Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Glas za Kolindu Grabar Kitarović je glas za Ivu Sanadera.
Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP-a i čovjek koji je na Brijunima ljetovao za 7 kuna dnevno, Večernji list
 
- Prije 23 godine vojska jedne zemlje koja više ne postoji, koja je počinila agresiju, raketirala je nenaoružani helikopter na putu iz Mađarske u Zagreb. Tom prilikom tragično su stradali pripadnici nama dragih zemalja. Oni su radili svoj posao u mirovnoj misiji, u vrijeme kada Hrvatska još nije postojala.
Anka Mrak Taritaš, ministrica u nesposobnoj Milanovićevoj vladi na komemoraciji u Podrutama kada je 7. siječnja 1992. poginulo petero europskih promatrača, www.direktno.hr
 
- U posljednje tri godine preokrenuli smo loše trendove, a posebice se to vidjelo na rezultatima u 2014.
Branko Grčić, podpredsjednik Vlade, Hina
 
- Ivo Sanader imao je šansu biti sjajan premijer jer je došao u vrijeme konjunktura, sve je raslo. Nisu ništa radili, a još su funkcionirali kao kriminalna organizacija. Za to mi ne treba sudska presuda. To je očito.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade, RTL
 
- Život u Europi uskoro će biti posve u sjeni islama.
Michel Houellebecq, francuski pjesnik, esejist i romanopisa Der Standard, Beč
 
- Osporava nam se domoljublje i hrvatstvo.
Pripćenje Torcide u povodu zabrane nastupanja Josipa Šimunića na turniru Četiri kafića od strane Torcide i zbog toga optužbe splitskih hrvatskih braniteljskih udruga te i takve navijače Hajduka
 
- Hrvatska planira postati energetsko središte u regiji u budućnosti.
Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, The Wall Street Journal, New York
 
- Ne znam zbog čega branitelji prosvjeduju. Ostali su u Savskoj samo da bi s predsjedničkom kandidatkinjom mogli zajedno slaviti Novu godinu.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade, RTL
 
- Državnost nije neka sveta, neupitna i od svih poželjna ideja.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 
- Trenutačni hrvatski predsjednik sve je ono o čemu sanjaju čelnici EU-a – iskreni vjernik u Uniju i njezine vrijednosti i liberal s progresivnim stajalištima o budućnosti svoje zemlje u EU-u.
Adelina Marini, novinarka sofijskoga EUinsidea
 
- Od Srbije smo dobili aerofoto snimke na temelju čega smo mogli započeti legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.
Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade, Novi list
 
- I svakako je lijepo to što nam je poželio bolje međusobne odnose.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 

TVRDNJE

 
- Gospodin Stazić - koji je ljetovao za 7 kuna na Brijunima - posljednja je osoba koja bi smjela govoriti o korupciji i iskorištavanju države!
Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatica HDZ-a u Bjelovaru
 
- SDP-ova bešćutna i nesposobna vlast relativizirala je sve vrijednosti koje smo stekli devedesetih godina, povijesnu ulogu najvećeg Hrvata XX. stoljeća dr. Franje Tuđmana i naših branitelja.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a na završnom predizbornom skupu Kolinde Grabar Kitarović
 
- Socijalisti svi govore o budućnosti, ali nemaju uspjeha u sadašnjosti.
Elmar Brock, predsjednik Europske pučke stranke
 
- Tragično je ako se identificira sekularizam s ne-vjerovanjem, ravnodušnošću i materijalizmom, to lišava Europu moralnog autoriteta, ide na ruku onima koji su samo previše željni prikazati Europu kao dekadentnu i bez uvjerenja.
Larry Siedentop, povjesničar europske civilizacije i američki predavač političke filozofije na Sveučilištu u Oxfordu nakon najnovijega islamskog terorizma u Francuskoj, The Christian Science Monitor, SAD
 
- Ova vlast nije ništa drugo do jugonostalgije i jugofilije, dopustila je sebi da relativizira ulogu Franje Tuđmana i branitelja.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a na završnom predizbornom skupu Kolinde Grabar Kitarović
 
- Mentalni komunizam i jugoslaveština je ponašanje, filozofija, ideologija, mentalni sklop koju propagira politika Ive Josipovića. Zbog toga što ova većinska, braniteljska, vjernička, obespravljena Hrvatska nema nikakav tretman u medijima, ne znam zašto se državna televizija zove Hrvatska televizija, to više nije ni jugoslavenska televizija, to je postala televizija SAO Krajine.
Admiral Davor Domazet-Lošo, TV Bujica
 
- Prva lekcija: ugovori i dogovori se poštuju, a također se poštuje i politička realnost. U ovom trenutku, mi smo najlošija zemlja u Europskoj uniji. Zar nam to treba? Jesmo li ušli zato da budemo najgori?
Ines Sabalić, dopisnica Jutanjega lista iz Bruxellesa
 
- "Batina" kojom Kolinda Grabar Kitarović 'mlati' Josipovića je suodgovornost za neuspjehe Milanovićeve Vlade.
Aleksandra Kolarić, bivša SDP-ovka, koju je iz Partije u prosincu 2013. izbacio Zoran Milanovoć nakon što ga je kritizirala
 
- Zamislite u kakvom su stanju kada im jedan Stazić mora preuzeti „štafetnu palicu“ napada! A taj je čovjek govora mržnje i podjela ljetovao za 7 kuna dnevno na Brijunima na teret poreznih obveznika, a sve uz odobrenje tadašnjeg predsjednika Josipovića.
Ivana Maletić, eurozastupnica HDZ-a, HRT
 
- Sjedinjene Države miješaju se u unutarnja politička pitanja srednjoeuropskih zemalja. Žele nas uvući u sukob koji može završiti jedino lošim ishodom za nas.
Viktor Orbán, mađarski predsjednik vlade odgovara Amerikancima nakon što je glasnogovornik američkog državnog tajništva mađarskoj vladi izrazio zabrinutost zbog „stanja demokracije i vladavine prava“, The Economist, London
 
- Vanjske i unutarnje sile žele destabilizirati Mađarsku.
Péter Szijjártó, mađarski ministar vanjskih poslova protivi se pritisku Amerikanaca, Magyar Nemzet, The Economist, London
 
- Prema rezultatima izbora tijesni pobjednik prvoga izbornoga kruga zapravo je najveći gubitnik, ne samo zato što je samouvjereno isticao da će osvojiti novi mandat već u prvom krugu i što su mu očito namještane ankete to jamčile, nego i zato što su gotovo svi potencijali propagandne mašinerije bili upregnuti u njegova kola, a cilj ipak nije postignut. Ovi izbori pokazali su da je snaga te propagandne mašinerije ipak ograničena te da ne uspijeva ni kod pune četvrtine biračkoga tijela. To je radosna vijest za hrvatsko društvo!
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- Milanovića je trebalo pustiti da govori još pet minuta, pa bi Milanovićeva destrukcija bila još temeljitija.
Ivo Banac, povjesničar i političar, HRT
 
- Što se tiče općih ekonomskih trendova oni su katastrofalni. Samo neki od podataka su činjenica da je u pet godina javni dug narastao od 18 na 34 milijarde eura, broj radnih mjesta smanjen je za 150 tisuća, a broj nezaposlenih povećan za 120 tisuća te je BDP smanjen za otprilike 13 posto. Uz to Josipović nije imao nikakvu strategiju prozapadne odnosno proeuropske zapadne politike; sa lex perkovićem je doveo do hladnog rata ne samo sa Njemačkom nego i s većinom članica Europske unije. Sve što je napravio nije mu dalo pravo da bude izabran.
Slaven Letica, publicist i analitičar, www. direktno.hr
 
- Kujundžić je prije mjesec dana dao intervju u kojem je objasnio zašto se počeo baviti politikom. Rekao je kako je njegov zadatak sada spašavati Hrvatsku. On se pojavljuje kao spasitelj, potpuno neupitan. A takvi neupitni ljudi su napravili najviše zla u 20. stoljeću.
Milan Ivkošić, politički komentator Večernjeg lista, TV Bujica
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Našu lijepu Hrvatsku moramo čuvati od mržnje i netolerancije.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat Socjaldemokratske Partije (KPH – SKH) na domjenku kod Srba u Zagrebu na pravoslavni Badnjak i kršćanska Sveta Tri Kralja 6. siječnja 2015., Večernji list
 
- Prošla godina bila je teška zbog branitelja koji imaju pozornicu, a biskupi su militantni i pohlepni.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade, RTL
 
- Od Grabar-Kitarović - bila je ministrica vanjskih poslova u vladi Ive Sanadera - nije se moglo očekivati da će odbaciti sebi okrenutu hrvatsku unutarnju politiku posttuđmanovskog razdoblja i briljirati novim. Dosadno i loše.
Vedran Džihić, dopisnik Wiener Zeitunga
 
- HDZ se pod vodstvom bivšega ministra vanjskih poslova i šefa obavještajnih službi Tomislava Karamarka pretvara u nacionalističku i konzervativnu stranku sa snažnim poveznicama sa Crkvom i sve jačim kultom ličnosti prvoga predsjednika republike Franje Tuđmana.
Adelina Marini, novinarka sofijskoga EUinsidea
 
- Sastali smo se s destruktivnim koktelom HDZ-a, dijela Katoličke Crkve, biskupa koji su najnazadniji u Europi, braniteljima koji su zloupotrijebljeni.
Zoran Milanović, predsjednik SDP-a i Vlade, RTL
 
- Za razliku od Željka Joksimovića Marko Perković Thompson šalje poruke koje su civilizacijski neprihvatljive.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat KPH-SKH-SDP-a o zabrani Thompsonu nastupanja u Lisinskom, odnosno o dozvoli srbijanskom pjevaču Joksimoviću u istoj dvorani, www.tinolovka.news.com
 
- U trenutnom vodstvu HNS-a sjedi dvije trećine članova jedne stranke... gdje vlada dojam kako se bez podrške neke političke opcije ama baš ništa ne može napraviti.
Pripćenje Torcide u povodu zabrane nastupanja Josipa Šimunića na turniru Četiri kafića od strane Torcide i zbog toga optužbe splitskih hrvatskih braniteljskih udruga te i takve navijače Hajduka
 
- Poruke koje se pritom šalju Srbima su – da bi bilo najbolje da odu, ili da se asimiliraju ili da jednom zauvijek ušute, da se sakriju u kuće i nikad ništa ne kažu u javnosti. Njima je svaki Srbin – velikosrbin, i nema tako malog Srbina koji ne bi bio sigurnosni problem. Ja sam im posebno iritantan jer sam jedan od onih koji se vratio u Hrvatsku, i to nakon 15 godina boravka u inozemstvu. Oni znaju da moj povratak šalje signal ohrabrenja drugima koji bi se željeli vratiti, kao i da moje javno djelovanje ohrabruje druge da govore slobodno. A to ovi agresivni šovinisti ne žele. Upravo obrnuto, žele zaplašiti ne samo one koji bi se htjeli vratiti u Hrvatsku – a Srbi su, ili su protivnici nacionalističke ideologije – nego i one koji sada žive u Hrvatskoj. Žele ih potaći da je napuste.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 
- Bio što bio, i tuđmanizam, kao i svaki pokojnikizam, po svojoj definiciji je pasatizam, a valja nama preko rijeke (veliki Mak Dizdar). I, kao svaki pokojnikizam, to je stavljanje maske da se ispod nje ne uoči praznina ondje gdje bi u razumna stvora imali biti moždani. Strašno je što Tomislav Karamarko, povjesničar i političar, ne uviđa kako se raskrinkava tom krinkom.ƒ
Inoslav Bešker, jugoslavenski novinar, Jutarnji list
 
- Ulizice, lezilebovići i sponzoruše iz šatora traže Milanovićevu ostavku. Evo sad će on, samo da se popiša…
Dr. Nenad Horvat, smijenjeni voditelj odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin rasistički vrijeđa hrvatske branitelje, www.direktno.hr
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Nije riječ o Crkvi nego o određenim biskupima koji su militantni i koji provociraju i isključivo ih zanima imovina. I tu isto imam svoj stav. Kaptolu ćemo vratiti isključivo tamo gdje se dokaže da je to potrebno. Za mene je to sve hrvatska imovina. Borit ću se do zadnjeg trenutka da to tako i ostane.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade, RTL
 
- U svim narodima koji su postali nezavisni – i u nekadašnjoj Jugoslaviji i u nekadašnjem SSSR-u – postoji i dalje dilema: je li odluka o nezavisnosti bila izraz volje naroda ili samo političara, i je li donijela neko dobro narodima ili samo političarima.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 
- Hrvatska je sudbinski zainteresirana da i Srbija i Bosna i Hercegovina prelome svoje probleme i što prije stignu na vrata Europske unije, i u našem je interesu da im u tome zdušno pomognemo. Zato nam trebaju, s jedne i druge i treće strane, političari kalibra Ive Sanadera onda kada je rekao povijesno “Hristos se rodi”, trebaju nam pragmatični političari kojima je interes ispred emocionalnog tereta prošlosti. Oni koji su u stanju rješavati probleme, a ne plesati na vjetru kao lutke nacionalizma, vlastitog ili tuđeg.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 
- U budućnosti će fokus vanjske politike biti na stabilnosti regije.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat u kampanji studentima Sveučilišta u Mostaru, www.poskok.info
 

CINIZAM

 
- Danas svjedočimo kako neki na naš brod stavljaju najstrašniji teret - mržnju.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat Socjaldemokratske Partije (KPH – SKH) na domjenku kod Srba u Zagrebu na pravoslavni Badnjak i kršćanska Sveta Tri Kralja 6. siječnja 2015., Večernji list
 
- Ja bih sebe sad razapeo zbog toga što sam pogriješio, što nisam izračunao i što sam bio glup da to ne uradim. Hrvati su ušli u to da daju koncesiju za svoje ceste, uzet će na tome dvije milijarde i bit će im održavanje cesta bolje nego što je danas. Pogriješio sam što sam Hrvatskoj dao prednost po tom pitanju. Tamo je ušao Goldman Sachs, i to je strateška pogrješka koju sebi ne mogu oprostiti. Zbog toga noćima nisam spavao.
Aleksandar Vučić, predsjednik srbijanske vlade zafrkava se s Hrvatima, Prva srpska TV
 

DEMAGOGIJA

 
- Kompletan navijački puk Hrvatske nije bio jedinstveniji još od vremena Domovinskog rata.
Pripćenje Torcide u povodu zabrane nastupanja Josipa Šimunića na turniru Četiri kafića od strane Torcide i zbog toga optužbe splitskih hrvatskih braniteljskih udruga te i takve navijače Hajduka
 

GERMANOFOBIJA

 
- Države koje se jednom raspadnu, ne obnavljaju se – osim ako niste Nijemci, pa vam je dopušteno ono što drugima nije, a to je ujedinjenje. Drugima je dopušteno odcjepljenje – i to ne svima – ali, ujedinjenje samo Nijemcima.
Dejan Jović, tajni „politički analitičar“ Ive Josipovića i glavni velikosrbin na Pantovčaku, Prosvjeta, www.prometej.ba
 

GLUPOST

 
- Imamo posla s ljudima koji su beskrupulozni. Situacija je daleko od beznadne. Situacija nije loša. Izvoz nam raste, kao i industrijska proizvodnja. To su posljednice preslagivanja unutar hrvatskog gospodarstva.
Zoran Milanović, predsjednik Vlade, RTL

- Teze o 12 kvartala pada BDP-a ne stoje jer BDP pada 24 kvartala, tri godine prijašnje vlade i tri godine ove vlade. U mandatu prošle vlade BDP je kumulativno potonuo 10 posto, a mi moramo to izvući na nulu. Još uvijek smo ispod nule, ali trendovi u gospodarstvu pokazuju da u 2015. možemo isplivati iznad nule. Još uvijek nas dolje vodi katastrofalno stanje u građevini, a to ćemo popraviti tako da povećamo investicije.
Branko Grčić, podpredsjednik Vlade, Hina
 
- U prvih sedam dana ove godine osobna potrošnja veća za 0,7 posto nego u prvih sedam dana prošle godine. Govorimo o prvih sedam dana koje mjerimo fiskalizacijom, a po broju računa vidimo da se diže taj dio potrošnje. Nadamo se da je to posljedica namjera Vlade da se rastereti dohodak.
Boris Lalovac, ministar financija, www.tportal.hr
 

LAŽ


- Puni efekti pripreme i mukotrpnog rada Vlade vidjet će se u narednim godinama. Procesi u makroekonomiji nisu brzi, tunel je dug, kroz tunel se vozimo, ali s jasnim smjerom da konačni rezultati budu uvjerljivi i da osiguraju trajnu stabilizaciju stanja u gospodarstvu.
Branko Grčić, podpredsjednik Vlade, Hina
 
- Nestručna, nesposobna i dijelom korumpirana vlada HDZ-a stavila nas je u tešku situaciju i nakon tri godine rada pozitivni pokazatelji se vide i Hrvatska izlazi iz recesije i krize. U crnoj, odnosno plavoj rupi HDZ-a nestalo je preko 50.000 obrta i tvrtki koje su tada prestale s radom ili figurirale samo na papiru, a 2012. smo ih izbrisali. To je rezultat rada te nestručne, nesposobne i dijelom korumpirane vlade HDZ-a. U zadnje dvije godine bilo je 44.000 novoosnovanih tvrtki i obrta, i više ih je nego što ih je ugašeno. S te strane poduzetništvo i obrt se oporavljaju.
Gordan Maras, ministar obrta i poduzetništva, www.tportal.hr
 
- Jedna smo od rijetkih europskih vlada koje su u fazi ulaska u EU spasile brodogradnju. Hrvatska je brodogradnja bolja nego što je bila. Zašto to netko nije napravio prije 10 godina, ne znam. Zašto su šutjeli dok su naši roditelji plaćali milijarde kuna gubitaka.
Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva, www.tportal.hr
 
- Kad se s krizom pojačalo nacionalističko raspoloženje, Josipović je postao suzdržljiv. Na zahtjev desnice na kraju je otpustio jednog savjetnika koji je kao Srbin postao premetom mržnje.
Norbert Mappes-Niediek, novinar Frankfurter Rundschaua

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Nedjelja, 09/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1214 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević