Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Kod nas nema suočavanja s odgovornošću za ratne zločine, kod nas ne postoje žrtve i ne postoji nikakva svijest da su počinjeni ratni zločini, zato se može slaviti. Ali za to nisu odgovorni ni Glavaš niti njegova stranka, za to je odgovorno naše sramno pravosuđe.
Milorad Pupovac, čelnik pripadnika najveće hrvatske manjine dan uoči presude, Novi list
 
- Nema nijednog argumenta koji bi naslov »Nakon 25 godina treba se zapitati je li hrvatska država izgubila smisao« mogao osporiti.
Goran Gerovac, politički analitičar Večernjaka fra Ivana Tolja
 
- To je razborita presuda i mogla bi donijeti još malo ravnoteže, ako postoji politička dobra volja da se završe beskrajne rasprave o ratovima iz 1990-ih. Ratovima se snažno manipuliralo, a posebno u Hrvatskoj postoji mit koji se temelji na ideji da je Hrvatska bila žrtva i pobjednik u ovom ratu. Televizijske vijesti su svaki dan još uvijek pune vijesti o ratu, do te mjere da ga se slavi, a ne obilježava.
Dejan Jović, bivši savjetnik predsjednika, sada profesor na Sveučilištu u Zagrebu nakon presude u Den Haagu, BBC News
 
- S pozicije hrvatske manjine u Vojvodini važno je da je otklonjeno jedno breme koje je opterećivalo srpsko-hrvatske odnose, a to su međusobne optužbe za genocid, ali brinu različite interpretacije odluke Suda. To smo čuli iz izjave predsjednika Srbije Nikolića i premijera Hrvatske Milanovića, koji tim činjenicama još uvijek različito pristupaju, različito razumijevaju i tumače. I to će biti snažan resurs koji će dovoditi do nesporazuma i uvjetovati napetosti.
Tomislav Žigmanov, srbijanski Milorad Pupovac, Radio Slobodna Europa
 
- Jedino što mogu potvrditi jest da je u podrumu Ministarstva branitelja smješteno 100 do 200 specijalaca srpske nacionalnosti naoružanih do zuba. Dečki bi išli kući, ali držimo ih zbog prosvjeda.
Predrag Matić, ministar branitelja ruga se stopostotnim invalidima u Savskoj 66, HRT
 
- Hrvatska mora biti svjesna kako je Sud utvrdio da je bilo zločina i s hrvatske strane, te da država mora sve učiniti da se utvrdi sudbina nestalih osoba i ne smije stati s osudama onih koji su počinili ratne zločine.
Ivo Josipović, dosadašnji hrvatski predsjednik, Novi list
 
- Kićenje lentom Franje Tuđmana, koja je u međuvremenu - za vrijeme predsjednika Stipe Mesića i Ive Josipovića - bila izvan upotrebe, danas djeluje još anakronije i bizarnije nego devedesetih kada je prvi hrvatski predsjednik, inzistirajući na državotvornim insignijama, sam konstruirao hrvatske državne simbole, pa su neki od njih i danas opterećeni njegovom fascinacijom uniformama i staromodnim ceremonijalima.
Jelena Lovrić, jugokomunistica i udarno pero Jutarnjega lista
 
- Čini se kao da Hrvatska nije sasvim sigurna u kojem pravcu ide. Čini se podijeljenom na konzervativne i progresivne snage. No situacija nikad nije crno-bijela... Možda u Hrvatskoj nema dovoljno diskusije o tome u kojem se smjeru Hrvatska razvija. Ja se doista nadam da će Hrvatska biti spremna gledati unaprijed, ne u prošlost. Ima toliko talentiranih ljudi koji djeluju s pogledom u budućnost - sada je na Hrvatskoj izazov da ih potakne kako bi izgradili RH za 21. stoljeće.
David Slinn, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, Jutarnji list
 
- Odluka komisije HNS-a, koja je odbila žalbu Hajduka, nelegalna je
Marin Brbić, predsjednik Hajduka, Športske novosti
 
- Židovi ne plaćaju porez.
Panos Kamenoz, novi grčki ministar obrane, Die Zeit
 
- Prije izbora Josipović je stajao sjajno i imao nekih 15 posto prednosti pred svojom protukandidatkinjom. Ta prednost se istopila. U tih mjesec dana se svašta dogodilo.
Branko Caratan, nekadašnji član CK SKH, član SDP-a, diplomat i profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, Radio Slobodna Europa
 
- HDZ, naime, jest želio Hrvatsku - ali isključivo i jedino hadezeovsku Hrvatsku, kako danas Karamarko, lažući usput o SDP-u, više ni ne krije.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista pokušava mijenjati povijest pa ne priznaje da su komunisti napustili sabornicu kada se u Saboru 25. lipnja 1991. glasovalo o samostalnosti
 

TVRDNJE

 
- Vesna Crnić-Grotić je upropastila hrvatski novac čistim lažima te je sa svojom ekipom upropastila naše interese u postupku pred Međunarodnim sudom pravde. Vladajućima je u cilju bila propast tužbe protiv Srbije, a Josipović, Milanović i njihovi protuhrvatski nastrojeni drugovi počinili su izdaju hrvatskih nacionalnih interesa.
Željko Olujić, odvjetnik i političar, www.direktno.hr
 
- Opravdanje da je to predsjednica htjela ne smatram dovoljnim. Ne postoje sigurnosni uvjeti koji se mogu ispuniti u dva tjedna. Svi dokumenti koji su na Pantovčaku ne mogu se trenutno smjestiti u Visoku. Sve je to jako teško izvesti da se ne ugrozi nacionalna sigurnost.
Vlatko Cvrtila, politički analitičar, Hrvatski radio
 
- Hrvatski je cilj bio utvrditi kako je Hrvatska bila žrtva genocida radi povijesnih i političkih svrha. Srbija se jednostavno branila, a potom je uložila protutužbu kao taktiku za nagodbu.
Peter Robinson pravni je savjetnik osumnjičenika za ratne zločine Radovana Karadžića na Međunarodnome kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju, Xinhua, Kina
 
- Ova presuda nije oslobađajuća presuda za agresora u ovom ratu a to je nedvosmisleno Srbija.
Komentar u Frankfurter Allgemaine Zeitungu
 
- Na konferenciji za medije Oliver Frljić i Marin Blažević još jednom su pokazali da su diletanti u području produkcije.
Vitomira Lončar, ravnateljica kazališta Mala scena, Novi list
 
- Demokratska stranka, koja je nekada išla i do 40 posto podrške, sada ima jedva 6 posto, što pokazuje da je Srbija naklonjena autoritarnoj vlasti, jer je glavna karakteristika Vučićeve vlasti to da je izrazito autoritarna.
Žarko Korać, profesor beogradskog Filozofskog fakulteta, Radio Slobodna Europa
 
- Jesu li svjesni takozvani socijaldemokrati da između Tuđmana i Tita uvijek biraju Tita. Jesu li oni koji se igraju sa stabilnošću HDZ-a negiranjem Tuđmana svjesni da se igraju i sa stabilnošću hrvatske države. Mi smo im pružili pomirbu, da djeca partizana i ustaša zajedno grade državu, ali za njih je pomirba bila samo način preživljavanja, a za to vrijeme su negirali velikosrpsku četničku agresiju i sve hrvatsko, nazivajući Domovinski rat građanskim ratom, sve to jer žele mijenjati naš identitet, mijenjati djecu zdravstvenim odgojem, a Crkvu i tradiciju negirati.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u Imotskome na obilježavanju 25. obljetnice osnivanja HDZ-a
 
- Mnogi u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina vape za osobom koja bi bila sposobna zaustaviti sadašnji krivi smjer Hrvatske – a koji prema anketama takvim smatra čak 80 posto hrvatskih građana.
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- Istina je da su svi oni koji imaju hrvatsko državljanstvo politički Hrvati. Ja se u Kanadi nikad nisam osjećala građankom drugog reda kad bi premijer rekao My dear fellow Canadians. Dapače, tek je takav pristup prema nama drukčijeg etničkog podrijetla bio znak da smo široko prihvaćeni u kanadskom društvu.
Ruža Tomašić,europarlamentarka www.tportal.hr
 
- Voditeljicu Documente Vesnu Teršelić treba uhititi i trebala bi odgovarati za ratne zločine. Oni su odvraćali Hrvate od obrane svoje domovine. Pozivali su na dezerterstvo, pozivali su na izdaju i pozivali su na sve najgore na što se može pozvati. Ta žena bi trebala završiti na sudu zbog ratnih zločina, a Josipović nju naziva našom savješću. U njemu je jugoslavenstvo programirano, programirano je neprijateljstvo prema hrvatskom narodu.
Milan Ivkošić, politički komentator Večernjeg lista, TV Bujica
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Hrvatsku državu u svakom njenom povijesnom izdanju možemo smatrati kvislinško-marionetskom tvorevinom koja nikada građanima nije donijela dobro.
Goran Gerovac, politički analitičar Večernjaka fra Ivana Tolja
 
- Hrvatska je podnijela tužbu 1999. godine, kada je stranka HDZ, predsjednika Franje Tuđmana bila slaba i okrenuta nacionalizmu.
S ovom presudom ICJ-a, vrlo malo njih će ovdje promijeniti svoje mišljenje. Ako imate 20 godina propagande, onda ste zatvoreni za stajališta druge strane. To bi mogao biti pozitivan razvoj - pod uvjetom da to ne shvatimo kao kraj priče. No, još uvijek postoji osjećaj da je to tabu tema i nacionalni mit.
Dejan Jović, bivši savjetnik predsjednika, sada profesor na Sveučilištu u Zagrebu nakon presude u Den Haagu, BBC News
 
- Franjo Tuđmanulogu je predsjednika države formatirao sukladno svojem shvaćanju demokracije, odnosno vlastitim autokratskim sklonostima, takoreći u kraljevskim gabaritima. “Nije vjerovao u demokraciju nego u izuzetnu ulogu izabranog pojedinca”, “govorio je da Sabor uopće nije potreban, nego postoji samo kako bi se zadovoljili zahtjevi Zapada”.
Jelena Lovrić, jugokomunistica i udarno pero Jutarnjega lista
 
- Pozitivne promjene nisu moguće na izborima, ali bojim se da su negativne sasvim moguće.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 
- Kockasto – kukasto, penzionirano i invalidsko (90 %) domoljublje ponovno u čekičarskoj akciji za čisti „hrvatski“ zrak…
Dr. Nenad Horvat, smijenjeni voditelj odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin rasistički vrijeđa hrvatske branitelje, www.direktno.hr
 
- Jasno je da je devedesetih godina prošlog stoljeća nad Srbima u Hrvatskoj počinjen genocid. Naš narod je protjeran i o tome svjedoče povijesne, populacijske, imovinske i druge činjenice. U povijesnom pamćenju nam je i Jasenovac. Kad sve imamo u vidu, nema razloga za previše zadovoljstva.
Milorad Dodik, predsjednik tzv. Republike srspke u BiH, Novosti, Beograd
 
- Strahote u Vukovaru 1991. i Krajini 1995. zapravo su možda u stvarnosti bile genocid. No genocidan plan onih koji su ubijali nije se mogao dokazati.
David Blaier, komentator engleskoga The Daily Telegrapha
 
- Tužba pred Međunarodnim sudom u Den Haagu, koju je Hrvatska podigla protiv Srbije, bila jedna od posljednjih želja pokojnog Franje Tuđmana i Hrvatska demokratska zajednica zato je inzistirala na njoj. Socijaldemokrati su se bojali da će ih HDZ napasti ako povuku tužbu, a onda ni Srbija nije mogla nazad.
Tim Juddah, dugogodišnji dopisnik londonskog The Economista i osvjedočeni prijatelj Srbije, Tanjug, Beograd
 
- Ubijati, ubijati, ubijati!.
Aleksandar Dugin, ruski folozof poručuje ruskim vlastima kako se trebaju odnositi prema Ukrajincima, Die Zeit
 
- Nacionalistička desnica je sada dobila krila u Hrvatskoj.
Omer Karabeg, voditelj emisije Most na Radiju Slobodna Europa
 
- Pobjednička proslava još nije bila u punom jeku, kada je buduća predsjednica napravila signalizirajući potez: Uputila se u Savsku ulicu u Zagrebu, gdje branitelji već tjednima prosvjeduju protiv, u njihovim očima, nedomoljubne vlade. "Nitko ne će omalovažavati naš Domovinski obrambeni rat" viknula je tamo Kolinda Grabar Kitarović pijanim, bjesnim građanima.
Norbert Mappes-Niediek, njemački novinar, Aargauer Zeitung, Švicarska
 
- Dosta je arhaičnih i neproduktivnih ideoloških raskola, destruktivne ideo­loške retorike koja ih odr­žava i produbljuje, a kojima je rodno mjesto upravo stranka iz koje dolazi nova predsjednica države.
Mirjana Kasapović, bivša članica CK SKH, profesorica na Fakultetu političkih znanosti i komentarorica Večernjega lista protiv nove hrvatske predsjednice
 
- U Parizu se dogodio atentat, a ne teroristički napad.
Irfan Malić, imam novopazarski na prosvjedu protiv karikatura, Tanjug
 

JUGONOSTALGIJA

 
- U ovom je predmetu riječ o Konvenciji o genocidu i o pitanju o tome jesu li je te dvije zemlje prekršile svojim postupcima u sukobu početkom 1990-ih. Ovaj predmet nije nov i obje su države mogle povući svoje tužbe jer je bilo prilično jasno kako su obje skupine jedna nad drugom vršile nasilje, no ono nije došlo na razinu genocida.
Iva Vukušić, hrvatska istraživačica i analitičarka u Den Haagui Utrechtu koja je radila za poseban odjel za ratne zločine u Državnome tužiteljstvu u Sarajevu u BiH, Xinhua, Kina
 
To je vrlo plodno tlo za nacionalizam i ne fokusira se na žrtve ili zločine, nego se koristi za mobilizaciju nacionalističkih osjećaja, s ciljem da se druga strana tretira kao krivac.
Dejan Jović, bivši savjetnik predsjednika, sada profesor na Sveučilištu u Zagrebu nakon presude u Den Haagu, BBC News
 
- Ishod procesa koji su Srbija i Hrvatska vodile pred međunarodnim sudom pravde u Haagu bio je očekivan i ne će bitno utjecati na buduće odnose dvije zemlje. Čitav proces je bio besmislen, izuzev za odvjetnike, koji su masno naplatili honorare, i za neke političare, kojima je poslužio za stjecanje političkih poena.
Tim Juddah, dugogodišnji dopisnik londonskog The Economista i osvjedočeni prijatelj Srbije, Tanjug, Beograd
 
- Nadam se i da je ova presuda jedna vrsta doprinosa da se završi povijesno razdoblje i da se napreduje u jednom boljem, konstruktivnijem i sigurnijem razdoblju za ljude koji žive u Hrvatskoj i uopće ovom dijelu Europe.
Vesna Pusić, šefica diplomacije nakon presude Međunarodnoga suda u Den Haagu, Večernji list
 
- Mi želimo Hrvatsku ohrabriti da o svojim interesima govori puno otvorenije. Regija je svakako točka o kojoj Hrvatska govori i to je jako dobro. Gospođa Vesna Pusić je jasno rekla da Hrvatska ulazi u EU, ali se geografski ne može maknuti iz okruženja. I to je jako dobro - ministrica Pusić vidi izazove BiH kroz leću EU.
David Slinn, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, Jutarnji list
 
- Pobornici građanskog odgoja nezadovoljni su jer ne shvaćaju da se taj odgoj ne može uvesti u sredinu gdje se tradicijski odgajaju kmetovi.
Goran Gerovac, politički analitičar Večernjaka fra Ivana Tolja
 
- Pokazuje također da ne razumije promjene koje su se dogodile u Hrvatskoj. Mesićeva i Josipovićeva decentnost u obnašanju predsjedničke funkcije, vidljivo naglašena i njihovim odustajanjem od paradiranja s lentom, primjerena je današnjoj ustavnoj ulozi hrvatskog predsjednika, koju najbolje definira formulacija “predsjednik građanin”. Na koncu, nije ovdje riječ o obnovi hrvatskih tradicija. Riječ je obnovi Tuđmanu tako dragog provincijalnog kiča.
Jelena Lovrić, jugokomunistica i udarno pero Jutarnjega lista
 
- Što se tiče jesam li hrvatski režiser, ja bih rekao da nisam... svaka čast toj zemlji, ali ja se ne bih htio ograničiti na to... Jugoslavija je pojam koji ima i tek će u budućnosti dobiti pravu vrijednost na ovim prostorima... Kad sam u Hrvatskoj, uvijek kažem da govorim srpsko-hrvatski... Moj rad se bavi razgradnjom tih identiteta, koji su konstruirani u posljednjih 20 godina... ja mislim što se tiče postojećeg političkog sistema, da se tu nenasilnim putem ne može ništa napraviti.
Oliver Frljić, jugoslavenski redatelj i "umetnik" na tribini u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka 2013. godine, TV Bujica
 
- Ivo Josipović je pet godina uspješno vodio Hrvatsku.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Mi smo zastupali konfederaciju koja je išla prema raspadu češkog tipa, a naši glupani - prije svega Milošević, patološki tip među ovim našim Balkancima - nisu sukob znali riješiti mirno, nego vidite što se dogodilo«.
Nikola Visković, jugokomunist koji je 25. lipnja 1991., kad se glasovalo o samostalnosti, napustio sabornicu, Novi list
 
- A što je točno bio ideal? Hrvat koji nema rodbinu u Srbiji. Ili ih barem niječe! Hrvat koji ne podnosi i ne priznaje sve što je drugačije od njega. A kako to postići? Uzgojem straha od drugačijeg. Ima li uopće zdravog nacionalizma, filozofsko je pitanje. Ne pitajte me volim li svoju domovinu, jer da je ne volim, ne bih bila ovdje, ne bih pisala na hrvatskom, ne bih se borila za svaki -ije/je na facebooku i ne bih izlazila na glasovanja koja imaju malo smisla.
Jelena Veljača, glumica, koja kao „građanka“ može u Jutarnjem listu pisati gluposti koje joj padnu na pamet
 

CINIZAM

 
- Etničko čišćenje može biti dijelom planiranog genocida ali samo ako postoji namjera o fizičkom istrebljenju odabrane skupine", rekao je Tomka.
Peter Tomka, predsjednik Međunarodnog tribunala, Berlingske, Danska
 

DEMAGOGIJA

 
- Smisao doniranja za kampanju to da onaj tko donira nema nikakve koristi od toga.
Izjava predsjednika RH Ive Josipovića 23. prosinca 2014., Deutsche Welle, Bonn
 

GLUPOST

 
- Radikalizirana, ponekad i fašistoidna desnica u međuvremenu je razvila potpuno nov politički imaginarij. Kako Srba u Hrvatskoj više nema, umjesto njih kao novi remetilački faktor i novi razlog hrvatskog nacionalizma desničari postavljaju “Jugoslavene” ili “jugofile”. Izmislili su novu, neprijateljsku naciju u hrvatskom korpusu i sad ta fantomska formacija “Jugosa” ponovno opravdava svrhu hrvatskog nacionalizma.
Jelena Lovrić, novinarka Jutarnjega lista
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Obje će zemlje nastaviti sa svojim uglavnom crno-bijelim narativima, a javnost će nastaviti vjerovati u ono u što već vjeruje.
Iva Vukušić, hrvatska istraživačica i analitičarka u Den Haagu i Utrechtu koja je radila za poseban odjel za ratne zločine u Državnome tužiteljstvu u Sarajevu u BiH, Xinhua, Kina
 
- Presuda pokazuje da se novac koji je utrošen na odvjetnike mogao bolje iskoristiti za naknadu štete za žrtve, a obje su države u ovoj parnici izvukle deblji kraj.
Peter Robinson pravni je savjetnik osumnjičenika za ratne zločine Radovana Karadžića na Međunarodnome kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju, Xinhua, Kina
 
- Važno je naglasiti kako je Sud uvažio događaje tijekom ratova te da su zvjerstva koja su obje strane počinile jedna protiv druge dokumentirana. Značajno je imati taj dokument za cjelovito razumijevanje ratova kako bi se suzio prostor za poricanje ili povijesni revizionizam.
Sophie Rigney, istraživačica i predavačica međunarodnoga kaznenog prava i ljudskih prava na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Melbourneu, Xinhua, Kina
 
- Činjenica da se na presudu reagiralo tako emocionalno, pokazuje koliko su malo održive bile dosadašnje geste pomirenja. Obje nacije i nakon 20 godina uživaju, jedna malo više, druga malo manje opravdano, u ulozi žrtve. Ono što nedostaje i na jednoj i na drugoj strani je spremnost sebe vidjeti i kao počinitelja. Mi smo ti koji su dobri – to je njihova mantra.
Norbert Mappes – Niediek, komentator Berliner Zeitunga
 
- Nema sumnje da su za vrijeme rata u bivšoj Jugoslaviji i hrvatska i srbijanska strana počinile teške zločine nad čovječnosti.
Frederik Harhoff, profesor na Pravnom fakultetu, pri Južno-danskom Sveučilištu u Odenseu, Kristeligt Dagblad, Danska
 
- U srpsko-hrvatskom sukobu od 1991. do 1995. ubijeno je na tisuće ljudi. Neki naoružani Srbi ili Hrvati su, bez svake sumnje, ubijali civile, mučili, silovali i protjerivali. Na kraju su neki gradovi bili sravnjeni sa zemljom i čitave etničke skupine su nestale iz područja koja su im stotinama godina bila zavičaj.
Dragoslav Dedović, novinar Deutsche Wellea
 
- Zločini jesu počinjeni, razaranja jesu počinjena, etnička čišćenja su počinjena, ali genocida na sreću nije bilo. Očekujem da će to potvrditi i sutrašnja presuda Međunarodnog suda pravde.
Milorad Pupovac, čelnik pripadnika najveće hrvatske manjine dan uoči presude, Novi list
 
- Rekao bih da i hrvatska predsjednica i srpski predsjednik njeguju nacionalističku retoriku.
Omer Karabeg, voditelj emisije Most na Radiju Slobodna Europa
 

LAŽ

 
- Hrvatska vojska pobila je cijelo stanovništvo, sve životinje, minirala i razorila sve objekte, zatrovala sve bunare.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije ohrabren nakon presude Međunarodnig suda u Den Haagu govori o oslobađanju Medačkog džepa, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Predsjedničku lentu na predsjedničkim inauguracijama u Europi ne nosi nitko.
Jelena Lovrić, jugokomunistica i udarno pero Jutarnjega lista
 

OMALOVAŽAVANJE

 
- U Hrvatskoj ne postoji više polupredsjednički sustav pa nije moguće ni stanje kohabita­cije. Ako novoizabrana predsjedni­ca uporno inzistira na tome da smo ušli u stanje kohabitacije, razložno je pomisliti da ne zna što govori ili da sebi implicitno prisvaja ovlasti koje joj Ustav ne daje.
Mirjana Kasapović, bivša članica CK SKH, profesorica na Fakultetu političkih znanosti i komentarorica Večernjega lista protiv nove hrvatske predsjednice
 

OTROVNO PITANJE

 
- Osobe koje njeguju najteže vojne invalide, a najčešće su to bračni partneri, država svakog mjeseca plaća 3800 kuna, ljudi koji njeguju vlastitu invalidnu djecu primaju 2500 kuna. Jesu li majke koje brinu o nepokretnoj djeci manje vrijedne, rade li manje zahtjevan posao, od žena ratnih vojnih invalida?
Jelena Lovrić, bivša članica CK SKH, pozivateljica i moliteljica tenkova JNA da sruše hrvatsku vlast 1990. i 1991. godine, Jutarnji list
 

PORUKA

 
- Srbija nije kriva za genocid u Vukovaru.
Naslov u Jutarnjem listu 3. siječnja 2015.
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Normalizacije odnosa s Hrvatskom nema dok god tamo živi ijedan Srbin, pa ni tada.
Branko Radun, politički analitičar i komentator beogradske Politike
 
- U članku zbog kojeg sam smijenjen kao glavni analitičar Predsjednika Republike, sasvim sam jasno rekao da su ta dva referenduma (hrvatski i škotski) bili vrlo različiti: jedan je bio neliberalan a drugi liberalan. Rekao sam i da se u našem slučaju – 1991. – razgovaralo preko nišana: upravo sam tu frazu upotrijebio. Također, napisao sam i da su naši referendumi bili uvod u rat ili prva epizoda rata – koji je, doista, i uslijedio odmah nakon proglašenja nezavisnosti Slovenije i Hrvatske.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Ponedjeljak, 28/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2079 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević