Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Program javne radiotelevizije je devastiran. HRT se pretvara u taoca grupe ljudi u v. d. mandatu.
Sanja Mikleušević Pavić, predsjednica Ogranka Hrvatskog novinarskog društva na tribini "Kako do javne radiotelevizije", Hina
 
- Posljednje smjene i ukidanja emisija na trećem radijskom programu HRT-a su žalosne, groteskne i uvrjedljive.
Giga Gračan, nekadašnja urednica na Trećem programu Hrvatskog radija na tribini "Kako do javne radiotelevizije", Hina
 
- Bivši kardinal Stepinac nesumnjivo je bio hrvatski nacionalist, ali ga je također papa Ivan Pavao II. proglasio svecem.
Duško Lopandić, smijenjeni srbijanski veleposlanik pri Europskoj uniji, Beta, Beograd
 
- Jure Vujić je zagovornik lustracije i jedan od strastvenih branitelja ministra kulture u ostavci
Ana Benačić, novinarka, hr.n1info.com
 
- Mene se ne može vezivati ni uz jednu političku stranku. Moja je politička stranka – hrvatski jezik.
Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Večernji list
 
- I ovom prigodom podsjećam da je hrvatska nacionalna zajednica u Republici Srbiji izuzetno ranjiva i da je od svih drugih nacionalnih zajednica, zbog negativnog nasljeđa iz 1990-ih, i dalje u javnosti objektom najnegativnijih predodžbi koje u posljednje vrijeme rezultiraju fizičkim nasiljem.
Tomislav Žigmanov, predsjednik DSHV-a nakon što su Srbi u Apatinu pretukli mladoga Hrvata J. B. iz Sonte govori o „negativnom nasljeđu iz 1990-ih“
 
- Drugi mit je da je Đureković bio politički emigrant. On je prema priznanju BND-a (njemačke tajne službe) bio njihov špijun. Špijunirao je JNA i ekonomske potencijale Jugoslavije.
Anto Nobilo, jugoslovenski tužioc i hrvatski advokat, N1 TV
 
- Nije li i smiješno i ganutljivo kako su od jednog kratkog i ne naročito jasnog natpisa na jednoj krstionici nađenoj u Veneciji ozbiljni i učeni profesori konstruirali cijelu povijest kako je tu bio jedan Višeslav, pod kojim smo se mi Hrvati svečano zakleli Isusu Kristu, odričući se drevnih staroslavenskih vjerovanja u šumske bogove, jezerske vile i demone vatre.
Ante Tomić, pitomac JNA i kolumnist EPH
 
- Beljak i Jambo odlučili su ići kod Milanovića, sada je jasno da smo mi jedina moderna demokršćanska opcija i vjerujem da će i birači kojima je stalo do 'vjere u Boga i seljačku slogu' to prepoznati. Mi idemo s jednim modernim programom jedne suverene demokršćanske stranke i s time ćemo naravno ići na izbore u rujnu.
Davor Ivo Stier, glasnogovornik izborne kampanje Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a, www.direktno.hr
 
- Nikada nisam zloupotrijebio svoju funkciju, a to je potvrdio i USKOK.
Ranko Ostojić, bivši ministar policije na suđenju protiv Nikole Grmoje iz Mosta, www.direktno.hr
 
- Hrvatska će pomoći Afganistanu.
Naslov članka u Glasu Slavonije
 

TVRDNJE

 
- Sve dok se u javnom simboličkom prostoru ne odbace svi jugoslavenski simboli nad modernim hrvatskim nacionalnim i državnim identitetom, trajno će stajati sjena jugoslavenstva kao povijesnog normativa nasuprot hrvatstvu kao provizoriju i povijesnom ekscesu. Kome nije jasno o čemu je riječ, predlažem da svaki dan sluša Treći program Hrvatskog radija i postmodernu neojugoslavensku dekonstrukciju i rastakanje hrvatskoga nacionalnog i kulturnog identiteta, naravno ne više novcem stanovitih zaklada već hrvatskih poreznih obveznika.
Zlatko Hasanbegović, hrvatski povjesničar i političar, Glas Koncila
 
- Smatram kako je možda i cilj da HSS bude u oporbi.  A i to je dobro, samo ne će moći namiriti ova gladna usta koja su se polakomila i koja se sada žele nahraniti i zbog čega se stranka prodaje ko' svinje na placu.
Branko Hrg, čelnik HSS-a, Hina
 
- Naredbe su dolazile iz Centralnog komiteta. Dva su bila šefa službe - jedan operative i jedan politički postavljen, to su ova dvojica - Mustač je bio politički šef. Nije znao mnoge stvari, nije bilo hijerarhije. Progoni me Partija - kriptokomunisti, SDP, SPD. Ja sam navodno Udbin ubojica, a Račan je demokrat.
Vinko Sindičić, suradnik Udbe na sudu u Münchenu, www.direktno.hr
 
- Stariji slušatelji ističu da je čak i u komunizmu Treći program imao svoj nivo, imao svoju elitniju publiku i intelektualni štih drugačiji od klasične partijske nomenklature. Te je svoje vrednote zadržao i u 90-tima, dajući joj neophodni pluralitet i nacionalnu dimenziju koje dakako u komunizmu nije bilo. A onda dolaskom Ivice Račana 2000. godine počinje isti onaj ideološki teror koji je zahvatio ostale medije. Izbacivanje nacionalnih sadržaja, ubacivanje neojugoslavenskih tema i emisija postaje svakodnevica.
www.direktno.hr

- U nacionalnoj politici osim usuglašavanja u programskim načelima moramo se uskladiti i u vrijednosnom smislu. Mi smo demokršćanska stranka, stranka centra i ne može nam biti svejedno hoće li netko mijenjati regulativu i tako rastakati vrijednosti koje hrvatski narod živi pritom ne poštujući volju tog istog naroda. SDP je ne želeći primijeniti odluku naroda na referendumu, mijenjao Zakon o referendumu. To je presedan nikad viđen u novijoj europskoj politici i klasičan udar na demokratski poredak. Ako tome pridodamo pogubnu politiku koju je SDP vodio prema hrvatskom selu namještajući natječaje za ruralni razvoj financijašima svoje kampanje kao i poljoprivredno zemljište tajkunima, svjesno uništavajući poljoprivredna obiteljska gospodarstva, jasno je da je to za mene neprihvatljivo.
Marijana Petir, eurozastupnica HSS-a, Hina
 
- Blago manični psihijatar iz Metkovića dosad se pokazao na visini svojih naizgled ludih ideja, i ako je riječ o destrukciji - apsolutno uspješan. On je mudžahedin koji aktivira eksplozivni prsluk, sve digne u zrak, a sam preživi kao da je besmrtan, opet je spreman za novu akciju!
Denis Kuljiš, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Jugoslovenska narodna Armija je počinila genocid nad drugim narodima braneći "Jugoslaviju", a koju je Srbija srušila.
Muhamed Borogovac, glavni urednik Bosanskog glasnika iz Chicaga
 
- Što bi tek bilo da je netko bacio kamen na hotel Porin u kojem su odsjeli Orepićevi imigranti koje je nekidan dočekao sa “Selam Alejkum” (koje licemjerje, kao da oni nas kod sebe dočekuju sa “faljen Isus”)? Bi li to isto bio izolirani incident? Ali kad kamen uleti kroz prozor sobe u kojoj su dvogodišnje i dvomjesečno dijete, pa to je eto tako nešto što ne treba preuveličavati!
Marcel Holjevac, novinar www.dnevno.hr
 
- U našoj svečanoj loži sjedi čovjek koji ne poštuje hrvatske zakone i nad kojim USKOK provodi dvije istrage, ima dvije aktualne optužnice. Jedna je za štetu od 100 miljuna kuna i u kojoj se radi o igraču koji igra za reprezentaciju, a druga je optužnica za prijetnje.
Vlaho Orepić, čelnik Mosta i „tehnički“ prvi pandur u Hrvata nakon terorističkog napada navijača na utakmici Hrvatska – Češka u Saint-Étienneu, Radio Dalmacija
 
- Europska komisija nije smjela zbog konverzije kredita u eure pokrenuti postupak protiv Hrvatske zanemarujući presude i aktualne ustavnosudske postupke, osobito ne u vrijeme smjene vlasti.
Radovan Dobronić, sudac koji je presudio slučaj Franak protiv osam banaka, Večernji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- I Hrvati imaju svoje nacionalističke fantazije o plemenitom Držislavu, hrabrom Tomislavu ,pobožnom Krešimiru, velikodušnom Trpimiru i drugim mudrim, visokim, naočitim, srčanim i dobrostivim hrvatskim kneževima i kraljevima.
Ante Tomić, pitomac JNA i kolumnist EPH
 
- Marito Mihovil Letica je zagovaratelj teze o ugroženosti katolika u Hrvatskoj od strane "lijevih fašista", ali i veliki protivnik satire i "neodgovorne slobode medija" u srpskom tjedniku Novosti.
Ana Benačić, novinarka, hr.n1info.com
 
- Zlatko Hasanbegović je retard, bijednik, jedno nemoguće biće, politički minotaur, ideološki jednorog, slaboumni zagrebački musliman, blajburški purger muslimanske vjeroispovijesti.
Ante Tomić, pitomac JNA u ulozi kolumniste EPH, NIN, Beograd
 
- Denis Kujiš je samo naizgled bezazleni degustator hrane i medijska prostitutka kome se medijski angažman može platiti u kalorijama.
L. C., novinar, www.hrsvijet.net
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Smjene i devastacija programa HRT-a pokušaji su desničarske kulturne politike za promjenu društvene paradigme.
Boris Postnikov, novinar i suradnik na Trećem programu Hrvatskog radija na tribini "Kako do javne radiotelevizije", Hina
 
- Na nacionalističke gadove koji pljuju po partizanima sam specijalno alergičan.
Ante Tomić, pitomac JNA u ulozi kolumniste EPH, NIN, Beograd
 
- Umjesto Prtenjače religiozno-znanstveni sadržaji.
Ana Benačić, novinarka, hr.n1info.com
 

GLUPOST

 
- Osuđujem, i to najoštrije, neoustaško orgijanje u Srbu, organizirano očito samo s jednom, jedinom namjerom: da se spriječi dostojanstveno obilježavanje datuma koji bi zlatnim slovima trebao biti upisan u hrvatsku povijest: 27. srpnja godine 1941., kada je – samo mjesec dana nakon formiranja Sisačkog partizanskog odreda – u Hrvatskoj i u BiH izbio narodni ustanak, ustanak Srba, Hrvata i Bošnjaka protiv okupatora i njihovih domaćih pomagača.
Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH i počasni predsjednik tzv. Saveza antifašističkih boraca, Hina
 
- Političkoj desnici svojstvena je autoritarnost, jer se konzervativni svjetonazor temelji na nepropitivanju autoriteta.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Ostavimo prošlost povjesničarima i okrenimo se budućnosti.
Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica na prijmu u povodu tzv. Dana državnosti 25. lipnja 2016. (Škrabalovo)
 

LAŽ

 
- U kratkotrajnom mandatu nove uprave HRT-a smijenjeno je oko 70 novinara, urednika, snimatelja i rukovoditelja i te smjene nisu profesionalno obrazložene.
Sanja Mikleušević Pavić, predsjednica Ogranka Hrvatskog novinarskog društva na tribini "Kako do javne radiotelevizije", Hina
 
- Sistem logora smrti Gospić - Jadovno - Pag, osnovan je početkom svibnja 1941. u izoliranoj oblasti oko 20 km od Gospića. U njemu je bilo zatočeno na tisuće Srba i Židova tijekom 122 dana, od svibnja do kolovoza 1941. Zatočenici su obično ubijani guranjem u duboke jame koje su se nalazile blizu logora.
Blic, Beograd (urednički komentar 29. VI. 2016.)
 

NIJE NEGO

 
- Sud smatra da je Slovenija, uključujući se u ex parte kontakte s arbitrom kojeg je izvorno imenovala, kršila odredbe Sporazuma o arbitraži. Međutim, kršenja nisu bila takve naravi da bi Hrvatskoj dala pravo da raskine Sporazum o arbitraži, niti ona utječu na sposobnost Suda, u njegovom trenutnom sastavu, da donese konačnu odluku neovisno i objektivno.
Priopćenje ad hoc Arbitražnog suda u Den Haagu od 30. VI. 2016. o slovenskom kontaminiranju procesa na tom sudu
 

OPASNO PITANJE

 
- Opet će vjerojatno ostati neodgovoreno pitanje: zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- Je li osudila sudjelovanje potpredsjednika Sabora Ivana Tepeša u prosvjedu na kojem su se izvikivali ustaški pozdravi?
Ivanka Toma, novinarka Jutarnjega lista
 

PRAVO PITANJE

 
- Devedesetih godina imali smo ratove u bivšoj Jugoslaviji, imali smo rat u Sloveniji, rat u Hrvatskoj, rat u BiH i rat na Kosovu. Ti ratovi nisu vođeni u Srbiji. Srbija ima zakon koji omogućuje srbijanskim sudovima da progone ratne zločine na teritoriju cijele bivše Jugoslavije. To znači da su srbijanski sudovi na neki način i mentori i policajci i suci za cijelu bivšu Jugoslaviju. Zamislite da su nakon Drugog svjetskog rata sudovi u Njemačkoj bili nadležni za ratne zločine u cijeloj Europi. Bi li to imalo smisla?
Miro Kovač, hrvatski ministar vanjskih poslova u Državnoj školi javne administracije u Varšavi na tribini pod nazivom "Hrvatska - najmlađa članica Europske unije: novi partner na raskršću središnje i jugoistočne Europe" u organiziraciji Europske diplomatske akademije
 

PRIJETNJA

 
- Ako ćemo se predati u ruke povijesnim revizionistima, apologetima ustaške zločinačke para-države, ako ćemo sramotno šutjeti na njihove provokacije, onda se Hrvatskoj crno piše! Niti zaokupljenost pripremama za prijevremene parlamentarne izbore, niti sezona godišnjih odmora, nisu i ne mogu biti opravdanje za izostanak svake reakcije na ono što se događa u Srbu, dapače na činjenicu da je otvorenim pobornicima ustaštva uredno omogućeno, uz asistenciju i podršku hrvatske policije, da pripremaju teren za još jedan atak na antifašizam i na Narodno-oslobodilačku borbu.
Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH i počasni predsjednik tzv. Saveza antifašističkih boraca, Hina
 
- Kako je danas Europa izložena terorizmu, tako je i Hrvatska u Jugoslaviji bila izložena terorizmu. Možete li zamisliti što bi se dogodilo u Hrvatskoj da ovog ljeta pukne bomba? To je bio cilj terorista 80-ih godina samo što ih je naša moderna historiografija pretvorila u borce.
Anto Nobilo, jugoslovenski tužioc i hrvatski advokat, N1 TV
 
- Strukturne promjene u Hrvatskom nogometnom savezu i odlazak čelnih ljudi jedino su moguće rješenje koje hrvatskom nogometu može pružiti šansu za miran suživot navijača i HNS-a. Sve ostalo vodi prema daljnjem kaosu.
Priopćenje Torcide 19. lipnja 2016. i prijetnja HNS-u
 
- Otpor je potreban u borbi protiv nogometnih huligana u skupim odjelima iz svečanih loža, ali ne na ovakav sramotan način...
Miro Bulj, čelnik Mosta, Večernji list
 
- U ovom je trenutku vrlo bitno vidjeti, a to svi žele prikriti, ima li ova vladajuća garnitura sposobnost da sankcionira jasno neprihvatljivo ponašanje visokog dužnosnika hrvatske Vlade, tko god on bio. U ovom trenutku je to gospodin Tomislav Karamarko. I kad to sankcioniramo, trebamo odlučno krenuti dalje. Ako nemamo tu sposobnost, mi uistinu trebamo vratiti mandat narodu.
Vlaho Orepić, Mostov ratoborni ministar policije prijeti uhićenjem T. Karamarka, predsjednika „koalicijskoga partnera“ HDZ-a, Večernji list, 10. VI. 2016.
Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2222 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević