Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Mi imamo demokratske procedure i poštujemo ih. Stoga, stavite se u moju situaciju: Kako ćeš držati red, a da ne uvedeš policijski sat? Važno je da policija, kada nekoga tko je bez osobitog razloga na ulici pošalje doma, postupa humano, da ne tuče ljude. Shvaćam da građanima nije lako prihvatiti ovaj život, ali realno je da postupno uvodimo mjere.
Davor Božinović, ministar policije, Slobodna Dalmacija
 
- Za štete od potresa odgovorni su sami građani jer nisu ulagali u svoje nekretnine.
Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, HRT
 
- Novi paket mjera pomoći gospodarstvu očekuje se do kraja tjedna, a bit će sveobuhvatan i robustan te usmjeren zaštiti gospodarstvenika, radnika i privatnoga sektora.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade najavljuje, HRT
 
- S velikom pažnjom promatram slučaj proglašavanja izvanrednog stanja u Mađarskoj. U tom bih kontekstu voljela naglasiti da mjere koje se proglašavaju u izvanrednim okolnostima pandemije moraju uskladiti s ustavnim i međunarodnopravnim standardima te da moraju poštivati osnovne demokratske principe. Neograničeno i nekontrolirano proglašenje izvanrednog stanja opasno je za temeljne principe demokracije.
Marija Pejčinović Burić, glavna tajnica Vijeća Europe, potpisala pismo u kojem napada susjednu Mađarsku
 
- Iznos novčanih sredstava ne može biti veći od pet posto iznosa konačne potvrđene štete na imovini pojedinog oštećenika, kako piše u Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica elementarnih nepogoda.
Mirka Jozić, zagrebačka pročelnica za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Jutarnji list
 
- Ne znam kada bi to moglo biti, za dva tjedna ili dva mjeseca, ali intenzivno radimo na njemu. To je nužno jer prema postojećim zakonima nema modela po kojem bi se moglo brzo i adekvatno reagirati.
Predrag Štromar, ministar graditeljstva i potpredsjednik Plenkovićeve vlade ne zna kako pomoći stradalima u potresu, Jutarnji list
 
- Bosna i može opstati samo kao carstvo savjesti, gdje su ljudska prava svetinja. Dejtonska i AVNOJ-evska Bosna su politički mit. Živa, stvarna Bosna, može opstati samo onako kako je Mehmed Fatih uradio sa Ahdnamom! Ako Bošnjaci koji žive u okruženju od 16 milijuna kršćana ne shvate da moraju njegovati manjinska prava - gotovi su.
Nedžad Latić, publicist i novinar, Startsbih.ba
 
- HNB, u dogovoru s Vladom i Saborom, mora osigurati predah poduzetnicima, ali i pomoći bankama.
Mladen Vedriš, ekonomski analitičar, Telegram
 
-U Krležinom Leksikografskom zavodu u Zagrebu je nakon puštanja sa Golog otoka našao mjesta i dukljanski  ustaša Savić Marković Štedimlija.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com

- Ovakav oblik nastave pretpostavlja da su sva djeca, počevši od petog razreda osnovne škole, ovladala zavidnom razinom informacijsko-komunikacijskih tehnologija te da posjeduju digitalne kompetencije koje im omogućuju samostalno korištenje nekoliko programa za rad i kretanje iz jednog virtualnog programa u drugi. Ovakva pretpostavka je potencijalno diskriminatorna jer stavlja u neravnopravan položaj one učenike koji ili nemaju informacijsko-komunikacijsku tehnologiju ili njome nisu ovladali  jer je predmet Informatika do ove godine bio izborni u svim osnovnim školama, a trenutačno je obvezan tek za pete razrede.
Antonija Petričušić, docentica na Katedri sociologije Pravnog fakulteta u Zagrebu, Hina
 

TVRDNJE

 
- Strah je postao najvažnija roba koju masovni mediji prodaju na globalnom tržištu, zasipajući nas uznemirujućim pričama o virusima, ekološkim katastrofama, povampirenim boleštinama, ili uznemirujućim sadržajima koje pišu teroristi ili izopačeni likovi bilo koje vrste. Korisno je čitati analize ove vrste, kako bi se čovjek umio boriti s vlastitim sumnjama, ili bar da ih sagleda na drukčiji način, s odmakom koji je u užurbanoj svakodnevici gotovo nemoguć.
Lars Svendsen, norveški filozof u djelu "Filozofija straha" iz 2008.
 
- I zato moramo, kada ograničavamo ljudske slobode, ići korak po korak. Ako smo ograničili slobodu kretanja, a jesmo, i na taj način ograničili građanima da dođu do svoga vlasništva, onda je to odluka koju mora donijeti Hrvatski sabor. Osim ako Sabor nije fizički spriječen da radi, mora raditi. Tu nema mjesta za mene u ovom trenutku. Hrvatski Ustav predvidio je većinu stanja u kojima se možemo naći, te ga nema potrebe mijenjati.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik kod zgrade Rektorata u Zagrebu, N1 TV
 
- Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja u pogledu organiziranja i koncipiranja Nastave na daljinu dovele su do povrjede prava djece zbog nerazumnog obima gradiva kojeg su dužni usvajati i neprilagođenosti online nastave u ovim izvanrednim kriznim okolnostima i vrlo stresnim životnim uvjetima u kojima se učenice i učenici ovih dana nalaze i žive.
Antonija Petričušić, docentica na Katedri sociologije Pravnog fakulteta u Zagrebu, Hina
 
- Postoji jasna veza između ilegalne migracije i epidemije koronavirusa, jer je mnogo migranata došlo preko Irana, jedne od zemalja u kojima se zaraza najbrže širi. Zbog toga je Mađarska zatvorila tranzitne zone za izbjeglice na granici sa Srbijom.
Viktor Orbán, predsjednik mađarske vlade, Magyar Nemzet
 
- Poprsja u Predsjedničkom uredu na Pantovčaku bila su hrvatska povijest, uspomena na ljude koji su stvarali hvatsku državu i hrvatsku kulturu. Ukloniti ih je mogao samo netko kome nije ni do hrvatske države, ni do njezine povijesti i kulture, netko tko je zarobljen trenutačnošću svojih nazora, ambicija, strasti i sklonosti. A takav je Zoran Milanović, dijete rokerskog vremena, dijete koje nikome ne služi nego mu sve treba služiti, pa tako i država.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Mi smo prepustili strancima, posebno Amerikancima, da interpretiraju viziju naše države i da nam kreiraju društvo. Čak smo im prepustili da nam trasiraju međuislamske odnose, da ne kažem interpretiraju islam. Uopćeno rečeno, dopustili smo da nam duh Daytona bude važniji od duha Sarajeva. Tako da nam više stranei diplomati i špijuni razne fele, po medijima tumače (su)život i samu ideju Bosne, nego mi nasljednici najiskonskijih tradicija (su)života u Bosni.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Covid-19 nije tako teška bolest i sličan je manjoj gripi. Vlasti nekih brazilskih saveznih država i gradova moraju odustati od koncepta spaljene zemlje: zabrane prometa, zatvaranja trgovina i masovne izolacije.
25. ožujka.
Jair Bolsonaro, brazilski predsjednik, AP
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Ali, nešto dramatično novo o ulozi Stepincu u NDH ne ćemo doznati, mi o tome praktično sve znamo. Znamo u kakvim je odnosima on bio sa šefom te države i kako se ponašao ukupan katolički kler u NDH.
Tvrtko Jakovina, povjesničar s Filozofskoga fakulteta, Novi list
 
- Plan o totalnom uništenju Srba, postojao je i provodio se još od vremena aneksije Bosne i Hercegovine od strane Austrougarske. 
Potom se nastavio s Prvim svjetskim ratom, da bi u doba NDH zadobio razmjere velikog Pokolja, kako imenujemo zločin genocida počinjen nad Srbima, za koji su Hrvati do danas ostali nekažnjeni, kao što su to bili i nakon Prvog svjetskog rata kada im je kralj oprostio veliku ratnu odštetu.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Virusi i potresi, svi su se nekad bojali našeg čvrstog stava, odlučnog pogleda i savršeno uz tijelo pripijenih ruku.
Ovo je na svome instagramu napisao Zoran Jovanović, preimenovani Šprajc, oboljeli urednik RTL-a, ispod slike kada je priman u „pionire“, tj. Titine Hitlerjugende
 
- Nadam se da će se konačno znati pripriteti! Pokazalo se da jedan liječnik vrijedi više od 20 svećenika. A Crkva ima dovoljno našeg proračunskog novca da popravi oštećeno. Sad je ipak važniji ovaj ranjivi život.
Rada Borić, mrziteljica svega hrvatskoga na svome facebooku
 
- Kao što možete primijetiti, Zagreb i Beograd imaju još uvijek puno zajedničkih tema, a i dobre volje za prijateljstvo, koje je mnogim usijanim i ratovima opsjednutim glavama još uvijek nezamislivo.
P. N., urednički komentar Novoga lista nikako da zaboravi Srbe, Srbiju i Jugoslaviju, http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Beograd-poslao-dirljivu-podrsku-Zagrebu-U-osam-sati-ljudi-su-u-Beogradu-s-balkona-pljeskali-za-glavni-grad-Hrvatske
 

AUTONOMAŠTVO

 
- Istarski statut usvojen je 30. travnja 1994. godine, nakon duge pravne i političke borbe, te predstavlja uspjeh i pobjedu Istre, koja je ostvarena u zajedništvu.
Farbrizio Radin, istarski župan, Jutarnji list
 

DEMAGOGIJA

 
- Nikome ne pada na pamet ograničavati ljudska prava, a ljudi su sve više svjesni da je ovo izvanredna i ekstremna situacija pa su samim time i naše mjere ekstremne.
Davor Božinović, bivši referent JNA u Puli, a današnji ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, N1 TV
 

GLOBALIZACIJA

 
- Sada je vrijeme da svjetski čelnici stvore jednu svjetsku vladu za rješavanje dvostruke medicinske i ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.
Gordon Brown, bivši ljevičarski britanski premijer 26. III. 2020., The Guardian
 
- Naše članice predano se bore protiv ugroze od COVID-19 pandemije, ali se borba protiv virusa mora voditi poštujući elementarne vrijednosti naše organizacije; demokracija, vladavina prava te zaštita ljudskih prava. Vijeće Europe spremno im je u tome pomoći te im na raspolaganje stavlja sve svoje stručnjake, stoga apeliram na mađarsku vladu da iskoristi priliku koja im se nudi.
Marija Pejčinović Burić, glavna tajnica Vijeća Europe, potpisala pismo u kojem napada susjednu Mađarsku
 

HRVATSKI JEZIK


- Naravno, postoje protokoli kad je u pitanju ZEMLJOTRES (hrv. potres), međutim, kad je u pitanju ZEMLJOTRES (hrv. potres) istovremeno s globalnom pandemijom, onda je to puno složenija situacija.
Davor Božinović, šef policije, HRT
 
- Državni inspektorat neće se više LIBITI (hrv. ustručavati) i javno će ih navesti
Andrija Mikulić, glavni državni inspektor, Hina
 
- Moldavija je jučer BROJALA (hrv. brojila) 177 oboljelih i dva smrtna slučaja.
Nikola Patković, novinar Jutarnjega lista
 

KOMENTARI

 
- Njemu se dogodio "zemljotres", a ne potres. Gdje je taj metuzalem učio hrvatski jezik?!
Josip Alviz,
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/bozinovic-nakon-potresa-u-zagrebu-sada-se-nosimo-s-dvije-ozbiljne-krize-pazite-na-udaljenost-za-koronavirus-potres-nije-vazan-on-se-i-dalje-siri/10120783/
 
- Božinoviću, kao ministar trebao bi znati Hrvatski jezik "zemljotres"!
Dak1959, Point_of_view,  https://www.vecernji.hr/vijesti/postoje-protokoli-za-zemljotres-ali-situacija-je-slozenija-zbog-globalne-pandemije-1387771 
 
- Da, zemljotres. Erdbeben, Earthquake...
Point_of_view, https://www.vecernji.hr/vijesti/postoje-protokoli-za-zemljotres-ali-situacija-je-slozenija-zbog-globalne-pandemije-1387771
 
- A što nam danas čini taj HDZ, nažalost, državotvorna stranka? Imamo državu hrvatskog naroda na čijem je čelu bio prvi predsjednik, dr. Franjo Tuđman, i pod njegovim vodstvom je proglašena nezavisna, slobodna i demokratska Republika Hrvatska. Tko može zaboraviti prizor s kolikim je ponosom predsjednik, dr. Tuđman pobjedonosno podigao i postavio hrvatsku zastavu na Kninskoj tvrđavi, jednoj od najvećih i najstarijih u europi. A danas? Danas se vodstvo HDZ-a skrivečki u 8 h ujutro šulja na kninsku tvrđavu, onak, reda radi! Ne trebaju nam takvi takozvani državnici, kao ni takav HDZ. Nažalost, za HDZ nema nade.
Urban desničar, dragovoljac.com, 18. I. 2010.
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Pogled izvana ne vidi nekakve suštinske razlike, pa se s pravom možemo upitati što to bitno drugačije za budućnost nude Andrej Plenković i Miro Kovač, što to jednog krasi, a drugom nedostaje?
Branko Mijić, novinar i urednik Novoga lista brani "velikoga vođu"
 

NEOOSMANIZAM

 
- Do 'Daytona 2' mora doći, ali on se može održati pod dva uvjeta: prvo, da se poštuju principi međunarodnog prava i, drugo, da na njemu, osim sila Zapada, sudjeluju Republika Turska i Saudijska Arabija kao međunarodni zaštitnici bošnjačkih interesa. U protivnom, Bošnjaci bi bili izloženi novoj 'luđačkoj košulji'.
Džemaludin Latić, bosanskohercegovački književnik, Scribd.com, https://www.scribd.com/doc/237972219/Intervju-Dr-D%C5%BEemaludin-Lati%C4%87-Bo%C5%A1njaci-su-pretpoliti%C4%8Dki-narod
 
- Našoj braći i sestrama u Bosni i Hercegovini i svim prijateljima na Balkanu koji su srčano vezani za Tursku želim reći da će Turska uvijek biti uz njih. Mi ćemo nastaviti raditi za mir, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine. U ime svog naroda, pozdravljam sve građane Bosne i Hercegovine.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Stav, Sarajevo,
https://stav.ba/recep-tayyip-erdogan-za-stav-od-nezavisnosti-turska-bosnu-i-hercegovinu-nije-ostavila-samu-niti-ce-je-ikada-ostaviti/
 

ORWELLIZAM

 
- Krizu koja je započela u Wuhanu u Kini nije nešto što se može riješiti u jednoj zemlji. Mora postojati koordinirani globalni odgovor.
Gordon Brown, bivši ljevičarski britanski premijer 26. III. 2020., The Guardian
 

PRIJETNJA

 
- Nije vrijeme za snježne radosti. Molim roditelje i sve koji misle snježni dan iskoristiti za zabavu i razonodu, da od toga odmah odustanu. Nadležne institucije će ih spriječiti i poslati
Davor Božinović, ministar policije na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite za medije u utorak 24. III. 2020. nakon što je u Zagrebu
 
- Spreman sa, najoš snažniju vojnu akcijuu sjeverozapadnom sirijskom Idlibu ako se prekrši dogovoreno primirje.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Milliyet
 

VELIKI BRAT

 
- U načelu svaka izvanredna mjera koja se donosi kao odgovor na krizu (koronavirusa) mora biti u skladu s međunarodnim i europskim obvezama na polju ljudskih prava a ponajprije mora biti srazmjerna i prijeko potrebna.
Christian Wigand, glasnogovornik Europske komisije o odluci mađarske vlade o produljenju izvanrednog stanja u Mađarskoj radi suzbijanja pandemije, Hina

IZJAVE TJEDNA

 
- Pohvaljujemo aktivnosti predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića koji se bez nepotrebnog nadmetanja promišljeno i skladno nadopunjuju u korištenju svojih ovlasti. Posebno pak priznanje pripada potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova, ujedno i čelniku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Davoru Božinoviću.
Priopćenje potpore Hrvatskoga generalskog zbora aktualnoj vlasti koja je Hrvatsku i Hrvate nasilno zatvorila u "samoizoilaciju"
 
- I vas jutros moglo biti manje ovdje…
Davor Božinović, ministar policije i šef Nacionalnog stožera Civilne zaštite na konferenciji za medije 24. III. 2020. ujutro u 9 sati prijeti novinarima ( https://www.maxportal.hr/vijesti/bozinovic-nikad-ostriji-napao-i-novinare-neka-nitko-ne-umislja-da-cemo-zaboraviti-kako-se-tko-ponasa-u-ovo-vrijeme/) 
 
- Jedna od dvojbi je svakako treba li Vlada zbog trenutne situacije privremeno odustati od politike smanjivanja zaduživanja u inozemstvu te podići kredite kako bi pomogla domaćem gospodarstvu. Takve odluke Vlada mora donositi u suradnji s Europskom Komisijom i Europskom središnjom bankom. Nismo sami u toj poziciji. Sigurno je da će još desetak zemalja biti u situaciji da se dodatno zaduži kako bi održale stabilnost javnih financija.
Mladen Vedriš, ekonomski analitičar, Telegram
 
- Građani i građanke Beograda sa svojih balkona večeras su poslali dirljivu podršku potresom pogođenom Zagrebu. Točno u osam sati s beogradskih balkona Zagrebu je u znak solidarnosti, ako je dozvoljeno reći - i prijateljstva, upućen dug pljesak. Ovu akciju, pod nazivom "Aplauz u 8 za Zagreb i sve ugrožene u zemljotresu - solidarnost nema granice", organizirali su mladi ljudi iz političke inicijative Ne davimo Beograd, koja je pandan zagrebačkoj političkoj inicijativi Zagreb je naš.
P. N., urednički komentar Novoga lista, http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Beograd-poslao-dirljivu-podrsku-Zagrebu-U-osam-sati-ljudi-su-u-Beogradu-s-balkona-pljeskali-za-glavni-grad-Hrvatske
 
- Migrantska kriza 2015. i 2016. utjecala je na mainstream političke stranke, na rast krajnjih stranaka i populista te na ozračje u pojedinim državama.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Jutarnji list
 
- Prije će deva kroz ušicu igle nego što će Miro Kovač postati predsjednik HDZ-a.
Bojan Glavašević, zloglasni bivši pomoćnik ministra branitelja u vrijeme vladavine kukuriku koalicije, Novi list
 
- Plenković je ljevičar zato što ga značajan dio desnice smatra ljevičarem. Može se na glavu postaviti, ali to je tako. Tu se radi doista o tome da je Plenković prema vani pokušavao pokazati jedno lice HDZ-a prema centru, lijevo je možda pretjerano
Žarko Puhovski, politički analitičar, Index
 
- U Vladi su dva generala Hrvatske vojske, Damir Krstičević i Tomo Medved. Ja sam kandidat za potpredsjednika stranke, sa 17 godina sam bio hrvatski branitelj. To je i Branko Bačić, a tu je i dugogodišnja hrvatska politička emigrantica Zdravka Bušić. Doista ne znam gdje se tu može pronaći nekakvo skretanje ulijevo.
Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, Novi list
 
- Milanoviću, očito ništa ne znače ostale biste.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sadašnji novinar Jutarnjega lista
 
- Vrlo je malo moguće da će ovi dokumenti otkriti da je rijeka tekla jednim sasvim drugim koritom nego što se to godinama vjerovalo. među (arhivima) njima ne će pronaći ništa prekretničkog karaktera, ali svejedno važnom smatra odluku pape Franje.
Tvrtko Jakovina, povjesničar s Filozofskoga fakulteta, Novi list
 
-Cincari, poznati kao balkanski Hazari, primali su identitet većinskog naroda. Cincarskog porijekla bili su vođa zavjerenika u Majskom prevratu, Dragutin Dimitrijević Apis, diplomate Aleksandar i Dimitrije Cincar Marković, Nikola Pašić, a prema tvrdnjama episkopa Atanasija, Aleksandar Vučić je bugojanski Cincar.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

TVRDNJE

 
- Ustavni sud ne daje pravna mišljenja nikome pa ni Saboru koji mora ocijeniti jesu li ispunjene pretpostavke za postupanje po čl. 17. Ustava. Načelno govoreći prema čl. 125. al. 5. Ustava ako Ustavni sud uoči da postoji pojava neustavnosti i nezakonitosti, o tome izvješćuje Sabor.
Odgovor Miroslava Šeparović, predsjednik Ustavnog suda Gordanu Jandrokoviću, predsjedniku Hrvatskog sabora da mu omogući uvedbu prisluškivanja Hrvata, korisnika komunikacijskih aparata
 
- Imam dojam, ali ne bih to kategorički htio tvrditi, kako neki zastupnici iz čisto političkih razloga ili možda iz neznanja, traže uvođenje takve situacije u Hrvatsku. Za to jednostavno još uvijek nema potrebe.
Mato Palić, ustavnopravni stručnjak i profesor ustavnih i političkih znanosti na Pravnom fakultetu u Osijeku o najavi uvedne izvanrednog stanja, Direktno
 
- Donošenje Zakona o komunikacijama je uvod u diktaturu misli. Zakon je uvreda za sve građane koji se odgovorno ponašaju u ovoj krizi. Ovo je uvod u Orwellovu 1984.
Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, Direktno
 
- Krivci za širenje koronavirusa u Mađarskoj i drugdje su migranti koji ilegalno ulaze u zemlju, strani studenti, oporbeni političari liberalne orijentacije i George Soros i njegova mreža.
Viktor Orbán, predsjednik mađarske vlade, Deutsche Welle
 
- Za širenje virusa Corona krive su zemlje imigracije i Soroseva teorija otvorenog društva.
Zoltan Lomnici, ugledni mađarski pravnik i glasnogovornik Foruma civilnih udruženja, Magyar Nemzet
 
- Sorosevi ljudi podrivaju vladine mjere za suzbijanje epidemije. Oporbene političari i liječnici, koji su optužili vladu za kaotično upravljanje krizom, svi oni drže palčeve da se nastavi širenje virusa.
Zsolt Bayer, mađarski publicist, Magyar Nemzet
 
- Ljevičarima su uvijek apstrakcije služile kao zastori iza kojih će se tako ponašati – nitko nije stvarao toliko sirotinje kao borci za “radničku klasu”, nitko nije imao tako povlaštenu crvenu buržoaziju kao zakleti neprijatelji buržoazije, nitko nije tako ljudska prava svodio samo na prava članova svojih partija, nikome nije na tako okrutan način parola “sloboda” bila sloboda ubijanja, nitko nije progonio homoseksualce kao lijevi totalitarni režimi, da bi ih kasnije, nakon promjene političkog sustava, njihovi nasljednici prigrlili...
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Pupovac je vrlo mudar, iskusan i lukav političar. Zašto ono sve ovo radi Plenkoviću ne znam. To zna samo on i to je pitanje za njega. Ali puno njegovih poteza u prvom redu otežava život njegovoj nacionalnoj manjini. Tu bi on morao biti mudriji u smislu da od svoje političke aktivnosti ne radi etno biznis nego da više djeluje na izgradnji mostova između Srba i Hrvata. Srbi u Hrvatskoj uživaju sva Ustavom zajamčena prava za razliku od Hrvata u Srbiji. A ta im prava jamči hrvatska vlast, Milorad Pupovac tu nema nikakvih zasluga.
Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, Novi list
 
- Vjerujem da će buduća pokoljenja kriviti Aliju Izetbegovića za propast države, jer je potpisao Daytonski mirovni sporazum, jer da je odbio staviti potpis, sigurno bi bio otrovan kao i Jaser Aarafat.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Jedno kancelarki mora biti jasno: Viktor Orbán ne će, usprkos svim povremenim taktičkim popuštanjima, prestati provocirati, poticati mržnju i trovati društvenu atmosferu u Mađarskoj i regiji. Kada, kao što je to bilo nedavno, u pitanje dovede jedno od najsvetijih načela pravne države, naime postojanost pravomoćnih sudskih presuda, onda to znači načelnu spremnost da na kraju dovede u pitanje sve demokratske vrijednosti. Tada se radi o kršenju Ustava i tada se otvaraju vrata državnoj samovolji. Iz toga proizlazi da s tim čovjekom i njegovom strankom ne smije postojati zajednički politički put ni u EPP-u niti bilo gdje drugdje. Sve drugo bi bilo često spominjano rušenje tabua.
Urednički komentar u Deutsche Welleu
 
- Nisu bitni pojedinačni slučajevi spašavanja Židova, kakvih je bilo i kod Stepinca, nego je li crkvena institucija, poput civilnih vlasti nekih država, grmjela protiv svega što se zbivalo ili je čekala. Ta je šutnja bila prevelika.
Tvrtko Jakovina, povjesničar s Filozofskoga fakulteta, Novi list
 
- Jacques Houdek je krupni muškarac koji se oblači u stolnjake.
Ante Tomić, kolumnist Slobodne Dalmacije
 
- Od svega je možda najproblematičnije imati bistu Franje Tuđmana, njega se ipak mnogi sjećaju. Recimo, one avanture s Bosnom i Hercegovinom, onih napada na slobodu i demokraciju, onog puta u međunarodnu izolaciju, prijetnje sankcijama, cijelu frku s Haaškim sudom, a da se nitko ne sjeti privatizacije i njegova osobna primjera, kupovine ekskluzivne vile zahvaljujući zakonu koji je sam ukinuo nakon što je zbrinuo vlastitu obitelj.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Uzroci velikog progona Srba iz Hrvatske devedesetih godina nisu bili samo stvar odluke hrvatskog Sabora od 22. prosinca 1990. godine da Srbe od konstitutivnog naroda preko noći pretvore u nacionalnu manjinu, već je problem zatiranja čitavog jednog naroda daleko dublji. Srbi su tu nasilnu odluku primili skoro pa zatočene percepcije tko su mu neprijatelji, nesvjesni da će biti počinitelji završnog čina genocidnog projekta konačnog rješenja srpskog pitanja u Hrvatskoj.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Kao što možete primijetiti, Zagreb i Beograd imaju još uvijek puno zajedničkih tema, a i dobre volje za prijateljstvo, koje je mnogim usijanim glavama još uvijek nezamislivo. 
P. N., urednički komentar Novoga lista, http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Beograd-poslao-dirljivu-podrsku-Zagrebu-U-osam-sati-ljudi-su-u-Beogradu-s-balkona-pljeskali-za-glavni-grad-Hrvatske
 
- Pobjeda Zorana Milanovića pokazala je ne samo da Hrvatska nije konzervativna zemlja, nego i da ne će trpiti sirovu nacionalističku turbofolk-politiku kakvu je vodila Kolinda Grabar-Kitarović.
Bojan Glavašević, zloglasni bivši pomoćnik ministra branitelja u vrijeme vladavine kukuriku koalicije, Novi list
 
- Gospođa Kitarović je eksponent partije zaslužne za endemsku korupciju i masovni egzodus stanovništva.
Heni Erceg, jugonovinarka i feralovka, TBT, Sarajevo i Mladina, Ljubljana
 

BOLJŠEVIZAM

 
- I to stvarno nema veze s onim što se od Hrvatske očekuje sutra i za deset godina. Vući tamo neke tipove iz prošlosti u budućnost znači doslovno vući utege pri svakom koraku naprijed. To je stvarno slično onom idiotizmu.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista pozdravlja Milanovićevo izbacivanje poprsja hrvatskih velikana
 
- HDZ-ovci dolaze u dvije »arome«: čista korupcija i korupcija s preljevom od nacionalizma i klerikalizma. Ne valjaju ni jedna ni druga.
Bojan Glavašević, zloglasni bivši pomoćnik ministra branitelja u vrijeme vladavine kukuriku koalicije, Novi list
 

DEMAGOGIJA

 
- Mi želimo prvo pobijediti na unutarstranačkim izborima kao tim, potom pobijediti na parlamentarnim izborima i nakon toga ćemo kao relativni pobjednici formirati parlamentarnu većinu po dva načela kao što je bilo i 2016. - svjetonazorski, pa programski.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Jutarnji list
 
- Mora se pomoći onima koji su uspješno poslovali i kojima su potrebna financijska obrtna sredstva kako bi se premostile sadašnje nevolje. Postoji niz tvrtki s iznimno kvalitetnim zaposlenicima koji se moraju sačuvati jer će se u protivnom ostati bez ljudi koji će sutra biti u mogućnosti popravljati nastale štete.
Mladen Vedriš, ekonomski analitičar, Telegram
 
- Cilj Zakona o komunikacijama je pratiti samo one koji su u samoizolaciji ili karanteni zbog korona virusa, a primjena ove mjere trajat će samo dok traje ugroza epidemije. Jedini cilj je zaštititi ljudske živote.
Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu, Direktno
 

DIKTATURA

 
- Zatražit ću mišljenje Ustavnog suda oko toga treba li primijeniti članak 17. Ustava, da dvotrećinskom većinom u Saboru donesemo odluku o ograničenju određenih sloboda, ili to možemo izravnom primjenom članaka 16., 32. i 50. koji se tiču slobode kretanja i slobode poduzetništva bez članka 17.
Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora vrši pritisak na Ustavni sud, N1 TV
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Ministarstvo kulture otkazalo tiskovnu, o dobitnicima Nagrade MARTIN (hrv. Marin) Držić priopćenje
Naslov Hinine vijesti 12. III. 2020.
 
- Upozoravamo da je ovakva vrsta SKRNAVLJENJA (hrv. oskvrnuća) za muslimane svetog vjerskog prostora…
Priopćenje Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Stav, Sarajevo
 

ISLAMIZACIJA BiH

 
- Alkohol ne točimo od 1. studenoga prošle godine. A znaš kako je, prije su nam dolazile kompanije na te njihove team-buildinge. Imali smo i vjenčanja. Tu bi se zadržali nekoliko dana, spavali bi dolje u etnoselu, a ovdje bi se, u dvorani, zabavljali. Ali, više nitko od njih ne dolazi kad im kažeš da ne držiš alkohol. A što ću, ja sam samo konobar. Meni je ovako još lakše, odnesem koju pizzu ili kolač, čaj ili mineralnu vodu.
Konobar u hotelu Rostovo između Travnika i Bugojna koji je nedavno kupio bogati Kataranin, u razgovoru s novinarom Slobodne Dalmacije Vidom Barićem
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Religije danas u svijetu pojavile su se kao politički sustav. Svijet praktično živi u religijskim ratovima. I kod nas je bio rat u kojem su muslimani bili na strani Bošnjaka, katolici na strani Hrvata, pravoslavci na strani Srba. Ono što je perspektiva jest da mora doći do toga da religije budu dio društva, a ne da se nametnu. Naše religije pokušavaju biti teokratske.
Fra Ivo Marković, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Dnevnik.ba, Mostar
 

LAŽ

 
- Glavni cilj usvajanja Istanbulske konvencije bio je odbacivanje negativnog fenomena nasilja u obitelji, a ne nešto drugo. 
Andrej Plenković, najgori predsjednik HDZ-a od osnutka stranke, RTL
 

NAŠ VOLJENI VOĐA

 
- Uvjerljiva pobjeda Andreja Plenkovića nad Mirom Kovačem najbolja je vijest koju smo čuli od izbijanja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Nije svejedno tko će u HDZ-u pobijediti. Odlazak Plenkovića i pobjeda desne struje bila bi korak u rikverc za Hrvatsku. Plenković je ipak malo »relaksirao« političku scenu.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 

NEZNANJE

 
- Za bilo kakvu efikasnu obuku za savladavanje vojnih vještina potrebno je najmanje od četiri do šest mjeseci.
Branko Mijić, urednik i kolumnist Novoga lista
 

NIJE NEGO

 
- Praćenje kuda se kreću građani Hrvatske je ograničavanje njihovih prava, to možda trebamo ograničiti, ali u skladu s Ustavom.
Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a u Saboru

IZJAVE TJEDNA

 
- Ne vjerujem u Stepinčeva čuda koja je on navodno činio i ne fokusiram se na njegovu kanonizaciju,
Tvrtko Jakovina, povjesničar s Filozofskoga fakulteta, Novi list
 
- Mislim da je Plenković bio u katastrofalnoj formi, ali još uvijek je Kovač toliko neuvjerljiv da to Plenkovića nije previše oštetilo. Plenković je bio nervozan, očito nije u dobrom fizičkom stanju, umoran je, vidi se da ima neku virozu, prekoračivao je vrijeme, ponavljao stvari, ali Kovač djeluje zagriženo i nije dovoljno uvjerljiv. Iako, kada bi se tekst kao tekst gledao, Kovač je bio uvjerljiviji od Plenkovića, ali tu se ne radi samo o tekstu.
Žarko Puhovski, politički analitičar, RTL
 
- Članstvo HDZ-a dalo je podršku smirenosti, pouzdanosti i umjerenosti u odnosu na histeričnost, ishitrenost i razuzdanost u vođenju politike.
Branko Mijić, urednik Novoga lista
 
- Optužbe za nekakvo skretanje ulijevo su čista demagogija. Ne postoji nijedna jedina stvar u ove tri i pol godine koju je Vlada napravila, a koja bi na bilo koji način mogla sugerirati da je došlo do nekakvog skretanja ulijevo.
Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, Novi list
 
- Ne će biti odmazde protiv poraženih na unutarstranačkim izborima. Ovo su čisto operativne promjene.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a ovako je izjavio odmah nakon što je smijenio Milijana Brkića i Mire Kovača, Hina
 
- Nemojmo se zezati, Mažuranić i Ante Starčević, Radić i Stepinac, anaravno i Tuđman, izletjeli su zbog one biste Josipa Broza Tita.
Boris Vlašić, bivši novinar Novoga lista, a sadašnji novinar Jutarnjega lista
 
- Mi se protivimo županu Matiji Posavcu da cijela zajednica odgovara za postupke pojedinaca. Protivimo se da Romi u Međimurju dobiju vaučere a ne novce.
Veljko Kajtazi, kosovski Rom u Hrvatskom saboru na N1 TV
 
- Nestabilnost ili kolaps neke od zemalja Europske unije, kao i neke od političke i etnički složenih zemalja na rubu EU-a, značajno bi pogoršao sigurnosnu situaciju u Europi. S druge strane, Europska unija je zasad razočarala. Uz iznimku Zapadnog Balkana i post-sovjetskog prostora, ona ima hegemonijsku poziciju na našem kontinentu, pa se od nje očekuje da se ponaša kao unipolarni hegemon.
Dejan Jović, profesor na Fakultetu političkih znanosti, Politička misao, Novosti
 
- Slavko Goldštajn 1989. je s bratom uveo višestranačje osnivajući HSLS kao hrvatsku političku stranku, prije HDZ-a. Njene programske odrednice pretvorio je u antisrpsku histeriju te bio među prvima koji su odlazili u ustašku emigraciju da je pozovu u domovinu.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 
- Tražim od vjernika da pokažu kako se treba žrtvovati i pridržavati neophodnih restriktivnih mjera koje propisuju struka i državna tijela.
Srpski patrijarh Irinej u priopćenju nakon susreta sa "srpskim liječnicima", SPC
 
- Što se tiče moje pripadnosti tajnim ili javnim društvima, nisam išao dalje od Saveza izviđača.
Vojko Oberschnöll, SDP-ov gradonačelnik Rijeke, Večernji list
 

TVRDNJE

 
- Medvedova pomirba nije Tuđmanova nego Plenkovićeva. Pomirba za izbore.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Milorad Pupovac primarno je, ili bi bar trebao biti, predstavnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i zagovaratelj njezinih interesa. Ono što on sve češće radi u javnom prostoru isključivo je odraz njegovih vlastitih interesa kojima ne ide na ruku ni HDZ-u kao koalicijskom partneru, a još manje srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj… neke izjave Milorada Pupovca, i neke provokacije koje smišljeno radi, nisu dobrodošle i o tome treba otvoreno i govoriti.
Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, Novi list
 
- To što radi Milo Đukanović možemo nazvati državotvornom politikom! Takvu politiku su trebali voditi Izetbegović(i) i reis, kako Kavazović, tako i bivši Mustafa Cerić. Iako su bili u prednosti u odnosu na Đukanovića, kad je u pitanju borba za nezavisnost i suverenitet države, jer su imali politički kapital kojeg su stekli herojskom odbranom od velikosrpske agresije, bošnjački lideri su to prokockali.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Poslije rata Vukovar je je jedino dobio Memorijalno groblje i ćirilične ploče.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, Priznajem
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Zbog jasnih ideoloških i svjetonazorskih razlika između Kovača i Plenkovića, za tjedan dana napokon ćemo doznati vrijedi li još mit o tome da tu stranku čine isključivo ljudi nazadnjačkih pogleda, ili može postojati i nešto što se zove moderni HDZ.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- Recesija uzrokovama koronavirusom mogla bi proizvesti veću sklonost birača Škorinom projektu i desnim opcijama koje ciljaju na niske strasti nudeći jednostavna i brza rješenja za složene probleme
Napis na naslovnici najnovijeg broja Pupovčevih velikosrpskih Novosti, https://www.portalnovosti.com/galerija)
 
- Naša svijest puna je užasnih zabluda, posebno onih vezanih za Hrvate i genezu genocida nad Srbima počinjenog od strane  kvislinške NDH, a osmišljenog još u vrijeme Habsburške monarhije; plana koji je otpočeo da se provodi sa Prvim svjetskim ratom, da bi u razdoblju  1941-1945. dobio razmjere velikog pokolja. Taj pomno planirani i po fazama provođeni genocid okončao se 1995. godine egzodusom Srba iz Hrvatske koji je imao razmjere etničkog čišćenja.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 
- Za Stepinca, jasno, nikome nije jasno. Nije da je spasio nekoga tijekom Drugog svjetskog rata, niti da se nije mogao usprotiviti i ozbiljno sukobiti zbog ljudi koji su s ulica i iz svojih domova odvođeni u smrt. Zašto bi onda držao njegovu bistu?
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista vrijeđanjem bl. A. Stepinca vrijeđa cjelokupan hrvatski narod
 
- Škorin politički projekt je radikalna, populistička desnica koja bi »prekopavala Jasenovac«, gazila nacionalne manjine i LGBT osobe i glorificirala ratne zločince.
Bojan Glavašević, zloglasni bivši pomoćnik ministra branitelja u vrijeme vladavine kukuriku koalicije, Novi list
 
- Tko je kralj Tomislav? Tko zna o njemu išta pouzdano? Kako onda držati njegovu bistu pored onih koje podsjećaju na stvarne ljude? Vrjednije je imati dječji crtež nego cijelu bistu nekom mitu.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Prošlogodišnji prosvjed protiv Roma u Međimurju ima elemente i diskriminacije i rasizma.
Veljko Kajtazi, kosovski Rom u Hrvatskom saboru na N1 TV napada međimurske Hrvate i međimurskoga župana Matiju Posavca
 
- Arhiv Katoličke crkve u Zagrebu sigurno spada među najzatvorenije.
Tvrtko Jakovina, crveni povjesničar iz inkubatora na Filozofskom fakultetu, Novi list
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Neke situacije u životu, poput ove s koronavirusom, pokažu koliko su biste trivijalna stvar. Ako je Zoran Milanović ovim htio poručiti da se trebamo baviti suštinskim stvarima bitnim za svakodnevni život ljudi, a ne kipovima, podržavam njegov potez.
Boris Miletić, predsjendik IDS-a, Jutarnji list
 
- Bistama je mjesto u muzejima.
Kreško Beljak, ljevičarski čelnik današnjega HSS-a, Jutarnji list
 
- Skinuti naziv s jednog od najljepših zagrebačkih trgova zato što je nosio njegovo ime i izbaciti njegovu bistu s Pantovčaka zbog ideoloških stavova je stvarno djetinjasta odluka, hir koji kao i svi hirovi, nema uporište ni u čemu nego u zadovoljenju malenih duša i osobnih kompleksa.
Boris Vlašić, kolumnist Jutarnjega lista
 
- Gospođa Kitarović je izgubila izbore zato što je čitav politički mandat svela na blebetanje o zajedništvu „svih Hrvata“, a kampanju na jeftina podmetanja i retardirane poruke o „jedinstvu Hrvatske vojske i Katoličke crkve“.
Heni Erceg, jugonovinarka i feralovka, TBT, Sarajevo i Mladina, Ljubljana
 
- Za Hrvatsku je svakako bolje da ekstremni desničari ne pobjede na unutarstranačkim izborima. Mislim da je vrijeme za okretanje budućnosti odavno prošlo. Ako se Hrvatska nastavi držati prošlosti, izgubit će šansu za budućnost.
Bojan Glavašević, zloglasni bivši pomoćnik ministra branitelja u vrijeme vladavine kukuriku koalicije, Novi list
 

DAIDŽE

 
- Hrvati sada iseljavaju. Svjedok sam toga, susrećem ljude koji kažu ne mogu ovdje živjeti, jer se stalno gaji mržnja, osobito prema muslimanima umjesto da se razvija dijalog, da se razvija i pravi suradnja, da se izgrađuje zajednički dom ovdje se tako ružno radi.
Fra Ivo Marković, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, Vijesti.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Kroz cijelu svoju kampanju, a i samom inauguracijom Zoran Milanović je naglašavao i obećao da želi biti predsjednik svih građana Hrvatske. Na ovaj način šalje istu poruku i želi otupiti ideološke podjele u.
Anka Mrak Taritaš, ljevičarska političarka HNS-a zagovara Milanovićev državni udar uklanjanjem poprsja hrvatskih velikana, Jutarnji list
 
- Postoji nataložena difamacijska kampanja s krajnje desnice, koja se služi obmanama, prozivajući nas komunistima, jugoudbašima, nekršćanima, izdajnicima... To je sve laž do laži, koja ima jedini cilj razgraditi HDZ-ovo članstvo i biračko tijelo, a time se neizravno pomaže ljevici i SDP-u.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Jutarnji list
 

GLUPOST

 
- Plenković danas bio neuobičajeno loš, ali ipak bolji od Kovača.
Žarko Puhovski, politički analitičar koji nikada nije ništa pogodio, RTL
 
- Oni koji HDZ žele vidjeti kao isključivu stranku ne razumiju politiku Franje Tuđmana i njegovu ideju pomirbe.
Tomo Medved, ministar branitelja i Plenmkovićeva pudlica, Večernji list

- Ministarstvo rada priprema novu mjeru – poticajnu mjeru za povratak naših ljudi koji su privremeno otišli u inozemstvo. Mi ćemo ih financijski poduprijeti da se vrate.
Andrej Plenković u Splitu na predstavljanju svojeg tima za unutarstranačke izbore 'Odvažno za Hrvatsku', Slobodna Dalmacija

- Hrvatsku ideologiju krvi i tla  osmislili su Josip Frank i frankovci, koji su u njenom provođenju upotrijebili najvećim dijelom pokatoličene i poturčene Srbe da budu njihova udarna pesnica.
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

HOMOSEKSUALIZAM

 
- Mi stojimo iza stajališta izrečenih u našem zakonskom prijedlogu. Prilikom izrade Zakona o udomiteljstvu, prije svega se vodilo računa o najboljem interesu djeteta, kao i da je prvenstveni adresat zakona dijete, odnosno ostale socijalno osjetljive skupine kojima se pruža usluga smještaja u udomiteljskoj obitelji. Ustavni sud svojom odlukom nije ukinuo zakon, nego je zaključio da su sudovi, odnosno druga nadležna tijela, dužna tumačiti i primjenjivati zakone u skladu s njihovim smislom i legitimnom svrhom.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Jutarnji list
 

LAŽ

 
- Pozicionirali smo HDZ na pravome mjestu gdje i treba biti - na desnom centru, gdje ga je i predsjednik Tuđman ostavio.
Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Jutarnji list
 
- Nikom se nije prijetilo. To su potpune gluposti i stvaranje alibija već prije završetka izbora. To je loš način komunikacije i potpuna neistina koja nema nikakve veze s ničim. Iznenađuje me da si osobe koje su obnašale visoke stranačke funkcije dozvoljavaju takve izjave.
Ivan Anušić, osječko-baranjski župan laže da prije unutarstranačkih izbora nije bilo prijetnji prema onima koji su bili protiv Plenkovića, Novi list
 
- Plenković i Kovač nisu se pridržavali pravila sučeljavanja te su često obojica govorili u isto vrijeme.
Krešimir Macan, tzv. komunikacijski stručnjak laže da je Kovač Plenkoviću upadao u riječ, a bilo je obrnuto, RTL
 
- Istanbulska koalicija je dokument, kojim se žene štite od nasilja uz pomoć državnih institucija.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista
 
- HDZ i SDP zajedno su rušili Jugoslaviju i radili na osamostaljenju Hrvatske od višestranačkih izbora do Domovinskog rata.
Tomislav Klauški, novinar 24sata
 

PRIJETNJA

 
- Turska granica bit će otvorena migrantima koji žele u Europu sve dok Europska unija ne ispuni očekivanja Ankare iz sporazuma iz 2016.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik, Milliyet
 

ZAMJENA TEZA

 
- Milanović je u cijeloj kampanji i svojom inauguracijom pokazao da želi biti predsjednik svih građana Hrvatske i da želi maknuti ideologiju. Uklanjanjem bista to je i pokazao.
Anka Mrak Taritaš, ljevičarska političarka iz Bjelovara, Narod
 
- Iza najave Hrvatske da pomogne 5000 tužbi protiv Srbije zbog „torture u logorima“ koju su navodno preživeli njihovi građani krije se namera da se izjednače istorijske uloge dve države i da se raširi laž da je i Srbija imala svoje Jasenovce.
Brankica Ristić, Sputnjik, Srbija, 11. III. 2020., https://rs-lat.sputniknews.com/analize/202003111122011481-kontranapad-iz-zagreba-hrvati-hoce-da-dokazu-da-je-u-srbiji-postojalo-vise-jasenovaca-/

Više članaka ...

  1. IZJAVE TJEDNA
  2. IZJAVE TJEDNA

Anketa

Čega se više bojite?

Ponedjeljak, 06/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1349 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević