Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Glorifikacija Franje Tuđmana u povodu 15. godišnjice njegove smrti je očajnički pokušaj prosovjetskih gnoma da se stvori privid kontinuiteta između Bakarićeve Hrvatske i Tuđmanove Hrvatske.
Mirko Vidović, jugoslavenski robijaš i hrvatski emigrant u Francuskoj i lažni „direktor Domovinskog rata“, www.tjedno.hr
 
- Hrvatska će podržati reforme koje će rezultirati ostvarenjem ideje jednakopravnosti sva tri, a kakva će točno ta rješenja biti, moraju se dogovoriti sami narodi unutar Bosne i Hercegovine.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat u kampanji studentima Sveučilišta u Mostaru, www.poskok.info
 
-Nismo ništa izgubili, i ova odluka ide u našu korist.Mi te procese dobro vodimo i to je totalna izmišljotina i laž.
Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva nakon prvoistupanjske presude u Washingtonu u korist MOL-a, Jutarnji list
 
- Hrvatsko gospodarstvo iduće će godine rasti prvi put nakon 2008. godine.
Izvješće Hrvatske narodne banke, Reuters
 
- Čast je raditi u BiH koja je multikulturna zemlja i ima dugu tradiciju i biti dijelom međunarodnog napora da BiH krene prema mirnoj budućnosti kao članica EU-a. Sve to je u interesu građana BiH, da sigurno žive u stabilnoj, mirnoj i multikulturnoj zemlji.
Johann Luif, novoimenovani zapovjednik snaga EUFOR-a u BiH general bojnik iz Austrije, Oslobođenje, Sarajevo
 
- Hrvatska je važan gospodarski i trgovinski partner Kine u srednjoj i istočnoj Europi.
Li Keqiang, predsjednik kineske vlade, Jutarnji list
 
- Treba priznati Palestinu. Situacija je slična kao u Jugoslaviji.
Tonino Picula, eurozastupnik SDP-a, Hina
 
- Dat ću za pravo ministrici Vesni Pusić, koja u intervjuu za Glas Slavonije kaže: "Što se uvreda na moj osobni račun tiče, tu su Šešeljeve izjave gotovo identične onima nekih naših nacionalističkih ekstremista. Kao da ponavljaju iz istog priručnika."
Ivica Šola, kolumnist portala 7Dnevno brani Vesnu Pusić
 
- U mladosti sam navijao za Hajduk, što je u mojem kraju uobičajeno, ali otkako sam u Zagrebu jednako iskreno navijam i za Dinamo.
Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, Slobodna Dalmacija
 

TVRDNJE

 
- Srbija je propustila priliku da se na jasan način distancira od Miloševićeve politike, prije svega od politike velike Srbije. Takvim ponašanjem sadašnja vlast je pokazala ignorantski stav prema ratnim zločinima i na neki način reafirmirala radikalni nacionalizam koji opasno ugrožava europsku orijentaciju Srbije.
Sonja Biserko, predsjednica Helšinskog odbora za ljudska prava Srbije, Radio Slobodna Europa
 
- Ovdje postoji mentalitetski problem, a to je naša megalomanija. Mi smo devedesetih godina bili nebeski narod i brana Novom svjetskom poretku. Koja je to samo bila svijest o nekoj vlastitoj veličini! Onda smo imali Jeremića, koji je prosipao tezu o tome da smo mi lideri u regiji, što je samo živciralo naše susjede.
Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, Radio Slobodna Europa
 
- Umjesto da razvija zdrave međususjedske odnose strogo poštujući okvire i odredbe međunarodnoga prava, politika u Hrvatskoj na mnogim područjima, osobito kulturnom i športskom, promovira stanovite nenaravne jugofilske integracije i povezivanja, negirajući stvarnu hrvatsku kulturnu baštinu, a dopuštanjem izjednačavanja agresora i žrtve gazi i dostojanstvo i žrtve hrvatskoga naroda i hrvatske nacije.
Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila
 
- Dodamo li ovim pokazateljima i spoznaju da predsjednik na mjestu savjetnika i dalje drži Aleksandra Perkovića čijem se ocu Josipu sudi u Njemačkoj, kao i činjenicu da se dobar dio Josipovićeve kampanje, ali i omalovažavanja drugih protukandidata, odvija preko medija u kojima se na odgovornim pozicijama nalaze osobe za koje se osnovano sumnja da su bile bliske nekadašnjim jugoslavenskim tajnim službama, onda se osnovano moramo zapitati kamo sve to vodi.
http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/34703-tajna-obavjestajno-novinarska-veza-ivo-josipovic-kod-branimira-pofuka-brata-necertificiranog-vojnog-obavjestajca
 
- Josipović ima lijepu riječ, i upravo na tim lijepim riječima skuplja glasove naroda. Baš kao i Tito koji je svoje drugove predavao Staljinu, ali bilo je puno naroda koji nisu bili članovi partije koji su ga voljeli. On zna da će kod svijeta koji nekritički razmišlja reći kako je on dobar čovjek i tako će dobiti glas, iako ga ne bi smio dobiti. I on igra na taj dobar dojam. Ali ispod takvog dojma se krije ustaška zmija i petokraka.
Milan Ivkošić, politički komentator Večernjeg lista, TV Bujica
 
- I sada, kad više nema opasnosti od Carle del Ponte, kad je represija izvršena, a ravnovjesje krivnje obavljeno, kad je pacifikacija došla do vlastitog poništenja, umjesto da se prizna povijesni neuspjeh s tim pravosudnim eksperimentom (koji je najviše tlačio i ponižavao upravo Hrvatsku), iz nekih mutnih geopolitičkih razloga, puštaju na slobodu ratnog zločinca „s dna kace" koji poput psihopata maskiranog u klauna, šokira upravo one koji su haašku pravdu gledali kao vrhunaravnu – a jedan od njih koji je u Haagu svojedobno i to kao pravnik vidio gotovo svjetlo globalne iluminacije pravde – bio je Ivo Josipović! I on se sada žali Theodoru Meronu, predsjedniku Suda u Haagu na četnički cirkus koji ionako kao putujuća karavana pod svojom šatrom traje godinama i desetljećima.
Zoran Vukman, novinar, politički analitičar i novinarska žrtva raznih Josipovića i drugih haaških pripuza, www.velecasnisudac.com
 
- Nije prvi put Torcida pokazala da je apsolutni gospodar Hajduka, a donekle i grada Splita. Njihov revolt ponekad ima podlogu, ali nekad baš i ne. Kao kad su pritisnuli gradsku vlast da Hajduku odobri kredit. Kada su se neki zastupnici tome oduprli i smatrali to bacanjem novca, zamahnuli su batinom i ljudi su u strahu odustali. Kredit je odobren, već su ga potrošili, treba ga i vratiti. No, nikada ga Hajduk neće vratiti...
Tomislav Židak, športski komentator Jutarnjega lista i Športskih novosti
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Da je četrdeset peta malo dulje trajala, devedesete se nikad ne bi dogodile...
Dr. Nenad Horvat, smijenjeni voditelj odsjeka za psihijatriju Opće bolnice Varaždin i savjetnik Ive Josipovića rasistički vrijeđa hrvatske branitelje, www.direktno.hr
 
- Franjo Tuđman je bio u Drugom svjetskom ratu urednik pamfleta u ime komunističke mladeži i proizvođač mržnje među samim Hrvatima iz ideoloških razloga.
Mirko Vidović, jugoslavenski robijaš i hrvatski emigrant u Francuskoj i lažni „direktor Domovinskog rata“, www.tjedno.hr
 
- Doktrina hrvatskog autokrata s kraja devedesetih, Franje Tuđmana, je za ovo o čemu i kako priča Tomislav Karamarko - kamilica.
Jasmin Klarić, manjinski urednik i novinar Novoga lista
 
- Ovaj slučaj pokazao je i svu shizofrenost aktualnog HDZ-a.
Ivica Šola, kolumnist portala 7Dnevno tobože brani Hrvate od Šešelja
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Jedno od najvažnijih pitanja vanjske politike Republike Hrvatske je pitanje stabilnosti regije, a Republika Hrvatska može i ima potencijal biti predvodnik europske politike u regiji Jugoistočne Europe.
Ivo Josipović, predsjednički kandidat u kampanji studentima Sveučilišta u Mostaru, www.poskok.info
 
- Jugoistočna Europa vrsta je nedovršenog europskog projekta... u kojem smo mi u velikoj mjeri i odgovorni i vitalno zainteresirani da zemlje te regije napreduju na europskom putu i preuzmu europski model kao model vlastitih država.
Vesna Pusić, šefica diplomacije brani svoj put u Beograd, Jutarnji list
 

DAIDŽIZAM

 
- Proces obnove hrvatske kao nezavisne države tek ovih dana ulazi u završnu fazu - ocjelovljenja Banovine Hrvatske i Banovine Bosne na cijelom njihovom povijesnom i etničkom prostoru. Tako ocjelovljene naše dvije Banovine naći će se u interesnoj zajednici kao dvije nezavisne države pod zajedničkim nazivom  BANOVINA HRVATSKA I BOSNA.
Mirko Vidović, jugoslavenski robijaš i hrvatski emigrant u Francuskoj i lažni „direktor Domovinskog rata“, www.tjedno.hr
 

DEMAGOGIJA

 
- Jedino odudaraju aktualni predizborni eventi Kolinde Grabar Kitarović koja očajnički (i neuspješno) pokušava pobjeći ulijevo, prema desnom centru.
Jasmin Klarić, manjinski urednik i novinar Novoga lista pokušava predsjedničku kandidatkinju izjednačiti s jugoslavenom Ivom Josipovićem
 

GLUPOST

 
- Bez reforme države, administracije, uprave, a dijelom i pravosuđa, ne će biti nikakvoga ekonomskog oporavka.
Ivo Josipović, kandidat za predsjednik Hrvatske, Večernji list
 
- Dobri gospodarski pokazatelji kao što su povećanje industrijske proizvodnje i povećanje izvoza u posljednjih godinu dana, kao i uspješna energetska politika, znakovi su naših mogućnosti i pozitivnog trenda. Uvesti red nakon godina zaduživanja, korupcijom prožete privatizacije koja je uništila stotine tvrtki i guranja problema pod tepih, nije ni mala ni laka zadaća.
Vesna Pusić, šefica diplomacije, Glas Slavonije

- Franjo Tuđman je dao nalog svom lieutenantu Marinu Biliću Bilom - predstavniku HDZ-a u Vukovaru, da PREDA HRVATSKO PODUNAVLJE  srbijanskoj neprijateljskoj vojsci - JNA - četrdeset dana nakon posvemašnjeg prekida svih državno-pravnih veza s Beogradom odnosno sa Srbijom.
Mirko Vidović, jugoslavenski robijaš i hrvatski emigrant u Francuskoj i lažni „direktor Domovinskog rata“, www.tjedno.hr
 

IDIOTIZAM


- Školske knjige će se, jasno, pobacati (valjda ne i spaliti) i tiskati nove, koje će valorizirati kult prvog predsjednika. A ako već imamo Franju u udžbenicima i Franju u srcima, mogli bi ga, zašto ne, dobiti i u vidu (ustavne?) obveze na zidovima. Makar onima u javnim institucijama, jer je, istina govoreći, budući wannabe lider svih Hrvata ostavio određeni prostor slobode građanima u njihova "četiri zida". Zasad.
Jasmin Klarić, manjinski urednik i novinar Novoga lista straši Hrvate sigurne pobjede HDZ-a
 

LAŽ

 
- Oluju su isplanirli američki generali iz pričuve. Prvi zračni udar na samom početku Oluje, na protuzračne baterije oko Knina izveli su američki bombarderi koji su doletjeli iz savezničke baze u Italiji, a Tuđmam se je u to vrijeme rashlađivao  u svom skloništu daleko od fronte.
Mirko Vidović, jugoslavenski robijaš i hrvatski emigrant u Francuskoj i lažni „direktor Domovinskog rata“, www.tjedno.hr
 
- Hrvatski premijer Zoran Milanović, da pomogne Josipoviću, otkazao put u Beograd.
Jurica Körbler, dopisnik beogradskih Večernjih novosti iz Jutarnjega lista
 
- Glina je upravo simbol tog stradanja (Srba) jer su se ovdje dogodili najsvirepiji zločini, izvan koncentracijskih logora, u ozloglašenoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
Đ. Đukić, novinar beogradske Politike
 

PRIJETNJA

 
- Naime, hrvatski Ustav jamči slobodu govora, medija i javnih nastupa, ali ta sloboda nije neograničena, kako također Ustav tvrdi. Govor mržnje i poticanja na mržnju i nasilje jamačno nije dio "slobode govora". U Kaznenom zakonu koji je stupio na snagu s 1. siječnja 2013. godine u članku 325 jasno se kaže da je inkriminarajuće javno poticanje na nasilje i mržnju usmjereno prema određenim skupinama ljudi. Tu je također jasno napisano da svatko tko to čini putem javnih glasila podliježe kaznenom progonu, kao i osobe koje u tome sudjeluju. Vojislavu Šešelju je upravo to omogućeno davanjem prostora na Osječkoj televiziji, gdje je najavio povratak "Krajine" "matici Srbiji", što je ponovno ratno huškanje kakvo je činio i devedesetih baš ovdje u Baranji.
Ivica Šola, kolumnist portala 7Dnevno protivi se Šešeljevom napadu na Ivu Josipovića i Vesnu Pusić
 

PRIZNANJE

 
- Mi smo pod krajnje ponižavajućim uvjetima maltene poklonili Naftnu industriju Srbije Rusiji uz dva opravdanja - da će nam Rusija pomoći da obranimo Kosovo i da ćemo imati značajne prihode od Južnog toka. U međuvremenu se dogodilo da je Rusija anektirala Krim i time legalizirala odcjepljenje Kosova, a naši dužnosnici su preko konferencije za medije Putina i Erdogana saznali da je Južni tok pokojni i da od toga ništa ne će biti.
Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, Radio Slobodna Europa
 
- Svi mi koji smo u politici, na neki način smo tu početnici.
Vesna Pusić, šefica doplomacije i predsjednica HNS-a u emisiji HRT Nedjeljom u 2, www.tportal.hr
 
- Hrvatska politika postavila je niz uvjeta pod kojima bi mogla povući tužbu, ali to nisu pravni uvjeti niti su u neposrednoj vezi sa samom tužbom - poput povratka kulturnog blaga ili zahtjeva za podatke o nestalim osobama. Faktički se traži „elegantan“ politički izlaz da se tužba povuče, a da vlastima u Hrvatskoj to ne nanese štetu.
Anto Nobilo, jugoslavenski „tužilac“ i „hrvatski“ advokat, Danas, Beograd

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Petak, 07/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 895 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević