Get Adobe Flash player
Aktualni Normalni opet nenormalan

Aktualni Normalni opet nenormalan

Neposredni izbor predsjednika RH treba "negdje...

Zbog

Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

Zbilja hrvatskog biračkog tijela u svijetlu filozofije Hannah...

George Soros -

George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

»Zamišljao sam sebe kao neku vrstu...

Politička trgovina cvjeta

Politička trgovina cvjeta

Kupuje se i prodaje izravno i(li) uz...

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

Je li previše toga znao, ipak je bio dobar i s Bakarićevom...

 • Aktualni Normalni opet nenormalan

  Aktualni Normalni opet nenormalan

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:54
 • Zbog

  Zbog "banalnosti lošeg" birači krivo biraju

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:28
 • George Soros -

  George Soros - "veliki humanist i čovjekoljub"

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 11:03
 • Politička trgovina cvjeta

  Politička trgovina cvjeta

  utorak, 26. svibnja 2020. 13:20
 • Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

  četvrtak, 28. svibnja 2020. 10:59

Zbijeni redovi dvoje bunjevačkih Hrvata u zgradi Veleposlanstva

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom izvješća na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 31. listopada 2019. godine sa konferencije za novinare HNV-a u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji.
http://tvsubotica.rs/img_vesti/1756_vesti.jpg
Budući na današnjem takozvanom Dnevniku na takozvanom hrvatskom jeziku RTV2 (od 31. listopada 2019. godine) nije rečeno da Hrvati sutradan, 1. studenog, imaju jedan od svojih najvećih vjerskih blagdana Dan svih svetih, voditeljica nas je promuklim glasom (valjda da nas zastraši uoči „noći vještica“, što joj bez glavne urednice nije uspjelo, ali je izgledalo da je ona već spremna za tu noć) sablaznila izvješćem sa „konferencije za novinare“ g. Tomislava i njemu najbliže persone iz donjotavankutskog trokutića.
 
Naime, sablažnjivo prazno je djelovala prostorija u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u kojoj je ovaj „bunjevačkohrvatski“ liderski par održao takozvanu konferenciju za novinare, jer novinara nije bilo! Ako ih je i bilo onda su se posakrivali od kamera čuvenog dnevnika na hrvatskom jeziku, a u svakom slučaju nisu imali pitanja povodom praznih žalopojki liderskog para iz Subotice. Ili nam sve to jednostavno, kao zaista apsolutno nevažno, nije prikazano na „hrvatskom“ dnevniku!!! Obzirom da g. Tomislav u posljednje vrijeme na svom twitteru nastupa sa parolom „Zbijmo redove“, „bunjevačkohrvatski“ liderski par se, kao posljednji ostatak tih redova, dobro stisnuo i to je bio jedini utisak na ovoj konferenciji za (s)tisak.
 
A strašno je što se g. Tomislav poslije desetak godina „sjetio“ Beograda, u kojem ima 7.752 Hrvata (Brojka je vjerojatno puno veća - kaže gospodin Bakota), još strašnije što g. Tomislav kaže da u Beogradu postoji samo jedna hrvatska udruga (njemu podobna), a najstrašnije je što se persona u njegovom društvu, koja je izjavila da hrvatski intelektualci (kojih ima najviše u Beogradu) rade protiv interesa hrvatske zajednice, uopće pojavila u Beogradu! A jezivo je što su od jedine relevantne hrvatske političke stranke upravo oni učinili da (na bilo kojim izborima) ta stranka donosi samo par stotina glasova! To je petnaestogodišnji rezultat „napornog“ rada maksimalno stisnutih redova „bunjevačkih Hrvata“ na čelu 57.900 Hrvata u Repblici Srbiji, zaposlenih u ovdašnjim hrvatskim institucijama preko kojih su u svoje džepove zgrnuli silan novac. I onda se čude da ih nitko ne „zarezira“.
Valjda će ovdašnji Hrvati preživjeti i ovu noć viještica.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Ponedjeljak, 01/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 933 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević