Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Povijesna krivotvorina: SDP nije izašao iz sabornice kad se glasalo o samostalnosti.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista
 
- Nije dobro ni što je jed­nim prizemnim populističkim činom kakvo je "pismo o Šešelju" uskočila u međunarodnu političku arenu kao izabrana, ali ne i inaugurirana pred­sjednica države te pokazala da nije bezuvjetno pripravna pridržavati se demokratske procedure.
Mirjana Kasapović, bivša članica CK SKH, profesorica na Fakultetu političkih znanosti i komentatorica Večernjega lista protiv nove hrvatske predsjednice
 
- Iran i Hrvatska će surađivati u kampanji protiv nasilja i terorizma.
Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova za posjeta Iranu, Tehran Times
 
- Pobjeda gospođe Kitarović je bila vrlo tijesna.
Branko Caratan, nekadašnji član CK SKH, član SDP-a, diplomat i profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, Radio Slobodna Europa
 
- Angela Merkel je najčudovišnija zapadnoeuropska čelnica ovoga naraštaja. Političari koji pokazuju gospodarsku okrutnost golemih razmjera te pritom uništavaju živote milijuna ljudi ne završavaju na sudovima kako bi ih se privelo pravdi. No povijest je već nesumnjivo sudila Merkel i donijela presudu.
Owen Jones, kolumnist londonskoga The Guardiana
 
- SDP je glasao protiv HDZ-ova prijedloga Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti RH, ali ne zato što »nisu željeli Hrvatsku« - što su jasno potvrdili i Račan i Šeks - nego zato što su predlagali oprezniji pristup. Za ostala tri dokumenta SDP je glasao, a u Povelju o pravima Srba uvršteni su i amandmani te stranke, koji su snažnije naglašavali jamstva za sigurnost i prava Srba u Hrvatskoj. SDP, dakle, toga dana nije napustio sabornicu - to je povijesna krivotvorina i neistina.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista pokušava mijenjati povijest pa ne priznaje da su komunisti napustili sabornicu kada se u Saboru 25. lipnja 1991. glasovalo o samostalnosti
 
- Gospodarski rat s Rusijom ne doprinosi rješenju ukrajinske krize, nego stvara brojne negativne posljedice za cijelu Europsku uniju, koje su katastrofalne za južnu Europu, a posebno Grčku.
Aleksis Cipras, predsjednik grčke ljevičarske stranke Siriza i novi grčki predsjednik vlade, Bloomberg, SAD
 
- Umjereni političar kakav je Josipović treba Hrvatskoj. Ne smije samo previše čekati, već u ožujku, najkasnije travnju, treba javnosti dati jasni signal da je budući lider ljevice i centra.
Jurica Körbler, režimski novinar i dopisnik za srbijanske medije (25. 1. 2015.), Jutarnji list
 
- Muslimani nisu teroristi i islam nema veze s terorizmom. Mi smo protiv svakog terora, a za atentat u Parizu krivi su oni koji su naručili karikature, jer su uvrijedili milijardu i pol muslimana.
Irfan Malić, imam novopazarski na prosvjedu protiv karikatura, Jutarnji list
 
- Crkva se protivi kontracepciji, ali parovi bi trebali regulirati rađanje. Stručnjaci savjetuju troje djece po obitelji, ali ne postoji zakon koji bi regulirao veličinu obitelji. Bog nam je zato dao metode da budemo odgovorni.
Papa Franjo nakon posjeta Filipinima o kontracepciji, BBC, Večernji list
 
- Smije li itko zamjeriti mlađim, antisistemskim glasačima što nisu glasovali za Josipovića, nakon što je on javno pohvalno govorio o Franji Tuđmanu, nakon što je paraliziram Denkverbotom dao otkaz svom savjetniku Dejanu Joviću zbog jednog čak ne odviše kontroverznog eseja, te nakon što ni u direktnom sučeljavanju nije htio promrsiti ni jedne jedine kritičke riječi o Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i hunti iz šatora u Savskoj?
Jurica Pavičić, novinar Jutarnjega lista
 

TVRDNJE

 
- Tito je najobičniji krvnik hrvatskoga naroda.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a u Imotskome na obilježavanju 25. obljetnice osnivanja HDZ-a
 
- Predsjednik Sabora današnjim ponašanjem preuzeo je odgovornost za ovakav Zakon ukoliko će biti tužbe oko njegove ustavnosti. Ne može se skrivati iza Zorana Milanovića jer krši proceduru i odgovoran je za svoje postupke.
Gordan Jandroković, saborski zastupnik HDZ-a, HR
 
- 25 godina nakon raspada bivše Jugoslavije, Glavni stožer i sve rodove Oružanih snaga vode isključivo časnici koji su vojne karijere započeli u JNA! Sam po sebi, oficirski JNA background ne znači ništa negativno, posebno ako je riječ o časnicima koji su dali obol u Domovinskom ratu. Međutim, vrhovni zapovjednik, ali i oni u Ministarstvu obrane, morao bi se okrenuti mentalitetu kakav imaju časnici školovani u samostalnoj Hrvatskoj i koji nemaju vojne kartone po beogradskim arhivskim ladicama.
Denis Krnić, novinar Slobodne Dalmacije
 
- Bio je partijski funkcionar, u dokumentima se tvrdi da je pripadao grupi Labrador. On je bio zadnji nositelj štafete nakon Titove smrti. Instaliran je na to mjesto. On nije demokrat. On je sastavan dio Josipovićevog projekta, i taj projekt je pao.
Ivan Zvonimir Čičak, predsjednika HHO-a na TV Bujici o Goranu Radmanu
 
- Pokazalo se da je Tadić spreman ići jako daleko kako bi sačuvao svoju vlast koja je samo prividno bila proeuropska, a istovremeno nije uradila ništa na rješenju kosovskog pitanja. Ona je praktično zaustavila procese europskih integracija Srbije.
Žarko Korać, profesor beogradskog Filozofskog fakulteta, Radio Slobodna Europa
 
- Podržavam njemačko-britansku inicijativu za BiH kazavši, ali smatram kako ona ima jedan nedostatak jer ne govori o konstitutivnoj ravnopravnosti Hrvata u BiH.
Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica, Nezavisne novine, Banja Luka
 
- Ovo je populistički potez koji premijeru daje priliku za predah u predizbornoj godini. Njime bi se također mogao destabilizirati bankovni sustav, sniziti kreditni potencijal banaka i narušiti privlačnost Hrvatske za ulagače.
Vedrana Pribićević, analitičarka i predavačica na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta o Milanovićevoj pomoći onima koji si digli kredite u švicarcima, Bloomberg, SAD
 
- Takav bi zakon predstavljao opasan presedan kojime bi nastala pravna nesigurnost među ulagačima i vjerovnicima u zemlji koja ionako ima drugu najveću premiju rizika u Europskoj uniji nakon Grčke. Tim potezom pogoduje se jednoj skupini potrošača i društvo bi se moglo gurnuti u sukob u pogledu toga kako bi se dug trebao otplatiti.
Željko Lovrinčević, predavač sa zagrebačkog Ekonomskog instituta
 
- Nakon što je Vijeće Europe g. 2006. objavilo Rezoluciju 1481 »o mjerama za uklanjanje nasljeđa bivših komunističkih sustava« koju je usvojila Skupština Europskoga parlamenta, u Hrvatskoj je taj dokument izigran. Hrvatski sabor donio je »Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine« prepisujući dijelove izvorne Rezolucije i preskačući one zahtjeve u Rezoluciji po kojima bi trebala započeti dekomunizacija Hrvatske. S obzirom na 4. članak Rezolucije trebalo je jasno reći da komunistička partija u Hrvatskoj spada u one partije koje su uspostavile totalitarni režim, no to se nije dogodilo pa se zbog toga komunistički antifašizam izjednačava s demokratskim, a političke stranke umjesto da se demokratiziraju postaju kopije partije. Posljedica toga je da je na državnoj razini zavladala korupcija koja se tek verbalno progoni. U takvim okolnostima izabranoj predsjednici stvarno treba poželjeti uspjeh i poduprti je i molitvom.
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- Po mom mišljenju Hrvatska bi trebala ukinuti status nacionalnih manjina.  Svi manjinci koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske su politički Hrvati, a oni bez državljanstva su naši gosti. I nikome onda ne može biti ni bolje ni gore zato što je manjinac ili pripadnik većinskog naroda. Svi smo u tom slučaju ravnopravni i zajednički radimo na boljitku ove države.
Ruža Tomašić, europarlamentarka, www.tportal.hr
 
- Ne podnosi druge i drugačije mišljenje, to je tipični komunistički mentalitet. Nije mi jasno zašto ga svi uopće zivkaju za mišljenje. On je zlikovac iz komunističkih vremena.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista o Žarku Puhovskom, www.direktno.hr 
 

GOVOR MRŽNJE

 
- "Oluja" je najveće etničko čišćenje zabilježeno u Europi poslije Drugog svjetskog rata koje zaslužuje dostojno obilježje u Beogradu.
Čedomir Antić, srbijanski povjesničar iz Naprednog kluba, Večernje novosti, Beograd
 
- Josipović ne bi izgubio izbore da se u namjeri da dobije što više glasova nije udvarao desnici, pa je hvalio Tuđmana govoreći da je on demokrat i antifašist.
Omer Karabeg, voditelj emisije Most na Radiju Slobodna Europa
 
- Šuti lokalna Katolička crkva, kao što je sve ove godine šutjela i na sve grafitne intervencije u kojima se ušato U spaja bratski sa znakom raspela Spasiteljeva.
Jurica Pavičić, vojnik zločinačke JNA „komandira“ Ratka Mladića u Strugi i novinar Jutarnjega lista
 
- Osuđujem dvostruka mjerila Europe prema Rusiji i Izraelu. Izraelu je, dozvoljeno da radi ono što Rusija radi u Ukrajini, gdje su neonacisti postali dio vlade.
Pablo Iglesias, glasnogovornik španjolske populističke stranke Podemos, Bloomberg, SAD

- Ta lukava, moderna, klinički čisto argumentirajuća diplomatica sa kao od željeza izlivenom frizurom i neprobojnom šminkom - neprikladna slika u zemlji u kojoj trećina stanovništva živi ispod granice siromaštva. Da je njezin suprug taj koji pazi na sina Luku i kći Katarinu, da muž kuha dobro i da se to na njemu vidi, konzervativnoj političarki u predizbornoj kampanji nije bilo niti malo neugodno.
Norbert Mappes-Niediek, njemački novinar o novoj hrvatskoj predsjednici, Aargauer Zeitung, Švicarska
 
- I Hrvatska ima tamnu stranu povijesti, da je bila proglašena tzv. NDH čiji je marionetski ustaški režim provodio politiku svojih mentora, ali u tome nije imao široku potporu hrvatskog naroda.
Dragica Zgrebec, potpredsjednica Sabora tijekom obilježavanja Međunarodnoga dana sjećanja na žrtve holokausta koji se obilježava od 2006. godine, a u Hrvatskoj ne provodi protiv zaštite žrtava komunističkoga totalitarističkoga režima od 1945. do 1990., Slobodna Dalmacija
 
- Da, u Hrvatskoj nacionalizam ima negativnu odrednicu i žao mi je, predsjednice Grabar Kitarović, što je tako, ali za to su krivi prethodnici iz vaše stranke, koji su nas dvadeset godina razdvajali i dojili lošim mlijekom, nadajući se da će tadašnja djeca, poput mene, izrasti u “dobre Hrvate”.
Jelena Veljača, glumica, koja kao „građanka“ može u Jutarnjem listu pisati gluposti protiv Hrvata koje joj padnu na pamet
 
- Pa nismo mi bili protiv Hrvatske, nego protiv HDZ-a koji je htio ustašoidnu Hrvatsku. Svime što je kasnije HDZ učinio potvrdio je da su uistinu bili stranka opasnih namjera. Tvrditi to još je i bolje nego govoriti da su »kriminalna organizacija«, jer to je pravna, a »stranka opasnih namjera« moralno-politička kvalifikacija.
Nikola Visković, jugokomunist koji je 25. lipnja 1991., kad se glasovalo o samostalnosti, napustio sabornicu, Novi list
 
- Nova predsjednica države ne razumi­je ni pojam kohabitacije.
Mirjana Kasapović, bivša članica CK SKH, profesorica na Fakultetu političkih znanosti i komentatorica Večernjega lista
 
- Branitelji već uživaju status države u državi i po svojim pravima.
Jelena Lovrić, bivša članica CK SKH, pozivateljica i moliteljica tenkova JNA da sruše hrvatsku vlast 1990. i 1991. godine, Jutarnji list
 
- Ovakva je retorika Tomislava Karamarka opasna. Jer, na kraju svog govora, on se pita: »Kako s takvima, jugofilima, postići bilo kakav kompromis, kako naći zajednički jezik oko ičega«. To znači da mu fraze o sjedanju za zajednički stol sa Zoranom Milanovićem za spašavanje velike Domovine nisu ni u peti. Cijeli koncept je lažan, a ako na izborima pobijedi, doista će ostvariti ono što je i najavio kao svoj krajnji cilj: vraćanje Hrvatske u 90-e godine. Bravo.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista na svoj način shvaća demokraciju
 
- Kad si čuo Tomislava Karamarka kako nastoji skinuti Tuđmanov nazalni tonalitet, najednom vam se činilo da ste ušli u vremeplov: za pravi duh devedesetih, nedostajali su samo Antun Vrdoljak i Ksenija Urličić.
Jurica Pavičić, novinar Jutarnjega lista
 
- Sjećate li se onoga biskupa koji je osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića prije nekog vremena nazvao Isusom Kristom? Pamtite li zatim one redovnice što su prije četrnaest godina smjerno mrmorile ružarije da veliki Bog na nebesima spasi od sudskog progona ubojicu Mirka Norca? Po čemu su, objasnite mi, molim vas, ti valjani i dobri kršćani bolji od onoga valjanog i dobrog hožde kod kojega su braća Kouachi dvaput tjedno odlazila na vjeronauk?
Ante Tomić, bivši oficir JNA, a sada udarno pero EPH-ove tvornice laži
 
- Da je živ, Tuđman bi plakao od sreće jer je desetljeće i pol nakon smrti njegov duh, useljen u Kolindinu glavu i tijelo, jači nego ikad. S groblja Mirogoj "otac domovine" sluša jeku Kolindinih obećanja "Hrvaticama i Hrvatima" o boljem životu u etnički očišćenoj državi, sjećajući se svojih instrukcija ("nanesite takve udarce da Srbi praktično nestanu") koje je na Brijunima, kao vrhovni zapovjednik, dao vojnom i policijskom vrhu uoči "Oluje".
M. Ljubičić, novinar beogradskih Vesti
 
- Da je te 1990. bilo više liberalnosti – a to znači: više respekta za individualnu i manjinsku autonomiju, više racionalnosti i respekta za pluralizam, više politike mira, kompromisa i povjerenja u sposobnost ljudi da se dogovore i da surađuju – stvari bi izgledale drukčije. S obzirom na to da je demokracija kod nas shvaćena kao mobilizacija za rat s drugima ili barem za odcjepljenje od njih, onda su ti drugi, a naročito tamo gdje su bili u manjini, imali doista i razloga da strahuju. To je stvorilo „začarani krug“ iz kojeg nije bilo izlaza. U tom krugu se i dalje vrtimo.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 
- Paraziti prosvjeduju…
Dr. Nenad Horvat, smijenjeni voditelj odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin rasistički vrijeđa hrvatske branitelje, www.direktno.hr
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Ja sam pristalica da se ne plašimo govoriti o političkim Hrvatima, ali da je bolje koristiti se terminom građani, kako i govori Ustav Republike Hrvatske.
Josip Leko, predsjednik Sabora iz SDP-a, Radio Slobodna Europa
 
- Izabrana predsjednica Hrvatske dala je neprihvatljive izjave o građanima Hrvatske srpske nacionalnosti i obratno.
Mirjana Rakela, jugoslavenska novinarka dopisnica Radio Slobodne Europe
 
- Koji je to moralni autoritet gospodin predsjednik HDZ-a da bi mogao ocjenjivati bilo čije domoljublje? Naravno, temeljno je pitanje zašto je to uopće potrebno, jer je riječ o 25 godina prevladanom pitanju.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista protiv domoljublja
 
- Moguće je, primjerice, zamisliti da Srbi toga dana ne bi napustili Sabor da je usvojena SDP-ova varijanta ustavne odluke o osamostaljenju. Moguće je i zamisliti da bi proces osamostaljenja, možda, tekao sporije, ali i da ne bi bio tako krvav.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista pokušava mijenjati povijest pa ne priznaje da su komunisti napustili sabornicu kada se u Saboru 25. lipnja 1991. glasovalo o samostalnosti
 
- Pa mi smo Hrvatsku već imali, i to Hrvatsku bolju od ove današnje. Svašta se u ono vrijeme moglo s Hrvatskom, a pogledajte u što ju je HDZ pretvorio! I točno je: ja jesam protiv ovakve Hrvatske.
Nikola Visković, jugokomunist koji je 25. lipnja 1991., kad se glasovalo o samostalnosti, napustio sabornicu, Novi list
 
- Da joj ele­mentarni politički pojmovi poput na­roda, nacije, građana i državljana nisu jasni, pokazala je i nazivajući Srbe u Hrvatskoj - Hrvatima. Negdje je, val­jda, načula da su svi građani Hrvatske "politički Hrvati" pa je skratila izvo­đenje te pravaške ideološke teze i Sr­be jednostavno proglasila Hrvatima. Suvišno je govoriti o tome kakve to teške političke posljedice može ima­ti u Hrvatskoj i izvan nje. Ne pomaže mnogo ni obranaško javno pozivanje na građanske nacije i građanski naci­onalizam francuske vrste jer ovo nije Francuska.
Mirjana Kasapović, bivša članica CK SKH, profesorica na Fakultetu političkih znanosti i komentatorica Večernjega lista protiv nove hrvatske predsjednice
 
- Hrvatski vojnici su zauzeli teritorij u rukama Srba.
Norbert Mappes-Niediek, njemački novinar, Aargauer Zeitung, Švicarska
 
- Mislim da treba očekivati da će izjave u stilu "Hrvatice i Hrvati" biti napuštene u retorici predsjednice Hrvatske.
Branko Caratan, nekadašnji član CK SKH, član SDP-a, diplomat i profesor zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, Radio Slobodna Europa
 
- Da, naučila sam u međuvremenu što je glasovanje, naučila sam kojom se rukom dobri Hrvati križaju, naučila sam da je moja majka Hrvatica iako su njezini roditelji bili Srbi u Hrvatskoj, naučila sam da su u nas nacionalnosti začudna i ponekad neobjašnjiva pojava, i shvatila sam da me za sve to boli neka stvar... I srpska krv moje majke, i uspomene njezina djeda s ruskog fronta, i mog oca iz Domovinskog rata, zbog kojih noćima nije spavao. To sam. Kako se ta mješavina zove? Čovjek, kažu u nekim drugim društvima. U našem, zovite me građankom Republike Hrvatske koju silno volim, hvala.
Jelena Veljača, glumica, koja kao „građanka“ može u Jutarnjem listu pisati gluposti koje joj padnu na pamet
 
- Iz redova braniteljskih velmoža često se zna govoriti da Domovinski rat i branitelje treba ugraditi u hrvatski Ustav. Ne treba! Ništa ne treba ugrađivati.
Jelena Lovrić, bivša članica CK SKH, pozivateljica i moliteljica tenkova JNA da sruše hrvatsku vlast 1990. i 1991. godine, Jutarnji list
 
- Smatram da genocida nije bilo ni s jedne, ni s druge strane. Sud će, vjerojatno, dati ocjenu u kojoj će događaje na koje se odnose tužbe podvesti pod ratni zločin i zločin protiv čovječnosti, a to nije genocid.
Anto Nobilo, jugoslavenski „tužilac“, danas odvjetnik o tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid, Slobodna Dalmacija
 
- Sud odbiti i jednu i drugu tužbu, unatoč svim željama i htijenjima. Visoki su standardi procjenjivanja koliko je kod koga postojala genocidna namjera. Više elemenata ima naša tužba, a to potvrđuje i Vojislav Šešelj u svojim izjavama. No, ipak će teško proći odgovornost države za genocid.
Branko Šerić, odvjetnik o tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid, Slobodna Dalmacija
 
- Iskreno, ne očekujem ništa od presude koja će, vjerojatno, biti po sistemu da se ne napravi ništa. Odluka ne će biti po pravdi, već politička. Ne će, dakle, biti dobra za hrvatsku stranu, odnosno ne ćemo dobiti ono što bismo trebali dobiti.
Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik o tužbi Hrvatske protiv Srbije za genocid,Slobodna Dalmacija
 
- Mislio sam da bi bilo oportuno da Republika Hrvatska i Republika Srbija u duhu pomirbe i jedna i druga povuku tužbu za koju se moglo pretpostaviti da nitko ne će dobiti.
Damir Kajin, jugoslavenski političar iz Istre, www.direktno.hr
 

PRIJETNJA

 
- Moglo bi se reći da ćemo prvih nekoliko mjeseci blagonaklono gledati na takve gafove nove predsjednice, ali ne predugo.
Vesna Pusić, šefica diplomacije prijeti Kolindi Grabar Kitarović, Jutarnji list
 
- Liberalni mainstream sada može optuživati antisistemske apstinente da su svojim odricanjem od glasovanja doveli na vlast konzervativnu, klerikalnu i etnički uskogrudnu politiku. Antisistemska ljevica može, pak, liberalnom mainstreamu uzvratiti optužbama. Igrali ste se s kapitalizmom kao sa šibicama, koncesionirali, monetizirali, prčkali po zakonu o radu i outsorcingu, a onda se čudite što su se zaplašeni glasači dosjetili tražiti zaštitu Majke Zaštitnice Države, uz pripadajući trublje, trobojnice, ksenofobne ispade i materinsku figuru? Ako se isto dogodilo u Mađarskoj, ako se isto događa u Francuskoj, ako se isto događa u Švedskoj, za kog ste vraga mogli misliti da će se drukčije dogoditi u Hrvatskoj?
Jurica Pavičić, novinar Jutarnjega lista
 

PRIMITIVIZAM

 
- Nino Raspudić rže u istoj ergeli s najboljom pasminom hrvatskog nezavisnog novinarstva (Ivkošić, Jajčinović, Despot, Jurasić i nikad prežaljeni Dujmović), nije teško promovirati se i u stručnjaka za kazališna pitanja na neviđeno.
Oliver Frljić, jugoslavenski režiser u riječkom „pozorištu Vojislava pl. Šešelja“, www.tacno.net
 

PRIZNANJE

 
- Dakako da je apsurdno tvrditi kako stranka koja je, od 25 godina državne samostalnosti, sedam godina vodila državu, a 18 bila u opoziciji, »nije željela Hrvatsku«.
Boris Pavelić, novinar Novoga lista ipak priznaje da su komunisti napustili sabornicu kada se glasovalo o samostalnosti
 
- Ivo Josipović je vodio politiku Dragana Čovića, ali u rukavicama lijevo orijentiranog političara.
Emir Suljagić, član Predsjedništva Demokratske fronte, Nezavisne novine, Banja Luka
 

UNITARIZAM

 
- Koncept BiH je zajednički život. Bojim se da neki u HDZ-u vide to kao život jednih pored drugih u principu dvije škole pod jednim krovom, dviju televizija pod jednim krovom, dva naroda i entiteta pod jednim krovom. Mi ne ćemo biti spremni ići u tom smjeru.
Bakir Izetbegović, čelnik bošnjačkoga SDA, Slobodna Dalmacija
 

VELIKOSRPSTVO

 
- U Hrvatskoj ima jedan broj onih koji žive od rata i koji su nezadovoljni rezultatom prošlog (ili čak i onog pretprošlog, Drugog svjetskog) rata, pa priželjkuju novi. Nisu zadovoljni, recimo, mirnom reintegracijom Istočne Slavonije, i nije im prihvatljiv ni jedan jedini Srbin, pa ni ovih tri ili četiri posto koliko je Srba ostalo u Hrvatskoj nakon tragedije iz 1991.-1995.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 

ZAMJENA TEZA

 
- Ima slobode za šovinizam – naravno, samo za hrvatski šovinizam, ne za srpski.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 
- Isto tako, nikome u Hrvatskoj ni u EU nije problem to što hrvatske generale koji su vodili akciju etničkog čišćenja, najvećeg u Europi poslije Drugog svjetskog rata, dočekuju kao junake sve s državnim počastima i nacionalnom televizijom, dok su Šešelja, koji je skoro 12 godina čamio u haaškom kazamatu, dočekale njegove pristalice.
Branko Radun, politički analitičar i komentator beogradske Politike

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Ponedjeljak, 28/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1920 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević