Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Hrvatski se ribari ne trebaju brinuti.
Marija Pejčinović Burić, ministrica vanjskih i europskih poslova, Direktno
 
- Slovenske kazne hrvatskim ribarima u Savudrijskoj vali logičan su potez prema onima koji ne poštuju međunarodno pravo, dok hrvatske kazne slovenskim ribarima nemaju nikakvog smisla.
Smiljana Knez, slovenska veleposlanica u Hrvatskoj, Novi list
 
- Ukoliko na jesen ne će krenuti s eksperimentalnom provedbom kurikul(ar)na reforma i obvezna informatika, ja ću sama odstupiti jer ja mislim da je ovo vrijedan mandat, ali onoliko koliko su vrijedni rezultati.
Blaženka Divjak, koalicijska HNS-ova ministrica obrazovanja, N1 TV
 
- Naravno da nismo. Inače, vama za informaciju je da se radi mistifikacija oko tih sredstava. To su sredstva crnog fonda koja se koriste u svakoj tajnoj službi pa i VSOA-i i to su sredstva specifična koja nemaju mogućnost pokrivanja na način kao u trgovačkim društvima.
Ognjen Preost, bivši zamjenik ravnatelja Vojne sigurnosno obavještajne agencije i kadar SDP-a ovako negira sudsku odluku da je ukrao preko tri milijuna kuna namijenjenih isplati doušnicima,
 
- Nikada nisam upoznao odvjetnika Budimira i sigurno ga nisam nikada susreo. U čitavom tom događaju, moja je uloga bila samo ta da prenesem kardinalu Josipu Bozaniću dokumentaciju u svezi tog slučaja koja je došla iz Rima. Ništa više od toga. Sve ostalo je čista fantazija.
Priopćenje nuncija Alessandra D'Errica o njegovoj (ne)umiješanosti glede potkazivanja hrvatskih katoličkih svećenika u Vatikanu
 
- Hasanbegovićeva nasljednica, nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, je zehnokratkinja, koja nastavlja s provođenjem iste politike izgladnjivanja, zanemarivanja ili potpunog isključivanja onih koji osporavaju dominantan društveno-politički diskurs.
Ana Brakus, novinarka velikosrpskog Pupovčeva lista Novosti
 
- Niti jednim primjerom Vučić nije objasnio kako su to Srbi i Hrvati ugroženi u BiH, ili tko ih ugrožava.
Dženana Karup Druško, novinarka sarajevskoga portala Vijesti.ba o srbijanskom predsjedniku
 
- Slobodan Šnajder je vjerojatno najveći živući hrvatski književnik i filozof, rođeni Zagrepčanin, nositelj najvećih spisateljskih nagrada, čija se djela tiskaju izvan RH i izvode na najuglednijim europskim pozornicama, u Izraelu i SAD-u.
Marijan Vugrinec, jugoslavenski novinar na bošnjačkom portalu Tacno
 
- EU ne smije zatvoriti granice pred migracijama. Još od Rimskog carstva, od doba Kineskog zida, jasno nam je da zatvaranje u sebe ne pomaže.
Angela Merkel, njemačka kancelarka u Davosu, ZDF
 
- Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović morao je poći u Washington u obilazak vrhova najvažnijih američkih institucija (State Department, FBI, DEA, Ministarstvo pravosuđa...) ne valjda zato da pokaže američkim partnerima kako dobra policijska odijela mi šivamo, već zato što govorimo jedno, a radimo drugo. Ili ne radimo ništa. A to se odnosi, prije svega, na LNG na Krku, strateški američki energetski projekt, na progon organiziranoga kriminala i korupcije, odnosi se na sigurnost.
Višnja Starešina, politička analitičarka Lidera
 
- Od stranih radnika najmanje koristi imaju građani Slovačke, pa ćemo donijeti mjere kojima je cilj da se izbjegne da Slovačka izgleda kao predgrađe Bruxellesa, gdje živi veliki broj stranaca koji dolaze iz zemalja u razvoju. Naša politika mora biti izgrađena na načelu da u našim tvornicama rade uglavnom Slovaci.
Robert Fico, slovački predsjednik vlade, Poslovni dnevnik
 
- Umjesto zatvaranja u sebe poput školjke, Europa se treba otvoriti i beskompromisno djelovati kao saveznik muslimana jer samo to savezništvo može poraziti devijantnu ideologiju tekfira (anatemiziranja navodnih nevjernika) i smrti, čije su najveće žrtve upravo muslimani.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH na skupu u Sarajevu pod nazivom "Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru BiH i Andaluzije", Jutarnji list
 
- Izuzetno komplicirano pitanje izbornog zakonodavstva, što podrazumijeva i promjene Ustava, je moguće riješiti isključivo konsenzusom svih parlamentarnih stranaka. Prilikom tih promjena mora se sačuvati osjetljivi balans  etničkog i građanskog, jer to čuva stabilnost i može da odredi budućnost BiH.
Priopćenje SDA o promjeni Izbornog zakona, Dnevni list
 
- Mi nismo ni Hrvati, ni Srbi, ni neopredjeljenji, – mi smo Dobri Bošnjaci i Ponosni Bosanci… Ostali smo dosljedni našoj bosanskoj naciji, vjeri i tradiciji nakon svih iskušenja, koja ne bi izdržao ni jedan narod, ni jedna nacija, ni jedna vjera na svijetu to što smo mi Bošnjaci izdržali u zadnjem stoljeću od naša dva susjeda, koji su nam uvijek radili o glavi i koji nam još uvijek rade, ali naša bosanska glava je očvrsnula tako da je jača od bosanskog oraha i otpornija je od bosanskog kamena.
Mustafa Cerić, bivši predsjdnik Islamske Zajednice BiH, Bošnjaci.net
 
- Činjenica je da su se Bošnjaci poistovijetili s ovom zastavom i da je ona za nas najprikladnije rješenje. Mišljenja sam da je to korak u pravcu čuvanja temeljnih vrijednosti i simbola Bosne i Hercegovine, a samim time i Bošnjaka ma gdje bili.
Bermin Meškić, član Vijeća za nacionalne manjine Republike Hrvatske o ljiljanima u grbu Muslimana-Bošnjaka u BiH, Stav, BiH
 
- Ta temeljna ideja bit će još dugo važno načelo ako želimo napredovati. François de Rugy izjavio je da je ponekad teško donositi odluke na razini 27 zemalja članica. Stoga bi trebale ići naprijed one koje to žele. To načelo realizirano je u Schengenu, u eurozoni i u suradnji u području obrane. Europa će uvijek funkcionirati samo ako u integraciji sudjeluju oni koji to žele. Mi nikoga ne možemo prisiliti. Europa nije obveza. Ali u Europi tempo ne može određivati najsporiji.
Wolfgang Schäuble, predsjednik Bundestaga o nakani iz 1994. o centralizaciji EU-a i favoriziranju „odabrani“, bogatih, F.A.Z.
 
- Vučić danas ne govori „sto muslimana za jednog Srbina”, već je prihvatio neke naše rečenice o pomirenju. Međutim, već u sljedećoj rečenici on počinje opet govoriti agresivno i huškati na političke protivnike. A odnos prema političkim protivnicima glavni je pokazatelj političke kulture.
Boris Tadić, bivši srbijanski predsjednik o A. Vučiću, Blic
 
- Hrvatska je jedina zemlja u Europi u kojoj se antifašisti uhićuju i u kojoj se moraju opravdavati što se suprotstavljaju fašizmu.
Aleksandar Vulin, srbijanski ministar, Tanjug
 
- Izbori u BiH 2014. i 2016. godine organizikrani na profesionalan i efikasan način.
Rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe o BiH od 24. I. 2018.
 
- Islam nije stran duhu Europe, niti su muslimani tuđini u njoj.
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na sarajevskom skupu pod nazivom "Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru BiH i Andaluzije", Faktor.ba
 
- Valentin Inzko je simpatičan čovjek na izgubljenoj funkciji: već devet godina taj Koruščanin utjelovljuje neuspjeh međunarodne zajednice na bosanskom tlu. Kao visoki predsjednik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini on je najviši nadzornik u tom kvazi-protektoratu.
Walter Mayr, novinar Der Spiegela
 
- Bošnjaci bi se trebali približiti Srbima i Hrvatima i osloboditi ih straha od toga da će uskoro živjeti u državi pod dominacijom muslimana.
General-bojnik Anton Waldner, zapovjednik Eufora u BiH, Der Spiegel
 
- Postavljanje izložbe o Jasenovcu u New Yorku je najveća pobjeda srpske diplomacije u posljednjih 70 godina.
Ivan Kostić, predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regiji Skupštine Srbije iz fašističkog Pokreta Dveri, RSE
 

TVRDNJE

 
- U Hrvatskoj su ugrožena najtemeljnija ljudska prava, među kojima i pravo na istinu, poput srbijanske izložbe o Jasenovcu na East Riveru u New Yorku kroz koju se falsificira istina spominjanjem 700 tisuća žrtava.
Željko Glasnović, general Hrvatske vojske i saborski zastupnik
 
- Krivica je na Republici Hrvatskoj koja nije imala političke volje ispititati i objaviti istinu o NDH i o poslijeratnom razdoblju i komunističkim zločinima nakon Drugog svjetskog rata. I na kraju Hrvatska to nema hrabrosti činiti niti danas za Domovinski rat. Što se tiče Jasenovca i političkih zločina svi smo to osudili u Hrvatskoj i o tome nema dvojbe u hrvatskom narodu. Ali istina o Jasenovcu još je duboko zakopana pod zemljom.
Andrija Hebrang, sveučilišni profesor i bivši političar, Direktno
 
- Samo se u jednom od četiri osnovnoškolska udžbenika povijesti spominje (veliko)srpska agresija. A precizna i potpuna definicija može se naći u Deklaraciji o Domovinskom ratu Hrvatskog sabora, u Zakonu o braniteljima protiv koje su ustali i lideri Srbije i Srba u Hrvatskoj, i napokon u presudi Europskog suda pravde u povodu tužbe Hrvatske protiv Srbije.
Josip Jović, urednik i komentator Slobodne Dalmacije
 
- Srbija na ovaj način vraća priču na Drugi svjetski rat jer želi izbjeći suočavanje s činjenicom da su počinili agresiju 90-ih. Način na koji se to radi je izvlačenje jasenovačkog mita, a to traje već 20-ak godina. Ovo je veliki poraz hrvatske diplomacije i hrvatskih institucija, koje ne sudjeluju, ne znaju o čemu se radi ili jednostavno rade za protivničku stranu.
Josip Jurčević, hrvatski povjesničar, Direktno 
 
- Djelotvorna strategija borbe protiv korupcije započinje razvlaštenjem političkih aktera od bilo kakvoga političkog utjecaja na profesionalne procese i strukture u javnim institucijama, a prvi je korak u tom smjeru raskid s praksom političkoga kadroviranja.
Renato Matić, sociolog kriminala, Deutsche Welle
 
- Taktika je bošnjačkih stranaka da se ništa ne promjeni  i da idu samo na kartu kozmetičkih izmjena kako bi tražili krivca zašto se nešto ne događa, a u osnovi nastojali dočekati izbore u istom ambijentu kao do sada.
Dragan Čović, predsjedatelj Predsjedništva BiH u Bruxellesu, Dnevni list
 
- U našem kaznenom zakonodavstvu nedostaju novčane kazne koje bi se izricale uz kazne zatvora za kaznena djela korupcije i utaje poreza. Veliki broj ljudi protiv kojih se vode postupci za privredni kriminal ili korupciju prenio je imovinu na bliske osobe te su dijelovi kaznenih odluka, kojima im se nalaže da plate štetu koju su počinili proračunu, mrtvo slovo na papiru.
Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda, Deutsche Welle
 
- Mislim da je najveći problem u našem javnom dociranju i moraliziranju oko ovakvih tema, dvostruki kriterij. Tako jedan Ante Tomić kada piše o Hasanbegoviću, da je malouman retard; kada uspoređuje Marijanu Petir s Brevikom; to ja valjda humor i duhovito. No kad netko drugi to radi onda se nad tim trebamo zgražati.
Marija Selak u HRT-ovoj emisiji Peti dan 
 
- Zajednička je politika svih stranaka u pogledu odbijanja mogućnosti da Hrvati biraju svoje legitimne predstavnike, a to pak vrlo jasno sugerira kako je riječ o pokušaju apsolutne dominacije. Kada se javno pokušava nametnuti rješenja čiji je cilj preglasavati jedan narod i nametati mu predstavnike, onda se sam nameće zaključak da bošnjačke političke elite ne žele dobro ovoj zemlji.
Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, Direktno
 
- Od ukupno 70 osnovnih škola u Sarajevu, 68 vode muslimani. Na Sveučilištima petkom nema nastave, a Kuran se podučava već u vrtiću.
Jovan Divjak, general Armije BiH i voditelj sarajevske zaklade Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu, Der Spiegel
 
- Cijeli Novi Zagreb počiva na crkvenoj zemlji, a ne daju im graditi crkve. Slično je i sa Srpskom pravoslavnom crkvom i židovskom zajednicom. Država nije vratila više od 60 posto dobara koja su im na kriminalan način oduzeli partizani. Ne bih rekao da Crkva nešto 'dobiva'. Zaboravljamo reći da je Crkva pokradena, svaka priča ima dvije strane. Ova afera se koristi da bi se naglašavala samo jedna strana. Crkva ništa ne dobiva, Crkvi je oteto.
Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Svi problemi o kojima je govorio Stanković u Hrvatskoj su već obuhvaćeni člancima Kaznenog zakona, i to ne samo oni koji se odnose na prijetnje i pozivanje na nasilje, već i oni koji se tiču uvrjede (147.), teškog sramoćenja (148.) i klevete (149.). Čemu onda dodatni zakon? Svako hipernormiranje, pogotovo uvođenje novih zakona bez jasno vidljive potrebe uvijek je sumnjivo. I o tome se mora javno govoriti. Barem dok se još može.
Nino Raspudić, profesor na Filozofskom fakultetu, Večernji list
 
- Kako su slovenske povlastice u bivšoj državi bile uvelike zasluga Beograda, u nekom srpskom muzeju mogla bi biti i cijela Slovenija.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Ako čelnica Nacionalne fronteMarine Le Pen dobije veću potporu tada će se sve razotkriti vrlo brzo. Reakcija protiv Bruxellesa je tek počela, a valuta euro je potpuni promašaj. Uništava se ekonomija u Europi u ime nekolicine velikih međunarodnih banaka. Na građanima Europe je da odluče što će biti njihova budućnost.
William Engdahl, vodeći svjetski geopolitičar, Novi Svjetski Poredak
 
- Tursku međunarodna zajednica prepoznaje kao snažnu zaštitnicu cjelovitosti i suvereniteta BiH. Kad netko o BiH razgovara s Turskom, valja pretpostaviti da taj poštuje načela na kojima Turska inzistira, kad je u pitanju BiH. Zato mislim da bi razgovore hrvatske predsjednice Sarajevo trebalo promatrati sa simpatijom, a ne sa zebnjom. Netko tko prema BiH nastupa 's figom u džepu', sa zlim namjerama, za svoju politiku ne će tražiti potporu Ankare.
Davor Gjenero, politički analitičar, Vijesti.ba
 
- Različito su tretirani srpski, hrvatski i muslimanski zločini. Najoštriji je kriterij bio prema Hrvatima, što potvrđuje i nedavna presuda šestorici. Kod Srba je kriterij bio blaži. Točno je da je osuđeno najviše Srba, no smatram da je to malo s obzirom na to koliku su količinu zla proizveli. Tko misli drugačije, sugerirao bih mu da ne čita presudu, nego da pregleda dokumente koji su korišteni u tim procesima. A što se tiče Muslimana koji su sudski tretirani u Tribunalu, mislim da su to bili alibi-procesi. Bolje da ih nije ni bilo, jer presude Muslimanima vrijeđaju logiku i zdrav razum. Mislim na procese protiv Hadžihasanovića, Kubure i Halilovića.
Prof. dr. sc. Davor Marijan, povjesničar u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu, Globus
 
- Nije slučajnost podudarnost Bernardićeva posjeta Jasenovcu i "Dačićeve" izložbe pri Ujedinjenim narodima. Naprotiv, to je davanje legitimacije srbijanskoj mitomaniji, jer, se čelnik najveće oporbene stranke/partije u Hrvatskoj ne nađe u Jasenovcu tek tako, makar se radilo o Davoru Bernardiću. SDP je prije svega, prosrpska stranka, što je pokazala politika Ivice Račana i Ive Josipovića, a da ne spominjemo velikosrbovanje pod Zoranom Milanovićem i sve silne ostojiće, opačiće, staziće, lalovce itd.
L. C., novinar HRSvijeta
 
- HRT ne prenosi ništa osim Pusiće, Maje Sever, Teršeličke, Stankovića, Pupovca itd.
Zvonimir Hodak, odvjetnik, Dnevno
 
- U konzularnim predstavništvima imate ljude koji su radili za Službu državne bezbjednosti, to je udbaško leglo.
Željko Glasnović, hrvatski general u Saboru
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Sadašnja Hrvatska je ideološki nasljednik genocidne NDH.
Nenad Popović, srbijanski ministar bez lisnice u srpskoj Vladi i predsjednik Srpske narodne partije, RSE
 
- Danas samo dobre vijesti!... Nije to bio ugledni pravnik nego smeće od čovjeka koje me tužilo za klevetu jer sam ga nazvao monstrumom, čudovištem, delegatom Sotone i crpiteljem životne energije iz ljudi... Upozorio sam već na dan kad me tužio da će prije umrijeti nego dobiti sudsku presudu protiv mene. Ni on nije vjerovao mojim riječima.
Ivan Pernar, neozbiljni saborski zastupnik nakon smrti Marijana Hanžekovića
 
- Današnja hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je bila aktivni sudionik, odnosno sudjelovala u provedbi velikohrvatske politike tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Zato ona danas tako uporno negira presude Haaškog tribunala i nastoji umanjiti hrvatske zločine u BiH.
Komentar bošnjačkog portala Saff.ba
 
- Budući da su svi i ponosni vlasnici jedne od 505.000 (zasad, a bit će ih još više) registriranih HB iskaznica i najvećma čelnici neke od 1350 (sic) udruga tih što su „svojom krvlju izborili hrvatsku slobodu, neovisnost i sve što danas imamo“ smatraju se nadređenima svakoj vlasti u zemlji, svakoj politici i samopozvanima diktirati ostatku od oko 3,5 milijuna žitelja što će misliti, voljeti, mrziti, činiti, slaviti, vjerovati, kako će i s kim živjeti i, dakako, što će biti poželjna kultura i umjetnost u Nezavisnoj Državi Hrvatskih Branitelja (NDHB).
Marijan Vugrinec, jugoslavenski novinar na bošnjačkom portalu Tacno ovako zbori o hrvatskim udovicama poginulih branitelja i poginulim hrvatskim braniteljima
 
- Onaj tko pokušava sakriti Jasenovac, taj sutra slavi Oluju, a onaj tko pokušava sakriti ustaške zločine, taj ponovno obnavlja ustaše u Hrvatskoj koju danas vidimo!
Aleksandar Vulin, srbijanski ratoborni ministar, RTS
 

JUGONOSTALGIJA

 
- U Hrvatskoj je ovih dana bila pompozno obilježena 25. godišnjica vojne operacije Maslenica, a 20 godina mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, koja je diplomatski i politički briljantno izveden projekt, i koja je sačuvala masu života na svim stranama, sačuvala i dobra i ljude, to je prošlo mimo bilo kakve medijske pažnje, potiho.
Ivo Goldstein, sin nedavno preminulog Slavka Goldsteina za bošnjačko Oslobođenje
 
- Slobodan Šnajder je 1990-ih godina političko-ideološki prognan iz vlastite domovine, iz njezine kulture i umjetnosti, rodnog grada i nacionalnog Kazališta. I nije jedini. Ista je nezaslužena huda sudbina poslala u intelektualno i čak fizičko progonstvo i mnoge druge gromade nacionalne kulture i umjetnosti, koji su nastavili stvarati i slobodno misliti u stranom svijetu.
Marijan Vugrinec, jugoslavenski novinar na bošnjačkom portalu Tacno
 

DEMAGOGIJA

 
- Pojmovi poput "rodne ideologije" i "seksualne edukacije" je zapravo zdravstveni odgoj.
Dr. Antonija Petričušić s katedre za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu, Deutsche Welle
 
- Suočena s prijetnjama ekstremističke skupine Islamske države, krizama u Africi i ratom u Siriji Europska unija previše je oklijevala. Mi Europljani imamo velik dug prema Africi još iz kolonijalnih vremena. 
Angela Merkel, njemačka kancelarka u Davosu, ZDF
 
- SDA će nastaviti sudjelovanje u svim razgovorima kojima je cilj  pronalaženje najboljeg  rješenja u interesu BiH i svih građana, ali neće prihvatiti ništa što nije rezultat konsenzusa svih parlamentarnih stranaka. Nitko se ne može izuzeti od odgovornosti za ovaj proces.
Priopćenje SDA o promjeni Izbornog zakona, Dnevni list
 
- Pokušaji da se u Bosnu i Hercegovinu uveze radikalni islam i nametne kao dominantan uspješno su spriječeni jer je među njezinim muslimanima prevladali svijest o islamu kao religiji mira kao i njihovom pripadanju Europi.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH na skupu u Sarajevu pod nazivom "Budućnost islama i muslimana u Europi na primjeru BiH i Andaluzije", Jutarnji list
 

EDUKACIJA

 
- Prema javno dostupnim podacima pojedini kilometri autoceste koštali su i 150 milijuna kn, a kažu da je europski prosjek 30 milijuna kuna po kilometru, koliko je koštala i trasa Zagreb Split. Sagradili smo 1.000 km. Dok se građanima prezentira farbanje tunela, nitko se ne bavi razlikom od stotina milijuna ili milijardi kn. Korupcija je kada se ovršnim zakonom omogući da se pojedinci na troškovima tog postupka obogate dok se siromašni građani tjeraju u bijedu.
Mislav Kolakušić, sudac Trgovačkog suda, Deutsche Welle
 

GLOBALIZACIJA

 
- Moramo se opet spojiti s okvirom koji garantira opće dobro. Održivi razvoj, zdravlje, ljudska prava, toga se nikada ne smijemo odreći, sve to mora postati uobičajeno. Nadam se da će i u našu zemlju doći privatni sektor koji stvara radna mjesta. No, prije toga moramo objasniti ljudima da je globalizacija za njih dobra, inače slijedi nacionalizam i ekstremizam.
Emmanuel Macron, francuski mlađahni predsjednik u Davosu, Hina
 

GLUPOST

 
- On (Nikola Koljević) mi je rekao – Muhamede, mora se prekinuti ovo, ti ne znaš šta se događa u Prijedoru, tamo je pokolj, i tamo je 30 hiljada ljudi pobijeno.
Muhamed Filipović, bošnjački akademik u bošnjačkom Dnevniku TV 1, Fokus.ba
 
- I u pitanjima jezika, kao i oko nacionalnog samoodređenja, Ivo Andrić bio je vrlo dosljedan i nedvosmislen. U vjerskom smislu do 1942. pisao se kao katolik, da bi se onda u nekakvom internom popisu stanovništva u Nedićevoj Srbiji izjasnio da je “bez vere”. Svjedoci tvrde da je to učinio iz protesta zbog zločina nad Srbima u NDH, te zbog odnosa Katoličke crkve prema ustašama i njihovom djelovanju.
Miljenko Jergović, književnik, Jutarnji list
 
- Mislim da je Franjo Tuđman najveći krivac za poplavu revizionizma, ne zato što je bio proustaški orijentiran, nego zato što je zbog neprincipijelnih koalicija pristajao na takve teze.
Hrvoje Klasić, povjesničariz Zagreba, Most, Radio Slobodna Europa
 
- Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Koloni sjećanja u Vukovaru ove godine nosila je ustaške čizme, tzv. zenge.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, RTS
 

LAŽ

 
- Srbija je uvijek bila za istragu zločina koji su počinjeni u ratovima devedesetih, ali to ne može da se mjeri sa ovim brojkama, jer je ovdje riječ o stotinama tisuća ljudi u sistematskom genocidu.
Ivica Dačić, srbijanski šef diplomacije u New Yorku na otvaranju izložbe o lažnom hrvatskom genocidu, Beta
 
- Koliko god srpska strana manipulirala time, činjenica je da je bio logor, činjenica je da su u logoru ubijeni deseci tisuća ljudi, i da su ti ljudi jednim dijelom bili srpske nacionalnosti – ne u većini, ali u značajnom dijelu, i da je to bilo na teritoriju Hrvatske.
Žarko Puhovski, politički analitičar u službi velikosrpske politike podržava izmišljene brojke u jasenovačkom logoru, RSE
 

PRAVO PITANJE

 
- Boris Hanžeković je poginuo u pokušaju proboja iz Jasenovca u travnju 1945. Ako je Jasenovac bio „logor smrti“, kako to da je spomenuti poginuo tek u pokušaju bijega, odnosno kako je u „logoru smrti“ uspio ne umrijeti od lipnja ’44. do travnja ’45., što je punih 10 mjeseci?
L. C., novinar HRSvijeta
 
- Tko je financirao film 'Ministarstvo ljubavi', je li financiran javnim novcem i je li dopustivo da se javnim novcem, kroz državne institucije, vrijeđaju žene i udovice?
Priopćenje Udruge udovica hrvatskih branitelja
 
- Kad ćemo mi shvatiti da u Hrvatskoj još vlada profesionalna velikosrpska agentura, da država namjerno skriva spise, prave popise od tih žrtava, ne samo Jasenovca, nego od Drugog svjetskog rata? Kad ćemo toga biti svjesni?
Željko Glasnović, general Hrvatske vojske i saborski zastupnik u Saboru

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Petak, 15/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 803 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević