Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ne vidim razloga zašto Vlada ne bi pristala na razmjenu zatvorenika.
Vesna Pusić, šefica diplomacije najavljuje da će nevino uhićenog i zatvorenog hrvatskog branitelja Veljka Marića zamijeniti s nekim od pripadnika srpskih paravojnih agresorskih formacija, N1, Večernji list
 
- Razgovarao sam s kolegom Varufakisom o njihovim mjerama protiv sive ekonomije. Predložio sam mu da pogledaju kako je naš model fiskalizacije imao učinka, pogotovo u suzbijanju sive ekonomije u turizmu. Rekao je da ga to jako zanima i da će sljedeći tjedan možda poslati svoju ekipu iz Grčke u Hrvatsku da pogledaju o čemu se radi.
Boris Lalovac, ministar fianncija nakon sastanka s grčkim kolegom Janusom Varufakisom, Hina
 
- Vaš put u Latinsku Ameriku afirmirao je i značaj gospodarske diplomacije?
Jurica Körbler, dopisnik srbijanskih medija hrvali Vesnu Pusić, Jutarnji list
 
- U razgraničenju sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom slijedite granice utvrđene na Berlinskom kongresu, zato što su tadašnje velike europske sile utvrdile tu granicu. Granice koje je utvrdio Berlinski kongres su dar Božji, jer da nije bilo tog kongresa, danas ne bi bilo ni BiH.
Omer Ibrahimagić, bošnjački akademik na konferenciji Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Dnevni avaz
 
- Hrvatska je brodogradnja na najboljim nogama ikad, bez subvencija, a knjige narudžbi su pune.
Vesna Pusić, šefica diplomacije, Jutarnji list
 
- Dobar dio lijevo-liberalne javne scene, ničim izazvan, odjednom je počeo hvaliti Tuđmana i tuđmanizam.
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe
 
- Pristup Neumu i Jadranskom moru, prema Međunarodnoj konvenciji o morima, daje nam pravo da iskoristim pravo korištenja nafte i plina koji se nalaze u Jadranskom moru, u koje trenutno gleda Hrvatska. Ako krenemo za Sutorinom, možemo izgubiti Neum. Zato mislim da je ovo egzistencijalno opasna prijetnja za BiH kao državu.
Francis Boyle, profesor međunarodnog prava i tvorac tužbe BiH za genocid protiv Srbije i Crne Gore, Dnevni avaz
 
- U ovom slučaju se radi o uvjetnoj presudi za djelo u kojem nitko nije oštećen, kao što piše u obrazloženju presude i tu uvjetnu presudu mi smatramo kao opomenu koju treba ozbiljno shvatiti. To je čovjek koji dobro vodi grad, a nije kazneno osuđen za bilo što.
Vesna Pusić, predsjednica HNS-a o kandidaturi Andre Vlahušića za dubrovačkoga gradonačelnika iako je pravomoćno osuđen, N1 TV
 
- Za SDA nije prihvatljivo da zastupnici Hrvatske u Europskom parlamentu promoviraju interese samo jednog naroda u BiH kao što je učinjeno prilikom usvajanja rezolucije prošle godine, te kao što se pokušava učiniti ovih dana amandmanima na Izvještaj o napretku BiH. Pozivamo Europski parlament da ne prihvati ovakvu separatnu antidejtonsku aktivnost bilo koga prema BiH-
Priopćenje Glavnog odbora SDA, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Kada netko spomene Hrvatsku, mora se pomisliti ‘oni imaju brodove, IT tvrtke, farmaceutsku i prehrambenu industriju, proizvodnju strojeva’.
Vesna Pusić, šefica diplomacije, Jutarnji list
 
- Ne možemo raditi sve što neki zamisle u Bruxellesu.
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske vlade, www.direktno.hr 
 
- Taj dokumentarac imao nas je upoznati s nizom ubojstava hrvatskih emigranata, što su ih u osamdesetima izvodili najamnici Službe državne sigurnosti/bezbednosti. Gledatelj je tako nakon jednosatne raznježenosti nad svojom mladošću odsviranom akordima Novog vala mogao upoznati i drugu, ružniju i crnju stranu države u kojoj smo »tamničili« nepunih pola stoljeća. 
 Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista hvali jugonostalgičarsku skupu seriju Crno-bijeli svijet
 
- U poslijeratnoj retorziji ubijeno je četrdesetak do pedeset tisuća ljudi.
Slavko Goldstein, izdavač, umanjuje žrtve na Bleiburgu i Križnom putu, Jutarnji list
 
- Europa je izgubila golemu količinu poštovanja. Čini se da nas se ni u vanjskoj politici ne shvaća sasvim ozbiljno. Vojska bi omogućila EU-u da na vjerodostojan način odgovara na prijetnje miru u državama članicama ili u susjednim zemljama. Zajednička europska vojska poslala bi jasnu poruku Rusiji da smo ozbiljni u vezi s obranom europskih vrijednosti.
Jean-Claude Juncker, predsjednik Europske komisije, EUobserver, Bruxelles
 
- Vjerujem kako bi njemačka vojska pod određenim okolnostima bila spremna staviti vojnike pod kontrolu druge države. Takvim bi se potezom ojačala europska sigurnost i podupro europski stup transatlantskog saveza.
Urusula Von der Leyen, njemačka ministrica obrane, EUobserver, Bruxelles
 

TVRDNJE

 
- Vlada je trebala odstupiti s vlasti još krajem 2013. godine. Mi smo najjadnija zemlja na kugli i imamo Stockholmski sindrom. Što Vlada lošije radi i onda nam kao popravlja probleme to se mi više naučimo i prihvaćamo to kao normalno.
Ljubo Jurčić, političar i ekonomist, www.direktno.hr
 
- Sa stajališta europskih vrijednosti nedopustivo osporavanje prava Hrvatima, koje u EU uživaju i nacionalne manjine. Ovdje u Europskom parlamentu teško je objasniti da Hrvati kako konstitutivan narod u BiH nemaju RTV kanal na svome jeziku, dok u EU i manjine imaju pravo njegovati svoju tradiciju, vjeru i običaje na vlastitom jeziku. Stoga će EU i dalje inzistirati na provedbi reformi s ciljem pokretanja gospodarstva i osiguranja efikasnog pravosuđa, kao što su između ostaloga najavili, visoka predstavnica i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini te povjerenik Europske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Johannes Hahn.
Dubravka Šuica, hrvatska eurzatupnica, Hrvatski Medijski Servis,Nezavisne novine
 
- Za razliku od drugih analitičara, ja se u Milanovića nisam razočarao, jer od njega nikada ništa nisam niti očekivao!
Davor Gjenero, politički analitičar, TV Bujica
 
- Rusija maršira u Srbiji s većim utjecajem nego ikad dosad", rekao je on.
Christopher Murphy, američki senator, Danas, Beograd
 
- Čak je i Solženjicin u Sovjetskom Savezu proglašen fašistom nakon što je razotkrio Gulag. S druge strane Staljin se predstavljao vođom antifašističkog pokreta u svijetu. Europski komunisti su antifašizam smatrali gotovo svojim monopolom. Antifašistima su sebe smatrali i nazivali i Berija, Ranković, Čaušesku... Slobodan Milošević i Ratko Mladić sebe su također nazivali antifašistima, nastupali su pod komunističkim petokrakama, a počinjene zločine nad Hrvatima pravdali su tobožnjom borbom protiv fašista.   
Ivo Lučić, povjesničar, www.direktno.hr
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Za Kordun, Baniju i Liku Tito je bio spasitelj srpskih sela od ustaških pokolja.
Slavko Goldstein, izdavač o Josipu Brozu, Jutarnji list
 
- Još od onih vremena planetarno nepopularne vladavine dr. Franje Tuđmana, gnušaju se svake hrvatske državljanke ili hrvatskoga državljanina kod kojih – čim prijeđu državnu granicu – zamre svaki patriotizam, a proradi patološka sklonost da za šaku Judinih škuda, pa čak i besplatno, kleveću i denunciraju jedinu i vječnu nam Hrvatsku pred zluradim ušima prolaznoga i Hrvatskoj nesklonoga svijeta.
Predrag Lucić, jugoslavenski novinar protiv posjeta hrvatske predsjednice SAD-u i UN-u, Novi list
 
- Nema ničega iz njegove ostavštine (Franje Tuđmana) što bi u modernoj i demokratskoj zemlji trebalo slijediti.
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe
 
- Međutim, kad sve sabereš i oduzmeš, ispadne da je ta država bila iste naravi kao i bila koja druga, odnosno da taj bauk kojim nas plaše u cilju stvaranja novog »jedinstva« pod vodstvom najkatoličkije i najhrvatskije hrvatske političke stranke i nije tako strašan kao što pričaju. Red mirne svakodnevice, red krvi. Nisu li danas takve i Sjedinjene američke države? Red obične, mirne svakodnevice, red peper-spreja u oči, red daljinski navođenih dronova, kojima službenici »zemlje hrabrih i slobodnih« ubijaju ljude kao muhe. Nije li takva i naša slobodna i nezavisna Hrvatska: red svakodnevice, doduše ne više tako bezbrižne, red Marka Perkovića Thompsona pa poredana trupla likvidiranih iz političkih pobuda (Paradžik, Barešić i Kraljević). O drugim truplima, onima čijim venama je tekla »pogrešna krv«, da i ne govorimo.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista hvali jugonostalgičarsku skupu seriju Crno-bijeli svijet, a blati njemački dokumentarni film »Ubojstva u Titino ime«.
 
- Ulazak Hrvatske u EU bio je voda na mlin hrvatskog nacionalizma, koji se osjeća superiorno u odnosu na svoje istočne susjede.
Urednički komentar ljubljanskoga Dela
 
- Zdravko Mamić je seoski kabadahija koji ni Očenaš ne zna izmoliti a da sedam puta nekoga ne pošalje u kurac.
Boris Dežulović, trenutačni novinar Slobodne Dalmacije, inače jugooficirsko dete vlaškoga podrijetla (Dež-ul) iz Crne Gore
 
- To se ne može isključiti. Ton, retorika, voluntarizam, demagogija – to mađarski put čini matematički predvidivim. Za jednoga od svojih prvih savjetnika buduća je predsjednica, koja dolazi iz HDZ-a, imenovala jednoga huškača iz veteranskih krugova. Postoji i unutarnji neprijatelj, kao u Mađarskoj. Demokratskog regulativa, međutim, nema.
Nenad Popović, izdavač, publicist i jugofil straši Hrvate sigurne pobjede HDZ-a, Frankfurter Rundschau
 
- Po braniteljskim portalima ili web stranicama nekih proustaških stranaka, pa čak i mainstream medija, glasno ključa jedna zastrašujuća neofašistička supkultura.
Jelena Lovrić, novinarka Jutarnjega lista
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Bratstvo i jedinstvo u Kraljevu: 'Srbija i Hrvatske su velike i prijateljske zemlje'
Naslov u EPH-ovim Športskim novostima nakon pobjede Srbije nad Hrvatskom u Kraljevu u Davis cupu
 
- Jedan od razloga zašto je Hrvatska neuspješna u EU-u je i taj da se nije dovoljno uspješno bavila regijom. 
Denis Romac, komentator Novoga lista
 
- Nešto stariji gledatelji »rastapaju se« nad osamdesetima kao sladoled na suncu i ne daj ti bože zucnuti da je serija loša.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista hvali jugonostalgičarsku skupu seriju Crno-bijeli svijet
 
- Nikada Hrvatska, da počnemo od sebe, pa onda i Jugoslavija, nisu imale takav uspon kao tih dvadesetak godina, od početka pedesetih do prvih godina sedamdesetih.
Slavko Goldstein, izdavač, Jutarnji list
 
- Naš je interes da Srbija, ali i sve zemlje regije, napreduju prema Europi.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, Večernje novosti, Srbija
 
- U zbijanju redova i prikupljanju svojeg obeshrabrenog biračkog tijela stranka se vratila oštroj nacionalističkoj i desničarskoj retorici s početka 1990-ih. Javni prostor kontaminirali su obnovom govora mržnje, prijetnjama i najavama novih obračuna. Pri tome su se pozivali na obnovu ''tuđmanizma''. Tu su lukavo uhvatili u zamku smušenu institucionalnu ljevicu.
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe straši Hrvate od HDZ-a
 
- Nama tada nije bila važna Jugoslavija kao Jugoslavija, a niti inače ne trebala biti važna država (sama po sebi). Željeli smo politički okvir u kojemu se sloboda neće promijeniti u neslobodu još prije nego što slobodu počnemo slaviti.
Milorad Pupovac, etnobiznismen i samozvani vođa srpske etničke manjine u Hrvatskoj žali za Jugoslavijom, Delo, Ljubljana
 
- Uklanjanje njegove biste iz Ureda predsjednice nezaobilazno će stoga u svijetu izazvati pitanje: kojim smjerom kreće Hrvatska.
Sjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik, Jutarnji list
 
- Tuđmanova je ideologija uključivala turbo-hrvatstvo, a ono je svoju legitimaciju nerijetko nalazilo u opreci prema svemu što je srpsko... Mnogi su zločini počinjeni u dosluhu s vlašću. Imali su državni potpis.
Jelena Lovrić, jugonostalgičarska novinarka Jutarnjega lista
 

CINIZAM

 
- Za Hrvatsku sporni srpski zakon dobio je najviše ocjene međunarodne zajednice i omogućio da se optuži 170 osoba za ratne zločine na teritoriju Hrvatske i BiH od kojih su samo dva Hrvati.
Ivica Dačić, srbijanski šef diplomacije za posjeta Zagrebu, Tanjug, Beta
 
-Nema sustavnih prepreka povratku Hrvata.
Milorad Dodik, predsjednik Republike srpske, Srna, Nezavisne novine, Banja Luka
 

DEMAGOGIJA

 
- Glavni odbor SDA pozdravlja napore Republike Hrvatske koji imaju za cilj pružiti pomoć BiH na njenom europskom i NATO putu.
Priopćenje Glavnog odbora SDA, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Srbija istinski želi unaprjeđenje odnosa u regiji, odnosa koji će biti na korist i srpskog i hrvatskog naroda.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade, Tanjug
 
- I nije Račan tvrdio da je HDZ opasan zato što je htio nezavisnost Hrvatske, nego zato što su jedan veliki sistem razbijali na male državice s teškoćama, i zato što su to radili u savezu s ustašoidnim tipovima poput Gojka Šuška.
Nikola Visković, jugokomunist koji je 25. lipnja 1991., kad se glasovalo o samostalnosti, napustio sabornicu, Novi list
 

GLUPOST

 
- Predsjednica Grabar Kitarović bit će prva stanovnica Pantovčaka koje ne će do kraja odraditi svoj predsjednički mandat zbog činjenice da je prvih dana svog predsjedničkog mandata jasno svima urbi et orbi pokazala da još uvijek ne poznaje ni odredbe Ustava ni predsjedničke ovlasti. A s druge je pak strane jasno pokazala da još uvijek nema onaj politički autoritet kojeg smo smatrali da će ga ipak steći tijekom obnašanja dužnosti.
Krunislav Olujić, nekadašnji predsjednik Vrhovnog suda(!), Novi list
 
- Nacionalizam se opet počeo razbuktavati. Nešto se ružno i opasno događa ne samo u HDZ-u, nego i u širim krugovima. Nevjerojatno je da nova predsjednica Republike, koja je iz grobničkog partizanskog kraja, a usto je svjetska žena, ne shvaća da je ukloniti Tita s Pantovčaka isto kao maknuti generala De Gaullea iz neke francuske institucije. Tito je po svom značaju potpuno izjednačen s De Gaulleom, s jednom malom razlikom, De Gaulle je ratovao iz Londona, a Tito s Romanije.
Slavko Goldstein, izdavač, Jutarnji list
 
- Socijalno-fiskalnim mjerama malo su povećane plaće i mirovine.
Ines Šaškor, dopisnica Radio Slobodne Europe
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Ona mračna država, kojom te plaše i na čiji te neželjeni, a mogući uskrs upozoravaju, učini se ne tako mračnom, nego bude ono što većini i predstavlja: komadić sjećanja na lijepe i bezbrižne dane mladosti. Valjalo se i ljudima na HRT-u dosjetiti jadu, e kako ne bi bilo previše zamjerki što Jugoslavija nije prikazana onako kako je poželjno – kao tamnica naroda u kojoj nisi smio ići u Crkvu, niti si smio reći da si Hrvat/Hrvatica – pa je nakon jedne od epizoda Crno-bijelog svijeta prikazan njemački dokumentarni film »Ubojstva u Titovo ime«.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista hvali jugonostalgičarsku skupu seriju Crno-bijeli svijet
 
- Hrvatskoj se, znači, ne piše dobro, ili će je voditi sirova nacionalistička koalicija ili Vlada koja će imati velikih problema upravljati državom.
Dražen Ciglenečki, novinar Novoga lista već sada strahuje od gubitka vlasti nesposobne kukuriku koalicije

Anketa

Komu ćete dati svoj glas na predsjedničkim izborima?

Petak, 13/12/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1318 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević