Get Adobe Flash player
Je li lijek opasniji od bolesti?

Je li lijek opasniji od bolesti?

Navijači pomažu sve one koji nastradali, ali nema onih koji brane tzv....

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

Trebamo se odmah okrenuti vlastitoj poljoprivrednoj...

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

Zaraza vratila Europsku uniju u 1951....

Naknadna pamet Borislava Škegre

Naknadna pamet Borislava Škegre

Dragi Borislave, najprije treba rezati davanja raznim...

Moralna i etička sramota novinarstva

Moralna i etička sramota novinarstva

Manjinski mediji, ako žele na tržište, neka se sami...

 • Je li lijek opasniji od bolesti?

  Je li lijek opasniji od bolesti?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:12
 • Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  Kakav će biti poslijekoronovski svijet?

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 14:03
 • Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

  četvrtak, 26. ožujka 2020. 15:14
 • Naknadna pamet Borislava Škegre

  Naknadna pamet Borislava Škegre

  utorak, 24. ožujka 2020. 20:18
 • Moralna i etička sramota novinarstva

  Moralna i etička sramota novinarstva

  utorak, 24. ožujka 2020. 17:36

Henry Kissinger: Predsjedniče Tuđmanu, Vi ste zadužili svoj narod

 
 
Bivši američki predsjednik Bill Clinton kao i današnji predsjednik Barack Obama tvrde da je Franjo Tuđman živ da ne bi završio u Haagu, posebno ne s optužbom da je bio ratni zločinac. Obojica predsjednika, kao i cijela diplomacija SAD-a i vodstvo NATO-a, drže da je Franjo Tuđman bio tvrda poveznica Hrvatske sa zapadnim vrijednostima i da je kao takav vodio opravdani i pošteni rat za neovisnost Hrvatske. Svi odreda jasnog su stava da je politika Franje Tuđmana pomogla u stabilizaciji i gašenju rata u BIH, i nitko od pripadnika SAD-a i NATO-a nikada nije kazao da je Franjo Tuđman želio podijeliti BIH.
http://trace09.com/wp-content/uploads/2013/07/bill-clinton.jpg
Dva pisma predsjednika Billa Clintona Franji Tuđmanu
 
“Dolazim kako bih zahvalio predsjedniku Tuđmanu i hrvatskom narodu što potpomažu mirovni proces u Bosni. Došao sam izraziti podršku ne samo mirovnom procesu, nego i federaciji u Bosni između Muslimana i Hrvata, mirnom dogovoru o povratku Hrvatskoj zemlje u istočnoj Slavoniji i konačno partnerstvu Hrvatske ne samo sa SAD, nego i s drugim zapadnim zemljama koje vjeruju u slobodu, ljudska prava i demokraciju, u mir i napredak, i koje sve na tome rade zajedno“. (Predsjednik Bill Clinton veljače 1996.)
 
“Dragi gospodine Predsjedniče, prošli smo dugi put do postizanja mira u regiji i stvaranju uvjeta da jaka, neovisna i cjelovita Hrvatska zauzme svoje mjesto u zapadnoj obitelji nacija. Vaše osobno vodstvo posljednje dvije godine bilo je apsolutno presudno za okončanje sukoba u nekadašnjoj Jugoslaviji i postavljanju temelja trajnog mira i pomirenja. Uvjeravam Vas da ćemo učiniti sve što možemo i nastaviti Vam pomagati u ovom teškom trenutku.” (predsjednik Bill Clinton u pismu predsjedniku Tuđmanu)
 
Sve navedeno jasno ukazuje da je SAD vrlo jasno i nedvosmisleno izrazio svoj službeni stav o Franji Tuđmanu, pa je doista smiješno slušati pojedine političare u Hrvatskoj ili inozemstvu koji tvrde sasvim nešto suprotno. Hrvatska je danas članica EU-a i NATO-a i svima je jasno da je nemoguće da se stvori nekakva nova Jugoslavija, kako to žele svi oni koji zagovaraju nekakvu “regiju” i koji ime “regije” spominju svaki dan. Jugonostalgičari toliko snažno zagovaraju nekakva nova udruženja pod krinkom “regije” tvrdeći da smo svi mi isti, tj. “naši”. Franjo Tuđman je i mrtav jasna prepreka jugonostalgičarima “regionalistima”, pa je sasvim logičan napad na njegov lik i djelo na svakodnevnim razinama.
 
I kako je kazao Henry Kissinger, dobitnik Nobelove nagrade za mir: “Gospodine predsjedniče Tuđmanu, Vi ste zadužili svoj narod jer ste mu u povijesnim trenucima bili na čelu i omogućili stvaranje države. Ali kao i svi veliki ljudi, niti Vi ne ćete dočekati izraze zahvalnosti za to. Učinit će to tek dolazeće generacije. Ali vjerujte, učinit će. Vi ćete biti veliki čovjek hrvatske povijesti, ali ne za života, već kada ocjene budu donesene hladnom glavom…“ Demokratski svijet kao i Katolička Crkva su poštivali Franju Tuđmana, pa doista nema niti jedan razlog da i svi mi u Hrvatskoj ne učinimo isto i to potpuno slobodno i glasno.
 

www.kigo.hr

Anketa

Čega se više bojite?

Ponedjeljak, 30/03/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1099 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević