Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nisam to stigao čitati, bio sam na sastanku.
Andrej Plenković nakon sastanka Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru o poruci Hrvatske biskupske konferencije protiv Istanbulske konvencije
 
- Moje je mišljenje da ne treba 76 glasova, nego obična većina zastupnika koji će u tom trenutku biti u sabornici.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora na HRT-u pokušava spasiti nemoguće
 
- Potpisivanje ugovora o prodaji Jadrana d.d. Crikvenica mirovinskim fondovima znači preporod i početak nove gospodarske povijesti Crikvenice. Ovom poslovnom akvizicijom Crikvenica će još više značiti u Europi i svijetu. Ovo je i potvrda nove kulture odnosa prema svemu što je državno.
Goran Marić, ministar državne minovine, Direktno 
 
- Vladajuća koalicija je stabilna.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade nakon jednoga od bezbrojnih sastanaka s HNS-om, Nova TV
 
- Najveće antiklerikalce naći ćete među vjernicima koji svaku nedjelju idu na misu, i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk. A najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da bi pokupili pljesak s oltara, kada su izbori možda da ih se s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste, nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu.
Davor Ivo Stier, saborski zastupnik HDZ-a A. Plenkoviću i njegovu pokušaju da prevari Crkvu oko Istanbulske konvencije, HR
 
- Nije mi jasno kako to da vatrogasna postrojba nije te snimke podijelila odmah s tijelima državne uprave po njihovu dolasku u Slavonski Brod. Vjerujem da će i te snimke doprinijeti istrazi. Nije bilo propusta u organizaciji i komunikaciji s javnošću nakon što se dogodio incident. Službe Ministarstva zaštite okoliša i energetike pravovremeno su reagirale i bile na terenu.
Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, N1 TV
 
- Pogrješno je to zvati "interpretativnom izjavom", jer se radi o integralnom dijelu zakona o ratifikaciji.
Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru bacio se i u jezične vode,  Direktno
 
- To je jedan normativni okvir koji ne nameće nikakve vrijednosne sudove, nego će omogućiti bolje zakone i propise za zaštitu žena. To što premijer Plenković radi je zapravo jedino što je moguće napraviti i da krene u normativnu regulaciju toga pitanja.
Pero Maldini, politički analitičar iz Dubrovnika 19. III. 2018. O Istanbulskoj konvenciji, HRT
 
- Nemam dovoljno informacija i ne mogu reći da tu netko nekoga štiti. Mislim da treba stvari i tenzije smiriti, tu prvenstveno mislim na slavonskobrodsog gradonačelnika Mirka Dusparu, tu smo svi na istom putu. Najgore je građanima koji nemaju pitke vode i ne mogu je koristiti. Treba vidjeti što se tu dogodilo.
Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture ne zna tko je kriv za havariju u S. Brodu, HRT
 
- Koalicija nikad čvršća.
Ministar uprave Lovro Kuščević o (ne)sporu s HNS-om, Hina
 
- Ovaj zakon je po svom sadržaju organska materija i ukoliko u Saboru ne će biti 76 ruku za njegovu ratifikaciju, dobar student koji je položio ustavno pravo na drugoj godini pravnog fakulteta, srušit će ga u pet rečenica na Ustavnom sudu.
Mato Palić, stručnjak za ustavno pravo iz Osijeka o Plenkovićevo nametanju Istanbulske konvencije, Direktno
 
- Gospodin Duspara ne daje nikakve dokaze za ono što tvrdi. Pratio sam sve što se događa. Naravno da se radi o jednoj iznimno neugodnoj sitaciju koju treba riješiti što je prije moguće, međutim optuživanjem bez dokaza i argumenata i prikupljanjem jeftinih bodova u teškoj situaciji sasvim sigurno neće se osigurati napredak. Bitno je da nadležene institucije rade svoj posao.
Gordan Jankdroković ovako objašnjava teško ekološko onečišćenje u Slavonskome Brodu, Direktno 
 
- Josip Paladino, vjerojatno najugledniji naš liječnik, neurokirurg iznimnog znanja i spretnosti koji je spasio nebrojene živote.
Ante Tomić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Tito je još uvijek najaktivniji i najatraktivniji političar u Hrvata.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Da, imamo dosta članova i u vašoj državi. Velika nacionalna loža Hrvatske ima puno loža i članova diljem vaše prelijepe domovine. Cijenjena je članica svjetske masonske asocijacije CLIPSAS, a njeni dosadašnji uspjesi na promoviranju plemenitih ljudskih ideala su vidljivi i prepoznati na svim paralelama i meridijanima. U svim ložama diljem Hrvatske prakticira se prekrasno ljudsko i bratsko masonstvo.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Istanbulska konveNcija je moderan međunarodno pravni instrument za sprječavanje nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja koji nema odredbu koja bi bilo što povezivala s rodnom ideologijom.
Dubravka Šimonović, posebna izvjestiteljica UN-a za nasilje nad ženama na tribini u Osijeku
 
- HDZ s jedne strane šalje poruku da je obrazovanje nevažno, no mene zanima zašto nisu na primjer HNS-u dali MUP, ali su dali obrazovanje i ono gdje se daju novci, a to je ministrastvo graditeljstva. S druge strane se šalje poruka da je to najvažnije pitanje jer je na njezinom čelu predsjednik Vlade, što je jako zanimljivo jer on nije kompetetan da se bavi tim pitanjem. Meni to nalikuje na Luja XIV. i  odaje se dojam 'država to sam ja'!
Marija Selak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u emisiji Otvoreno
 
- Moj osnovni motiv ulaska u vijeće bio je da se spriječi bilo kakvo izjednačavanje »nedemokratskih« režima, da obranimo ustavne odredbe o ZAVNOH-u kao temelju hrvatske državnosti i u konačnici očuvamo antifašistički karakter Hrvatske.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 

TVRDNJE

 
- Dok izravni nasljednici i potomci Nikole Pašića na jugu Srbije i na Kosovu završavaju u policijskim maricama s lisičinama na rukama, na srbijanskim “zapadnim granicama”, u Hrvatskoj, sljedbenici njegova političkog projekta i dalje žare i pale javnim životom.
Željko Primorac, komentator na portalu Kamenjar
 
- Moj je stav jasan, on se nije promijenio. Ja nisam klerikalac, stav ne baziram na tome što je sad bilo jedno ili drugo ili bilo koje buduće priopćenje, nego po svojoj savjesti. Ona jest formirana po kršćanskim vrijednostima, ali po svojoj savjesti nastupam.
Davor Ivo Stier, saborski zastupnik HDZ-a o tomu kako ne će slušati A. Plenkovića oko Istanbulske konvencije, HR
 
- Stavljanjem naziva 'rodna ideologija' u interpretativnu izjavu Vlada priznanje da ona postoji u Konvenciji. Interpretativna izjava je spin Vlade Andreja Plenkovića kojom se želi obmanuti glasačko tijelo HDZ-a, u cilju dobivanja političkih bodova premijera u Bruxellesu.
Hrvoje Zekanović, saborski zaastupnik Hrasta
 
- Prepotencija pojedinaca koji su si dali za pravo na ovakav način govoriti o najdelikatnijim pitanjima koja se tiču samih kršćanskih i katoličkih temelja je nedopustiva. Zamislite - da ona želi poučiti biskupe što je to kršćanstvo! Takvo ponašanje kod svakoga građanina može izazvati samo revolt i zabrinutost.”
Drago Krpina, utemeljitelj HDZ-a o Dubravki Šuici, Bujica
 
- Službeno stajalište Svete stolice je da interpretativne izjave koje se daju uz tu konvenciju nemaju pravnog učinka.
Vladimir Dugalić, profesor moralne teologije đakovačkoga Katoličko-bogoslovnog fakulteta na tribini u Osijeku
 
- Pobijedili smo okupatora, ali su nas okupirali strani profiteri. Izborili smo se za suverenitet, koji smo potom predali Bruxellesu, a vrhunac je “ideološki kolonijalizam” sramotne i protukršćanske Istanbulske konvencije kojemu vrata širom otvara Plenković. Vlasti su se zaklinjale u “prosperitet hrvatskog naroda”, a narod ga traži u Njemačkoj i drugdje u svijetu. Hrvatski Krist i antikrist.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Poznato je da iz pojedinih zemalja u BiH stiže novac za stipendiranje pod uvjetom da djevojke moraju nositi veo ili hidžab, a da muškarci moraju pustiti bradu i klanjati se. Novac koji je stigao poslužio je za izgradnju jednog novog grada, resorta, u kojem živi arapsko stanovništvo, a služe im bosanski salafiti. Ti militanti kradu identitet građanima BiH, prije svega mislim na muslimane, jer se na tom području uvijek živjelo u toleranicji, a danas se primiču neke druge vrijednosti.
Marijana Petir, hrvatska europarlamentarka na zajedničkom sastanku Pododbora za sigurnost i obranu te Odbora za vanjske poslove, Klix.ba
 
- Mađarska socijalistička partija je grozno leglo zmija starih komunista i ljevičarskih karijerista koji se predstavljaju kao socijaldemokrati.
Paul Lendvai, austrijsko-mađarski novinar, Peščanik
 
- Plenković je brzo evoluirao od “ovo je moja vlada” do “vlada – to sam ja”. Netko će reći da je to zapravo isto, no razlika je ipak suštinska, jer takav premijer više ne trpi nikakva izdvojena mišljenja, doživljava ih kao udar na njega osobno.Njegovi ministri odjednom više nemaju pravo ni otići na cigaretu kako bi izbjegli neugodno glasanje.
Ivan Hristić, kolumnist Večernjega lista
 
- U Saboru mora biti nazočna većina zastupnika da bi se mogle donositi pravovaljane odluke. Ukupan broj zastupnika je 151, a kvorum je 76. Većina od 76 je 39  glasova i riječ je o relativnoj većini. Ukoliko će se Istanbulska konvencija izglasati tom većinom, ona sigurno pada na Ustavnom sudu.
Mato Palić, stručnjak za ustavno pravo iz Osijeka, Direktno
 
- Za ratifikaciju Istanbulske konvencije potrebno je 76 glasova u Saboru, odnosno apsolutna većina, jer je riječ o organskom zakonu.
Sanja Barić, predstojnica Katedre za Ustavno pravo Sveučilišta u Rijeci, Direktno
 
- Naime, Drugi vatikanski sabor Crkvu definira ne samo kao hijerarhiju, Crkva je prije svega Božji narod, dakle svi kršteni katolici, laici, koji su u raznim političkim strankama, od demokršćana, preko socijaldemokrata i socijalista do liberala. I oni su Crkva, Crkva je i Jandroković, i šef SDP-a Bernardić, Crkva je i šef HNS-a Ivan Vrdoljak..., ako su kršteni.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Držim da je interpretativna izjava beskorisna i štetna.
Arsen Bauk, saborski zastupniki SDP-a
 
- Muslimani koji žive ovdje prirodan su dio Njemačke. To naravno ne znači da mi zato trebamo odustati od specifičnih tradicija i običaja naše zemlje zbog lažnih razmatranja.
Horst Seehofer, čelnik Kršćansko socijalne unije (CSU), Bild

- GONG je civilna zaklada SDP-a koja postoji s ciljem prikupljanja novca i zloupotrebljavanja autoriteta neovisnog civilnog društva u korist SDP-a. 
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na facebooku
 
- Riječ je o novom  slučaju 'ukrušnika' ili 'uhljebnika' Dragana Zelića, kojem je očito draža sinekura od izazova civilnog društva. Sjetimo se samo da ga je SDP pokušao 'uvaliti' u Povjerenstvo za sukob interesa, što im, na sreću, nije prošlo. Sada je jasno da Zelić nije bio takav čovjek, nego da je, što se vidjelo i iz ranije njegove djelatnosti u GONG-u, uvijek bio mali ostrašćeni SDP-ovac. Svojim je radom u toj nevladinoj udruzi trebao zaslužiti mjesto, i to, gle čuda, direktno u hrvatskom Saboru.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, Direktno
 
- Jako loše, jako loše. Nitko me nije pogledao više. Nisam znao što reći obzirom da vam u masoneriji stalno mantraju o nekoj “toleranciji”. Ali, ne mogu reći da to nisam očekivao jer sam znao da je Katolička crkva a poglavito papa kao čuvar vjere neprijatelj broj jedan slobodnih zidara.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja na pitanje kako je masonerija regirala na vaš odlazak i obraćenje, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Svjetska banka je bankaroid, dokazani imperijalist u ime demona! Ja Uniju zovem EUSSSR – kao u vrijeme Brežnjeva! Pogledajte samo facu od tog komisionara, Junckera! Aparatčik. I još puno gore!
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
- Tema nasilja nad ženama visoko je eksploatirana, za projekte iz ovog područja lako možete dobiti znatna sredstava iz EU fondova, za razliku od populacijskih mjera i projekata demografske obnove. Na ovoj temi danas se masno zarađuje - od nevladinih organizacija, sudova, odvjetnika, onih koji rade u psihološkim savjetovalištima ili skloništima.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Problem HDZ-a sastoji se u tome da je jedna stožerna stranka iznajmila maternicu društva, a koja proizvodi nove stanovnike ove zemlje, stranci koja nema nikakav politički  legitimitet, a sada bi vidjeli i da nema nikakv legitimitet da dođe do novih izbora.
Marija Selak s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u emisiji Otvoreno
 
- Istanbulska konvencija je novi oblik ideološke kolonizacije.
Papa Franjo o Istanbulskoj konvenciji
 
- Rodna ideologija podrazumijeva promoviranje i zagovaranje rodne ideologije unutar obrazovnog sustava.
Robin Harris, britanski povjesničar, publicist i novinar, Slobodna Dalmacija
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Treća generacija iseljenih Hrvata u Argentini je - treća generacija ustaša.
Žarko Puhovski, politički analitičar, RTL

- Imenovanjem Matka Glunčića za voditelja Ekspertne radne skupine bilo bi zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme, a obrazovna reforma nema alternative. Na čelo Ekspertne radne skupine bira se kompetentna i stručna osoba koja zadovoljava propisane kriterije, a Glunčić ne zadovoljava uvjete i otvoreno govori protiv reforme.
Priopćenje Hrvatske narodne stranke protiv M. Glunčića
 
- Josip Jović je tzv. prvi hrvatski redarstvenik.
Drago Pilsel, urednik Josipovićeva portala Autograf
 
-  Katolibanio grme s oltara i svjetovnih govornica protiv sekularnog društva i stotinama e-mailova s prijetnjama, pogrdama i svakovrsnim anatemama zasipaju saborske zastupnike ne bi li ih odvratili od ratifikacije dokumenta Vijeća Europe za zaštitu žena od nasilja. 
Marijan Vogrinec, poznati novinar Vjesnika, Tacno.net
 
- Na Vladi je da odluči kako će se dalje odnositi prema pojavama ustašizacije. Tekst Deklaracije je dobar argument za sprječavanje daljnje ustašizacije.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 
- Onaj tko je protiv građanskog odgoja ne može biti na čelu procesa reforme školstva. Izbor Glunčića bio bi ustupak ekstremnoj desnici.
Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a, Slobodna Dalmacija
 

JUGONOSTALGIJA


- Tito je bio najsamostalniji, najponosniji, marksističkoj misli najdosljedniji i najekstravagantniji lider.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Jokić je osmislio kurikularnu reformu i on je jedini stručan. Ministrica ne može pristati na to da da se izabere Glunčić koji se jako kritički odnosi prema obrazovnoj reformi.
Neven Budak, profesor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, Otvoreno, HRT
 
- Medijsko-obrazovna indoktrinacija traje već gotovo tri desetljeća. Ovo sa čime se sada suočavamo, to su njezini rezultati. Dakle, od 1990. čini se sve kako bi se antifašizam i antifašističke tradicije izbrisali iz kolektivne svijesti i memorije hrvatskoga naroda. I zato smo tu, gdje jesmo.
Tomislav Jakić, bivši jugoslavenski novinar i urednik na „Televiziji Zagreb“, Patria, Sarajevo
 
- Hrast je minorna proklerikalna stranka.
Marijan Vogrinec, poznati novinar Vjesnika, Tacno.net
 
- Povlačim svoj potpis pred lavinom neprijateljstava i u velikoj mjeri nerazumijevanja.
Alida Bremer, lingvistica o povlačenju potpisa potpore neojugoslavenskom projektu tzv. Deklaracije o zajedničkom jeziku, Tacno
 
- U vrijeme dok ste bili u Veleposlanstvu u Parizu jačalo je u Hrvatskoj ono što se moglo zvati konzervativnom revolucijom i jačale su podjele u društvu, uvjetno govoreći na »desne« i »lijeve«. Tome je naročito pogodovalo predsjednikovanje Tomislava Karamarka na čelu HDZ-a. Plenković je to prividno smirio, ali – je li politička situacija sada bolja? Govor mržnje je i dalje tu.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista u razgovoru s I. Goldsteinom
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Političari trebaju slijediti političku platformu na kojoj su izabrani, zadaća parlamentarne većine je da podupire Vladine prijedloge pogotovo one osjetljive. Nismo u različitim strankama, ali možemo imati različita mišljenja.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade protivi se odluci Davora Ive Stiera da svatko treba glasovati po svojoj savjesti, HRT
 

DEMAGOGIJA

 
- I premijer i ministrica trebali bi popustiti i postići kompromisno rješenje za obrazovanje. Čudi zašto baš gura Matka Glunčića (bliskog Hrastu) – čovjeka koji je HNS-u i njihovoj nestranačkoj ministrici prst u oko? I Plenković i ministrica Divjak u ovom bi slučaju trebali malo popustiti i postići kompromisno rješenje, kurikularna reforma ipak bi trebala biti posljednje mjesto za politiziranje i politikantstvo.
Iva Puljić-Šego, novinarka Večernjega lista
 
- Žao nam je što se to dogodilo. Istraga se vodi o tome zbog čega je došlo do onečišćenja te curenja iz produktovoda gdje je naftna kompanija Crodux nastojala ispitati kako da se taj produktovod stavi u funkciju rješavanja temeljnog problema za građane Slavonskog Broda - zagađenja zraka iz rafinerije nafte Brod, gdje bi se projektom plinofikacije trebalo smanjiti onečišćenje i potaknuti modernizaciju rafinerije.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade o velikom propustu i onečišćenju u Brodu na Savi
 

DIKTATURA

 
- Bit će rasprava konvencija će se ratificirati, a provedbom ćemo dokazati da svi oni koji imaju određene bojazni trebaju imati povjerenje u vlast koja je dobila povjerenje na izborima.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade o Istanbulskoj konvenciji, Nova TV
 
- Zastupnici HDZ-a trebali bi glasovati o ratifikaciji Istanbulske konvencije sukladno zaključcima Predsjedništva HDZ-a koje je podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije.
Branko Bačić, predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru iz Blata na Korčuli, Večernji list
 

GLUPOST

 
- Jutro! Jedna prigodna za razbuđvanje... Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Bojan Glavašević, SDP-ov jurišnik na twitteru 10. travnja 2018.
 
- Na djelu je politički pokušaj udara na HDZ, koji je ovoga puta došao i od dijela nevladina sektora, od dijela politike i dijela marginalnih, desnih političkih stranaka.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora na HRT-u
 
- Danas se treba sjetiti najveće izdaje u povijesti Hrvatske. Ustaše su osnovali tzv. Nezavisnu Državu Hrvatsku, kvislinšku tvorevinu koja je služila Hitleru i Mussoliniju, počinila nebrojene zločine i poklonila Istru i dobar dio Dalmacije Italiji.
Ivo Josipović, propali SDP-ov političar na svojem twitteru 10. travnja 2018.
 
- Na današnji dan su Mussolini i Hitler osnovali tzv. NDH. 'Državu' koja je ratovala protiv većine Hrvata, svih Srba, Židova, Roma.. protiv SSSR-a ali i protiv USA. 'Državu' koja de facto nije ni postojala ali je uspjela zločinima osramotiti cijeli narod. I 'to' danas neki slave.
Krešo Beljak, predsjednik HSS-a na twitteru 10. travnja 2018.
 
- Postoji rodna jednakost, rodna ravnopravnost, rodna diskriminacija, rodno uvjetovano nasilje, rodno osjetljivi proračuni, rodna terminologija, ali ne postoji rodna ideologija.
Sabina Glasovac, čelnica SDP-a
 

IZDAJNIŠTVO

 
- Činjenica da Vlada odnedavna financira revizionistička društva – ne samo društvo Trostruki logor Jasenovac, nego i društvo Rudolf Horvat čiji članovi otvoreno negiraju zločinački karakter Jasenovca.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list
 

LAŽ

 
- Čak su i nacisti bili šokirani brutalnošću zločina u Jasenovcu. Strašni i strašno masovni nacistički zločini bili su monstruozno 'tvornički', ali se u logorima NDH-a smišljalo kako da se žrtve likvidira posebno okrutnim metodama. U Hrvatskoj, odnosno u NDH-u, logore smrti otvarale su domaće kvislinške vlasti, a ne izravno njemački nacisti kao u većini drugih zemalja.
Zdenko Duka, novinar Novoga lista
 
- Ako je mislio na bilo koga u stranci, mora se do kraja očitovati, a aluzije i orkestrirane komentare s određenih medijskih punktova odbacujem. To nije točno, to nije stil moje Vlade ni mene osobno ni HDZ-a kako ga ja vidim, nego obrnuto.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade o izjavi Davora Ive Stiera da je antiklerikalac, Nova TV
 

NEGIRANJE SRPSKE AGRESIJE

 
- Srbi su “dežurni krivci” manje-više za sve.
Dejan Jović, profesor na FPZ-u, Jutarnji list
 

PODSJEĆANJE

 
- Boris Johnson, britanski ministar vanjskih poslova, već je usporedio to Svjetsko nogometno prvenstvo (2018.) s olimpijskim igrama u Berlinu 1936. godine. Zaboravio je, doduše, reći da je tu olimpijadu bojkotirao Sovjetski Savez, a Velika Britanija nije. Dvije godine kasnije britanski su reprezentativci u prijateljskoj nogometnoj utakmici Velike Britanije i Njemačke pozdravili Hitlera nacističkim pozdravom, podizanjem desne ruke.
Jelena Jurišić, sveučilišni nastavnik na Hrvatskim studijima i među vodećim hrvatskim stručnjacima za Rusiju, Nacional
 
- Kada je Račanova i Budišina vlast rasprodavala Hrvatsku, na sramotan način oduzela je Treći program Hrvatskoj televiziji i dala ga RTL-u. Poslije je koncesija dodijeljena i Novoj TV pa su se tako hrvatske vlasti pobrinule da što više unište nacionalnu televiziju. To uništavanje pojačale su kadrovskom politikom, HTV-om su zadominirali i do danas mnogi ostali – ultraljevičari i jugonostalgičari, to cvijeće brižljivo njeguje i zalijeva i sadašnje vodstvo s Plenkovićevim Bačićem na čelu.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 

PRIJETNJA

 
- Kada je umro Slavko Goldstein službena hrvatska javnost nije odala pretjeranu pažnju i počast koja dolikuje tako svestranom akteru u hrvatskoj kulturi i društvu. Bilo je i govora mržnje na društvenim mrežama, a krajnje neprimjereno je Goldsteinov odlazak komentirao hvarski svećenik Mili Plenković. Je li ga netko zbog toga pozvao na odgovornost?
Zdenko Duka, novinar Novoga lista u razgovoru s I. Goldsteinom
 
- Ako Hrvatska nastavi s ignoriranjem interesa, stavova i prava Bosne i Hercegovine, ti odnosi koji su još dobrosusjedski neizbježno će se pogoršavati. Mnogo toga smo godinama gurali pod tepih i krajnje je vrijeme da se iskreno pristupi rješavanju desetljećima starih otvorenih pitanja. Na to nas obvezuje i nedavno usvojena nova strategija Europske unije (za zapadni Balkan). I nas i Hrvatsku.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, Faktor.ba
 

STRAŠNO

 
- Svođenje Tita na totalitarnog vođu kakav je bio između svibnja 1945. i lipnja 1948. nije dovoljno dugo da bi se Tito i Jugoslavija, a onda i njihovi zamišljeni i izmišljeni zagovornici – liberali, ljevičari, nemrzitelji manjina ili podupiratelji Istanbulske konvencije – demonizirali. Zato o najvažnijoj epizodi Hladnog rata prije svega u javnom prostoru šutimo već desetljećima.
Tvrtko Jakovina, povjesničar, Jutarnji list
 
- Hrvatstvo, kao ni ustaštvo, ne može Hrvatskoj ponuditi ništa dobrog. Nudi samo mržnju na drugog i drugačijeg. U pozadini toga je, naravno, privatna korist koja je samo druga riječ za korupciju i pljačku. Ustaše su 1945. neke Hrvate odvukli na Bleiburg, ovi ih danas tjeraju u Irsku i Njemačku.
Ivo Goldstein, sin knjižničara Slavka Goldsteina, Novi list

Anketa

Za koga ćete glasati na izborima za Europski parlament?

Petak, 26/04/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1416 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević