Get Adobe Flash player
Globalni vodi svjetski koronski rat

Globalni vodi svjetski koronski rat

Statistika je sve     Zapisi u doba...

Hina brani slijednike komunističkog režima

Hina brani slijednike komunističkog režima

Dokle će čelnici s Trga Marka Marulića bez argumenata napadati Sloveniju i...

Vrijeme je za vladu nacionalnog spasa

Vrijeme je za vladu nacionalnog spasa

Kad-tad doći će kraj ovome zlu. Treba se pripremati za ono...

Hoće li

Hoće li "kineska gripa" vratiti Građanski?

Uprava je svojom netaktičnošću "gospodski klub"...

Glupost vrtnih patuljaka

Glupost vrtnih patuljaka

»Uži kabinet« čine Plenković, Krstičević, Štromar,...

 • Globalni vodi svjetski koronski rat

  Globalni vodi svjetski koronski rat

  četvrtak, 09. travnja 2020. 12:53
 • Hina brani slijednike komunističkog režima

  Hina brani slijednike komunističkog režima

  četvrtak, 09. travnja 2020. 19:15
 • Vrijeme je za vladu nacionalnog spasa

  Vrijeme je za vladu nacionalnog spasa

  srijeda, 08. travnja 2020. 14:12
 • Hoće li

  Hoće li "kineska gripa" vratiti Građanski?

  četvrtak, 09. travnja 2020. 20:04
 • Glupost vrtnih patuljaka

  Glupost vrtnih patuljaka

  srijeda, 08. travnja 2020. 12:29

Do kada će hrvatski branitelji plaćati za tuđe grijehe?

 
 
Novi zakon o mirovinskom osiguranju po kojemu će se mirovine branitelja i članova njihovih obitelji podijeliti na opći i posebni dio, donesen u tišini i pomno skriven od šire javnosti, nedopustiv je pokušaj dovođenja stradalnika Domovinskog rata u potpunu ovisnost o državnom proračunu, odnosno o milost vladajućih. Osim što su skrivene od javnosti, ove zakonske izmjene od strane resornog ministarstva obrazlažu se tobožnjom brigom za mirovine stradalnika koje bi se na ovaj način zaštitile od budućih smanjenja, što je osim notorne laži, demagogija bez presedana. Naime, prema novom zakonu opći dio mirovine izračunavat će se sukladno radnom stažu i uplatama doprinosa, a posebni dio koji bi nadoknađivao razliku u iznosu do mirovine ostvarene prema ZOPHBDR-u, isplaćivao bi se iz državnog proračuna. Prema riječima ovlaštenih predstavnika resornog ministarstva visina posebnog dijela pratit će sudbinu državnog proračuna, što u prijevodu znači da će ga Vlada RH smanjivati ili povećavati ovisno o tome koliko novca ima u državnoj riznici ili kako već bude raspoložena.
http://www.hkv.hr/images/stories/slike13/abh0.jpg
Ako uzmemo u obzir kako je velika većina hrvatskih branitelja u rat otišla u ranoj mladosti ili s vrlo malo radnog staža, a iz rata se vratila bez mogućnosti zapošljavanja te nasilno umirovljena, lako je zaključiti da opći dio mirovine ili uopće neće imati ili će biti sramotno mali dok će posebni dio pripasti pod proračunsku kategoriju javne potrošnje čije smanjenje uvjetuju Europska unija i strane kreditne agencije. Obitelji smrtno stradalih branitelja još su u nepovoljnijem položaju jer njihove mirovine će u pravilu u potpunosti postati javna potrošnja koju treba smanjiti na minimum jer državu za koju su njihovi pokojni dali život trenutno vode oni koji ju nikad nisu htjeli. Je li ovaj udar na egzistenciju branitelja i njihovih obitelji osveta jer su se usudili stvarati Hrvatsku ili pokušaj trajnog ušutkavanja branitelja da se više ne bi događali prosvjedi? Da li je ovo upozorenje braniteljima da se ubuduće ne usude pokretati nikakve inicijative ili referendume?
 
Ovu državu, koju su hrvatski branitelji stvorili svojim životima i zdravljem, uništili su nesposobni političari, lopovi i veleizdajnici, koji svaki puta kada se država nađe u problemima ponovno traže od istih ljudi novu žrtvu sa spas Hrvatske, a smanjivanje braniteljskih prava je prvo što im padne na pamet kao rješenje. Do kada će hrvatski branitelji plaćati za tuđe grijehe dok oni koji su grijeh počinili uživaju u opljačkanom smatrajući se društvenom elitom? Niz je pitanja na koje nema odgovora niti od Ministarstva branitelja, niti od vođa krovnih braniteljskih udruga niti od najveće oporbene stranke. Svi oni koji su trebali brinuti o pravima branitelja pobrinuli su se samo za svoje osobne interese i takvim ljudima i takvoj politici treba jednom zauvijek reći dosta. Hrvatsku državu trebaju voditi oni koji su ju stvorili i koji ne će dopustiti njeno daljnje uništavanje i ponižavanje hrvatskog naroda, posebno ne ponižavanje onih koji su u njene temelje utkali ono najvrednije što su imali.
 

Odbor za branitelje Akcije za bolju Hrvatsku

Anketa

Čega se više bojite?

Petak, 10/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1332 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević