Get Adobe Flash player
Što Plenkovića uopće interesira?

Što Plenkovića uopće interesira?

Banalno, nespretno i glupo laganje javnosti predsjednika Vlade i...

Martinje u Draganovom klubu

Martinje u Draganovom klubu

Svi premijeri, predsjednici, vlade i vlasti su ga...

Što se kuha u susjedstvu?

Što se kuha u susjedstvu?

U Hrvatskoj nema plana, nema strategije, niti imamo jedinstvo nacije u...

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

Izrežirana predstava od koje hrvatski građani ne će biti obeštećeni...

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

Budući Hrvatska nema registar stanovništva, pod pritiskom EU-a o...

 • Što Plenkovića uopće interesira?

  Što Plenkovića uopće interesira?

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:08
 • Martinje u Draganovom klubu

  Martinje u Draganovom klubu

  srijeda, 23. rujna 2020. 18:02
 • Što se kuha u susjedstvu?

  Što se kuha u susjedstvu?

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:43
 • Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  Janaf je izmišljen da se ne govori o pljački Borg

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:40
 • Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  Nakon popisa 2021. bit će više Srba nego 1991.

  srijeda, 23. rujna 2020. 12:30

Samsungov ekološki sustav grijanja

 
 
Strogi propisi Europske unije, ali i zdrava logika korisnika zahtijevaju iznimno učinkovita rješenja za toplinsku regulaciju doma, pa i za njegovo zagrijavanje u nadolazećim hladnijim mjesecima. Stoga valja reći nešto više o Samsungovim rješenjima za rezidencijalne korisnike i o ekološkim sustavima grijanja.
http://images.energetika-net.com/media/articles/nove_tehnologije/samsung-1.jpg
Tipičan Samsungov ekološki sustav grijanja sastoji se od vanjske jedinice, tzv. hidro-jedinice povezane sa solarnim kolektorima, podnog grijanja i klasičnih radijatora, sobnog termostata te svih potrebnih instalacija za opskrbu potrošnom toplom vodom i dodatnog daljinskog upravljača sustava. Ponudu sustava čini lepeza od čak devet monoinverterskih dizalica topline i čak 14 inverterskih split sustava, u rasponu učina 4 - 16 kW. Monosustav će svaki dom zagrijati i opskrbiti PTV-om, a s obzirom na to da je reverzibilan, moći će ga i rashladiti pomoću vodenog hlađenja. Vanjska monojedinica uparena je sa spremnikom PTV-a, a energijom se može napajati hibridno, pomoću solarnog kolektora i pričuvnog zagrijača vode (bojlera).
 
Osim svega toga, split sustav ima vanjsku jedinicu, hidro-jedinicu i spremnik PTV-a. Split sustav ekološkog grijanja kompatibilan je sa svim uobičajenim sustavima za raspodjelu topline i ima iznimno veliku energetsku učinkovitost. Uz jednostavnu instalaciju i upravljanje, može opskrbiti dom ogrjevnim medijem (vodom) zagrijanim na 55 °C, čak i pri vanjskoj temperaturi zraka od -25 °C. Primjerice, pri vanjskoj temperaturi zraka od -10 °C, sustav će raditi s velikim stupnjem djelovanja od 90%. Sustav se u cijelom rasponu učina, 4 - 16 kW, može pohvaliti klasom energetske učinkovitosti A+++ i iznimno tihim radom, za što manje zvučno onečišćenje okoliša.
 
Nova generacija kompresora odlikuje se dvostrukim lopaticama, čime se oscilacije u radu i vibracije smanjuju za 75 posto. Istodobno, sustav pri radu proizvodi još manje buke i dodatno mu je povećana pouzdanost. Za dodatnu udobnost, ekološki sustavi grijanja tvrtke Samsung pružaju mogućnost upravljanja pomoću bežičnog kompleta. Jednostavnim povezivanjem sa sustavom i kućnom bežičnom mrežom, korisnik će uz svega nekoliko dodira na zaslonu pametnog telefona moći uključiti ili isključiti sustav i namjestiti temperaturu, kako bi dom odmah nakon dolaska bio ugodno zagrijan. Samsungov ekološki sustav grijanja može se povezati i s drugim podsustavima kao što su već ugrađeni spremnik PTV-a, termostat, pumpa za centralno grijanje, solarni kolektor ili pričuvni zagrijač vode, što ga čini još svestranijim u odnosu na prethodne generacije takvih proizvoda.
 
Za kraj, vrijedi spomenuti kako Samsung na sva ta rješenja za toplinu doma nudi petgodišnje jamstvo na kompresore i dvogodišnje jamstvo na ostale elemente sustava EHS. Više informacija o Samsungovoj sustavnoj klimatizaciji može se pronaći na stranicama: www.samsung.com/hr/business.
 

B. L., www.energetika-net.hr

Anketa

Tko je naredio uhićenje predsjednika Uprave JANAF-a?

Nedjelja, 27/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1738 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević