Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ispod skutova Katoličke Crkve HDZ je i nastao.
Goran Borković, novinar Foruma, http://www.forum.tm/vijesti/plenkovic-kaptol-11-6541
 
- Željko Bagić stručan je, profesionalan, kvalitetan suradnik te dobar organizator, i bilo bi logično da se vrati na svoje radno mjesto na Policijskoj akademiji, gdje je nekad predavao.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik o svome prijatelju i prijatelju Hrvoja Petrača, Novi list
 
- Ni Andrej Plenković ni zagovornici ratifikacije Istanbulske konvencije izvan HDZ-a se nakon današnjeg prosvjeda ne trebaju previše zabrinuti.
Gordan Duhaček, transrodni kolumnist Indexa
 
- A evo što ja, kao obična građanka, znam o Jošku Paladinu. Kad je bio mladi liječnik, puno puta bi ostao spavati u bolnici samo da ne gubi vrijeme na putovanje do kuće i natrag. Jednom kad mi je dijete bilo bolesno, išli smo k njemu. Stvar nije bila za njega, ali je s nama svejedno ostao dva sata tražeći pravi put za liječenje. Nakon pada u stubištu, moj 82-godišnji otac bez svijesti je tri mjeseca ležao na njegovom odjelu. Hranili su ga na sondu, činili sve što postoji i još ga tri puta na dan njegovali kao malo dijete. Eh, da, kakav šef, takav i odjel. Vezu nismo imali.
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista o nepotizmu na KBC Rebro s  poznatim SDP-ovim liječnikom
 
- Ono što je u Hrvatskoj pokušano i započeto u 10 godina predsjedničkih mandata Stjepana Mesića, njegovim je odlaskom iz Ureda Predsjednika zamrlo i ustupilo mjesto bujici povijesnog revizionizma.
Tomislav Jakić, razočarani Jugoslaven nikako da prežali nestanak mu drage otadžbine, Patria
 
- Prosječna penzija branitelja je u Hrvatskoj više nego dvostruko veća od prosječne radničke penzije, a oni imaju i prednost pri zapošljavanju, liječenju i sl. Neke od tih privilegija prenose se i na nove generacije, na djecu branitelja.
Dejan Jović, srpski intelektualac na Fakultetu političkih znanosti, Novi magazin, Srbija
 
– Bosna i Hercegovina je druga država. Veterani HVO-a su se borili u toj, drugoj državi. Na budžetu su Republike Hrvatske. To nema ni logike ni smisla.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 
- Za razliku od nje koja se pozicionirala ekstremno prema nuli – manje od jedan posto glasova birača u anketama dobiva njezina stranka Glas. Tako je, očekivano, Plenković dobio još jednog saveznika iz zone nule koji se zacijelo nada da će predsjednik Vlade uspjeti ratificirati Konvenciju u nule pretvorivši zastupnike HDZ-a u Saboru.
Milan Ivkošić, koumnist Večernjega lista o ljubavi između Vesne P. i Andreja P.
 
- Put kojim smo krenuli potiče nas na osobno poboljšanje, i ne samo to, pojmovi odgovornosti i dužnosti prema cijelom čovječanstvu za nas su temeljni. Želimo pridonijeti izgradnji ujednačenijeg, pravednijeg i bratskog svijeta, u kojem bi svatko mogao naći svoje mjesto, svijeta u kojem sloboda nije samo riječ i u kojem smo svi svjesni dužnosti prema bližnjemu, dužnosti poštovanja, solidarnosti, bratstva.
François Padovani, predsjednik globalne masonske asocijacije CLIPSAS (Centre de Liaison et d’Information des Puissances Signataires de l’Appel de Strasbourg), Novi list
 
- Crkva bi trebala raditi ono što je posao Crkve. 
Ivan Vrdoljak, predsjednik ortačke Hrvatske narodne stranke, HRT
 
- Vehabijska se ideologija proširila tijekom druge polovice XX. stoljeća od strane Rijada, a na zahtjev zapadnih saveznika kako bi se suprotstavilo utjecaju Sovjetskog Saveza na muslimanske zemlje. Naši saveznici su zahtijevali da koristimo naše resurse za postizanje ove zadaće. Budući su sukcesivne saudijske vlade zalutale, danas je potrebno hitno raditi na povratku u normalnost.
Mohamed bin Salman, saudijskij krunski princ, Washington Post
 

TVRDNJE

 
- To je stvarno banda bezdušnih i nemoralnih propalica čije je glavno obilježje to da bi sve učinili za novac
Norman Finkelstein, Židov u glasovitoj knjizi Industrija holokausta o Zuroffovu Centru 'Simon Wiesenthal', Večernji list
 
- Službeno oni kaži kako žele poboljšati ljudski rod a zapravo je riječ o prikrivenoj izmjeni ljudskog roda. Oni kažu da na temelju razuma i s vlastitim projekcijama božanstva grade novi ljudski rod.
Maurice Caillet, francuski liječnik, kirurg i ginekolog i bivši mason 18-og stupnja na pitanje što masoni tvrde da jesu, Radio Culturcattolica.it, Croative
 
- Istanbulska konvencija nema veze sa zaštitom žena i djece. To je napad Orwell zoo-kontrolora da još više porobi svijest i slobode ljudi. Sve Soros financirane i antihrvatske NGO te slične entitete treba izbaciti iz Hrvatske! Recimo taj kontrolni €U$$R Grevio je poput Monsanto GMO virusa... namjerno ubacuju i truju nas.
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik na facebooku
 
- Pilat je pitao Isusa: Što je istina? Ušutkana istina ostaje i dalje istina, osuđena istina spašava jer ima budućnost. Ne znam pitamo li i mi danas to pitanje? Možda smo istinu zamijenili s poluistinom, s neistinom pa i lažima.
Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup na misi na Cvjetnicu
 
- I danas se Krista razapinje kada se ponižava, vrijeđa i progoni Crkvu. Naša Vlada, i predsjednik i članovi, svojim prihvaćanjem Istanbulske konvencije pljunuli su nama katolicima u lice, ali još postoje i naši narodni zastupnici u Hrvatskom saboru koji ne smiju, ako su vjernici, dati svoj glas za tu ratifikaciju. Ne smiju to ni oni koji su nevjernici, zbog pravnih i moralnih razloga i zato što bi se time prihvatio nadzakon koji bi nadzirao domaće zakone. A radi se o duboko nekršćanskom zakonu i, kako je rekao predsjednik HBK, oni koji to zlo podupiru sami sebe ekskomuniciraju iz Katoličke Crkve.
Vlado Košić, biskup sisački na misi na Cvjetnicu
 
- Zapadni “misionari” stalno nas uvjeravaju da su žene ovdje zlostavljane. Već od 90-ih u Hrvatsku kontinuirano pristižu feminističke aktivistice koje nas podučavaju ženskim ljudskim pravima, iako u svojim zemljama nemaju ni približna prava koja žene uživaju u Hrvatskoj.
Jadranka Polović, znanstvenica iz Splita, Glas Slavonije
 
- Žene su važan dio društva, a pedofilija je uvijek bila prisutna, naročito kod tzv. gospodara svijeta. Vodio sam jednu visoku delegaciju sa zapada Europe u jednu azijsku zemlju. Mene su stavili na najviši kat u hotel s pet zvjezdica. Pitao sam domaćine zašto su me stavili na vrh nebodera?! Rekli su mi da je kod njih tradicija da na nižim katovima gostima nude 16-godišnje curice i dečke. Halo?! I takvi nam danas nameću konvencije...
Davor Pavuna, hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa u Bujici
 
- Tihomir Jakovina je profesor na Filozofskom fakultetu, što ne služi na čast Filozofskom fakultetu i sramota je za Sveučilište u Zagrebu. Profesor Jakovina je čovjek, koji se proslavio radovima u kojima ima čak tri do četiri faktografske pogrješke samo na jednoj stranici! Ispada da ne zna koje je godine bila seljačka buna!
Tomislav Jonjić, odvjetnik, povjesničar i član Predsjedništva stranke Neovisni za Hrvatsku u Bujici
 
- U blaženomu Alojziju očituju se suprotnosti namjerno izazvanomu ozračju u Hrvatskoj. U njemu je: mir, sigurnost, pouzdanje, nada, ostajanje i u trpljenjima, zalaganje za dobro, očaranost Božjim djelima, osjetljivost za bližnje, čistoća savjesti i pogleda koji lako prepoznaju djeca i mladi.
Ivan Šaško, zagrebački pomoćni biskup na korizmenom susretu hrvatskih branitelja u zagrebačkoj katedrali 17. III. 2018.
 
- Što su rodno neutralni zakoni? Ubrzo ćemo trebati ovdje u Saboru šest zahoda, jedne za muškarca zarobljena u muškom tijelu, ženu u muškom tijelu i obratno... U takvim zahodima je već zabilježeno oko 200 napada na djevojčice i žene... Čista perverzija.
Željko Glasnović, saborski zastupnik u raspravi
 
- Prijatelj mi je za dobro jutro javio vijest da je Dragan Zelić napustio GONG i prihvatio dužnost u SDP-u. Godinama već govorim da je GONG civilna zaklada SDP-a koja postoji s ciljem prikupljanja novca i zloupotrebljavanja autoriteta neovisnog civilnog društva u korist SDP-a. Prije samo mjesec dana SDP-ovci su ga željeli uvaliti u Povjerenstvo za sukob interesa! GONG godinama glumi društvene nadsuce, a crveni mediji ih gurali! Sada se demaskiraju jer su kadrovski i materijalno devastirani! Takvih zaklada osim GONG-a ima još! Fuj.
Igor Peternel, potpredsjednik HHO-a na facebooku
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Što će nam Paladino kad imamo Ćorušiće?
Sanja Modrić, novinarka Novoga lista nariče za SDP-ovim liječnikom
 
- Kupnja F-16: Izraelci zadovoljni jer su nam prodali polovne avione.
Naslov Hinina članka u Novome listu o kupnji izraelskih borbenih zrakoplova
 
- Protivnici Islamske konvencije su jedna ekstremistički nabrušena i primitivna manjina u hrvatskom društvu. 
Gordan Duhaček, transrodni kolumnist Indexa
 
- Na prosvjedu je bila i grupa koja se zalaže za ratifikaciju i koja je poručila da Konvenciju podupire dvije trećine hrvatskih građana. Od ulaska Hrvatske u EU u porastu je revizionizam prema nacističkoj vladavini.
Engleski BBC u izvješću sa prosvjeda protiv Istanbulske konvencije
 
- Moderna hrvatska nacionalna svijest izgrađena je na pozitivnim tradicijama starčevićanskoga povijesnog državnog prava, radićevskoga općečovječanskog demokratskog republikanizma, te vizijama i iskustvima hrvatske ljevice, marksista i komunista, iz zajedničke borbe sa srpskim i ostalim narodima za socijalističko samoupravno društvo, slobodnu domovinu Hrvatsku i jednakopravnu zajednicu naroda utemeljenu na povijesnim odlukama ZAVNOH-a i AVNOJ-a!
Boris Dežulović, udarno pero veliksrpskoga Pupovčeva biltena Novosti
 
- Od ulaska u EU 2013. godine, stanovništvo Hrvatske spušta se prema krajnjoj desnici, uključujući i one koji poriču holokaust i ponovno su procijenili pro-nacistički hrvatski ustaški režim koji je vladao zemljom tijekom Drugog svjetskog rata.
Dušan Stojanović, dopisnik Associated Pressa iz Zagreba
 
- Hrvati u Argentini su u masovnom bijegu izbjegli pred rukom pravde krivaca za najstrašnije u povijesti ljudskog roda ratne i zločine protiv čovječnosti.
Marijan Vogrinec, jugoslavenski novinar u Josipovićevu Autografu o Hrvatima u Argentini
 
– Istanbulska konvencija nije protiv kršćanstva. Kršćanstvo nije protiv Istanbulske konvencije. Konzervativni Hrvati jesu.
Boris Vlašić, novinar Jutarnjega lista
 
- Glas stoga poziva sve slobodnomisleće ljude u Hrvatskoj na konstruktivan, građanski otpor primitivizaciji i daljnjoj klerikalizaciji hrvatskog društva.
Priopćenje gotovo nepostojeće političke stranke pod imenom Glas protiv Crkve i hrvatske države
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Ako se ne ulaže novac u znanost i obrazovanje nego se potkupljuju prerano umirovljeni ratni veterani, a sve to u najčvršćem vječitom državnom braku s Katoličkom Crkvom, onda se ne treba ni čuditi zbog ekonomskog zaostajanja.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

- HDZ – stranka zamišljena na laži, osnovana na laži, izgrađena na laži i etablirana na laži. Cijela je povijest HDZ-a jedna divovska patološka laž, i svaki drugačiji HDZ osim patološki lažljivog bio bi, jebiga, lažan.
Boris Dežulović, udarno pero velikosrpskoga Pupovčeva biltena Novosti
 
- Mladi ne vide budućnost u zemljama koje kažu da tu budućnost grade, vraćajući se najmračnijim poglavljima svoje prošlosti. Graditi budućnost vraćanjem u prošlost, bilo onu iz vremena Drugog svjetskog rata, bilo onu iz ratova u kojima se raspala Jugoslavija, može rezultirati samo jednim: ponavljanjem te prošlosti. A znamo kakva je ona bila.
Tomislav Jakić, bivši jugoslavenski komunist za bošnjački portal Patria
 
- Može li socijaldemokratija biti model vlasti sa kojim bi zapadni Balkan napravio iskorak u neku mirniju i bolju budućnost? Gdje su rješenja? 
Novinar sarajevske Patrije pita bivšeg jugo-novinara i urednika Tomislava Jakića
 
- Brutalni je falsifikat da je u bivšem jugoslavenskom komunističkom režimu smetalo svako isticanje nacionalnog imena, hrvatske zastave, grba ili ispovijedanje vjere.
Tomislav Klauški, kolumnist Expressa

- Domovina se piše malim slovom.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 

CRVENI FAŠIZAM

 
- Fašističku tradiciju u vrijeme NDH-a druge europske zemlje, osim same nacističke Njemačke, nisu imale baš u takvom zločinačkom obliku kao Hrvatska, a ni Kaptol se u tim godinama nije iskazao da ta opaka nedjelja spriječi. A danas ima i onih koji opet glorificiraju ustaše, neki od takvih poklonika bili su na prosvjedu protiv Plenkovića i Vlade.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

DAIDŽE

 
- Franjevci su u Bosni znali i umjeli preživjeti od kraja XIII. stoljeća do danas, pa će znati, s Božjom pomoći, i sutra, i prekosutra. Političari i politički sistemi se nameću i propadaju, a franjevci ostaju – vjerni Bogu, vjerni Bosni, kako reče pokojni fra Petar Anđelović. Vjerujem da u Visokom, kao i drugdje u Bosni i svijetu, franjevci imaju svoju budućnost ukoliko budu znali živjeti i raditi autentično i dosljedno. Jednostavno, u miru i bratstvu sa svim ljudima. Franjevački red je, kao i Katolička crkva, iznadnacionalna i transnacionalna ustanova. To znači da se po definiciji ne može i ne smije vezati samo za jedno pleme, jedan narod, jednu sredinu, ili, ne daj Bože, političku opciju.
Fra Ivan Nujić, profesor Franjevačke klasične gimnazije u Visokom o nepravednom izbornom zakonu u BiH, Al-Jazeera, Faktor.ba
 
- Hrvati najbolje žive od svih ostalih. Bolje žive ovdje nego u Austriji, u prosjeku.
Franjo Topić, autoritarni predsjednik posrnuloga HKD-a Napredak iz Sarajeva, Radio Slobodna Europa
 

DARWINIZAM

 
– Informatika je vrednija od vjeronauka. Informatikom možeš kontrolirati poplavu, molitvom možeš samo sjediti na obali rijeke i plakati.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sada Jutarnjega lista
 

DEMAGOGIJA

 
- Tema zaštite žena od nasilja nije tema koju si samo jedan dio političkog spektra može privilegirano uzeti kao njegov. Zašto bih ja kao premijer i predsjednik HDZ-a dopustio da to bude ekskluzivna tema jednog dijela političkog spektra. To je tema cijele Hrvatske, svih hrvatskih građana i civiliziranih standarda. Upravo u onom smjeru gdje ja želim da hrvatsko društvo i država ide.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Hrvatske vlade o Istanbulskoj konvenciji
 
- Odbacujem tezu da je Andrej Plenković autoritarni vođa, jer ovako otvorene demokratske rasprave nije bilo.
Gordan Jandroković, pomoćnik Andreja Plenkovića u HDZ-u, Direktno
 
– Rodna ideologija ne postoji. Postoje društveno konstruirane uloge za muškarce i žene. To su ujedno i stereotipi. Zbog tih stereotipnih rodnih uloga žene se mlate u obitelji jer su žene, ne zbog toga što nema ručka.
Boris Vlašić, novinar Jutarnjega lista
 
- Bez obzira je li nam se to sviđa ili ne, HDZ je glavna hrvatska stranka i od vodstva te stranke ovisi kamo Hrvatske ide i za što se opredjeljuje.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva hvali A. Plenkovića, Novi list

- Dokument je usmjeren na ono temeljno pitanje kako na različitim komparativnim analizama napraviti konvenciju koja će pomoći zaštiti žena od nasilja, fenomenu, koji na žalost postoji i kod nas, gdje nam brojevi nisu osobito ohrabrujući, gdje nam slučajevi i ubojstava nisu ohrabrujući, naprotiv. Fenomen je to s kojim se hrvatsko društvo, hrvatska država, a i mi kao odgovorna politička stranka moramo baviti na dnevnoj razini.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a u Velikoj Gorici nakon kritike Mirka Matića, HRT
 

DIKTATURA

 
- Nastavljamo s procesom ratifikacije, a kao predsjednik Vlade i HDZ-a ne ću dopustiti da ta tema bude iskorištena u druge političke svrhe i ciljeve pojedinih aktera ili skupina.
Andrej Plenković u Banskim dvorima 26. III. 2018., http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-price-o-roditelju-1-i-roditelju-2-cista-su-obmana-nastavljamo-s-procesom
 
- Što je ovo, sram vas bilo! Je li ovo demokracija? Kolega Ćeliću! Što je to? Kakvo je to ponašanje? Ako imate što protiv, to kažite izvan sabornice.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora prostački napao zastupnika HDZ-a Ivana Ćelića
 

GLUPOST

 
- Ja se s rodnom ideologijom ne slažem, smatram da je čovjek biološki uvjetovan, da ne može vlastitom željom odlučiti je li muško ili žensko.
Gordan Jandroković, pomoćnik Andreja Plenkovića u HDZ-u, Direktno
 
- U odnosu prema Istanbulskoj konvenciji - u tom jednom u biti marginalnom isječku političke stvarnosti - zrcale se podjele na aktivnu i pasivnu Hrvatsku, modernu i nazadnu, Hrvatsku 21. stoljeća i srednjovjekovnu Hrvatsku. Na Hrvatsku sposobnih i stručnih i onih koji to ne žele biti. Na tolerantnu i na mrziteljsku Hrvatsku. Na sutra i na jučer.
Zdenko Duka, bivši SDP-ov predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva, Novi list

HUMOR

 
- Žalim što ne mogu protjerati nijednoga ruskog diplomata špijuna, jer takvih nema u Novom zelandu. Jednostavno nemamo koga protjerati. Ali čim otkrijemo nekog takvog, i mi ćemo ga protjerati.
Jacinda Ardern, novozelandska premijerka na svoj način odbija protjerati ruske diplomate
 

LAŽ

 
- U Istanbulskoj konvenciji ne vidim nikave teze o rodnoj ideologiji. Ne postoji odredb te konvencije. To je ono što je najbitnije. Ovi drugi koji žive u svijetu percepcija, treba još jedno vrijeme da do kraja razumiju što je bit i okvir konvencije.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji, Direktno 
 
- U Istanbulskoj konvenciji piše da je rod temeljen na dva spola. Ne vidim gdje nalazite bilo kakav problem, jasno se naglašavaju dva spola.
Marija Puh, saborska zastupnica HNS-a, Otvoreno, HRT 
 

NEZNANJE

 
 - Rodna ideologija, svakako jesam protiv toga, ali nisam smatrala da je to, da je ovo konvencija da se radi o rodnoj ideologiji.
Željana Zovko, eueoparlamentarka HDZ-a u Europskom Parlamentu o Istanbulskoj konvenciji na N1 TV priznaje kako ne zna za što je glasovala u EP-u
 
- Zahvaljujući Ljubljani vratili smo se tamo od kuda smo krenuli. Ne vidim drugog rješenja osim novih pregovora. Arbitražna presuda može biti polazna točka i ništa više.
Ruža Tomašić, hrvatska eurozastupnica u bloku Europskih konzervativaca i reformista, Politico, SAD
 

ORWELLIZAM

 
- Doista, čini se da se problemima oko ratifikacije Istanbulske konvencije i provedbe kurikularne reforme zapravo i ne bi trebali baviti pravnici i pedagozi, nego psihijatri. Čak i patološka objašnjenja nisu dostatna jer stvarnost nadilazi problem paranoidnih manjina.
Jadranka Brnčić, neoliberalna intelektualka, Autograf
 

PEDOFILIJA

 
- Kad sam se vratio i to rekao Marini napravila je facu kao da vidi duh svog oca kako j…  petogodišnju djevojčicu.
Citat iz lektire namijenjene srednjoškolcima, HRT, emisija Dobar dan!
 

PRIZNANJE

 
- Nije točno to – kako je premijer Andrej Plenković kazao u četvrtak na sjednici vlade, nakon jednoglasnog prihvaćanja rješenja da se taj dokument Vijeća Europe uputi saborskim zastupicima na ratifikaciju – da Istanbulska konvencija ne će dirati hrvatski školski i pravosudni sustav, neke vrijednosti „jednog dijela hrvatskog društva“ te da Konvencija „ne zahtijeva promjenu ustavne definicije braka“, odnosno da „nema pravne obveze za priznanje trećeg/neutralnog spola“, i tsl.
Marijan Vogrinec, jugoslavenski novinar Vjesnika za bošnjački portal Tacno.net

Anketa

Za koga ćete glasati na izborima za Europski parlament?

Petak, 26/04/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1346 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević