicima! ISIL-ovci su formirali Kalifate, gdje su uništene crkve, džamije i kulturni spomenici, a isto su radili i komunisti, boljševici od Staljinovog Sovjetskog Saveza - nadalje.
Željko Glasnović, general HV-a i saborski zastupnik nakon povratka iz Sirije i Libanona, Bujica
 
- Antifašizam nakon 1945. je floskula, a u današnje vrijeme u ovoj zemlji sramota.
Slobodan Prosperov Novak, književni povjesničar, Nedjeljom u dva, HRT
 
- HDZ se u posljednje vrijeme odmakao od svojih postulata na kojima je stvarao i branio državu. Modernizacija stranke ne znači odmak od temeljnih principa. Nije se smjelo dopustiti da prevladaju oni koji su se 1990. godine samo presvukli, promijenili halje, a sadržaj im je ostao isti. Takvi su jedva dočekali da prestanu s glumom i ostvare svoje snove o regiji, o slaboj Hrvatskoj, o nekažnjavanju srpskih zločinaca, ponižavanju branitelja, da zaustave otkopavanja kostiju žrtava komunističkih zločina... sjetite se samo kada je u hrvatskom zatvoru umro hrvatski general Đuro Brodarac, kako sam to snažno osudio, a ovi o kojima govorim su me istoga dana htjeli izbaciti iz stranke! Ti isti danas kolo vode, a članstvo odlučuje kako će svirka završiti.
Andrija Hebrang, bivši HDZ-ov političar, Direktno
 
- Za biskupe kurikuralna reforma je važna i htjeli bi u tome na najbolji mogući način sudjelovati i pridonijeti kvaliteti hrvatskoga školstva. No tu postoji niz otvorenih pitanja već otprije poznatih javnosti; od toga da se hrvatsko školstvo oslobodi svake ideologije i svjetonazorskih previranja, ali isto tako da se u školama djecu ne priprema samo za tržište rada, već da u odgojno-obrazovnom procesu dobijemo cjelovitu osobu.
Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i predsjednik Komisije HBK "Iustitia et pax”, Hrvatski katolički radio
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Tko stavlja crne majice hrvatskim igračima (zašto momci na klupi mogu imati baš lijepe svijetloplave dresove, a ovi na terenu crne?) i zagrijava im mozak u svlačionici uz ”Bojnu Čavoglave” taj ne može imati moju podršku, pa makar u tome ostao sam na svijetu.
Carlos Pilsel, argentinski Hrvat, koji je odrastao ispod slike Ante Pavelića sada vrijeđa hrvatske nogometaše na SP-u u Rusiji, Autograf
 
- Teži se Hrvatskoj koja će biti sastavljena samo od Hrvata koji će moći tući Hrvatice, to su zapravo ta dva referenduma. Riječ je o referendumima koji potiču diskriminaciju i smanjivanje ljudskih prava.
Fudio Radin, saborski zastupnik povlaštene talijanske manjine u Istri u Saboru protiv održavanja referenduma
 
- Inicijatore ove inicijative može biti sram. Umjesto da su uložili energiju kako bi se položaj žena popravio, oni idu suprotnim smjerom kojim žele da Hrvatska napravi korak nazad.
Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a u Saboru o Istanbulskoj konvenciji
 
- Današnja referendumska nastojanja za smanjenjem prava nacionalnih manjina mogući je prvi korak do novih protjerivanja, progona, nasilnog pokrštavanja, koncentracijskih logora, pa možda i formiranja neke nove NDH, što se ne smije dogoditi.
Franjo Habulin, predsjednik SAB-a u Jadovnu, Tanjug, Politika, Beograd
 
- Ta vlada legalizirala je ustaški pozdrav. Ta vlada očijuka s proustaškom desnicom.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista, 21. VI. 2018. o aktualnoj Vladi
 
- Ulazak Hrvatske u Europsku uniju nije pomogao u tome da se umire antisemitski i antisrpski ekstremizam i mržnja koji prožimaju hrvatski javni život. Šutnja EU-a u ovoj temi pogoduje ponovnom usponu fašističke prijetnje na Balkanu.
Michael Freund, komentator Jerusalem Posta
 
- Hrvatske zastupnike u Europskom Parlamentu ne smatraju velikim pobornicima EU-a, jer zauzimaju nacionalistički stav, naročito kada je riječ o svemu što ima veze s Bosnom i Hercegovinom. I i dalje je otvoren granični spor sa Slovenijom što će biti problem za ulazak Hrvatske u schengensku zonu, kao i činjenica da Hrvatska cijelo vrijeme balansira na rubu europskih vrijednosti.
Urednički komentar bečkoga Der Standarda, Kurir
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Volio bih ponovno doći u Kragujevac.
Dino Merlin (pravim imenom Edin Dervišhalidović), bošnjački pjevač u Kragujevcu 1. VII. 2018., Kurir
 
- Sada se u Hrvatskoj agitira protiv srpske manjine i nameće ekstremno konzervativna slika obitelji. Najnoviji primjer za to je kampanja protiv Istanbulske konvencije.
Urednički komentar bečkoga Der Standarda, Kurir
 
- To je civilizacijska sramota ove države, jer je na Sutjesci poginulo i puno Hrvata, najviše Dalmatinaca.
Ivo Goldstein, sin povjesničara Slavka Goldsteina u emisiji Nedjeljom u dva zaziva pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora komemoraciji na partizanskoj Sutjesci
 
- Hrvati se, dakle, iseljavaju već skoro tri desetljeća jer je država organizirana tako da ih praktički tjera na iseljavanje. Do jučer je ta rijeka ljudi išla prema Zagrebu, a sad, kad su se otvorile bolje prilike po Stockholmima i Dublinima, sad Zagreb (ovdje ne kao geografski toponim, već kao oznaka državne vlasti) – nariče.
Jasmin Klarić, urednik i novinar Novoga lista
 
- Nema razloga da grad Alekse Šantića i dalje na uličnim tablama nosi imena po autoru rasnih zakona u NDH Mili Budaku, ili komandantu „Crne legije” Juri Francetiću, kardinalu Alojziju Stepincu, te vojnim komandantima i ministrima u NDH Anti Vokiću i Mladenu Lorkoviću.
Mladen Kremenović, dopisnik beogradske Politike iz Banja Luke
 

DIKTATURA

 
- Ovo su inicijative za izvrtanje stvari. Hrvatska je zrela za izmjenu zakona o referendumu kojom bi se na cjelovit i sustavan način uredilo to pitanje.
Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica novog HNS-a u Saboru zaziva totalitarne zabrane protiv mogućnosti održavanja referenduma
 

GLUPOST

 
- Riječ je o marginalnim skupinama koje žele ograničiti prava nacionalnih manjina i pravo na zaštitu žena od obiteljskih nasilnika, koje istovremenu lažu, obmanjuju i falsificiraju potpise u svom silovanju demokracije.
Željko Jovanović, ratoborni saborski zastupnik SDP-a u Saboru protiv održavanja referenduma
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Ustaški režim bio je ozakonjeni genocid i da se po tome bitno razlikuje od zločina počinjenih u vrijeme komunizma.
Ognjen Kraus, čelnik podijeljene židovske populacije u Hrvatskoj i sin Božidara Krausa, koji je sudio nadbiskupu A. Stepincu, na izmišljenom straitišu u Jadovnom kod Gospića, Tanjug, Politika, Beograd
 

LAŽ

 
- Subašić je pogazio svoje korijene i porijeklo kada je javno izjavio da je Hrvat katolik. On nije smogao snage da kao javna ličnost poruči hrvatskoj javnosti da se ne će odreći svog srpstva i da će braniti za Hrvatsku ako ga prihvate kao Srbina.
Miodrag Linta, predsjednik "Saveza Srba iz regiona", Kurir, Beograd
 

NIJE NEGO

 
- Pozdrav 'Za dom spremni!' treba promatrati na dvije razine. Prva je razina njegov nastanak u okrilju Ustaške organizacije (Ustaša – hrvatska revolucionarna organizacija ili UHRO) početkom tridesetih godina prošlog stoljeća i kontinuirano korištenje kao ustaškog pozdrava do kraja Drugoga svjetskog rata.
Mario Jareb, povjesničar, Direktno
 

OPASNO PITANJE

 
- Kako ministar vlade s kojom Židovi i Srbi ne žele u jasenovački muzej, može odavati počast onima koji su pobijedili jasenovačke ubojice?
Boris Pavelić, novinar Novoga lista vrijeđa ministra D. Krstičevića
 

PRIJETNJA

 
- Obraćam se cijelom Zapadu. Sve zemlje na zapadu na čelu s Njemačkom moraju djelovati ispravnije. Ukoliko ne budete ispravili ove grješke ovo će ići prema križarskom ratu. Jer i mi ćemo poduzeti potrebne mjere. Ne ćemo dopustiti da vršite torturu nad 250 tisuća moje braće koja žive u vašoj zemlji. Učinit ćemo sve što je potrebno.
Reçep Erdoğan, turski predsjednik, Narod
 

TUGOVANJE

 
- Vidio sam da su pjevali bando, četnici, srpski, dobrovoljci. Da sam na njihovom mjestu radovao bih se športskom uspjehu, ali ako im je najveća hrana mržnja prema srpskom narodu, nek im bude.
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u svome stilu vrijeđa hrvatske nogometaše i njihov repertoar pjesama
 
- SKANDAL NAD SKANDALIMA Hrvati u svlačionici slavili trijumf nad Argentinom uz ustašku pesmu Tompsona!
Napis u beogradskom Blicu nakon pobjede Hrvata nad Argentincima u Nižnjem Novogoradu

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Utorak, 19/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1039 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević