Get Adobe Flash player
Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

Lustracija znači skidanje stigme s hrvatskoga naroda da je...

"Duboka država", Manolić i Buda

Nitko tko nije umočen u njihove stare strukture ne može u ovoj zemlji doći...

Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

Plenkovićeva Hrvatska - poslušan i pouzdan provoditelj stranih...

Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

Je li HAZU ozbiljna znanstvena institucija u Hrvata ili tračerski...

Zaustavite Reuters i Eurostat!

Zaustavite Reuters i Eurostat!

Poslijepotresni grafiti na površinama javnog prostora u...

 • Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

  Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

  srijeda, 08. srpnja 2020. 08:00
 • "Duboka država", Manolić i Buda

  srijeda, 08. srpnja 2020. 07:36
 • Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

  Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

  četvrtak, 09. srpnja 2020. 11:30
 • Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

  Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

  srijeda, 08. srpnja 2020. 07:33
 • Zaustavite Reuters i Eurostat!

  Zaustavite Reuters i Eurostat!

  četvrtak, 09. srpnja 2020. 11:26

Nervozni etnobisnismen Žigmanov opet surađuje sa srpskim partijama

 
 
Odluka da Hrvatski demokratski forum izađe na lokalne izbore u Subotici bitno je poremetila planove koruptivnog etnobiznisa u hrvatskoj zajednici. Jučerašnje priopćenje nositelja liste Ujedinjene demokratske Srbije u Subotici Tomislava Žigmanova pokazuje u kojoj je mjeri uzdrman monopol odlučivanja unutar zajednice, ali posebno u kojoj je mjeri panika obuzela ovog samozvanog vođu Hrvata u Srbiji.
https://direktno.hr/upload/publish/196480/screenshot-2020-06-05-16-50-51_5eda5bdeb799f.png
HDF je odluku o izlasku na izbore donio tek nakon što je DSHV objavio da na izbore ne izlazi kao predstavnik Hrvata, nego u okviru dvoslojne koalicije Vojvođanski front-Ujedinjena Srbija. Time je Žigmanov pokazao da ga ne interesira podrška Hrvata, nego samo njegova osobna pozicija, odnosno da ga glasači oporbenih stranaka sa centralama u Beogradu i Novom Sadu uguraju u skupštine Srbije, Vojvodine i Subotice. HDF je odlukom da samostalno, kao hrvatska lista, izađe na izbore popunio prazan prostor koji je Žigmanov ostavio.
 
HDF se, kao jedina hrvatska lista na ovim izborima, zalaže između ostalog za suživot svih nacionalnih, vjerskih i drugih zajednica u našem gradu, ali se prije svega zalaže za povratak dostojanstva i samopoštovanja hrvatske zajednice. HDF je samostalna grupa građana koja želi da i Hrvati u Subotici zauzmu političko mjesto koje im pripada. Bit ćemo korektan i pouzdan partner vlastima jer želimo sudjelovati u donošenju odluka bitnim za građane, za razliku od Žigmanova koji svjesno vodi DSHV u oporbu jer mu tako odgovara. Naime, samo sa DSHV-om u opoziciji on ostvaruje svoj osobni cilj.
 
Na njegovu žalost, građani su ga prozreli, a posebno je pod pritiskom članova DSHV-a koji su izrazito nezadovoljni antinacionalnom politikom svog predsjednika. Otud i tolika nervoza u svakom njegovom javnom istupu otkada je saznao da je HDF jedina hrvatska lista na izborima. Nazivati pripadnike hrvatske zajednice „statističkim i drugim“ Hrvatima bilo bi uvredljivo da ih ne izgovara čovjek za koga postoje ozbiljne javno iznijete sumnje da je u hrvatsku zajednicu ubačen kao trojanski konj sa ciljem potiranja političkog utjecaja zajednice.
 
Međutim, u Žigmanovljevom priopćenju je posebno zanimljivo njegovo „iznenađenje“ aktivnostima diplomatsko-konzularnih predstavnika Republike Hrvatske, koji su mu također zatvorili vrata jer je njihova ustavna obveza brinuti o pravima Hrvata, a ne Ujedinjene Srbije. Bez podrške pripadnika hrvatske zajednice, a sada i bez potpore matične države, uz pomoć samo odbačenih dijelova nekadašnje Demokratske stranke, Žigmanov više nema kud pa histerično udara i lijevo i desno nazirući svoj politički sumrak.  
 
U kampanji nam prilaze građani, ali i brojni članovi DSHV-a nezadovoljni odlukama, a prije svega ponašanjem svog predsjednika, izražavajući nespokojstvo zbog mogućnosti da Hrvati ostanu jedina nacionalna zajednica bez svojih predstavnika u Skupštini Grada Subotice. To se može promijeniti 21. lipnja 2020. godine izlaskom na izbore i zaokruživanjem broja 9 ispred naziva jedine hrvatske liste – liste Hrvatski demokratski forum.
 

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum - nositelj liste

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Nedjelja, 12/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1816 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević