Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

  • IDS-ov

    IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

    utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
  • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

    Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

    utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
  • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

    U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

    utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
  • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

    Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

    petak, 03. srpnja 2020. 00:00
  • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

    Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

    četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

Određen smjer Foruma zagrebačkih ugostitelja za 2020.

 
 
U zagrebačkom hotelu Esplanade održan je Forum zagrebačkih ugostitelja 2019., koji se fokusirao na određivanje smjera razvoja za narednu godinu, posebnu po dolasku brojnih gostiju u sklopu hrvatskog predsjedanja Europskom unijom. Forum je, uz definiranje postojećih izazova, kako za ugostiteljstvo, tako i za turizam i poduzetništvo općenito, iznjedrio i sedam zahtjeva prema Gradu Zagrebu, da bi se metropola sljedeće godine gastronomski pozicionirala na najbolji mogući način.
http://zgexpress.net/wp-content/uploads/2019/11/Forum-zagreba%C4%8Dkih-ugostitelja-2019-1.jpg
„Nužno je potrebno olakšati poslovanje ugostiteljskih objekata, kako bi se povećale investicije u ovom sektoru, a time podignula i kvaliteta usluge, te sačuvala radna mjesta. Grad Zagreb bi svoje ugostitelje mogao podržati, primjerice, snižavanjem koeficijenta komunalne naknade sa 10 na 7, određivanjem stope 0 posto na porez na potrošnju kojeg plaćaju jedino i isključivo ugostitelji te uključivanjem legitimno izabranih predstavnika ugostitelja na području grada Zagreba u gradske odluke i projekte vezane za ugostiteljstvo.“ – izjavio je Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.
 
Ostali zahtjevi obuhvaćaju osnivanje radnih skupina ugostitelja za izradu zagrebačkog i hrvatskog menija koji će se prezentirati za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, dozvola postavljanja dodatnih šankova i opreme za cooking show na terasama za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije, osiguravanje provedbe i podrška projektu 52 manifestacije u 52 tjedna u centru grada te osiguravanje odgovarajuće infrastrukture za provedbu manifestacija.
 
U sklopu Foruma održane su dvije panel rasprave: Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva i Zagreb 2020. – zvijezda europske gastronomije. Okupljenima su se, prije svega, obratili potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Darinko Kosor.
O Zagrebu kao cjelogodišnjoj destinaciji, zagrebačkim manifestacijama, dostavnim servisima i pratećoj PR podršci na prvom su panelu raspravljali Zlatko Puntijar - predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika OKZ-a, potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb i vlasnik Hotela Puntijar, Marin Medak - predsjednik Nezavisne udruge ugostitelja i vlasnik restorana RougeMarin, Marin Nekić - osnivač akademije Barology Cocktail Studio, Teo Širola - direktor tvrtke Glovo i Vinko Filipić - osnivač Fashion.hr i Baš naš festivala. Potom su na drugom panelu o zagrebačkim gastronomskim prilikama i potencijalima govorili panelisti Tonči Glavina - državni tajnik Ministarstva turizma, Petar Lovrić - predsjednik Udruge nezavisnih poslodavaca, Žakline Troskot - poduzetnica, vlasnica Amelie slastica, Hrvoje Margan - predstavnik ugostitelja Primorsko-goranske županije te Andrija Mikulić - glavni državni inspektor.
 
Okupljenima se također obratio predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Joso Smolić, dok je docentica Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, koja je naglasila potrebu tematskih sjednica na kojem će Grad i ugostitelji zajednički iznaći potrebna rješenja, poput diferencijacije tematskih ugostiteljskih objekata.
Naposljetku, sedmorici ugostitelja dodijeljena su priznanja izvrsnosti i kvalitete u području ugostiteljstva za više desetljeća doprinosa zagrebačkoj gastronomskoj sceni i očuvanje tradicije.
 

Anđelka Felja

Anketa

Jeste li iznenađeni izbornim rezultatima?

Utorak, 07/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1083 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević