Get Adobe Flash player
Aktualni Normalni opet nenormalan

Aktualni Normalni opet nenormalan

Neposredni izbor predsjednika RH treba "negdje...

Zbog

Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

Zbilja hrvatskog biračkog tijela u svijetlu filozofije Hannah...

George Soros -

George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

»Zamišljao sam sebe kao neku vrstu...

Politička trgovina cvjeta

Politička trgovina cvjeta

Kupuje se i prodaje izravno i(li) uz...

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Je li previše toga znao, ipak je bio dobar i s Bakarićevom...

 • Aktualni Normalni opet nenormalan

  Aktualni Normalni opet nenormalan

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:54
 • Zbog

  Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:28
 • George Soros -

  George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:03
 • Politička trgovina cvjeta

  Politička trgovina cvjeta

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:20
 • Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 10:59

Vesna Alaburić postala i stručnjakinja za medije

 
 
Vesna Alaburić, odvjetnica i stručnjakinja za medijsko pravo, komentirala je uhićenje Gordana Duhačeka nakon dva twita, od kojih u jednom piše ACAB, a u drugom je prepjevana pjesma Vila Velebita. „Ne sjećam se da je ikada u proteklih trideset godina protiv nekog novinara ili bilo kojeg građanina pokrenut postupak zbog onog što je napisao, uključujući napise i priloge na društvenim mrežama. Smatram da Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira ne sadrži ni jednu odredbu koja bi omogućila prekršajno kažnjavanje za sadržaje objavljene u medijima ili na društvenim mrežama. Utoliko ovaj postupak smatram presedanom za koji iskreno vjerujem da će biti i posljednji takav primjer reagiranja na javno izgovorenu riječ i smatram da se radi o nedopustivom ataku na slobodu javnog izražavanja“.
https://res.cloudinary.com/teepublic/image/private/s--xo-_y3R0--/c_crop,x_10,y_10/c_fit,h_748/c_crop,g_north_west,h_972,w_1127,x_-195,y_-124/l_misc:transparent_1260/fl_layer_apply,g_north_west,x_-261,y_-266/c_mfit,g_north_east,u_misc:tapestry-l-l-gradient/e_displace,fl_layer_apply,x_0,y_19/l_upload:v1507037316:production:blanks:knoqtwkqk9vucfsy8ke0/fl_layer_apply,g_north_west,x_0,y_0/b_rgb:000000/c_limit,f_jpg,h_630,q_90,w_630/v1546039251/production/designs/3841758_1.jpg
Sasvim očekivano od „stručnjaka za medije“. Sasvim očekivano u kontroliranom totalitarnom medijskom režimu bivše  države. U kojem, iako je Hrvatska međunarodno priznata država, u posljednjih trideset godina nije prekršajno gonjen niti jedan novinar tog režima. Kad nije prekršajno gonjen, ni nekadašnji predsjednik HND-a Saša Leković zbog njegova „atentata na njega“. A i malom je djetetu jasno da je to bio atentat na Hrvatsku, iz medijskog podzemlja. A u tom režimu, slučaj Duhaček kao i slučaj Klancir. Zbog obične (nužne) policijske provjere mjesta boravka, „antifašisti“ na nogama. A novinarka Karolina Vidović Krišto zbog „povrede Jasenovca“ (jasenovački broj žrtava) leti sa HRT-a. Dok se one koji se izruguju Vilom Velebita, hrvatskom himnom i Banom Jelačićom, i one koji se izruguju veselju Hrvata zbog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u u Rusiji 2018. uzdiže i slavi.
 
Od to hrvatskog nacionalnog veselja, neki Kurspahić s dvojicom pravi sprdnju (dramu - igranu predstavu) kao Oliver Frljić s hrvatskom zastavom. Njih se u Hrvatskoj uzdiže na tron ponosa i časti. Kao da je predsjednik Hrvatske vlade Karl Marx: „Hrvati su otpad od naroda, treba ih ukloniti“. Hrvati, kao da žive u pres loncu u koji se komprimira mržnja.  
 
Uostalom, postoji mišljenje (mnogih) da su novinari! (srpski) najodgovorniji za krvoproliće koje se dogodilo u Hrvatskoj i u BiH prije 25 do 30 godina. I na Kosovu. Postoji mišljenje (mnogih) da je Ivica Račan 2000. potjerao novinare koji su objektivno prenosili informacije s terena, tako omogućili obranu Hrvatske u srpskoj agresiji na Hrvatsku. Zar nisu novinari govorili u eter da Hrvati pale gume u Dubrovniku kada je Dubrovnik gorio od srpskih granata. Pa kažu da je jedan novinar (snimatelj) naručio (platio) jedno ubojstvo u Bijeljini, gospođo odvjetnice novinara i odvjetnici Gordana Duhačeka.
 

Jure Vukić, Tribanj

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1150 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević