Get Adobe Flash player
Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

Prepisati riječi iz pjesme Ekaterine Velike može samo neznalica i(li)...

Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

Gospođo profesorice, ispričajte se svojim đacima, ako ne nikome...

Karmine na Pantovčaku

Karmine na Pantovčaku

Lisičina karikaturalna izvedba Lijepe...

Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

Hrvatska ima pravnu osnovu za zakonsku zabranu svih komunističkih simbola...

Ekaterina Velika u

Ekaterina Velika u "Vili Zagorje"

Inauguracija protekla bez mentorâ     Kako je...

 • Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

  Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

  četvrtak, 20. veljače 2020. 15:43
 • Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

  Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

  četvrtak, 20. veljače 2020. 09:40
 • Karmine na Pantovčaku

  Karmine na Pantovčaku

  četvrtak, 20. veljače 2020. 10:02
 • Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

  Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

  srijeda, 19. veljače 2020. 12:30
 • Ekaterina Velika u

  Ekaterina Velika u "Vili Zagorje"

  četvrtak, 20. veljače 2020. 15:38

Hrvatska riječ ne spominje Hrvate

 
 
U „Hrvatskoj riječi“ br. 869. od 13. prosinca 2019. godine možemo pročitati i reportažu o Ladislavu Mamužiću, biciklističkom sucu iz Subotice (na dvije stranice), reportažu o problemu restitucije za povrat oduzete imovine u Đurđinu koju su pokrenuli prije četiri godine Lajčo i Josip Mamužić (također na dvije stranice), ispovjest jednog Ištvana iz Splita zašto voli Suboticu (također na dvije stranice), oglase o prodaji dvobrazdnog pluga, rolera, bunjevačkog ruva, papuča i starinske kolijevke (sve iz Subotice) i još štošta sličnoga.
https://pbs.twimg.com/card_img/1206651661604806657/2L9lrtbc?format=jpg&name=600x314
Sve čestitke gospodinu Mamužiću na športskoj i profesionalnoj karijeri,  gospodi Mamužić valjda treba vratiti imovinu iako njen vlasnik nije imao potomke, a dirljiva je i priča gospodina Ištvana iz Splita o ljubavi prema Subotici. I sve bi to bilo jako lijepo kada bi i Hrvati u Republici Srbiji bili tako detaljno zastupljeni u ovom hrvatskom tjedniku (čiji svaki broj našu zajednicu košta 5.000 eura) kao što su to, prije svega, Bunjevci iz Subotice i okolice!
 
Ima li u Srbiji još športskih sudaca Hrvata (ne Bunjevaca), je li još neki Hrvat (ne Bunjevac) u Srbiji ima problema s restitucijom i je li neki Hrvat (ne Mađar) iz Hrvatske možda voli Hrtkovce? No, svi oni spadaju u „nepodobne“, prije svega jer nisu Bunjevci iz Subotice i okolice, te se o njima ne može baš toliko pisati u „Hrvatskoj riječi“! Čitamo i da se za gospodu Lajča i Josipa osobno zauzeo narodni zastupnik u Skupštini Srbije, Bunjevac, koji u njoj za više od dvije godine nije riječ rekao o bilo kom problemu Hrvata u Srbiji i nije ništa učinio za rješavanje bilo kog problema bilo kojeg Hrvata, no sada će „ovo pitanje pokrenuti preko odgovarajućih institicija“! A „kultura“ u ovom broju „Hrvatske riječi“ daje pravu sliku diskriminacije „nepodobnih“. Naime članci i reportaže o kulturnim zbivnjima su na pet stranica, od str. 28. do str. 32., ali kada prođemo recepte za kuhinju, „Hrckov spomenar“ (o maloj Bunjevki iz Male Bosne) te one oglase o prodaji bunjevačkog ruva, tek na str. 43. nailazimo na članak u tri reda u vezi kulturne manifestacje HKUPD „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada, upakiran u reklamu Pivčijeg salaša u Bikovu (slika stranice 43. u prilogu)!!!
 
Ako znamo da je HKUPD „Stanislav Preprek“ sa tri kulturne manifestacije Hrvata u Novom Sadu na pokrajinskoj razini, a posebno Književni klub u toj udruzi sa bezbroj izdanja kao hrvatska izdavačka kuća, trn u oku onog istog narodnog zastupnika u Skupštini Srbije koji zastupa gospodu Lajča i Josipa u restituciji, a na svim je mogućim i nemogućim funkcijama kada je u pitanju 57.900 Hrvata u Republici Srbiji, onda to nije čudo.
Ako znamo da je narodni zastupnik u Skupštini Srbije, koji zastupa gospodu Lajča i Josipa u restituciji, u isto vrijeme i ravnatelj Zavoda za kulturu Vojvođanskih Hrvata na portalu te ustanove objavio monstruozni tekst pod naslovom „Kada hrvatsku književnost promoviraju (u množini, prim.a.) obožavatelji Vojislava Šešelja“, pokušavajući da uništi Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvao „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada, kao „nepodobnu“ mu i konkurentnu udrugu, između ostalog i zato što je iz nje isterana svaka politika, pa i politika stranke čiji je zatupnik predsjednik, onda to nije čudo. Ako znamo da je članak o „Prepreku“ potpisao i stavio na 43. stranicu urednik rubrike „Kultura“ u „Hrvatskoj riječi“, Bunjevac, koji je na salašu u Đurđinu pod đermom proglasio dotičnog zastupnika u Skupštini Srbije (ravnatelja Zavoda za kulturu Vojvođanskih Hrvata i predsjednika „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“) za jedinog živog velikana hrvatske knjževnosti, onda to nije čudo! I ako znamo da je vlasnik „Pivčijeg salaša“ u Bikovu Bunjevac, koji, kao prethodni zastupnik Hrvata u Skupštini Srbije, pet godina nije riječ rekao o bilo kom problemu Hrvata u Srbiji i nije ništa učinio za rješavanje bilo kog problema bilo kojeg Hrvata, ali je za novac zarađen na taj način uredio svoj salaš, onda je sve jasno!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Anketa

Tko je "zaslužan" što je 2018. mason Dražen Jelenić došao na čelo DORH-a?

Nedjelja, 23/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1298 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević