Get Adobe Flash player
Zakonom zabraniti maškare

Zakonom zabraniti maškare

Živjela demonokratska i orwellijanska Plenkovićeva...

Nisu manjinske skupine

Nisu manjinske skupine "svete krave"

Krnje je uvijek simbolizirao ono što narod ne smatra...

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Plenković je najveća ugroza hrvatskom narodu i državi od...

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Hrvatska je slobodna zemlja većinskoga hrvatskog i katoličkog...

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Hrvatski sabor trebao bi biti zadnja obrana hrvatskih nacionalnih...

 • Zakonom zabraniti maškare

  Zakonom zabraniti maškare

  srijeda, 26. veljače 2020. 20:13
 • Nisu manjinske skupine

  Nisu manjinske skupine "svete krave"

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:08
 • Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  četvrtak, 27. veljače 2020. 12:22
 • Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:11
 • Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  ponedjeljak, 24. veljače 2020. 15:34

Upravljajte energijom... bilo kada, bilo gdje!

 
 
Upravljanje energijom sustavan je put k osiguranju kontinuirane brige o potrošnji energije, a time ujedno i brige o zaštiti okoliša. Kako bi u svakom trenutku mogli odgovoriti na pitanja kao što su: gdje, koliko i kako se troši energija te koji energenti se troše, na ključnim mjestima potrebno je pratiti potrošnju energije. Upravo zbog tog razloga, tvrtka SmartWay razvila je programski paket koji promiče povećanje energetske učinkovitosti.
http://images.energetika-net.com/media/articles/predstavljamo/smartway-2.jpg
Programski paket SmartWay je alat za praćenje, analizu, kontrolu i optimiranje potrošnje energije u objektu. Odgovornim praćenjem rada sustava u realnom vremenu, izvještavanjem, alarmiranjem i pružanjem profesionalne podrške, alat SmartWay doprinijet će snižavanju svakodnevnih troškova i tako povećati profit tvrtke. Svrha tog sustava upravljanja energijom jest upravo u optimiranju, čime se dolazi do energetski učinkovitijeg sustava. Sposobnost neprimjetnog integriranja elemenata u već postojeće sustave pomoću komunikacijskih modula i protokola, kojima će se nadgledati svi procesi, iznimno je bitna za pouzdan rad sustava. Predviđanje rada sustava na temelju izmjerenih parametara može otkriti potencijalne probleme, smanjujući udio ljudskih pogreški te rizik od pojave neželjenih scenarija. Također, alat SmartWay namijenjen je energetskim menadžerima pri prikupljanju informacija i donošenju logičkih odluka kako sniziti operativne troškove i povećati pouzdanost sustava.  
 
Sustavan pristup energetskim pitanjima pomoći će pronaći mjere i procedure kako smanjiti potrošnju energenata. Analiziranje potrošnje energenata u realnom vremenu i na ključnim mjestima nužno je kako bi se uspostavilo sustavno upravljanje energijom. Uz dnevna, tjedna, mjesečna i/ili godišnja izvješća, koja dolaze u formatu pdf na željenu adresu elektroničke pošte u trenutku i količini kada korisnik to želi, relevantne informacije će biti na dohvat ruke. Nadzor i kontrola sustava odvija se u realnom vremenu te tako pravovremeno otkriva anomalije ili prethodno definirane neželjene scenarije u sustavu i šalje upozorenje na e-mail. Takvim pristupom i tehnologijom skraćuju se prosječno vrijeme kvara i prosječno vrijeme popravka, a u nekim slučajevima kvarovi se uklanjaju u potpunosti.
 
Tim SmartWay će sve prikupljene podatke detaljno analizirati te na temelju toga odrediti i proračunati točno određene indikatore potrošnje, interpretirati rezultate analize, donijeti zaključke o zatečenom stanju u promatranom objektu te iznijeti potencijalne mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti. Pri provođenju analize potrošnje energenata se svakom objektu pristupa individualno jer struktura potrošača, način korištenja objekata i ostali relevantni parametri koji utječu na potrošnju, znatno variraju od slučaja do slučaja.  Programski paket SmartWay snižava troškove energenata kontinuiranim praćenjem, prevencijom ljudskih pogreški, detaljnom analizom sustava, otkrivanjem anomalija u sustavu, podizanjem razine osvještenosti i to sve uz primjenu postojećih iskustava. Ovisno o veličini sustava, očekivane vrijednosti kratkoročnih ušteda kreću se u rangu od 10%. Međutim, uštede mogu biti i znatno veće za sustave s ogromnim gubicima. Dugoročno gledano, programski paket SmartWay pružit će znatne uštede smanjenjem potrebnih ulaganja u dodatnu i novu opremu time što će se kontinuiranim upravljanjem i održavanjem procesa vrlo blizu optimalnom produljiti vijek trajanja opreme. 
 
Uvođenje ili održavanje međunarodne norme za upravljanje energijom ISO 50 001 bit će od iznimnog značaja jer će programski paket odraditi svu analizu i statistiku, što svakako doprinosi procesima odlučivanja pri planiranju daljnjeg razvoja tvrtke te kreiranju politike upravljanja energijom. Tvrtka SmartWay iza sebe ima nekoliko uspostavljenih projekata sustava upravljanja energijom, a neki od korisnika su multipleksi Cinestar, LifeClass Terme Sveti Martin, bazeni Cerine u Koprivnici, Sveučilište Sjever u Koprivnici, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Međimurska energetska agencija itd.
 
Tvrtka SmartWay u svojoj ponudi također ima programiranje različitih sustava automatizacije i pametnih kuća, temeljenih na tehnologiji KNX i različitim rješenjima proizvođača poput Vimara (By me), Cybro-techa (Integra). Takvi sustavi objedinjuju sve funkcije korištene u zgradarstvu (sustav rasvjete, sustav zasjenjivanja, sustav grijanja, hlađenja i venilacije, sustav upravljanja energijom, sustav nadgledanja i upravljanja objektom) u jedan inteligentan sustav, koji će doprinijeti snižavanju operativnih troškova, što rezultira značajnim energetskim uštedama, uštedom na vremenu potrebnom za ugradnjui povećanjem fleksibilnosti budućeg razvoja samog sustava. 
 

Petra Mesarić, mag. ing. el. techn. inf.

Anketa

Andrej Plenković je zabranio izvođenje pjesama Marka Perkovića Thompsona, hoće li zabraniti i maškare?

Petak, 28/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 836 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević