Get Adobe Flash player
Sad' ili nikada!

Sad' ili nikada!

Istina će izroniti 22. prosinca i nitko je ne će više moći...

Dostojanstvo prodano na rate

Dostojanstvo prodano na rate

Škola za život bi morala omogućiti ući u svijet rada sa što...

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

Horizontalni pristup povećanju plaća je neka vrsta nakaradne komunističke...

Boris Miletić protiv vjernika

Boris Miletić protiv vjernika

Umjesto Adventa ili Došašća podmetnuo je "Prosinac u...

Kabinet voštanih figura

Kabinet voštanih figura

U poslijekomunističkim društvima mladi i obrazovani odlaze, elite...

 • Sad' ili nikada!

  Sad' ili nikada!

  utorak, 03. prosinca 2019. 19:11
 • Dostojanstvo prodano na rate

  Dostojanstvo prodano na rate

  četvrtak, 05. prosinca 2019. 13:24
 • Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

  Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

  utorak, 03. prosinca 2019. 18:58
 • Boris Miletić protiv vjernika

  Boris Miletić protiv vjernika

  srijeda, 04. prosinca 2019. 07:02
 • Kabinet voštanih figura

  Kabinet voštanih figura

  četvrtak, 05. prosinca 2019. 13:17

Veljko Miljević: Svatko ima pravo iznijeti dojam o stanju u društvu i državi, zbog toga ga se ne može kazneno goniti

 
 
Pupovčeva izjava „Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu“, kako je rekao, „važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge“. Pupovac je promicatelje NDH pronašao upravo u redovima Katoličke Crkve i braniteljskih udruga, što zaista može zazvučati kao govor usmjeren protiv čitavih skupina. Podnesene kaznene prijave ne govore o kaznenom djelu pozivanja na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini (za koje prijeti kazna do 3 godine zatvora). Razlog tomu vjerojatno jest činjenica, da je Pupovac vrlo pažljivo izbjegao generaliziranje i ograničio se na „pojedince iz crkve“ i „neke“ braniteljske udruge. Nije tvrdio da svi katolici i branitelji glorificiraju NDH“.
https://ba.n1info.com/Picture/267313/jpeg/veljko-miljevic.jpg
Veljko Miljević
 
Braniteljske udruge su se u kaznenim prijavama pozvale na članak 349. Kaznenog zakona, po kojem će se „onaj tko javno izvrgne ruglu, prijeziru ili grubom omalovažavanju RH, njezinu zastavu, grb ili himnu“ kazniti zatvorom do jedne godine. Odvjetnik Veljko Miljević rekao je, da ovo kazneno djelo kako nalaže zakon, ima svoj smisao te da se primjenjuje u praksi. Ističe da su tu presudni subjektivni čimbenici kaznenog djela, odnosno da bi branitelji morali dokazati da je riječ o deliktu s namjerom da se država izvrgne ruglu, a to će, uvjeren je, biti teško dokazati. Da sam mu ja odvjetnik, Pupovca bih branio tvrdnjom da se radi tek o njegovom dojmu vezanom uz stanje u Hrvatskoj, kaže Miljević. Prvoga listopada objavljuje portal Dnevno.hr pod naslovom SLUČAJ O PUPOVČEVIM IZJAVAMA DOBIVA NOVI NASTAVAK: Svatko ima pravo iznijeti dojam o stanju u društvu i državi, zbog toga ga se ne može kazneno goniti“. Pa kad je tako, onda ću i ja iznijeti svoj dojam o stanju o društvu i državi. Pa ću postaviti pitanje odvjetniku Miljeviću, koji je, nudeći se Miloradu Pupovcu kao odvjetnik duboko ugazio u stvaranje dojma o društvu i državi. Gospodin Miljević, kao odvjetnik bi to morao znati. Jer se radi o pitanju koje je pupčano vezano za usporedbu današnje Hrvatske sa NDH i sa traženjem isprike od Pupovca zbog te usporedbe. A moje pitanje glasi: Kako se Anto Đapić kao osnivač političke stranke HSP može kandidirati za predsjednika Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj? U državi, kojoj su temelji (kažu) antifašizam i ZAVNOH. U državi, kojom vladaju… Josip Manolić, Ivan Fumić, Budimir Lončar, Franjo Habulin, SPC (srpska pravoslavna crkva) i Milan Bandić?
 
Izgleda da se odgovor na to pitanje nalazi u gore navedenom „Razlog tomu vjerojatno jest činjenica, da je Pupovac vrlo pažljivo izbjegao generaliziranje i ograničio se na „pojedince iz crkve“ i „neke braniteljske udruge“. Što je za mene pakt Milorada Pupovca i Ante Đapića. Jer Pupovac u tom „pažljivom odabiru onih koji rehabilitiraju NDH“ ne spominje HSP. Što je za mene, u kombinaciji traženja isprike od Pupovca što je on današnju Hrvatsku usporedio sa NDH - veleizdaja. Pa ja i one koji traže ispriku od Pupovca što je on današnju Hrvatsku „osramotio“ što ju je usporedio sa NDH stavljam u Pupovčeve šegrte.
 
Uostalom, tko može dokazati da Pupovac ne izvrće ruglu NDH, a preko NDH današnju Hrvatsku? Tako se u državi i društvu stvara (proizvodi) dojam lažne NDH. Za novi Bleiburg, novu Ovčaru i novi Četverored.
 

Jure Vukić, Tribanj

Anketa

Završio je štrajk prosvjetara "kompromisom". Tko je gubitnik "kompromisa"?

Subota, 07/12/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1053 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević