Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

 • IDS-ov

  IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

  utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
 • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
 • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
 • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  petak, 03. srpnja 2020. 00:00
 • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

SABA-ovac Tomislav Ravnić: "Ako je svećenik Bonifacije bačen u fojbu, znači da je to i zaslužio"!

 
 
Tomislav Ravnić, predsjednika SAAB-a Istre, ne priznaje da je komunistička partija činila zločine, već ih opravdava svojom promašenom i propalom ideologijom. SABA-ovac Ravnić kaže: "Ako je svećenik Bonifacije bačen u fojbu, znači da je to i zaslužio" (istarski svećenik, bl. Francesco Bonifacio. Partizani su ga bacili u fojbu).Eto kakvi su "antifašisti" sami sebe razotkrivaju, a kao bezrezervno osuđuju svaki zločin? Zamislite dvoličnosti i pokvarenosti, da Tomislav Ravnić u Glasu Istre izjavljuje: "Na kraju ove opsežne promemorije istarski antifašisti naglašavaju kako bezrezervno osuđuju svaki zločin, ali istovremeno odbijaju bilo kakvo nemoralno i neprihvatljivo izjednačavanje krivnje agresora i žrtve, odnosno fašizma kao zločinačke ideologije te antifašizma kao reakcije i otpora cjelokupnog demokratskog slobodarskog svijeta. Za prevladavanje ovog dugogodišnjeg konflikta predlažu da Hrvatska i Slovenija zajedno osmisle raspravu u Europskom parlamentu kojom će, snagom argumenata i uz podršku saveznika iz Drugog svjetskog rata, odbaciti i zaustaviti dalji prodor ideje fašizma". https://www.glasistre.hr/istra/istarski-antifasisti-upozoravaju-rosso-istria-je-film-kojim-se-iskrivljuje-povijest-tomislav-ravnic-ovaj-provokativni-filmski-sadrzaj-je-jeziv-i-morbidan-njime-se-za-sve-strahote-rata-optuzuju-istarski-partizani-i-tito-648545?fbclid=IwAR08GZMzwIL4b5OoQ85HOFPPii3wA0Tfnbp38D7DDRPH2u2iNQz91Nx5UXw
https://i.pinimg.com/originals/aa/09/20/aa09206b2f7ac38007a99397b7e54f6c.jpg
Drugovima SABA-ovcima očito ne ide u glavu da je Europski Parlament o tomu raspravljao i izglasao Rezoluciju 19. rujna 2019. godine, da su fašizam, komunizam i nacizam isto zlo, zločinačke i totalitarne ideologije! »Članak 3. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi«. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html
 
I na kraju odgovor koji je dao Boris Miletić u ovom intervju Glasu Istre: "Ne znam više kojim riječima dovoljno snažno osuditi sve to što se događa. Mislim da naše institucije nisu svjesne kakvom se vatrom igraju. Oni svojim toleriranjem i legitimiranjem ustaštva i šovinizma obrazuju javnost i mladim ljudima poručuju da je „cool“ nekoga mrziti i zlostavljati. Istra je i u tom, civilizacijskom, smislu potpuno drukčija. Mogu se samo nadati da ćemo doći u priliku zaustaviti taj val nasilja i mržnje i da ćemo vrijednosti kojima se ponosimo u Istri imati prilike preslikati na cijelu Hrvatsku". 
 
Borisu Miletiću uputila sam pitanje elektroničkom poštom, kada misli provesti Rezoluciju Europskoga Parlamenta od 19. rujna 2019. godine kojom se osuđuju komunizam, fašizam i nacizam kao isto zlo. Jedini je odgovorio preko svoje Službe za odnose sa javnošću, tako da ne može reći da nije upoznat s tom rezolucijom, samim time što je i istarski EU zastupnik Valter Flego za nju glasao. Ovo je potpuno kontradiktoran odgovor, jer ako će primijeniti Rezoluciju onda, mora sve komunističke simbole maknuti, kako u Rezoluciji i piše! I nije za čuditi da je Boris Miletić kontradiktoran sam sa sobom.
 
Prije svega promatram politiku IDS-a u odnosu prema hrvatskoj komponenti u Istri. Za mene je Istra moj zavičaj, a domovina Hrvatska. Srž prijepora Miletićeve politike je u tome da mu je Istra zavičaj, ali Hrvatsku ne osjeća svojom domovinom  i stoga ne može svoje "vrijednosti preslikati na cijelu Hrvatsku" dok je ne prihvati kao svoju domovinu!
 

Lili Benčik

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Četvrtak, 09/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1246 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević