Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- U Hrvatskoj se zbiva društvena regresija, mržnje drugog i drugačijeg sve je više, tolerancije sve manje, skandira se što kome, pa i potpredsjedniku Sabora, padne na pamet.
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista i urednik na Hrvatskoj radiju za povijesna pitanja
 
- Ideja velike Srbije je besmrtna.
Vojislav Šešelj, srbijanski četnički političar nakon oslobađajuće prvostupanjske presude u Den Haagu, RTS
 
- Ustaše su bile fašistički pokret koji je vladao Nezavisnom Državom Hrvatskom i provodio program masovnog ubijanja manjina kojime su zaklali stotine tisuća Srba, 20 000 Židova (pri čemu je još 10.000 deportirano na ubojstvo u Auschwitz) i nekoliko tisuća Roma.
Efraim Zuroff, dugogodišnji mrzitelj Hrvata i obožavatelj Srba i Srbije, The Jerusaelm Post, Izrael
 
- Mađarska ne će dopustiti da bilo koja briselska institucija ili država članica EU-a blokira europsko integriranje Srbije, Beograd zavrjeđuje članstvo u EU-u, a u tomu veliku ulogu igra i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) kao član vladajuće koalicije u Srbiji.
Péter Szíjjártó, mađarski ministar vanjskih poslova u Subotici, Magyar Hírlap
 
- Neovisno o svemu tomu, odluka Haaškoga suda ipak svjedoči o mudrosti, čak i ako je time ICTY prihvatio i da će radikalnom vođi jednog dana morati isplatiti ogromnu odštetu. Presuda se može obraniti s više aspekata. Srbi su često, tako i prošli tjedan, u povodu presude protiv bivšeg predsjednika bosanskih Srba Radovana Karadžića naglašavali kako je međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju utemeljen samo da bi sudio Srbima, s obzirom da je – i to je teško opovrgnuti – protiv Hrvata i Albanaca donio blaže presude. Ovom oslobađajućom presudom, međutim, ICTY može reći: gle, pravedni su i prema Srbima.
Tamás Rónay, novinar budimpeštanske Népszave
 
- Većina osoba koje je sud optužio i osudio po nacionalnosti su Srbi.
Komentar The New York Timesa o oslobađanju V. Šešelja
 
- Prave razloge smjene Deana Šoše nije teško dokučiti iz dosadašnjeg načina “kadroviranja” na Kovačićevu HRT-u. Trebalo ga je srušiti, ako ni zbog čega drugog a ono zbog toga što je Treći program HTV-a, po kriterijima Karamarkovih medijskih jurišnika, “nasljeđe komunističkog mraka”, u čijim okvirima, naravno, ne može nastati ništa dobro, pogotovo ne jedna ovakva uspješna priča.
Josip Mlakić, jugo-pisac iz Bugojna, www.express.hr 
 
- Policija je kriva za to, nemoguće je da se ne zna ništa o napadu na tog mladića. Pitam, kada će biti pretres kuća jer kad su svatovi to je mini rat. Igor Gilja, Saša Sabaduš, sjetimo se tih primjera. Nadam se da će pravda doći na svoje.
Damir Markuš, dragovoljac HOS-a iz Kutine o miliciji u policiji u Vukovaru i protežiranju Srba, a ponižavanju Hrvata, TV Bujica
 
- Ne može se reći da među Bošnjacima nema onih koji svoga oca zovu hipokoristikom tata i tajo, ali njihove tate možda i ne idu u džamiju kao Mehmet.
Safet Kadić, bošnjački lingvist protiv riječi tata, www.saff.ba, Sarajevo
 
- Jeboton ansambl je pjesmama ‘Recesija’ i ‘Sotona pankeri’ otvorio prosvjedni skup na Zrinjevcu.
http://www.ravnododna.com/za-satiru-spremni-na-zrinjevcu-ono-kad-i-showbiz-pokaze-srednji-prst/
 

TVRDNJE

 
- Most je htio po svaku cijenu spriječiti Karamarka i HDZ da represivni aparat upotrebljavaju u političkom razračunavanju. Stoga su za ministra unutarnjih poslova doveli Vlahu Orepića, karataša i marinca, lika iz Ploča, kojemu ovi dobri, pobožni ljudi iz Metkovića mogu vjerovati...
Denis Kuljiš, komentator Jutarnjega lista
 
- Konačno moramo otvoreno prodiskutirati svoju totalitarnu prošlost. Uvjeren sam da Hrvatskoj treba dobro promišljena, strukturirana, javna „psihoterapijska  seansa“, u kojoj bi o našoj prošlosti mogli govoriti svi kod nas u zemlji koji to žele. Nakon takve strukturirane rasprave bit će nam bolje. Tada ćemo se konačno moći posvetiti oblikovanju svoje budućnosti. O tome sam početkom veljače u Berlinu razgovarao i s Rolandom Jahnom (voditeljem ureda za dokumente bivše službe sigurnosti  DDR-a).
Miro Kovač, ministar vanjskih poslova, Die Presse, Beč
 
- Antonetti i njegovo vijeće griješe kad kažu da nije postojao udruženi zločinački pothvat da se protjerivanjem nesrpskog stanovništva stvori velika Srbija, budući da su neka druga pretresna vijeća zaključila drugačije od Antonettijevog; griješe i kada kažu da nije bilo „širokog i sustavnog napada na civilno stanovništvo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”, jer su i o tome prije njegovog drugačije sudila druga vijeća.
Luka Mišetić, hrvatski odvjetnik iz SAD-a
 
- Ove neke doskorašnje urednike s HRT-a ja recimo nikad ne bih primila ni ovdje na ovu tzv. malu Našu televiziju jer su jednostavno poluobrazovani, polupismeni i uglavnom su političkom linijom došli do tih mjesta i domogli se visokih plaća.
Hloverka Novak-Srzić, protjerana urednica s HRT-a, www.direktno.hr
 
- Nije to mogao potpisati šef financija ili slično. Definitivno će postojati njegova odgovornost kao političke osobe i kao ministra koji je za takav posao morao biti uključen. Ako se utvrdi kaznena odgovornost Interpol raspisuje međunarodnu tjeralicu i u tom slučaju i sigurno bio izručen. Danas se teško sakriti, a da vas se ne nađe.
Željko Cvrtila, stručnjak za sigurnost o odgovornosti Ante Kotromanovića glede MIG-ova, www.direktno.hr
 
- U svom mandatu koji se nema s čim usporediti, Kotromanović je uspio naoružati ISIS i ISIL, a jednim dijelom razoružati hrvatsku vojsku. Kraj mandata dočekao je u avionu ruskog investitora koji kupuje hrvatska vojna odmarališta. O tome sam već sve rekao dok su Kotromanović i drugovi bili na vlasti, a sada mogu samo zaključiti da nisam govorio uzalud. Pohvale istražiteljima u MORH-u koji su na samom početku mandata pokazali kako resor treba funkcionirati. A Dinku Cvitanu, kojem sam 2014. nudio svjedoke i dokumentaciju o ovom slučaju, i čija me tajnica stavila na čekanje - do danas, želim buran odlazak s funkcije.
Gordan Malić, istraživački novinar, HRT
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nova vlast, baš kao i crkva, gaji jedva prikriveno neprijateljstvo prema manjinama, istospolnim zajednicama, suvremenoj umjetnosti, politički kritičkim filmovima, prema sekularizmu i prema humoru.
Jurica Pavičić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Proteći će još puno godina dok netko u Hrvatskoj shvati da je Oluja bila najveće etničko čišćenje u Europi od Drugog svjetskog rata.
Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik, RTS
 
- Upitna je stručnost saborskih zastupnika, ali i njihove prave namjere kad je riječ o javnom dobru. Pogotovo ako imamo na umu njihove limitirane “intelektualne” potencijale koji su u direktnoj vezi s višegodišnjom negativnom selekcijom unutar stranaka po načelu “vođe” kao jedinoga kriterija.
Josip Mlakić, jugo-pisac iz Bugojna, www.express.hr 
 
- Hrvatska je zemlja gdje su manifestacije fašizma i antisemitizma vrlo uobičajene, osobito na lokalnim nogometnim stadionima, no ne prepoznaju ih lako oni koji zanemaruju povijest Hrvatske u Drugom svjetskom ratu i holokaustu.
Efraim Zuroff, dugogodišnji mrzitelj Hrvata i obožavatelj Srba i Srbije, The Jerusaelm Post, Izrael
 
- Iza zahtjeva za hrvatskim kanalom krije se zahtjev za paritetom sa Srbima; kako Srbi mogu imati posebnu tv, poseban entitet, poseban srpski jezik itd, a mi nemamo, pjene trećekanalski jurišnici.
Safet Kadić, bošnjački lingvist, www.saff.ba, Sarajevo
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Hrvatska ima značajne obveze za poštivanje manjinskih prava, uključujući povratak izbjeglica.
Milorad Pupovac, saborski zastupnik srpske manjine na svoj način protivi se svojoj domovini, a brani svoju otadžbinu na putu u EU, Večernji list
 
- Hrvatska je članica EU i ima donekle mogućnost stopiranja, dok poput Slovenije ne dobije po prstima. Želimo li to riskirati pa da nam se Srbi smijulje kao i mi Slovencima!?
Vlado Vurušić, sadašnji novinar Jutarnjega lista
 
- Šešelju je odmah zabranjen ulazak u Hrvatsku, zbog opasnosti da bi on narušio javni poredak, a zatražena je i izvanredna sjednica Sabora, dok je takva inicijativa izostala nakon haških presuda Gotovini i Markaču.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista
 
- Džoni Štulić vam maše: pazite, vi novi pravovjernici, vi koji propisujete tko je podoban, a tko ne, tko je pravi Hrvat, a tko izdajnik i neprijatelj države: i vas gledaju neka djeca. Gledaju, i pamte.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 

ANARHIZAM

 
- Karamarkov HDZ kulturu tretira kao nužno zlo, dok paraudruženje novinara HNIP (Hrvatski novinari i publicisti), čiji je predsjednik i jedan od osnivača novi ravnatelj HRT-a, kulturu vide kao avangardno elitistički rezervat za malobrojnu publiku istomišljenika koja promovira ružnoću i destrukciju umjesto klasičnih i trajnih vrijednosti istine, ljepote i dobra.
Josip Mlakić, jugo-pisac iz Bugojna, www.express.hr 
 

GLUPOST

 
- Svi sljedbenici Šešelja, ali i svi primjerice neoustaše u Hrvatskoj mogu biti zadovoljni ovakvom presudom.
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista i urednik na Hrvatskoj radiju za povijesna pitanja
 
- Fašistički slogani postali su prihvatljivim oblikom komunikacije u Hrvatskoj i smatraju se izrazom domoljublja.
Efraim Zuroff, dugogodišnji mrzitelj Hrvata i obožavatelj Srba i Srbije, The Jerusaelm Post, Izrael
 
- Oslobađanje Šešelja... kod hrvatskih nacionalista – premda je takav rasplet u Srbiji protivan interesima Hrvatske – izaziva euforiju.
Denis Romac, kolumnist Novoga lista

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Nije velikosrpska ideja jedina ideja takve naravi koja postoji u Europi. Postoji i velikohrvatska.
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista
 
- Nisu nestali samo Hrvati, već i Srbi i ovo razdoblje moglo bi se iskoristiti da se to pitanje skine s dnevnog reda, jednog od niza pitanja. Mi ih 20 godina nismo rješavali jedno po jedno.
Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam u Srbiji, Blic, Beograd
 

LAŽ

 
- Povici: „Za dom spremni!” i „Mi Hrvati!” pandan je nacističkom pozdravu „Sieg Heil!” i rabio se jedino tijekom postojanja fašističke satelitske hrvatske države koju su uspostavile nacistička Njemačka i Italija
Efraim Zuroff, dugogodišnji mrzitelj Hrvata i obožavatelj Srba i Srbije, The Jerusaelm Post, Izrael
 
- Bošnjaci su matični, autohtoni i najbrojniji narod u Bosni i to, da nikad niko ne zaboravi.
Safet Kadić, bošnjački lingvist, www.saff.ba, Sarajevo
 

OPASNO PITANJE

 
- Možete li u vašoj zemlji zamisliti situaciju u kojoj se prijeti medijima i novinarima, smjenjuje vodstvo javne televizije, dok pripadnici koalicije na vlasti traže pročišćenje naroda? Kako bi na to reagirali opozicija i građani?
Zrinka Vrabec-Mojzeš, bivša čelnica propalog i opljačkanog Radija 101 pita Anders Christian Hougaard, danskog veleposlanika u Hrvatskoj, Nacional

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Ponedjeljak, 28/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1918 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević