Get Adobe Flash player
SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

Srbija ponavlja jogurt i balvan revolucije iz osamdesetih i devedesetih...

Zašto su svi naši športaši domoljubi?

Zašto su svi naši športaši domoljubi?

Nakon svake pobjede slave svi Hrvati koji Hrvatsku osjećaju...

Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

Hrvati bi morali voljeti Hrvatsku onoliko koliko Slovenci i Srbi žude za...

Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

Sve što je predsjednik HDZ-a izrekao u Velikoj Ludini velika je...

Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

Tragedija je posljedak nefunkcioniranja...

 • SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

  SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

  četvrtak, 23. siječnja 2020. 15:12
 • Zašto su svi naši športaši domoljubi?

  Zašto su svi naši športaši domoljubi?

  četvrtak, 23. siječnja 2020. 15:09
 • Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

  Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:52
 • Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

  Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:45
 • Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

  Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:39

On nikada ni za što ne može biti kriv

 
 
Spektakularni susret predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Republike Srbije u Donjem Tavankutu 20. lipnja 2016. godine u režiji velemajstora manipulacija g. Tomislava rezultirao je asfaltiranjem dva šora u tom „centru hrvatske kulture i politike u Republici Srbiji“ te obnovi tamošnjeg Doma kulture. Tada je obećano da će i drvena ćuprija „Šmaguc“ kod Monoštora također biti obnovljena i time bi uglavnom bili iscrpljeni zahtjevi hrvatske nanjinske zajednice u Srbiji prema državi u kojoj žive!!! 57.900 oduševljenih Hrvata diljem Srbije je primilo ove radosne vijesti, posebice srijemski Hrvati, a g. Tomislav je javno pohvalio predsjednika Republike Srbije da su njegovim osobnim zalagenjem ispunjeni svi zahtjevi Hrvata u Srbiji! Danas je asfalt u šorovima Donjeg Tavankuta vjerojatno ispucao, oko „Šmaguca“ je nešto debelo zapelo, a u jučerašnjem broju „Hrvatske riječi“ (864. od 8. studenoga 2019.) čitamo da je obnova Doma kulture u Donjem Tavankutu završena prije šest mjeseci, ali da zgrada još nije u funkciji!
http://croatia.org/crown/content_images/2014/bozic/bozicnjaci_croatian_culture.jpg
U svom otvorenom pismu od 30. srpnja 2019. godine pod nazivom „Dom smutnje u Donjem Tavankutu“ napisao sam da je suština uzroka smutnje oko ovog doma u tome što je Donji Tavankut mjesto žestokog sukoba dvije sorte Bunjevaca. Naime, sa jedne strane su Bunjevci kao poseban narod, koji u Donjem Tavankutu ima svoju kulturnu udrugu Bunjevački kulturni centar “Tavankut”, a sa druge strane su Bunjevci koji sebe nazivaju “bunjevačkim Hrvatima” (nepostojeća odrednica pri nacionalnom izjašnjavanju), koji u Donjem Tavankutu također imaju svoju kulturnu udrugu HKPD “Matija Gubec”. Prvi ne će da čuju da imaju bilo kakve veze sa Hrvatima, a drugi tvrde da su i Bunjevci i Hrvati (apsurd, kao kada bi netko rekao da u isto vrijeme pripada dvoma narodima). Ove dvije sorte Bunjevaca se nikako ne trpe, iako su skoro svi u obiteljskim vezama!
 
U vrijeme posjeta predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije Donjem Tavankutu u Mjesnoj zajednici su na vlasti bili “bunjevački Hrvati” i g. Tomislav je tražio obnovu Doma kuture isljučivo da bi tu smjestio HKUPD “Matija Gubec”! Međutim, na ovogodišnjim izborima vlast u Donjem Tavankutu su preuzeli Bunjevci (u koaliciji s SNS-om) i oni tvrde da zgrada ima neke tehničke nedostatke, ne otvaraju Dom kulture i u njega ne puštaju članove HKUPD “Matija Gubec”!!! Kuknjavu “bunjevačkih Hrvata” oko toga upravo čitamo u jučerašnjem broju “Hrvatske riječi” u članku “Obnovljen, ali ne i otvoren”, u kojem se ne spominje njihov poraz u vlasti ovog sela (izgubljena je i nastava na hrvatskom jeziku), niti Bunjevci. Članak, odnosno njegov autor/ica u potpisu inicijalima J. D. B., tako obmanjuje svoje čitatelje (što je uobičajena pojava u ovom “informativno-političkom tjedniku Hrvata u Republici Srbiji”). Razlog je i taj što je obnova Doma kulture pompezno najavljena kao veliki uspjeh g. Tomislava, koji se (uspjeh) međutim pretvorio u politički skandal i morat će ga riješavati predsjednik Srbije (i predsjednica Hrvatske)!
 
U zadnjem broju “Hrvatske riječi” osvanuo je i članak koji također sluti na svojevrsnu manipulaciju g. Tomislava. Naime, dok Marko Tucakov nije napisao kako je neadekvatno prezentirana obnova Franjevačkog samostana u Baču nikom nije palo napamet da bilo što kaže o tome. Tek tada, četiri mjeseca od završetka radova, “pobunio” se na svom twitteru g. Tomislav, koji je kao ravnatelj Zavoda za kulturu vovođanskih Hrvata trebao prvi da ukaže na propuste, a autor/ica članka u jučerašnjoj “Hrvatskoj riječi” pod nazivom “Iskrivljena slika pred očima javnosti” kaže da “smo mi (prvo lice množine, kao kod g. Tomislava!) sada odlučili obići Franjevački samostan u Baču” i napisao/la je ono što je Marko Tucakov već napisao! Kako je, također u istom broju “Hrvatske riječi”, objavljen Javni oglas za izbor Glavnog/e i odgovornog/e urednika/ce tjednika i podlistova NIU “Hrvatska riječ” ne će biti čudno ako Z.V. postane Taj/Ta! Tako radi g. Tomislav, on nikada ni za što ne može biti kriv, a uklanja sve one koji mu po bilo čemu ne odgovaraju ili ga ne slušaju! A pred očima javnosti je stalno iskrivljena slika stanja u hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Republici Srbiji!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Srijeda, 29/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1295 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević