Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Kazneno zakonodavstvo RH ne propisuje načine ili postupak uklanjanja postavljenih spomenika ili obilježja te u tom smislu ne predstavlja temelj za uklanjanje spornih objekata iz predmetnog pitanja. Ti bi se spomenici mogli ukloniti ako su rezultat kakvog kažnjivog djela.
Odgovor Vlade RH na zastupničko pitanje Mire Bulja o četničkim spomenicima diljem Hrvatske
 
- Oni nam kažu 'Srbi vi ste agresori'. A vi (Hrvati) valjda niste počinili zločin u Jasenovcu i protjerali tisuće s njihovih ognjišta... I onda misle da vi morate šutjeti na sve to zato što netko misli da vam može držati prodike jer je u EU i NATO.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik ovako zamišlja popravljanje međudržavnih odnosa, RTS
 
- Ministarstvo ljubavi je jedan od najboljih hrvatskih filmova u posljednjih deset godina.
Daniel Rafaelić, rođeni Bitoljčanin na čelu HAVC-a Nine Obuljen-Koŕinek, Jutarnji list
 
- Ustavno-pravna formulacija po kojoj je BiH država tri konstitutivna naroda sasvim je nepoznata u pravnoj praksi. Pojam konstitutivnih naroda u praksi ne postoji nigdje osim u BiH, a i kod nas je on falsifikat po samom značenju te riječi.
Sejfudin Tokić, bošnjački militarist s hrvatskom putovnicom od 1990.  i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
 
- Brak je preživjela tvorevina.
Naslov članka Sanje Modrić u Novome listu
 
- Mesić svoja stajališta mijenja prema potrebi i sebe spušta na nivo onog što on zapravo jest, da to ne imenujem.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a o gostovanju bivšeg predsjednika kod Ace Stankovića, Direktno
 
- Savudrijska vala je dodijeljena Sloveniji i, koliko god to Pantovčak i Banski dvori odbijali priznati, Europa je zauzela jasan stav o tom pitanju.
Raif Okić, novinar 24 Expressa
 
- Ne možete srušiti Daytonski sporazum a da ne dovedete u pitanje i mir.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, N1 TV
 
- Bošnjaci su dobili prava koja nije dobio niti jedan drugi narod te misle da mogu dobiti sve što požele, a te će se stvari, dodaje, morati mijenjati. Vi nekog možete prisiliti da jedno vrijeme živi u lošem braku. Možete čak ga prisiliti i neku godinu, ali ne možete ga prisiliti da živi cijeli život. Zamislite da ne postoji od 95. godine, od usvajanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i konstituiranja ove Parlamentarne skupštine, nijedna ozbiljna stvar o kojoj su se dogovorila tri naroda. Pa kakva je onda zemlja u kojoj mi živimo i tko još gaji iluzije da bi ona mogla ovakva opstati? Ja nemam te iluzije, a mislim da će te iluzije izgubiti i predstavnici hrvatskog naroda.
Dušanka Majkić, zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Faktor.ba

- Naziru se mnoge opasnosti pokušaja premještanja suvereniteta s pojedinih država na nekakve nevidljive europske institucije.
Trpimir Vedriš, docent na Odsjeku za povijest zagrebačkog Filozofskog fakulteta, Slobodna Dalmacija
 
- PrilikomposjetaHrvatskoj imao sam priliku vidjeti kako je njihovo pristupanje EU-auništilo hrvatsku ekonomiju.
William Engdahl, vodeći svjetski geopolitičar, Novi Svjetski Poredak
 
- S izmjenama Izbornog zakona koji bi zajamčio ravnopravnost Hrvata došlo bi do relaksiranja odnosa s Bošnjacima. Ukoliko mi ispoštujemo suštinu odluke Ustavnog suda i omogućimo izraz političke volje tri konstitutivna naroda i na institucionalan način stvorimo uvjete za nacionalnu ravnopravnost, automatski će otpasti potreba za drukčijim oblicima organiziranja zemlje u nacionalnom smislu.
Božo Ljubić, politički čelnik Hrvata u BiH
 
- Stav Reçepa Tayyipa Erdoğana, koji je u susretu s Kolindom Grabar-Kitarović poručio da se ne treba miješati u unutarnja pitanja BiH, mogao bi se razumjeti kao odustajanje od paternalističkog odnosa prema Bosancima... Kada bi još 'Erdoğanov zaokret' prihvatili Vladimir Putin i ruska diplomacija, posebno ova u Americi, usuđujem se reći, Bosna bi bila spašena.
Erol Avdović, politički komentator Dnevnog avaza
 
- Treba znati prepoznati Isusa u onima koji traže zaštitu.
Papa Franjo na Svjetski dan migranta, Il Giornale
 
- Mnogi Bošnjaci vjeruju Turskoj i zato su naši izdajnici našli Erdoğana da sudjeluje u pregovorima, da nam preko "prijateljske Turske" prodaju Izborni zakon u kojem će praktično biti uspostavljen treći entitet!
Muhamed Borogovac, glavni urednik Bosanskog glasnika iz Chicaga
 
- Svjetskim moćnicima je stalo da istisnu ovih dva milijuna Bošnjaka iz srca Europe tako da muslimana ne bi bilo više do Turske.
Prof. dr. R. A., odvjetnik, Bosanski glasnik
 
- Veliki sam pobornik humorističnog pristupa politici i bilo kojeg drugog aspekta društva. Nedavno je preminuo osnivač Ferala Predrag Lucić, koji su za vrijeme bivšeg režima znali kako na humorističan način pratiti društvene procese. Pratio sam to, vi ste bili mlađi, pa vjerojatno niste.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade na Aktualnom satu u Saboru
 

TVRDNJE

 
- Nema djece jer nema ni starih ljudi. Ako je nas, Hrvata, sada pola od onog broja koliko nas je dočekalo kraj rata, što onda mi ovdje u RS slavi­mo? Smrt, očito.
Banjolučki biskup Franjo Komarica, Dnevni avaz
 
- SDA radi tako da provede sve što je u njegovom interesu, a zanemaruje interese svojih partnera u vlasti. Imamo situaciju da se nameću pitanja zbog kojih do izražaja dođe nacionalizam koji nije dobar. Bošnjački nacionalizam umotan u celofan građanskog je put u nestanak ovakve BiH i put u totalnu disoluciju BiH. Takav radikalizam, unitarizam, tjera Srbe u otcjepljenje, a Hrvate u treći entitet. Imali smo osam godina situaciju da se Hrvat Željko Komšić lažno predstavljao kao Hrvat u tročlanom Predsjedništvu i tom gospodinu nije dovoljno koliko je štete napravio BiH u odnosima naroda i povjerenju u institucije BiH, i sad opet.
Marinko Čavara, predsjednik Parlamenta Federacije BiH, Direktno
 
- Moglo je biti puno bolje naravno. Smatram kako su godine od negdje tamo 2000. pa sve donedavno bile više manje potrošene godine.
Hrvoje Hitrec, osnivač HDZ-a o 28. obljetnici hrvatske nezavisnosti, Direktno
 
- Zemlja koja je potpisnica Daytonskog sporazuma ima potpuni legitimitet i međunarodno-pravno utemeljenje da o tome razgovara. To se ni na kakav način ne može nazvati miješanjem u unutarnje stvari zemlje. I Turska ima puno pravo pokušati pomoći u rješavanju prijepora između Hrvata i Bošnjaka kao članica Vijeća za provedbu mira u BiH.
Božo Ljubić, politički čelnik Hrvata u BiH
 
- Rajoyeva vlada u Madridu, koja je Kataloniju stavila pod prisilnu upravu i raspisala prijevremene izbore, kao i desno-liberalni Građani socijalisti koji su podržali te mjere, naprosto su zli gubitnici. Zagovornici neovisnosti pobijedili su na izborima i ponovno imaju apsolutnu većinu u autonomnom parlamentu.
Reiner Wandler, komentator njemačkoga Die Tageszeitunga
 
- Kod nas još nije razvijena demokratska svijest. Treba u emisije zvati druge ljude, širiti vidike i otvarati teme koje nisu stereotipne i ljude zaiteresirati za njih.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a o pristranošću voditelja Aleksandra Stankovića, Direktno
 
- Uvjeren sam da ćemo biti očevici raspada Europske unijekao političke tvorevine. Uslijedit će oslobađanje država iz tog saveza, za koji je projekt postojao još 1950. godine u SAD-u, s ciljem da se pomoću njega kontrolira Europa. Nakon Velike Britanije na redu su Italija, Mađarska, Francuska...
William Engdahl, vodeći svjetski geopolitičar, Novi Svjetski Poredak
 
- Ključni interes Hrvata u BiH je uspostavljanje takvog izbornog sustava u ovoj državi koji bi bio odgovarajući karakteru pluralne konsocijacijske zajednice. Jednostavni većinski sustav i načelo jedan čovjek - jadan glas ne mogu funkcionirati u takvom modelu, a u konsocijacijskoj zajednici svaka nacionalna skupina mora imati mogućnost sama izabrati svoju političku elitu. Obveza tako izabranih elita je da budu sposobne na kompromise i usklađivanje stavova s elitama ostalih nacija.
Davor Gjenero, politički analitičar, Vijesti.ba
 
- U samom je startu Haaški tribunal imao politički cilj, a pravosudna mu je funkcija bila samo sredstvo za postizanje tog cilja. Dopustilo mu se da prijeđe daleko preko svog Statuta. Najbolji je primjer za to formulacija 'udruženi zločinački pothvat', koje uopće nema u Statutu. To je konstrukt s kojim možete svakoga optužiti, bez konkretnih dokaza.
Prof. dr. sc. Davor Marijan, povjesničar u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu, Globus
 
- Udbaška komunistička elita dovela je do toga da se čak i čistačice zapošljavaju preko veze. Zato nam je potreban zakon o lustraciji, i promjena izbornog zakona koji bi dao šansu svima, a ne da se samo izmjenjuju iste opcije. Vjernici trebaju zalagati za promjenu Ovršnog zakona kako se dužnici ne bi zbog duga od 5000 kuna ovršavali sa 50.000.
Vlado Košić, biskup sisački u propovijedi

- Iako mnogi među eurobirokratima još uvijek govore o različitosti kao bogatstvu Europe, čini mi se da smjer kojim idu europske institucije vodi umanjivanju razlika na mnogim područjima života. Praktična posljedica svega toga jest mučnina koju osjećate kad negdje u inozemstvu pokušate kupiti nešto za svoje ukućane, ali nemate što jer su na policama dućana isti proizvodi kao i u vašoj lokalnoj trgovini kod kuće.
Trpimir Vedriš, docent na Odsjeku za povijest zagrebačkog Filozofskog fakulteta o opasnosti globalizacije, Slobodna Dalmacija
 
- Slovenija naglo razvija luku Kopar i gradi još jedan željeznički kolosijek. Sinergija pomorskog i željezničkog trgovinskog koridora najbolja je za gospodarstvo, a tako bi mogli izolirati i Hrvatsku i njene luke.
Admiral Davor Domazet-Lošo, geostrateg, Direktno
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Da sam ja na mjestu premijera Andreja Plenkovića, Nada Murganić bi odletjela na Mars, a ne samo s mjesta ministrice.
Baba Sanja Sarnavka, borkinja za prava svih ne-Hrvata, Dnevnik.hr
 
- Bošnjački pokret uz sve ranije navedeno poziva sve patriote da bez obzira na vjersku, nacionalnu pripadnost zajedno djeluju u definitivnoj demontaži i ukidanju svih još uvijek prisutnih aranžmana zločinačkog projekta tzv. Herceg-Bosna na svakom pedlju države BiH.
Sejfudin Tokić, bošnjački militarist s hrvatskom putovnicom od 1990.  i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
 
- Svojom sljepoćom inicijativa Kolinde Grabar-Kitarović da se status BiH Hrvata riješi odozgora, njezinim navodnim utjecajem na Erdogana, podsjeća na njezino srljanje u slijepu ulicu okomice Baltik – Jadran – Crno more i vezivanje uz problematične države Višegradske skupine.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Bošnjački pokret podsjeća predsjednicu Hrvatske da je zbog zločinačke politike Franje Tuđmana, Gojka Šuška i drugih pravosnažnom presudom Haaškog tribunala potvrđena agresija Hrvatske na BiH i pokušaj da podijeli našu državu, a teritorij BiH, tada okupiran od vojske Hrvatske, pripoji tzv. velikoj Hrvatskoj državi.
Priopćenje za javnost tzv. Bošnjačkom pokreta uoči posjeta Sarajevu hrvatske predsjednice, Dnevni avaz
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Biti u redakciji Novog lista i znati pritom da radite zajedno s Predragom Lucićem bio je sjajan osjećaj i veliki privilegij. Njegov je odlazak užasan gubitak, prije svega za njegovu obitelj, ali i za nas u Novom listu, njegove prijatelje, štovatelje i suputnike. Utoliko je danas teže.
Darko Pajić, novinar riječkoga Novog lista
 
- Hrvatska Vlada i Predsjednica tikve sade s demokratski suspektnim zemljama uvaljujući Hrvatsku sve dublje u društvo Mađarske, Poljske, Turske, što nas vodi k izolaciji.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 

DEMAGOGIJA

 
- Srbiji je stalo do dobrih odnosa sa Hrvatskom.
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, RTS
 
- Dokumenti Cjelovite kurikularne reforme izrađeni su na temelju znanstvenih spoznaja te ne nameću niti uvode određene ideologije.
Boris Jokić, engleski stručnjak za katolički vjeronauk, Novosti
 
- Mandat Tribunala u Haagu bio je da provede istragu i kazneno gonjenje pojedinaca odgovornih za kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjena na teritoriju bivše Jugoslavije, a ne država. Stoga je sasvim pogrješno reći da je MKSJ mogao pripisati odgovornost za ono što se događalo tijekom sukoba u bivšoj Jugoslaviji bilo kojoj državi. Isto tako je podjednako pogrješno reći da je MKSJ mogao 'osloboditi' bilo koju državu takve odgovornosti.
Carmel Agius, zloglasni malteški sudac Haaškoga suda za sarajevski Dnevni avaz
 

GLUPOST

 
- Bošnjački pokret podsjeća predsjednicu Hrvatske da su predstavnici HDZ BiH pod direktnom sugestijom HDZ Hrvatske kao vladajuće stranke u više navrata svojim političkim djelovanjem-glasanjem u institucijama države BiH, sprečavali ili otvoreno opstruirali proces uključivanja države BiH u NATO i time poticali i omogućavali jačanje ruskog političkog utjecaja sprječavanja euroatlantskog puta BiH.
Priopćenje za javnost tzv. Bošnjačkom pokreta uoči posjeta Sarajevu hrvatske predsjednice, Dnevni avaz
 
- Još 1996. godine izjavio sam da se grozim ideje da netko bude ateist; agnostik i nekako, ali ne mogu pojmiti da netko ne vjeruje ni u što. Oni ovaj projekt pokušavaju užurbano ostvariti putem provođenja presude “Sejdić i Finci”, pri čemu se pokušava riješiti takozvano hrvatsko pitanje, iako je jasno da će ovaj popis pokazati da su Hrvati u BiH, po svom broju, nacionalna manjina te im treba garantirati sva prava koja po europskim standardima pripadaju svakom narodu u Europi.
Sejfudin Tokić, bošnjački militarist s hrvatskom putovnicom od 1990.  i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
 
- Moj je nećak sve ideologije demontirao humorom, te je, baš kao i Isus Krist, volio i ujedinjavao sve ljude, kulture i civilizacije.
Fra Josip Lucić, umirovljeni svećenik na pogrebu svoga nećaka Predraga Lucića, Slobodna Dalmacija
 
- Nije posrijedi problem Poljske i Mađarske, nego problem demokratskog deficita zemalja nedemokratskih i prije i poslije drugoga svjetskog rata, kojima su Poljska i Mađarska (a sutra možda i Austrija) samo ledolomni pramac.
Inoslav Bešker, dopisnik Globusa iz Rima lukavo napada Hrvatsku preko Mađarske i Poljske
 

OTROVNO PITANJE

 
- Zbog čega Hrvatska inzistira na svojoj aktualnoj politici i nepriznavanju arbitraže?
Gordan Duhaček, novinar Indexa
 

PRIMITIVIZAM

 
- HDZ krivotvori bližu i dalju prošlost, otvoreno koketira s proustaštvom i klerofašizmom, širi protusrpsku mržnju i javno huška i širi sve dublje ideološke podjele u društvu.
Marijan Vugrinec, bivši novinar Vjesnika, Tacno
 

PRIZNANJE

 
- Nijedan bošnjački političar nikada ne će reći da je za bošnjačku državu, nego da je za bosansku.
Esad Duraković, bošnjački orijentalist o bošnjačkom unitarizmu, N1 TV
 
- Mitovi su nam stvarnost, i to u tolikoj mjeri, da nam budućnost izgleda kao nešto sasvim nepotrebno, a „sutra” nam je najstrašnija riječ, jer bismo zauvijek živjeli u onom jučer, budući s onim danas, ne znamo što da radimo.
Aleksandar Vučić, novi predsjednik Srbije na ustoličenju, RTS
 
- Priča o Galebu samo je dijelom priča o brodu. Brod je ovdje samo put do druge velike priče, onog što je u globaliziranom svijetu, u svijetu u kojem one zemlje koje je posjećivao taj brod – a to nisu isključivo zemlje Trećeg svijeta, odnosno Azije i Afrike, nego i Ujedinjeno Kraljevstvo i druge zemlje – posebno važno. Brod su najviše posjećivali državnici tada tek dekoloniziranih krajeva, ali i mnogi zapadni političari, i to je ono što mu daje na važnosti. Galeb je simbol jedne epohe, stvaranja pokreta koji je dao glas onim zemljama koje su u to vrijeme bile u podređenom položaju, koje su se tražile i koje su se u tom trenutku još oslobađale, zemlje koje su tada bile još »čiste«, neiskvarene.
Tvrtko Jakovina, povjesničar o Titinom brodu Galeb u riječkoj luci i jugo-nakani da u njemu bude jugo-muzej, Novi list
 
- Njemačka je najveći dobitnik Europske zajednice.
Sigmar Gabriel, njemački ministar vanjskih poslova iz SPD-a, DPA
 

UNITARNA BiH

 
- Ne mora se voditi nikakav rat da bi BiH postala bošnjačka nacionalna država, potrebno je samo primijeniti evropske standarde. Ne mora nigdje u Ustavu stajati da je to bošnjačka nacionalna država, ali neka se primijeni univerzalno pravo “jedan čovjek jedan glas” i BiH će biti nacionalna država Bošnjaka.
Sejfudin Tokić, bošnjački militarist s hrvatskom putovnicom od 1990.  i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
 

ZAMJENA TEZA

 
- Političari koji raspiruju strah od migranata siju nasilje i rasizam.
Papa Franjo pred Svjetski dan mira

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Petak, 15/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 708 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević