Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

Žigmanov: Svi Hrvati u Srbiji trebaju glasati za Aleksandra Vučića!

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka „Napredak u poboljšanju položaja Hrvata“ u br. 820 od 4. siječnja 2019. godine.
Kao zastupnika Hrvata u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, Tomislava Žigmanova, predsjednika „jedine relevantne političke stranke Hrvata u Republici Srbiji“, kako je on naziva, a koja se zove Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (dakle, ne svih Hrvata u Republici Srbiji), iznjedrila je koalicija okupljena oko Demokratske stranke i Žigmanov je tada nastupao kao zakleti opozicionar vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.
 
Vremenom se pokazalo da opozicija postaje sve slabija i koncem 2017. godine, dakle malo više od godinu dana unazad, manipulator hrvatskim narodom ovdje, Tomislav Žigmanov pokušava da promjeni svoju poziciju. Preko Vesne Prćić pušta probni balon i ona iznenada „samoinicijativno“ u javnost izlazi s mišljenjem da „svi Hrvati u Republici Srbiji treba da glasuju za Aleksandra Vučića kao predsjednika Republike Srbije“!!!
 
Izjavu Vesne Prćić zdušno je, u ime Saveza bačkih Bunjevaca, koalicijskog partnera Srpske Napredne Stranke, pozdravio Mirko Bajić, dok se Tomislav Žigmanov, koji je tada pisao haiku poeziju na bunjevačkoj ikavici i izigravao mačkaru u Golubincima, „jako iznenadio“ tom disonantnom istupu jedne od članica DSHV na visokom položaju te stranke i oštro ga je osudio! Iako znamo da se Vesna Prćić, njegova tadašnja desna ruka, kao niti itko drugi, bez njegovog miga ne smije ni nakašljati Žigmanov je rekao da će o ovom „ispadu“ stav donijeti Vijeće DSHV-a!
 
Kako su reakcije unutar stranke bile burne, Vijeće DSHV (čitaj Tomislav Žigmanov) donosi odluku da Hrvati ne podrže nikoga od predsjedničkih kandidata, no, već sljedećeg dana ispravlja tu odluku i kaže da „treba podržati bilo kojeg kandidata proeuropske i prodemokratske orjentacije“! Vesna Prćić je odmah izjavila da je njena izjava osobno mišljenje i probni balon je pukao, a vuk je pojeo magarca.
 
No na tim izborima Aleksandar Vučić je pobijedio uvjerljivije nego ranije i Tomislav Žigmanov se našao u procijepu. Zato slijedećih godinu dana radi na tome da njegova „jedina relevantna politička stranka Hrvata u Republici Srbiji“ promjeni mišljenje. To čini tako što u njoj eliminira one koji nisu za promjenu mišljenja i na izbore za četvrti saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća ide samo preko svojih stranačkih poltrona. Međutim, pošto je stranka inače malobrojna na nekoliko dana prije roka za predaju liste elektora Žigmanov ih nema dovoljan broj (60). Prijeti opasnost da Hrvati u Srbiji, nekada konstitutivni narod, a i danas druga po brojnosti nacionalna manjina u Srbiji, ostanu bez svog nacionalnog vijeća!
 
Onda se na volšeban način za nekoliko dana u „kao suza čistoj i blistavoj pobjedi aktivista DSHV-a na čelu s Tomislavom Žigmanovim“, koju pozdravlja i Beograd i Zagreb, pojavljuje veći broj elektora nego što je potrebno, a Tomislav Žigmanov počinje na sva usta hvaliti Aleksandra Vučića kao„više nego pouzdanog partnera hrvatske zajednice u Srbiji“ i čovjeka „koji je svojim osobnim angažmanom doprinjeo da se ispune svi zahtjevi Hrvata u Srbiji“, te mu se zahvaljuje „ispred brojnih pripadnika hrvatskе zajеdnicе, koji pozdravljaju iskrеni institucionalni dijalog (Vučić-Žigmanov) u pravcu punе intеgracijе Hrvata u srbijansko društvo“!!! I cijela hrvatska zajednica ovdje postaje odjednom „vidljiva i respektabilnija“, kako kaže Tomislav Žigmanov, zato što se on pojavljuje i u nekim srbijanskim medijima. Prednjači „Televizija Pink“ Željka Mitrovića i očekujemo da se Tomislav Žigmanov uskoro pojavi i u njenoj „Zadruzi“. Iznenada je postignut i „napredak u poboljšanju položaja Hrvata“ ovdje, kako u samom naslovu članka u „Hrvatskoj riječi“ br. 820 od 4. siječnja 2019. godine o Žigmanovljevom prelijetu kaže autor potpisan inicijalima D.B.P. Najtragičnije je što Tomislav Žigmanov sve to radi iz osobnih interesa, da bi ostao zastupnik u srbijanskoj Skupštini, ovog puta preko SNS, i tako zadržao i sve svoje druge brojne funkcije te obezbjedio svojim poltronima dobro plaćene poslove! „HRabro i po svaku cijenu“ (našu, naravno)!
 
Prelijetanje Tomislava Žigmanova iz demokratske opcije u naprednjačku je ovog puta uspjelo i svi Hrvati u Srbiji, posebno mi srijemski, morat ćemo pratiti njegov prelijet i na svim budućim izborima glasovati za Aleksndra Vučića, ili nas neće biti! A najbolje je da se svi počnemo izjašnjavati kao Bunjevci. Vrlo je isplativo. Samo tako možemo očekivati da budu kažnjeni i svi zločinci nad srijemskim Bunjevcima, pardon, Hrvatima. U jednom broju ranije u „Hrvatskoj riječi“ čitamo i da je Tomislav Žigmanov naš usud, poslao ga je izgleda sam Sotana osobno da ovdje s đavolima sadi tikve!
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li ministrica Gabrijela Žalac podnijeti ostavku?

Subota, 23/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1060 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević