Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA


- Mustač je bio politički kadar i održavao je kontakt s Centralnim komitetom. Perković je bio operativac. Tko je u Centralnom komitetu odlučio ne smijem reći jer se bojim za svoju sigurnost. I danas me proganja Komunistička partija, tj. SDP.
Vinko Sindičić, bivši udbaš na svjedočenju u Münchenu u procesu protiv udbaša Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, Hrvatski radio

- Medvjeđi zagrljaj domoljublja guši Hrvatsku i dok joj pucaju kosti taj stisak biva sve jači. Hrvatska umire od siline ljubavi.
Vuk Perišić, novinar rođen u Rijeci 1962., www.tportal.hr
 
- U petak nešto prije 15 sati u Ugljanu nepoznati počinitelj je razbio jedno staklo na objektu u sklopu turističkog kompleksa u vlasništvu trgovačkog društva. U događaju nje bilo ozlijeđenih osoba. Kriminalističko istraživanje je u tijeku”,
Službena policijska verzija nakon napada kamenjem na vilu u Ugljanu u kojoj je ljetovao Ivan Rakitić sa ženom i dvoje djece od tri godine i dva mjeseca
 
- Nepoznati počinitelj razbio je staklo na vili koju je iznajmio Rakitić. Nakon incidenta Barcelonin veznjak je napustio otok.
Napis na portalu www.gol.dnevnik.hr
 
- Na kraju se samo postavlja pitanje što je sve to trebalo Rakitiću. Mogao je igrati za Švicarsku ili, ne znam, Island, biti tamo cijenjen zbog športskih dostignuća i igranja za svoju zemlju, a ljetovati gdje god je htio, na nekakvim Bahamima ili Balearima.
Ivo Banković, novinar Slobodne Dalmacije
 
- Ima li odgovornosti ministra Vlahe Orepića? Ima. Njegov je krimen što informacije nedostaju i što su nepotpune. Uostalom, i sam se usudio relativizirati slučaj.
Ivanka Toma, novinarka Jutarnjega lista
 
- Suautorica konkurentskoga pravopisa kao nova predsjednica Upravnoga vijeća ne može odlučivati o institutskome pravopisu izravno, ali može neizravno. Siguran sam da će na toj novoj funkciji učiniti sve što može kako bi ostvarila misiju rušenja svih onih i svega onoga što je dovelo do smanjivanja njezine, i ne samo njezine, materijalne koristi.
Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje protiv Sande Ham, Večernji list
 
- Svi hrvatski zahtjevi ugrađeni su u pregovaračku poziciju EU-a.
Miro Kovač, hrvatski tehnički ministar vanjskih poslova nakon sramnog popuštanja Srbiji, Beta, Beograd
 
- Andrej Plenković postat će novi predsjednik HDZ-a. Kandidirat će se na izvanrednim unutarstranačkim izborima, na njima će po svemu sudeći biti jedini kandidat, a njegova pobjeda na HDZ-ovim izborima u ovom se trenu čini neupitna
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Europski put Bosne i Hercegovine nema alternativu. Europsko širenje ne bi smjelo biti zaustavljeno nakon izlaska Velike Britanije iz EU-a. Sada je Europska unija treba biti još atraktivnija.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Sarajevo nakon što je podržao jugonostalgičarsku Demokratsku frontu Željka Komšića, www.slobodna-bosna,ba
 
- Apsolutno je stav Perkovića i nas iz obrane da on nije počinio kazneno djelo... On nije ništa učinio.
Anto Nobilo, jugoslovenski tužioc i hrvatski advokat, N1 TV
 
- Nakon ere »izdajnika«, »jugoslavenčina« i HDZ-ovog prostačkog mjerenja svačijeg domoljublja, stanovitu ugodu proizvodi Plenkovićev mirni ton kojim naglašava važnost manjina, ljudskih prava i europskih vrijednosti.
Sanja Modrić, komentatorica Novoga lista
 
- U najjačoj političkoj stranci nije bilo sluha ni volje za prihvaćanje, razumijevanje i ostvarivanje zdravorazumskoga rezoniranja po kojemu ni politička stranka, ni Vlada, ni Hrvatska ne smiju biti talac interesa jedne osobe ni određenoga projekta.
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- Nakon Tuđmanovog dijeljenja Bosne, klanja u Ahmićima i hrvatskih konclogora za Bošnjake, čisto se sažalim nad ustaškim klaunom koji se trudi svidjeti onima koji ga preziru i iza leđa, potiho zovu balijom.
Ante Tomić, pitomac JNA u ulozi kolumniste EPH napada Zlatka Hasanbegovića..., NIN, Beograd
 
- Nisu to bili zločini, to je bilo kažnjavanje zločinaca za zločine. Mi nismo kažnjavali hrvatski narod, mi smo kažnjavali izvršioce konkretnih zločina“.
Josip Manolić, revolucionar koji na ovaj način 2016. opravdava zločine Ozne, www.dnevno.hr
 

TVRDNJE

 
- Prema svjedoku Vinku Sindičiću Mika Špiljak je naredio ubojstvo Đurekovića, a Josip Perković je preuzeo organiziranje ubojstva. Perković je Pratesu davao naloge.
Bernd von Heintschel-Heinegg, koji je svojevremeno ispitivao bivšeg Udbina agenta Vinka Sindičića na svjedočenju na sudu u Münchenu, HRT
 
- Komunistička partija bila je tajna služba. Svaka epoha imala je svoj način rada, Savkina, Tripalova, poslije '72., poslije Titove smrti, kontinuitet je bio samo da su ubijali ljude.
Vinko Sindičić, suradnik Udbe na sudu u Münchenu, Hrvatski radio
 
- Neprihvatljiva mi je koalicija HSS-a s SDP-om jer, uz ostalo, te dvije stranke baštine bitno drugačiji sustav vrijednosti.
Marijana Petir, eurozastupnica HSS-a, Hina
 
- Da je netko bacio kamen, makar samo jedan, u prozor Boži Petrovu, Zoranu Milanoviću, ili nedajbože u prozor kakve NGO organizacije, da ne samo da se to ne bi zataškavalo nego bi se digla frka do Washingtona i Bruxellesa!
Marcel Holjevac, novinar www.dnevno.hr
 
- Napadač na vilu u kojoj je odsjeo Ivan Rakitić morao je biti uhićen isti dan. Policija je mogla spriječiti incident. Policija nije učinila sve što je mogla i trebala. Nije. Ozbiljno je zakazala. Prvo što je policija propustila učiniti jest pravodobno i precizno izvještavanje o događaju.
Ivanka Toma, novinarka Jutarnjega lista
 
- Što je to regija? Hrvatska je pripadnica više regija. Kad se protivim toj regiji koja se piše velikim slovom, protivim se strpavanju u zapadni Balkan. To nije nikome u interesu, ni BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Albaniji... jer se to počelo smatrati getom Europe. To je prije svega jugoistočna Europa. Ali mi imamo i svoju drugu regiju - srednju Europu. Mi smo i mediteranska država, panonska... Hrvatska nije definirana striktno jednom regijom već je tu više regija.
Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica, N1 TV
 
- Ljevica je kompromitirana jer se među njima nalaze i oni koji hrvatsku državu tek toleriraju kao neizbježnu nametnutu političku datost. Ali ima među njima i onih kojima Hrvatska i dalje teško pada. I grčevito se drže ideoloških floskula iz bivšeg sistema.
Ivan Hrstić, novinar i komentator na svome profilu
 
- Nijemci su na politiku Anglosaksonaca nasjeli u i 1. i 2. svjetskom ratu. Cilj Anglosaksonaca je opet učiniti isto, ali mislim da ne će uspjeti.
Davor Domazet-Lošo, hrvatski geostrateg, www.dnevno.hr
 
- Svi ovi pritisci npr. da svi budemo Bosanci, osuđeni su na neuspjeh. U stvari, to su ostatci primitivnog komunističkog mentaliteta gdje je bilo normalno da se ljude asimilira u Jugoslovenstvo, a u stvari u srpstvo, jer Jugoslovenstvo i srpstvo su bili sinonimi u "Jugi".
Muhamed Borogovac, glavni urednik Bosanskog glasnika iz Chicaga
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Zlatko Hasanbegović je apologet i ikona radikalne desnice.
M. Č., novinar www.index.hr
 
- Postoje neke naznake da se Stepinac možda bio protivio rasističkim i ubilačkim politikama ratnog marionetskog nacističkog režima u Hrvatskoj.
Gordana Knežević, dopisnica američkoga radija Radio Slobodna Europa iz Beograda
 
- Istini za volju, samostalna Hrvatska nikada i nije bila zamišljena kao država nego kao predmet trajnog i intenzivnog obožavanja. Ona nije nastala kao institucija nego kao totem sa svojim šamanima i svojim Vrhovnim Izbornikom. Zato je i nesposobna vršiti svoju zadaću i zato je samo u sportu koliko-toliko uspješna. Državnost se svela na nogomet jer nikada ništa drugo nije ni htjela biti nego navijačka svečanost, vrisak gomile, urlik mržnje, vatromet ove ili one vrste.
Vuk Perišić, novinar rođen u Rijeci 1962., www.tportal.hr
 
- Opazili ste možda kako nam je vlast sve neobrazovanija. U Hrvatskoj je, čini mi se, sve počelo s Franjom Tuđmanom, koji je nakon trgovačke akademije, jedine ozbiljne škole koju je završio, kao povjesničar diletant, neobjašnjivom akademskom alkemijom, s prepisanom disertacijom stekao najviše znanstveno znanje. Bio je, laka mu zemlja, intelektualno skroman, oskudnog leksika.
Ante Tomić, pitomac JNA i kolumnist EPH, NIN, Beograd
 
- U slučaju dr. Sande Ham riječ je o klasičnome financijskom sukobu interesa jer je suautorica pravopisa koji je „Hrvatskim pravopisom” Instituta izgubio preporuku za uporabu u školama. Dr. Ham sama je priznala da prima autorski honorar od svakog prodanog primjerka „Hrvatskoga školskog pravopisa” (dosad četiri izdanja, a pretpostavlja se da je riječ o više desetaka tisuća prodanih primjeraka od 2005. do 2012. godine), a opće je poznato i samorazumljivo da je objavljivanjem besplatnoga pravopisa Instituta na adresi pravopis.hr prije točno tri godine drastično pala prodaja pravopisa od čije je prodaje dr. Ham ostvarivala materijalnu korist.
Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje protivi se odluci da poznata jezikoslovka Sanda Ham bude predsjednica Upravnoga vijeća IHHJ-a, Večernji list
 
- Dosadno brate u Rvackoj, dvajs godina nije bilo rata, daj da se koljemo i ubijamo malo opet. Koja puškuračka žgadija, jebote zieg heil Monty Python državi.
Anđelo Jurkas hrvatski je publicist, pisac, glazbenik, urednik i novinar pop kulturnih tema na svome facebooku vrijeđa Đuru Glogoškoga i hrvatske branitelje
 
- Neka ih Šimunić nasavjetuje, pa zbog njega smo dvije utakmice igrali pred praznim tribinama a i njemu je zabranjeno 10 utakmica.
Rećimir Tokić, komentar u Jutarnjem o napadu na I. Rakitića
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Čovjek gotovo da poželi da se Hasanbegović kandidira, da bar netko uzburka tu žabokrečinu konsenzusa, da se bar jednom numerički ispita koliko tu ima ustaša, a koliko domobrana.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista
 
- Perković nije smio biti izručen. On je izručen nakon snažnog pritiska Njemačke gdje su se loše ponijeli naši sudovi koji su kršili zakone. Nastupila je zastara i nije ga se moglo izručiti. Postoji veliki grijeh hrvatskog pravosuđa
Anto Nobilo, jugoslovenski tužioc i hrvatski advokat, N1 TV
 
- Usitnili su potkraj prošlog stoljeća jednu razmjerno veliku i međunarodno relevantnu zemlju u majušne vukojebine i na kraju toga klanja napravili su sebi okvir u kojemu će se svi neostvareni jadnici na kraju ostvariti.
Ante Tomić, pitomac JNA i kolumnist EPH, NIN, Beograd
 
- Zašto bi itko priseban volio – ili još gore: trebao voljeti – bilo koju državu.
Vuk Perišić, novinar rođen u Rijeci 1962., www.tportal.hr
 
- Uvijek sam tvrdio da bez Tita ne bi bilo ni Bosne niti Bošnjaka.
Smail Jonuz, čitatelj Bosanskog glasnika
 
- Hrvatska ima šansu samo ako se vrati svojim izvorišnim točkama, među kojima je antifašizam nezaobilazan.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Tisnu, http://www.stjepanmesic.hr/hr/content/tisno-21062016
 

DEMAGOGIJA

 
- Postane li Plenković novi šef stranke, Milanović ostaje bez argumenta o desnom i ekstremnom HDZ-u, a onda mu zaista gotovo ništa ne preostaje.
M. Č., novinar www.index.hr
 
- Onima koji su gorljivo drukali za neokonzervativnu rekonkvistu ne smeta što će njihov novi šef biti politički tehnokrat i ideološki nezainteresirani centrist. Onima koji su cijelu političku mitologiju zidali na teorijama zavjere o djeci komunizma koja još vuku zakulisne konce neće izgleda smetati što je njihov novi šef (isto kao i Milanović) dijete obitelji iz niže rangirane komunističke upravljačke klase.
Jurica Pavičić, komentator Jutarnjega lista gura udbaškog sina Andreja Plenkovića
 
- Jučerašnjim incidentom u kojem je skupina huligana bacala kamenje na kuću u kojoj je ljetovao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić s obitelji, nanesena je teška sramota Hrvatskoj i hrvatskom turizmu.
Priopćenje Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati
 
- Za sve bi bilo dobro da se HDZ promijeni i repozicionira prema europskom desnom centru. Konzervativni ljudi traže pristojnu konzervativnu stranku.
Sanja Modrić, komentatorica Novoga lista
 
- Razvoj događaja proteklih dana ukazuje da je sve namješteno tako da Plenković samo ukliže u vrh HDZ-a, i tako će vjerojatno i biti.
Tihana Tomičić, komentatorica Novoga lista
 
- U slučaju HDZ-a nije dovoljna samo promjena Karamarka, nego kompletna promjena stranačke politike kako bi ta stranka postala kompatibilna standardima Europske pučke stranke (EPP), europske stranke koja okuplja nacionalne stranke desnog centra
Denis Romac, novinar Novoga lista
 
- Protiv sam revanšizma, a imam osjećaj da se revanšizam događa, da se gasi lijeva kultura. Dok je vladao SDP, nisu se gasili ili prestajali s tiskanim izdanjem ni Vijenac niti Hrvatsko slovo. Taj ministrov revanšizam, makar on bio možda i osoban, imat će vrlo loše posljedice za budućnost cijelog društva.
Goran Bogdan, glumac iz Širokog Brijega, www.poskok.info
 
- Predsjednica Republike, čini se, uspjela se neokrznuta izvući iz onoga što ju je moglo ozbiljno kompromitirati. Uskratila je povjerenje šefu tajne službe ustvrdivši da je radio protuzakonito, ali dokaze nije podnijela.
Boris Pavelić, jugokomunistički novinar riječkoga Novog lista
 

GLUPOST

 
- Paradoksalno je da mnogi u nogometu traže utjehu i kompenzaciju za neuspješnu državu ne shvaćajući da je upravo obasipanje države navijačkim emocijama državu učinilo neuspješnom, a sport histeričnim.
Vuk Perišić, novinar rođen u Rijeci 1962., www.tportal.hr
 

IZDAJA

 
- Ulog u toj svađi je zapravo beznačajan, čak i za Sloveniju, kamoli za Hrvatsku. I moralno krajnje dvojben: dvije države se spore oko teritorija i akvatorija koji su stekle „etničkim čišćenjem“: do 1945. tu su se i Slovenci i Hrvati mogli brojiti na prste. Da je malo ukusa, bili bi tiši i jedni i drugi.
Inoslav Bešker, komentator Globusa o slovenskim aspiracijama na Savudrijsku valu
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Po jednima je sve to junački čin pobune protiv HNS-ove vrhuške, po drugima (čitaj Ante Čačić) to je čin terorizma. Između ta dva lupetanja istina je sasvim jednostavna.
Ivo Banković, novinar Slobodne Dalmacije „brani“ Ivana Rakitića
 
- Kraj Karamarkove vlasti u HDZ-u mogao bi značiti i kraj politike koja je naciju dijelila u dva međusobno neprijateljska tabora.
Jelena Lovrić, novinarka Jutarnjega lista
 

LAŽ

 
- Jadovno je bio ustaški koncentracijski i logor za masovno istrjebljenje Srba i Židova u NDH za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Logorom je upravljao Juco Rukavina i bio je prvi od 26 koncentracijskih logora u NDH.
Blic, Beograd (urednički komentar 29. VI. 2016.)
 

LUKAVSTVO

 
- Od hrvatskih dužnosnika na čelu savezne službe tada nije bio nitko koga bi hrvatska javnost zapamtila. Bili su na čelu ljudi iz BiH, Srbije... Tada u vrhu Hrvata nije bilo.
Anto Nobilo, jugoslovenski tužioc i hrvatski advokat, N1 TV
 

MANIPULACIJA

 
– Samo zato što smo u travnju imali izbore s jednim kandidatom  procjenjujem da će sada od nekuda iščupati nekakvog kandidata koji će biti samo ures tim izborima, kaže nam prilično ogorčen jedan HDZ-ovac s dva desetljeća staža u stranci.
Jagoda Marić, novinarka Novoga lista za gospodarstvo
 

NIJE NEGO

 
- Sud smatra da je Slovenija, uključujući se u ex parte kontakte s arbitrom kojeg je izvorno imenovala, kršila odredbe Sporazuma o arbitraži. Međutim, kršenja nisu bila takve naravi da bi Hrvatskoj dala pravo da raskine Sporazum o arbitraži, niti ona utječu na sposobnost Suda, u njegovom trenutnom sastavu, da donese konačnu odluku neovisno i objektivno.
Priopćenje ad hoc Arbitražnog suda u Den Haagu od 30. VI. 2016. o slovenskom kontaminiranju procesa na tom sudu
Četvrtak, 26/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2339 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević