Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Ovih dana Nikolić optužio Hrvatsku za nacionalizam i život u prošlosti. Je li pogriješio? Pa, nažalost, nije.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 
- Agresijom Republike Hrvatske i NATO snaga protjerani smo na prostore Republike srpske, Republike Srbije i trećih zemalja.
Milorad Buha, predsjednik tzv. republike srpske krajine u progonstvu na godišnjem zasjedanju tzv. republike srpske krajine u progonstvu, održanom ovih dana u Beogradu, www.hrsvijet.net
 
- Pobjednici drukčije izgledaju. Smiješak predsjednika Hrvatske Ive Josipovića djelovao je malo namješteno kad je u nedjelju navečer saznao rezultate.
Adelheid Wölfl, dopisnik bečkoga Der Standarda iz Zagreba
 
- Za sadašnjim predsjednikom već godinama odjekuju dubioze vezane uz jednu donaciju tajkuna Roberta Ježića, koju Ivo Josipović nije želio vratiti nakon što je otkrivena Ježićeva koruptivna povezanost sa Sanaderom. Nisu pomogli ni zahtjevi radnika pritom involviranog poduzeća Dioki u stečaju, iako su oni naglasili da bi im tih 200 tisuća kuna itekako dobro došlo.
Igor Lasić, dopisnik Deutsche Wellea iz Zagreba
 
- Tajni agenti su poput zlih vila stajali uz kolijevku mlade države Hrvatske.
Berliner Zeitung, urednički komentar
 
- Pa, napokon, koliko ima tih CRNACA U SAD-u, da su toliko "VIDLJIVI"? Ima ih 12 %, baš koliko je bilo SRBA U HRVATSKOJ, prije nego su raznim metodama "čišćenja" svedeni na mikro 3,5 %!
Igor Mandić, jugoslavenski novinar i pisac, www.lupiga.com
 
- Josipović je pokušao s trikovima oko neke druge republike. Javno sam rekao, druga republika je jedan teorijski, pravno politički trik, a druga njegova teza o ustavnim promjenama je neka vrsta prijetnje državnim udarom.
Slaven Letica, publicist i analitičar, www. direktno.hr
 
- Drugi krug će biti težak, no vjerujem u Josipovićevu pobjedu. Tko god bio HDZ-ova maskota, mi ćemo pobijediti. Ne dopustite da se vrate na vlast, jer to su isti ljudi'', istaknuo je, pomalo
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske vlade u noći nakon prvoga kruga predsjedničkih izbora, HRT
 
- Sinčić je šarena-laža. Svašta je govorio i to treba reći! On je davao nerealna obećanja i bavio se pitanjima koji nemaju veze s predsjedničkim ovlastima.
Milanka Opačić, potpredsjednica Hrvatske vlade, HRT 
 
- Moram reći da je to s majicama izgledalo prilično strašno, mada to nitko ne može i ne treba zabraniti.
Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade protiv križeva i hrvatskih branitelja u Savskoj 66, Novi list
 
- Nakon pada Berlinskoga zida državu je u Europi dobio svatko tko se malo glasnije nakašljao, čak i oni koji nisu ni pisnuli, pa čak i oni koji su pisnuli protiv.
Damir Pilić, novinar Slobodne Dalmacije tvrdi kako Franjo Tuđman nema zasluga za hrvatsku nezavisnost jer ju Pilić i slični nisu željeli i podržava „glavnog analitičara“ Ive Josipovića da čak ni referendum o nezavisnosti nije legitiman
 
- Ustavna reforma koju predlažem stvorila bi temelj za efikasniju državu i gospodarski zaokret
Ivo Josipović, predsjednički kandidat, Glas Slavonije
 

TVRDNJE

 
- Oni koji ne vole svoju domovinu, ne mogu je ni voditi.
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, Hina
 
- Josipović je pokazao da je izrazito nervozan, a sada će postati još nervozniji, stoga će njegova kampanja biti prljavija nego što je bila do sada.
Davor Gjenero, politički analitičar, Politika, Beograd
 
- Rezultati izbora su očekivani. Oni daju ogromne šanse Kolindi Grabar Kitarović za konačnu pobjedu, tako da bih se usudio reći da postojeći predsjednik može polako sređivati dokumentaciju i pakirati kofere za odlazak s Pantovčaka.
Slaven Letica, publicist i analitičar, www. direktno.hr
 
- Josipović ima velik utjecaj na medije, a to se pogotovo vidjelo na sučeljavanjima na Hrvatskoj televiziji. Niste se proslavili. Na rezultate zasigurno velik utjecaj ima i pristranost pojedinih velikih hrvatskih medija.
Ivo Banac, povjesničar i politički analitičar, HRT
 
- Odnos Srbije prema Rusiji zasnovan je na jednoj iluziji, na mitu koji se stalno hrani pričama da mi pripadamo istom civilizacijskom krugu - pravoslavlju, a da Zapad pokušava uništiti taj naš identitet. Međutim, u Europskoj uniji već postoje tri pravoslavne zemlje - to su Rumunjska, Bugarska i Grčka i ne može se reći da one, naročito Grčka, ne negiraju svoj pravoslavni identitet.
Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, Radio Slobodna Europa
 
- Mislim da mi imamo konstantnu homogenizaciju srpskog naroda. Stalno se skreće pažnja na opasnosti koje vrebaju iz regije i sa Zapada. Sve to je praćeno sprječavanjem pluralizacije i bilo kakvog drugačijeg mišljenja. Svaki disonantni glas se odmah stavlja na stup srama i protiv njega se pokreće kampanja.
Sonja Biserko, predsjednica Helšinskog odbora za ljudska prava Srbije, Radio Slobodna Europa
 
- Hrvatska, očito je, treba državotvornoga predsjednika koji će afirmirati Hrvatsku i u euroatlantskim integracijama i u cjelokupnoj međunarodnoj zajednici te razvijati principijelne zdrave i dobre međususjedske odnose.
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- HND ponaša kao udruge koje su ideološki uzdanici. 
Milan Ivkošić, politički komentator Večernjeg lista, TV Bujica
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Nedopustivo je da oni koji su jučer krali u Hrvatskoj danas mogu predstavljati poštenje.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat nakon prvoga kruga, HRT 
 
- Nije Nikolić lagao kad je Hrvatskoj prigovorio nacionalizam, niti je krivo primijetio preveliku ovisnost o reakcijama udruga branitelja i povišene tenzije u vrijeme izborne kampanje.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 
- Kolinda Grabar Kitarović je maskota i kandidatkinja zločinačke organizacije HDZ koji je opljačkanim novcem vodio kampanju, a ne transparentno kao mi. Uloga predsjednika je pitanje časti, garda, a to ova kandidatkinja ne zaslužuje“,
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske vlade nakon objave rezultata izbora, HRT
 
- Problem s HDZ-om je da je svojom retorikom, načinom i sadržajem izgubio desni centar i pomaknuo se prema ekstremnoj desnici, što je veliki problem. Desni centar je respektabilna opcija, ali HDZ se s tog prostora maknuo i otišao na ekstremne pozicije, što čini puno težim izbore i cijelu političku situaciju.
Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade, Novi list
 
- Ljude na Savskoj pušta se da oblače prijeteće majice s križevima i zaustavljaju promet kad god hoće.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista pita Vesnu Pusić
 
- Uostalom, ako ne može osigurati ćirilićne ploče tamo gdje žive Srbi, onda je to znak da se ta vlast nikada ne će moći potpuno otvoriti prema Srbiji.
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, Blic, Beograd
 
- Cilj globalista je bio protjerati sve srpsko i pravoslavno s prostora današnje srpske Dalmacije, Like, Banije, Korduna i svih srpskih zemalja. Oni su taj svoj naum u jednoj bici i dobili, ali rat izgubljen nije.
Milorad Buha, predsjednik tzv. republike srpske krajine u progonstvu na godišnjem zasjedanju tzv. republike srpske krajine u progonstvu, održanom ovih dana u Beogradu, www.hrsvijet.net
 
- Proteklih tjedana sva je Amerika proključala od revolta nad policijskom egzekucijom nekolicine osoba crne boje puti, a može li se zamisliti koja bi to apokalipsa bila da se nekim drugim načinima kolektiva, državne sile, postotak udjela crnačkoga stanovništva u SAD-u smanji/sreže, recimo, za 1-2-5-7-9%. Pa, to bi bio čisti užas! A, kad je srpski narod u Hrvatskoj s 12% udjela u popisu stanovništva 1991. bio decimiran i sveden na mizerni postotak poslije Oluje, onda je bilo - nikome ništa, to se gradila nova, demokratska, suverena i ponovno "nezavisna" država Hrvatska!?
Igor Mandić, jugoslavenski novinar i pisac, www.lupiga.com
 
- Politika „prirodnih i povijesnih granica“ pretpostavlja komadanje i Bosne i Hercegovine, makar po cijenu Konavala (moj Split je već jednom platio krvav ceh takvoj politici, kada je u Hrvatsku uzet i Ljubuški, i Višegrad, a predan komad za te i takve Hrvate manje vrijedne Dalmacije).
Inoslav Bešker, jugoslavenski novinar, Jutarnji list

- Istina je da je Hrvatska, za razliku od velike većine ostalih mladih država, svoju samostalnost morala platiti krvarinom, zbog velikosrpske agresije: skuplju cijenu platili su tek građani Bosne i Hercegovine, prije svih Bošnjaci, čemu je pridonio i naš crtač salveta. No, mi bismo državu svejedno dobili, ali s nekim bi drugim i drukčijim liderom ta država iznjedrila pravednije društvo od ovoga koje su kreirali Tuđman i Šušak, kao glavni akteri tobožnje partizansko-ustaške pomirbe. Stoga, ako ćemo biti dosljedni, zašto obojica ne bi ušla u Ustav? Da se jasno vidi tko nas je doveo do ovoga.
Damir Pilić, novinar Slobodne Dalmacije tvrdi kako Franjo Tuđman nema zasluga za hrvatsku nezavisnost jer ju Pilić i slični nisu željeli i podržava „glavnog analitičara“ Ive Josipovića da čak ni referendum o nezavisnosti nije legitiman
 
- Doista smo uvjereni da Hrvatska ne će zatvoriti oči, zakoraknuti unatrag i izabrati HDZ.
Goran Beus Richemberg, saborski zastupnik HNS-a, Novi list
 
- Domoljublje na četiri kotača… s pogonom na klerofašizam…
Dr. Nenad Horvat, smijenjeni voditelj odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin rasistički vrijeđa hrvatske branitelje, www.direktno.hr
 

JUGONOSTALGIJA

 
- One stranke koje pretendiraju na to da baštine njegovu politiku, danas iz Ustava žele brisati antifašizam. Predsjednik Tuđman bio je istaknuti antifašist. On je bio i demokratskiji nego što to danas predstavljaju ili čine vodstva nekih od stranaka. Franjo Tuđman i Ivica Račan znali su da demokratska Hrvatska mora biti pluralna, da mora imati višestranačje, više stranaka koje se ravnopravno natječu za vlast.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat, Novi list
 
- Važno je to što i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić poručuju ovih dana da žele bolje odnose s Hrvatskom, i da im je jako važan nastavak puta prema EU.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 
- Naši se predsjednički kandidati, na svojoj "turneji 3 parlaonice: RTL, Nova, HRT", također nisu nijedan i nijednom i nimalo osvrnuli na manjinsku problematiku. O ekologiji i smeću - može, ali o Srbima, NE, pa to ti je "KVAKA 12%-3,5%".
Igor Mandić, jugoslavenski novinar i pisac, www.lupiga.com
 
- Sedamdeset godina poslije rata dovoditi u pitanje antifašizam pokazuje da kod jednog manjeg dijela stanovništva nije došlo do suočavanja, do priznavanja užasa fašizma. A to je li antifašizam dobro a fašizam zlo - to jednostavno nije podložno raspravi.
Aleksandra Kolarić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Novi list
 
- Kao i dosad bit ću predsjednik svih građana svoje zemlje koji zna i mjesto i ustavnu poziciju predsjednika Republike. Zato nudim jasno definirane ustavne reforme s ciljem općeg i gospodarskog razvoja. Izborno obećanje nudi drugu Republiku u koju će biti ugrađena volja ogromne većine građana.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat, Novi list
 
- Svoditi hrvatsku državnu neovisnost koja je u onom trenutku bila ostvarivo dobro ili manje zlo, baš onako kao što je 1918 ulazak u Jugoslaviju bio manje zlo od daljeg komadanja na genij jednog čovjeka podjednako je bedasto kao svoditi antifašistički ili naprosto antituđinski naboj u drugome svjetskom ratu (najprisutniji baš u Hrvatskoj, kako pokazuju podaci o brojčanom stanju partizana i 1942, i 1943, i 1944 do regrutacije) na genij Josipa Broza ili na uvjerljivost primjera Komunističke partije.
Inoslav Bešker, jugoslavenski novinar, Jutarnji list
 
- Činjenica da smo susjedi je trajna i interesi jednog i drugog društva su stabilnost i bolji život, bolji standard... To je naš posao. A ovakve stvari nas u tome smetaju i unazađuju i zato ih jasno treba izbaciti iz naše komunikacije.
Vesna Pusić, šefica diplomacije u Beogradu o V. Šešelju, Hina
 

DEMAGOGIJA

 
- Previše je branitelja stradalo, da bismo predali Hrvatsku onima koji je ne zaslužuju.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat nakon prvoga kruga, HRT 
 

GLUPOST

 
- Put u Bruxelles vodi im preko Zagreba, kao što je nama vodio preko Beograda i Sarajeva.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista o „putu“ Srbije u EU
 
- Oni koji sad! kuju u zvijezde Tuđmanove 'zasluge' za obnovu hrvatske državne nezavisnosti svi odreda pripadaju Projektu Sovjetske Hrvatske.
Mirko Vidović, jugoslavenski robijaš i hrvatski emigrant u Francuskoj i lažni „direktor Domovinskog rata“, www.tjedno.hr
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Biračko tijelo, je i u Srbiji kao i u Hrvatskoj, većinski nacionalističko.
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista
 
- Franjo Tuđman je bio manje loš od Slobodana Miloševića.
Jasmin Klarić, manjinski urednik i novinar Novoga lista
 

LAŽ

 
- Moto moje politike je pravda. Nema mjesta na političkoj sceni onima koji su pokrali Hrvatsku i prevarili ovaj narod i nema mjesta politikama koje provode korupciju, koje se kite tuđim perjem i politikama koje uništavaju egzistenciju naših ljudi.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat nakon prvoga kruga, HRT 
 
- Kao ministrica daleko najviše se bavim EU-om, ali sada i trećim zemljama.
Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade, Novi list
 
- Hrvatska politika prema BiH bila je za vladu kancelara Helmuta Kohla neprihvatljiva kao i odnos Zagreba prema Sudu u Haagu. Obrat nastupa 2000. godine i dolaskom nove Vlade, ali Haag je i dalje bio ključni problem.
Željko Trkanjec, novinar Jutarnjega lista
 

OPASNO PITANJE

 
- Smatrate li da će takav ekstremno desni HDZ pokušati u izbornoj godini do kraja izmanipulirati branitelje, da će ulica odigrati svoju ulogu?
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista pita Vesnu Pusić
 

PRAVO PITANJE

 
- Koliko je Jugoslavije skriveno u novoj Hrvatskoj?
Berliner Zeitung, urednički komentar
 

PRIZNANJE

 
- Kada smo obnovili rad Matice srpske u Dubrovniku želja nam je bila, između ostalog, da sačuvamo srpstvo Dubrovnika, Dalmacije, Like, Banije, Korduna.
Milorad Buha, predsjednik tzv. republike srpske krajine u progonstvu na godišnjem zasjedanju tzv. republike srpske krajine u progonstvu, održanom ovih dana u Beogradu, www.hrsvijet.net
 

RELATIVIZIRANJE

 
- Mi smo ovdje imali rat, još se skoro dvije tisuće ljudi vodi kao nestali, njihove obitelji ih ne mogu ni pokopati, žrtve s obje strane još pate i vape za pravdom. Na stotine je zločina koji tek čekaju da budu procesuirani i počinitelji kažnjeni. Da ne nabrajamo probleme koji proizlaze iz nekadašnjeg života u istoj državi: nedefinirane granice, sukcesija, imovina poduzeća iz jedne države u drugoj...
Snježana Pavić, novinarka Jutarnjega lista

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Petak, 07/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1373 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević