Get Adobe Flash player
Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci,...

Faktograf – hrvatska verzija

Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi...

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT...

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Problem je što se hvali "postignućima", a ne smatra se...

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Moderna do danas nije proizvela niti jedno cjepivo koje je odobreno za...

 • Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  srijeda, 02. prosinca 2020. 16:07
 • Faktograf – hrvatska verzija

  Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 10:44
 • Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:43
 • Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:32
 • Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 14:36

Gdje god dođe, on briljira

 
 
Željko Kerum je najupečatljivija pojava na hrvatskoj političkoj, gospodarskoj, kulturnoj, vjerskoj i inoj sceni. Gdje god dođe, on briljira. Kad dođe u kockarnicu, svi sitni kockari izlete van od straha, misleći da će Kerum pokupiti sve što ima u aparatima, posebice u aparatima kojih je bio vlasnik legenda Hajduka, Igor Štimac. Kad dođe na splitski Pazar svi mesari misle da će im pokupovati svu janjetinu i sve pršute. Kad dođe na Rivu, onda vodi najzgodniju ženu u Splitu i okolici. Analitičari estetike i mode te zgodnoće, tvrde da je jedino gosopđa Melanija zgodnija, od gospođe Fany. Možete misliti kakva su mu krasna dica.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/s960x960/16825886_1101930896620243_8277847999655303404_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=2d5d41&_nc_ohc=oMp1MZu2GYwAX-4eh7k&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=7&oh=6a373c86af9d43af49ab8bc284ca78f4&oe=5F00248C
Kad se pojavi u splitskom Teatru, svi misle da je došao kralj Lear. A kad se pojavi u zgradi Banovine, onda se svi okreću i viču: ovakva gradonačelnika nema ni Beograd. Što je Siniša Mali, za Željca. Mali gradi pomoću kineskog kapitala grad na Dunavu, ali Kerum je izgradija, kako kažu Spićani, najlipšu Rivu na svitu, i to od bračkog kamena, dragi prijatelji i prijateljice. Sad će on ponovno kad dođe urediti Marjan, da kad odete na ljubavnu šetnju, niko vas neće moći viditi, a kamoli prokazati. Sve Ideje koje je Platon, prije Krista stvarao, gospidin Kerum pretače u djela.
 
Pa i Bibilja kaže: po djelimama ćete prepoznati Krista. Zato je Kerum i najveći katolik. On čini dobra djela. Nije lako Nini Raspudiću i njegovoj supruzi Mariji, gledati i slušati, kako Kerum Ideju veže sa božanskim, rekli bi njemački ontolozi sa BITKOM. Bitak i bitnost je Kerum, zato on kad se poželi kandidirati u svom gradu: osvoji maksimalnu većinu. Zato se on s pravom pita: zašto se ljudi poput Škore, žele baviti  politikom, kad mu Bog zato nije dao karizme. Hadeze se najviše boji Željca, kako oni; šatra kažu. Kerum cijeni Tuđmana, zato ne odbacuje Hadeze, jer je Franjo nešto napravije, za razliku od Vlade Gotovca, koji je držao Aristotelove govore. To je dobro vježbati na vrhovima planina, ali neko mora načiniti brod u Splitu, netko mora zasaditi trešnje u Oborju, neko mora biti mitski pastir. Svega je toga u Hrvata malo, ili nema ništa. Od kada su došli poticaji, sve je k vragu krenulo. Naša mama je nas dicu učila, da svaki misec moramo zašparati za vriću cimenta. Eto; ni cimenta više nema u Splitu. Još jedino vidimo turiste koji bauljaju po Dioklecijanu, i Opara se s time hvali, kako grad puni proračun. Kerum ima drugu Ideju: trebate orati i kopati, da bi zaradili i radniku dali plaću. Kerum je pravi benediktinac. On ima sintagmu: ORA ET LABORA.
Samo će nas spasiti molitva i rad. Ta sinergija drži Europu, do dana današnjeg. A njezin suvremeni vinovnik jest; Željko Kerum, šteta što živi u Splitu. Grad Zagreb, hrvatska metropola, vapi za Željkom Kerumom. Željac, dođi nam i spasi nas.
Bogu hvala!
 

Ivica Jurjević

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva
Subota, 05/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1896 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević