Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Kako bih bio na slici kad nikad nisam napustio Split. I još nešto, nitko od moje obitelji, koja je btw miješana kao i mnoge druge hrvatske obitelji, nikad nije bio niti blizu tim i takvim spodobama.
Branko Grčić, potpredsjednik Milanovićeve Vlade kaže da nije bio četnik na balvanima, Jutarnji list
 
- Nikada nisam primio taj novac, odakle Vam to?
Aleksandar Stanković, urednik emisije Nedjeljom u 2 na pitanje gosta Tomislava Čadeža da je primao novac od Nadana Vidoševića iz HGK
 
- Mali zločin koji je učinjen nad srpskim narodom koliko su naše glave visoko.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade u Donjoj Gradini „na mestu ubijenih preko milion Srba“, Danas, Beograd
 
- Srbi su najveći stradalnici Drugoga svjetskog rata na ovim prostorima kao i u ratovima devedesetih. Vlade Srbije i Republike srpske ovim pokazuju da u velikim nacionalnim stradanjima i u velikim nacionalnim planovima trebaju biti zajedno, to radimo i činit ćemo.
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske u Donjoj Gradini „na mestu ubijenih preko milion Srba“, Danas, Beograd
 
- Budući da slavimo 20., okruglu obljetnicu, mislim da bi mjesto mimohodu ipak trebalo biti u Zagrebu. Ne bih želio da se dijelimo na tome jer tome danu trebamo dati najveću moguću počast.
Anton Tus, stožerni general, Večernji list
 
- Kako Francuzi svake godine obilježavaju pad Bastille mimohodom u Parizu, tako bi mimohod Oružanih snaga trebao biti u Zagrebu.
Marijan Mareković, general-pukovnik, Večernji list
 
- Dan pobjede nešto je veliko i treba ga obilježiti u glavnome gradu, a je li to parada ili nešto drugo, neka to regulira državni protokol. Knin treba zadržati dizanje zastave i polaganje vijenaca.
Petar Stipetić, stožerni general, Večernji list
 
- Posebnom odlukom idemo i na smanjenje deficita javnih poduzeća u ovoj godini.
Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a, Novi list
 
- Grabar-Kitarović ignorira činjenicu da u Vukovaru do početka rata nije ubijen nijedan Hrvat, ali Srbi jesu, te da Hrvatska još uvijek ne priznaje srpske žrtve.
Miodrag Linta, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica, Inserbia News
 
- Moramo prepoznati opasnost fašizacije, da upravo tako: fašizacije što se nadvija nad Hrvatskom. I moramo joj se suprotstaviti. Moramo reći: dosta je, tako dalje više ne može – zbog palih boraca antifašističkog otpora, zbog žrtava fašizma, zbog nas koji živimo danas i zbog onih koji će doći poslije nas. Ti dolazeći zaslužili su bolje od ovoga što im se nudi.
Stipe Mesić, bivši suradnik Udbe, predsjednik SFRJ, RH i dvostruki haaški krivokletnik u Rabu na tzv. antifašističkom skupu, www.tacno.net
 
- Ni ja da sam predsjednik SDP-a kao Zoran Milanović ne bih došao na razgovor na Pantovčak. Isto tako ne bih došao kao predsjednik velike stranke, jer je ovo predizborna godina.
Branko Vukšić, predsjednik Kluba zastupnika nezavisnih ljevičara, HRT
 
- Iz Bruxellesa nam ne dolaze packe.
Vesna Pusić, predsjednica tzv. Hrvatske narodne stranke, Globus
 
- Gomirje pripada Gornjokarlovačkoj eparhiji, koja obuhvaća Banovinu, Kordun, Liku, Gorski kotar, sjevernu Hrvatsku i Istru. A
Episkop Gornjokarlovačke eparhije Gerasim, Večernje novosti, Beograd
 
- Kontaktna skupina ima plan da Vukovar pripadne Hrvatskoj, poslije svega što smo doživjeli oko tog srpski grad. Cijela Srbija je strijepela hoće li biti oslobođen Vukovar, sav srpski narod i u emigraciji i u srpskim državama, i sad odjednom Vukovar treba pripasti Hrvatskoj.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije na tribini Srpske radikalne stranke u Zaječaru 2. II. 1995.
 
- Ako se s naše strane kaže da u Oluji nije bilo ništa - a svi znamo što je bilo, koliko god nam ispirali pamet i koliko god se pravili da ne znamo - to smeta. I onda, reakcija na izjavu iz Beograda kakva je došla iz Zagreba ne može biti takva da se dolijeva ulje na vatru. Govorim o zagrebačkoj reakciji na Šešeljeve izjave, pa onda beogradsku reakciju na zagrebačke izjave... To apsolutno ne može biti način kako se komunicira.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen koji od 1990. živi na grbači hrvatskoga naroda, i to jako dobro, Novi list
 
- U Srbiji postoji ukupno 11 loža i u Beogradu održavaju kongresi administrativne jedinice “Pariz-4″, kojoj pripadaju i lože iz Bugarske, Rusije, Makedonije, Srbije i Republike srpske.
Urednički članak u beogradskoj Politici, www.telegraf.rs
 
-U svakom slučaju, Europa u svojoj osnovnoj ideji uvijek se vezuje za vrijednosti koje mi njegujemo i volimo kao slobodni zidari. U samoj skupštini masonske ideje obitava san o univerzalnoj republici.
Daniel Keller, veliki masonski majstor i predsjednik Vijeća reda Velikog orijenta Francuske, Politika, www.telegraf.rs
 
- Kao ministar branitelja u vladama Republike Hrvatske Predrag Fred Matić nekoliko puta je pokušao  u Srbiji dobiti suglasnost za postavljanje ploče koja bi obilježila stradanje Hrvata tijekom tog boravka u Srbiji. To je najiritantniji potez za odnose Srbije i Hrvatske koji mu se mogao pripisati do sada.
Ruža Ćirković, novinarka beogradskoga Danasa
 
- Okolnost da se ljudi nalaze pod tim šatorom već pola godine nije najbolji marketing za Hrvatsku. Nedavno sam imao dva prominentna posjetitelja iz Stockholma u Zagrebu, koji su htjeli vidjeti šator pred Savskom 66, jer su o tome čitali u našim izvješćima. Rijedak je to fenomen u zemljama članicama Europske unije i ne smatram da za njega postoji jednostavno objašnjenje.
Lars Schmidt, švedski veleposlanik u Hrvatskoj, Nacional
 
- Jutarnji je medij namijenjen onim čitateljima koji žele kompletnu i nepristranu političku informaciju i pogled na teme.
Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista
 

TVRDNJE

 
- Takvi nenarodni, anacionalni, nesposobni i koji su upropastili gospodarstvo i egzistenciju naše djece imaju snage tražiti još jedan mandat. Naučili smo da oni kad dođu na vlast relativiziraju sve ono što je stvoreno 90-ih godina, relativiziraju Domovinski rat, hrvatske branitelje, relativiziraju i podcjenjuju dr. Franju Tuđmana i njegovo veliko povijesno djelo.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u Sinju o neuspješnoj aktualnoj Vladi, Jutarnji list
 
- Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je zaposlio Srbina, i tako, oduzeo posao nezaposlenom hrvatskom branitelju.
Petar Škorić,predsjednik splitskog HDZ-a, Jutarnji list
 
- Milanović je od države stvorio virtualnu zajednicu kao u Igri prijestolja. On je sjedište države pretvorio u cyber chat sobu, a Hrvatsku tretira kao second life. U shizofrenoj smo situaciji, kao da smo u dvije države.
Anđelko Milardović, profesor političkih znanosti, www.direktno.hr
 
- Perković me tražio lažni iskaz za sebe i Mustača; pritiskali su me i platili 15.000 eura.
Vinko Sindičić, udbaški egzekutor, www.narod.hr
 
- Ne vidim ništa loše u tome da predsjednica saziva konzultacije da se potaknu pitanja bitna za društvo u krizi. U takvoj situaciji, ako se želi riješiti problem kako drugačije nego jezičnim posredovanjem. Cijela priča od kampanje preko inauguracije do danas što se tiče premijera zasnovana je na konfliktu. Prvo, ako premijer nije čestitao predsjednici na izboru, kako ćemo dalje? On se hvata za formalno pravne stvari. U datom trenutku treba pokazati da se s autoritetom ne može tek tako, predsjednica ima političku legitimaciju i ljulja se njezin autoritet.
Anđelko Milardović, profesor političkih znanosti, www.direktno.hr
 
- Danas imamo već dvije neojugoslavenske televizije (N1 i Al Jazeera Balkans) koje su čak više regionalne od nekadašnje Jugoslavenske radio televizije, a ni HTV, Nova ili RTL za njima puno ne zaostaju. Političke vijesti Al Jazeere redovito preuzima i Sportska TV Hrvatskog olimpijskog odbora! Izbori, primjerice, u Srbiji prate se kao da su u našoj zemlji. Čak su i poplave s obje strane Save i Dunava prošle godine iskorištene za podsjećanja na zajedničku sudbinu i Balkan bez granica.
Josip Jović, novinar, urednik i publicist, www.dnevno.hr
 
- Guverner Škreb svojedobno je 25 hrvatskih banaka bacio u stečaj, a ostale sufinancirao s 87,5 milijardi kuna hrvatskih poreznih obveznika. Kasnije su iste banke prodane za svega 5,7 milijardi! Problem je u tome što su hrvatski građani bili vlasnici tih banaka. Samo su poduzeća, a ne država, mogla u bivšoj državi biti vlasnici i osnivači banaka. No, sada su banke vlasnici tih poduzeća iz kojih su nastale! To je pljačka stoljeća o kojoj govorim već dvadeset godina. Isprva su me blijedo gledali, no malo po malo istina se probija do naroda. Sada ju je nemoguće zaustaviti, ma koliko se pripadnici bankarskog lobija trudili ismijati one koji govore o ovoj temi.
Mr. Karino Hromin Sturm, ekonomist i diplomat te predsjednik ekonomskog pokreta Zajedno, www.direktno.hr
 
- Hrvatska narodna banka je Zakonom o Hrvatskoj narodnoj banci maknuta iz ingerencije Hrvatskog sabora i izuzeta od kontrole Državne revizije! Hrvatska narodna banka, dakle, više ne odgovara hrvatskom narodu, što je suludo i prestrašno. U isto vrijeme, HNB više ne podliježe kontroli Državne revizije, zbog čega je i moguće ovakvo lihvarenje i ovakav kriminal u bankarstvu. HNB sada može 'legalno' štititi pljačku, što znači da se država postavila kao inkvizitor, odnosno kao stražar koji pazi da nas banke slobodno lihvare i pljačkaju.
Sulejman Tabaković, pravni eskpert specijaliziran za bankarstvo, pretvorbu i privatizaciju, www.direktno.hr
 
- Državni ured za reviziju nije istražni organ i ne istražuje kaznena djela, nego u obavljanju revizije utvrđuje činjenice o poslovanju subjekata za koje je nadležan u skladu s odredbama članka 6. Zakona o Državnom uredu za reviziju (Narodne novine 80/11). Komercijalne banke su u privatnom vlasništvu i nadzor njihovog poslovanja obavljaju HNB i vanjske revizorske tvrtke.
Odgovor Biserke Čoh Mikulec, pomoćnice glavnoga državnog revizora, na pljačku hrvatskoga naroda od strane banaka u stranome vlasništvu i HNB-a, www.direktno.hr
 
- Treba da se stidite, Terezo Kesovija, ako vi stida uopšte imate, a nemate. Da imate, nikad ovu sramotnu bruku ne biste sebi dozvolili i ne biste, poput predsjednika dubrovačkih dragovoljaca, dizali u zvijezde očiglednog ratnog zločinca Mila Đukanovića, dželata vaše domovine, i njegovu apsolutno moćnu, i ničim ograničenu mafijašku strukturu u Crnoj Gori. Vaš koncert, gospođo Kesovija, nije bio ništa drugo nego Vaša javna sprdnja sa svim žrtvama herojskog domovinskog rata!
Slavko Perović, predsjednik crnogorske Liberalne stranke u pismu Terezi Kesoviji
 
- U ekipi koja me je mučila bio je i Zdravko Mustač. Ne doduše osobno, ali je sudjelovao u mojoj otmici.
Vice Vukojević, politički zatvorenik u vrijeme Jugoslavije, www.direktno.hr
 
- Tito je djelovao kao vrhovni označitelj takvog sistema vrijednosti, i dobro je i simbolički da je skinut. Titoisti ga danas brane koristeći dvije vrste argumenata, koji su potpuno u koliziji s njihovom uobičajenom pričom i deklariranim vrijednostima. Prvi je da Tita ne treba dirati jer je Hrvatskoj “vratio” Istru, Dalmaciju, Međimurje. Pisao sam već ranije kako je taj argument iz usta titoista koji ga iznose neočekivano nacionalistički i moglo bi ga se poštenije prevesti ovako: Tito je valjao jer je pobio ili potjerao Nijemce i Talijane, jer nam je omogućio da se iživimo nad onima koji su nas stoljećima kinjili kao nižu rasu, da lijepo popljačkamo njihovu imovinu, zauzmemo njihove gradove i tvornice.
Nino Raspudić, kolumnist banjolučkih Nezavisnih novina
 

GOVOR MRŽNJE

 
- HDZ se nikada nije odrekao programa etničkog čišćenja Srba.
Miodrag Linta, predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica, Inserbia News
 
- Trend koketiranja s naci-fašizmom, prekriven tankim, ali itekako prozirnim velom relativiziranja zločinačkog karaktera ustaštva i ustaške para-države, prisutan je – na žalost – od prvih dana samostalne Hrvatske. U obrani od agresije trebalo je sve baciti na kartu antifašizma, jer Hrvatska jest bila suočena s nekom vrstom novovjekog fašizma. Umjesto toga, faktor homogenizacije nađen je u onom pravom, izvornom fašizmu; nađen je u nacionalnoj i vjerskoj netrpeljivosti, u nacionalnoj uskogrudnosti, u nacionalizmu koji je svako malo prelazio u otvoreni šovinizam i rasizam i u neprihvaćanju bilo kakvog i bilo čijeg mišljenja koje bi odudaralo od onoga aktualne vlasti.
Stipe Mesić, bivši suradnik Udbe, predsjednik SFRJ, RH i dvostruki haaški krivokletnik u Rabu na tzv. antifašističkom skupu, www.tacno.net
 
- Ovo je naš srpski Yad Vashem, ovo je mjesto našeg najvećeg stradanja, ovo je mjesto našeg postojanja, ovdje su nas skupljali da nas unište, ovdje ćemo se skupljati da postojimo, da živimo i da im više nikada ne dozvolimo da nas ubijaju. Iza mnogih žrtva nije ostao nikakav materijalni trag.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade u Donjoj Gradini „na mestu ubijenih preko milion Srba“, Danas, Beograd
 
- Donja Gradina bila je najveće stratište u sustavu od 80 zatvorskih logora u jasenovačkom kompleksu, u kojemu je ubijeno 500.000 Srba, kao i 80.000 Roma, 32.000 Židova i nekoliko desetaka tisuća antifašista raznih nacionalnosti.
Interserbia News (Urednički komentar)
 
- Šovinizma (najviše protiv Srba i ćirilice) danas čak više nego devedesetih.
Marinko Čulić, feralovac, www.tacno.net
 
- Hrvatsku smatram okupatorom na teritoriju Republike srpske krajine.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, Večernje novosti, 28. XI. 2003.
 
- Toliko je toga lustrirano... Ako pitate mene kao predstavnika Srba u Hrvatskoj, koji su u hrvatskom društvu do te mjere lustrirani iz različitih sfera života, sve do fizičke lustracije, onda ja za to nisam adekvatna adresa.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen koji od 1990. živi na grbači hrvatskoga naroda, i to jako dobro, o najavi zakašnjele lustracije, Novi list
 
- Ne sumnjam u ratne vještine naše vrle predsjednice, ali sam htio dovršiti da bi Thompson uz pomoć čarobnog mača u obliku križa sazvao sigurno nekolicinu mrtvih generala i tako zasigurno obranio ovo predziđe kršćanstva. Da dalje ne trivijaliziram ovu temu, mislim da je vojni rok od tri mjeseca u ovakvim okolnostima potpuno besmislen. Gospodin Vojković je kao i ja proglašen nesposobnim za vojni rok. Pokušavam zamisliti situaciju u kojoj bi sigurnost država ovisila o ljudima poput nas koji bi sa tri mjeseca školovanja znali nešto. Vjerujte mi, to bi izazvalo salve smijeha kod bilo kakvog potencijalnog napadača.
Miran Kurspahić, glumac i redatelj u emisiji Piramida, prikazanoj na Prvom programu Hrvatske televizije u utorak 7. IV. 2015.
 
- Da su se na vrijeme u Rimu sjetili tko je ubio Isusa Krista, ali i što je po vjersko-plemenskoj pripadnosti bio Isus Krist, ne bi Pio XII. dvanaest godina nijemo promatrao djelovanje Adolfa Hitlera i njegovih europskih saveznika, ne bi progovorio tek mjesec dana po svršetku rata, 2. lipnja 1945., kada je rekao da je “nacistički režim vršio stalni otklon od Isusa Krista, negirajući njegovu doktrinu, njegujući kult nasilja, idolatriju rase i krvi i rušenje svih ljudskih sloboda i humanosti”. Rekao bi to mnogo ranije i time svoje stado izložio Isusovoj i židovskoj sudbini.
Milenko Jergović, jugonostalgičar koji je pobjegao iz Sarajeva početkom srpske agresije, Jutarnji list
 
- Umjesto što se bavimo Šešeljom, bolje je da se javnost bavi Antom Gotovinom, koji je najveći ratni zločinac poslije Drugoga svjetskog rata i sudionik Oluje, u kojoj je ubijeno i protjerano nebrojeno djece, žena...
Dragan Marković, predsjednik stranke Jedinstvena Srbija, www.srbijadanas.com
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Uostalom, to i nije neka novost. Ubrzo nakon završetka Drugoga svjetskog rata, Zapad je, a i tu je Crkva odigrala svoju ulogu, mnogim traženim ratnim zločincima omogućio da se sklone iz Europe, pravio se da ne zna za njih tako dugo dok su mu trebali, a tisuće i tisuće dojučerašnjih nacista našle su posao u organima vlasti Zapadne Njemačke, pa i u diplomaciji i pravosuđu.
Stipe Mesić, bivši suradnik Udbe, predsjednik SFRJ, RH i dvostruki haaški krivokletnik u Rabu na tzv. antifašističkom skupu, www.tacno.net
 
- Količina ksenofobije koja se posljednjih mjeseci nekažnjeno valja hrvatskim javnim prostorom, koliko god su usporedbe nezahvalne, nalikuje prilikama iz weimarske Njemačke.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 
- Mitološka podloga za takve postupke kreirana je u posljednjem ratu, a vlast se na antifašističke vrijednosti poziva tek kada misli da će se to svidjeti Europi.
Dragan Markovina, čelnik Srpskoga narodnog vijeća optužuje hrvatsko sudstvo što ne osuđuje domoljube i ne protežira rušitelje i mrzitelje Hrvatske, www.lupiga.com
 
- Odluka Washingtona i Bruxellesa da bojkotiraju paradu pobjede u Moskvi i tako prošire sankcije i na ruski antifašizam jedna je od najodvratnijih u novije doba. U to se uključila i Hrvatska micanjem Titove biste, pa se logično postavlja pitanje raspada li se nekadašnja antihitlerovska koalicija i zamjenjuje li je neka nova.
Marinko Čulić, feralovac, www.tacno.net
 
- Ćirilica treba biti pismo koje će biti bogatstvo svakog čovjeka koji ga zna, a ne razlog političkih sukoba.
Nedžad Hodžić, predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru nakon sastanka kod hrvatske predsjednice, Hina
 
- Naše sjećanje na Jasenovac ne smije se zasnovati samo na višedesetljetnim trvenjima o broju žrtava. Ipak ne smijemo i ne ćemo dozvoliti da nas ponižavaju govoreći kako mnogi koji su ubijeni nisu u stvari ni živjeli.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade u Donjoj Gradini „na mestu ubijenih preko milion Srba“, Danas, Beograd
 
- Kad se kaže jednopartijski sistem, to je nešto vrlo ogađeno i odbija se bez razmišljanja. Vjerujem da su ljudi to izjavili više iz nostalgije, a s druge strana iskustva. Vidjeli su da se u takvom sustavu može ugodno živjeti.
Pero Kvesić, bivši uspješni jugoslavenski omladinac, Deutsche Welle
 
- Možda je »Za dom spremni« moguće, na osnovi nekoliko zapisa, tumačiti kao stari hrvatski pozdrav - ali ustaška vlast ga je teško kompromitirala, i to se ne može ne vidjeti. Te stvari moraju biti rečene. A onima koji tvrde drugačije, treba stvoriti klimu da im se pokaže da su neznalice, i da im se, s obzirom na odgovornost NDH, stvori osjećaj stida. A toga nema. Ovdje se progone oni kojih nema, bivši komunisti i bivši titoisti, a oni koji marširaju, koji se postrojavaju, koji skandiraju - e, to ne.
Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen koji od 1990. živi na grbači hrvatskoga naroda, i to jako dobro, Novi list
 
- Vi ste, u ovom dijelu Europe, jedni drugima u mnogim stvarima bliži nego što smo to bili mi u nordijskim zemljama. Dijelite jezik, etničku pozadinu i još mnoge druge stvari. Trebate samo više osjećaja za stabilnost i suradnju.
Lars Schmidt, švedski veleposlanik u Hrvatskoj žali za Jugoslavijom, Nacional
 

GLUPOST

 
- Situacija u Hrvatskoj, pola godine prije parlamentarnih izbora, izmiče kontroli. Za sada ne u smislu uličnog nasilja, ali uvrede koje se svakodevno plasiraju toliko su učestale da je iznenađujuće to što se još uvijek ne lome kosti.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 
- Rat je dovršio posao stvaranja kriminalne “elite” s kojom i danas imamo posla.
Stipe Mesić, bivši suradnik Udbe, predsjednik SFRJ, RH i dvostruki haaški krivokletnik u Rabu na tzv. antifašističkom skupu blati Domovinski rat, www.tacno.net
 
- Bjelodano je da odbacivanje i difamiranje Tita može ovdje kod nas završiti jedino u tihoj ili manje tihoj rehabilitaciji Ante Pavelića.
Marinko Čulić, feralovac, www.tacno.net
 
- Upoznali smo se, rekli smo da se ne slažemo u mnogim pitanjima, da smo različitih svjetonazora, ali da smo voljni pomoći, naročito oni koji imaju puno iskustva kao Slavko Linić u ekonomiji. Stojimo na raspolaganju.
Branko Vukšić, predsjednik Kluba zastupnika nezavisnih ljevičara nakon sastanka kod hrvatske predsjednice, HRT
 

LAŽ

 
- Procjenjuje se da je u jasenovačkom koncentracijskom logoru poginulo oko 700.000 ljudi. Od te brojke oko 500.000 osoba činili su Srbi, bilo je 40.000 Roma, 33.000 Židova i drugih. Među žrtvama je bilo 20.000 djece.
Elvira M. Jukić, Ivana Nikolić, dopisnice turskoga The Journal of the Turkish Weeklyja iz BiH
 
- U Jasenovcu su počinjena takva zvjerstva kakva nisu viđena nikada prije ni poslije. Srbi su bili najveće žrtve i Drugog svjetskog rata i sukoba 1990-ih godina.
Milorad Dodik, predsjednik zločinačke Republike srpske nastale na genocidu nad Hrvatima i Muslimanima, a podržana od svjetskih krojača granica, The Journal of the Turkish Weekly
 
- Dan sjećanja u počast žrtvama Jasenovca proglašen je kako bi se obilježilo oslobođenje ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac, jednog od najvećih i najužasnijih logora te vrste na teritoriju okupirane Europe, koji povjesničari katkad nazivaju srpskim Auschwitzom.
Interserbia News (Urednički komentar)
 

MITOMANIJA

 
- Strašno je ovo mjesto, uspomene su strašne baš kao što je strašno i svaki osjećaj koji ono izaziva. Mržnja koja je gradila i napravila Jasenovac i Gradinu je strašna. Tuga koju ona izaziva je strašna, čak i oprostiti ovdje je strašno. Moramo i možemo, ali je strašno. Mi smo ostali, živimo, živi Srbija, živi Srpska i evo nas s obje strane Drine i nemamo namjeru otići bilo gdje, nemamo namjeru skloniti se, nikada ne ćemo nestati.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade u Donjoj Gradini „na mestu ubijenih preko milion Srba“, Danas, Beograd
 

PILA NAOPAKO

 
- Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i splitski SDP-ovac, sigurno nije uspješan političar. Bazično pristojan, ali spor, loš organizator i bez vidljivih rezultata kao član Vlade. Dovoljno razloga da postane meta za svoje političke protivnike, kada žele dokazati da Vlada Zorana Milanovića ne valja.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 

PRIJETNJA

 
- Ali za desnicu, Grčić nije meta kao slab ministar nego zato jer je Srbin i analogno tome - četnik. Najgore od svega tako nešto može se izgovoriti bez straha od reakcije Državnog odvjetništva, koje šuti. I stavlja Grčića u poziciju da se mora braniti, što je, otprilike, kao kada silovana žena pokušava dokazivati da nije kurva. Neprovjerenu i u suštini fašistoidnu optužbu kako je Branko Grčić za vrijeme rata bio u četnicima, iznio je Marko Lukić, umirovljeni general i bivši zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko. Lukić je usput u eteru dodao kako je “Grčić samo projekt velikosrpske politike kojoj je cilj plasirati u Hrvatsku svoje kadrove i koji će raditi na usporavanju Hrvatske da bude moderna europska država”.
Robert Bajruši, novinar Jutarnjega lista
 
- Pravimo se slijepi na poruke što dolaze s malih ekrana kojima sve više caruje jezik mržnje, tipičan za rane devedesete godine prošloga stoljeća. Pogledajte koga se poziva u televizijske studije, a razmislite malo i o tome koga se ne poziva. I sve će vam biti jasno.
Stipe Mesić, bivši suradnik Udbe, predsjednik SFRJ, RH i dvostruki haaški krivokletnik u Rabu na tzv. antifašističkom skupu, www.tacno.net
 
- Zazivanje smjene vlasti na ulici, što riječju, što mišlju, što djelom, prešlo je granicu koju demokratsko društvo može i smije tolerirati. Ne zato što šatoraši protestiraju protiv Vlade, već zato što to čine na način koji je pljuvanje u lice pravnoj i demokratskoj državi, svemu onome za što su se prije dvadeset i više godina borili
Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, www.autograf.hr
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Ovdje su pokušali istrijebiti nas Srbe. No koljači su svoj posao obavili loše jer su Srbi preživjeli i još uvijek žive s obje strane rijeke Drine.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade u Gradini u predizborne svrhe na 70. obljetnicu bijega zatvorenika iz jasenovačkoga logora, The Journal of the Turkish Weekly
 
- Osim što predstavlja veoma značajno kulturno-povijesno nasljeđe, manastir Gomirje je duša srpskoga naroda Eparhije gornjokarlovačke. Od svoga osnivanja manastir Gomirje je stoljetni vjerski i kulturni centar pravoslavnih Srba u ovim zapadnim krajevima. Ta pravoslavna svetinja čuva dragocjenu kršćansku prošlost, koja je naša inspirativna sadašnjost i naš putokaz za budućnost.
Episkop Gornjokarlovačke eparhije Gerasim, Večernje novosti, Beograd

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Srijeda, 30/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1698 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević