Get Adobe Flash player
Koga u ovoj državi žrtve uopće zanimaju?!

Koga u ovoj državi žrtve uopće zanimaju?!

Rezolucija Europskog parlamenta o važnosti europskog sjećanja za budućnost...

Rezolucija EU-a za Miletiće, Kapuraline…

Rezolucija EU-a za Miletiće, Kapuraline…

Boro Miletić: Ne znam kako netko može biti protiv zvijezde...

Vlada i Sabor prešutjeli EU-ovu osudu komunizma

Vlada i Sabor prešutjeli EU-ovu osudu komunizma

Rezolucija koja nedvojbeno traži osudu komunističkog totalitarnog režima...

Hrvatska može imati plaće od 7000 kuna

Hrvatska može imati plaće od 7000 kuna

Samo mora ukinuti mirovine srpskim agresorima koji žive u...

Ide u Crkvu, a radi protiv kršćana

Ide u Crkvu, a radi protiv kršćana

Katolički vjernici su ismijani, povrijeđeni i...

 • Koga u ovoj državi žrtve uopće zanimaju?!

  Koga u ovoj državi žrtve uopće zanimaju?!

  srijeda, 09. listopada 2019. 18:38
 • Rezolucija EU-a za Miletiće, Kapuraline…

  Rezolucija EU-a za Miletiće, Kapuraline…

  srijeda, 09. listopada 2019. 10:01
 • Vlada i Sabor prešutjeli EU-ovu osudu komunizma

  Vlada i Sabor prešutjeli EU-ovu osudu komunizma

  srijeda, 09. listopada 2019. 09:55
 • Hrvatska može imati plaće od 7000 kuna

  Hrvatska može imati plaće od 7000 kuna

  srijeda, 09. listopada 2019. 09:50
 • Ide u Crkvu, a radi protiv kršćana

  Ide u Crkvu, a radi protiv kršćana

  srijeda, 09. listopada 2019. 09:46

Ponovno su žigmanovci izbjegli doći na "Književnu večer hrvatskog pjesništva"

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom neobjavljivanja reportaže o kulturnoj manifestaciji Hrvata Novog Sada „Književno veče hrvatskog pjesništva“ od 19. rujna 2019. godine na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2.
Izuzetan kulturni događaj „Književno veče hrvatskog pjesništva“ u organizaciji Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada, na izuzetnom mjestu, u Gradskoj biblioteci Novog Sada, grada europske kulture, pokazao je u praksi, kao i bezbroj puta do sada, razorno djelovanje na hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji bunjevačkog lobija na čelu sa Tomislavom Žigmanovim. Naime, u takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2, čija je glavna urednica „bunjevačka Hrvatica“ Jelena Tumbas, 16. rujna je najavljena ova kulturna manifestacija HKUPD „Stanislav Preprek“ za 19. rujna i to je bilo sve!!!
 
A 19. rujna u prepunu salu (posjetitelji su stojali i u hodniku) Gradske biblioteke Novog Sada nije došao nitko iz Uredništva RTV2 na hrvatskom jeziku te na takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku nije uopće bilo priloga sa ove izuzetne kulturne manifestacije Hrvata u Novom Sadu! U međuvremenu u tom takozvanom Dnevniku na hrvatskom jeziku 20., 21. i 23. rujna, uz političke vijesti koje se mogu vidjeti na desetini tv kanala svakih pol sata i neizostavne vremenske prognoze, gledali smo, primjerice, reportažu o izvjesnom „bunjevačkom Hrvatu“ sa nekog zabačenog donjotavankutskog salaša na mađarskoj granici, a koji živi u Mađarskoj (!?), reportažu o već desetoj promociji pjesničkog prvenca (u nakladi NIU „Hrvatska riječ“) najnovijeg pjesnika iz donjotavankutskog trokuta, koja je na radost svih srijemskih Hrvata stigla i do Zemuna (!), reportažu o tom kako je Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Somboru, jedna od 240 osnovnih škola u Srbiji, prešla na jednosmjenski rad (!?), reportažu na srpskom jeziku o početku berbe kukuruza u općini Ruma (tako se „pokriva“ Srijem) i druge reportaže ali ništa o „Književnoj večeri hrvatskog pjesništva“ u organizaciji Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada!!!  
 
I sve bi to bilo lijepo, čak prekrasno, da je u jednom od „dnevnika na hrvatskom jeziku“, bar četvrtog dana poslije manifestacije, bila i reportaža sa „Književne večeri hrvatskog pjesništva“ u Novom Sadu.
A manifestacija je bila takva da je reportaža o njoj mrala ispuniti bar trećinu tog dnevnika! Bila je to retrospektiva pjesništva Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ povodom jubilarnog desetljetnog izlaska zbirki pjesama pod nazivom „Preprekovo proljeće“.
Uz deset zbirki pjesama u izdanju ovog Književnog kluba, izašle su i četiri zbirke kratkih pripovjedaka pod nazivom „Preprekova jesen“, pet zbirki pjesama pojedinih autora članova Kluba i jedna knjiga u najnovijoj ediciji „Preprekovi prozaisti“.
Manifestacije Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ „Preprekovo proljeće“ i „Preprekova jesen“ su velike već tradicionalne kulturne manifestacije Hrvata Novog Sada i od pokrajinskog su značaja, a Književni klub HKUPD „Stanislav Preprek“ zadnjih je godina samostalno nastupao na novosadskim i beogradskim sajmovima knjiga, sa namjerom da se pojavi i na „Intrliber“-u u Zagrebu.
Kniževni klub HKUPD „Stanislav Preprek“ je treća registrirana hrvatska izdavačka kuća u Republici Srbiji, a tridesetak članova Kluba u desetljetnom periodu njegovog trajanja izdali su preko šestdeset svojih knjiga što poezije, što proze!!! Ono što radi Književni klub HKUPD „Stanislav Preprek“ (trajna hrvatska pisana riječ) treba da je ponos svih Hrvata, ne samo u Srbiji, a ako kažemo da je to sve urađeno u nesnošljivim ujetima, bez svojih prostorija, bez ikakvih sredstava za rad i uz nedovoljnu pomoć od bilo koga, onda o tome treba pisati i govoriti.
Ali u tom grmu leži zec! Hrvatske medije (i sve ostalo što je hrvatsko) u Republici Srbiji drži u svojim rukama „bunjevački Hrvat“ Tomislav Žigmanov i njegovi poltroni i mediokriteti, pa bi njihovi književni radovi (i plagijati) bili zasjenjeni pohvalama o radu Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ i njegovih članova!
I umjesto da se u gradu europske kulture iskoristi ovaj potencijal i radovi i mavifestacije članova Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ prezentiraju svijetu, oni se skrivaju i guše od ovdašnjih „hrvata“ plaćenih za taj posao.
 
Tomislav Žigmanov osobno radi protiv ovog hrvatskog Književnog kluba i čak je na portalu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, čiji je ravnatelj, napisao monstruoznu klevetu u vezi Kluba pod naslovom „Kada hrvatsku književnost promoviraju obožavatelji Vojislava Šešelja” (11. travnja 2018.)!!! Kletva je ne samo monstruozna već i bolesna i potpuno apsurdna jer je, primjerice, vlč. Marko Kljajić jedan od tih dugogodišnjih promotora, a predsjednik HKUPD “Stanislav Preprek” (tada i sada), kao i tadašnji voditelj Književnog kluba su iz Hrtkovaca!
Zato na „Književnoj večeri hrvatskog pjesništva“ u organizaciji Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“ nije bilo nikoga iz tog kulturnog i političkog kruga (izuzetak je jedino gospodin Mihael Tomšić iz subotičkog konzulata), zato nema reportaže na „hrvatskom dnevniku“ sa te izuzetne kulturne manifestacije (bliži su Jeleni Tumbas bunjevački salaši na mađarskoj granici od Gradske biblioteke u Novom Sadu na nekoliko stotina metara od njenog studija), a na flajeru (u prilogu) se vidi da je manifestaciju pomogao jedino Grad Novi Sad i tako u Europi i cijelom svijetu ubrao slavu multikulturalnosti!
Apsurd, lakrdija i sramota, a sve zbog „bunjevačkog Hrvata“ koji u svojim rukama drži sve što je vezano za 57.900 Hrvata u Republici Srbiji!!!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Komentari   

-1 #1 Marko 2019-09-27 22:03
Ovaj čovjek ovako nastupa jer želi unijeti razdor među Hrvate u Vojvodini i vjerojatno to čini po nalogu srbijanskih službi.Kakava podjela na Bunjevce i ostale Hrvate?!Sve su to jednako hrvati,a samo Srbija nastoji među njih unijeti razdor.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li štrajk u školama?

Srijeda, 16/10/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1285 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević