Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

Hrvatsko nacionalno vijeće sastoji se od Bunjevaca...

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom intervjua Tomislava Žigmanova u „Hrvatskoj riječi“ br. 819 od 28. prosinca 2018. godine.
https://www.dnevnik.rs/sites/default/files/2018-08/Bunjevci%2014.JPG
U više svojih otvorenih pisama govorio sam o stoljetnom (1918.-2018.) teroru Bunjevaca nad Hrvatima u Vojvodini. Kroz intervju Tomislava Žigmanova, koji je dao Zvonku Sariću u „Hrvatskoj riječi“ br. 819. od 28. prosinca 2018. godine (valjda kao novogodišnju čestitku svim Hrvatima u Republici Srbiji), vidi se i rezultat tog terora. Bunjevac, koji u srbijanskoj Skupštini predstavlja sve Hrvate u Republici Srbiji (57.900 duša), Bunjevac, koji je predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke“ u Republici Srbiji, Bunjevac, koji je ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Bunjevac, koji je, očigledno uz nečiju pomoć, a sve je jasnije i čiju (što je i za očekivati od jednog Bunjevca) formirao najnoviji sastav Hrvatskog nacionalnog vijeća i u njemu na ključna mjesta postavio svoje Bunjevce, Bunjevac, koji je na ključna mjesta u „jedinom relevantnom časopisu na hrvatskom jeziku“ „Hrvatska riječ“ postavio svoje Bunjevce, gdje je i predsjednik Nakladničkog vijeća, Bunjevac, koji je za urednicu vojvođanskog TV programa na Hrvatskom jeziku postavio svoju Bunjevku, Bunjevac, koji je ušao u sve pore života Hrvata u Republici Srbiji, u intervjuu „Hrvatskoj riječi“ (u svom stilu samohvale) hvali „reuzltate“ svog rada, pri čemu kaže da je upravo on „osoba koja osluškuje interese brojnih lokalnih hrvatskih zajednica u Srbiji“ i upravo je on „institucionalni oblik komunikacije s predstavnicima najviših instanci srbijanskih vlasti, prije svega s predsjednikom Republike Aleksandrom Vučićem“!!!
Žigmanovu je odavno idol Milorad Pupovac, čiji broj funkcija, kako je sam rekao u emisiji na HRT1 „Nedjeljom u dva“, još uvijek nije dosegao, a sada mu je to očigledno i Aleksandar Vučić, čije je metode i manire već poprimio.
 
          
A sve što radi Žigmanov je manipulacija čitavim hrvatskim narodom ovdje isključivo iz osobnih interesa. Dr. sc. Slaven Bačić, predsjednik pređašnjeg HNV-a u dva mandata i Žigmanovljev dojučerašnji prvi suradnik, kojeg je ovaj jednim potezom odbacio kao prljavu krpu s kojom je desetak godina brisao pod, za Žigmanova u svom otvorenom pismu kaže: „Žigmanov manipulacijama pokušava postići kadrovska rješenja koja nemaju uporište među stranačkim članstvom, kako bi u svojim rukama preko lojalnih osoba koncentrirao vlast, moć i novac u hrvatskoj zajednici kao i da je pitanje samo koja će Žigmanovljeva manipulacija, neistina ili falsifikat biti slijedeća“.
 
A najnovija Žigmanovljeva manipulacija se sastoji u tome da na sljedećim parlamentarnim izborima ostane zastupnik Hrvata u srbijanskoj Skupštini i tako zadrži i sve ostale svoje funkcije te može raspolagati sa oko miliun eura srpskih i hrvatskih poreznih obveznika namjenjen svim Hrvatima u Republici Srbiji. Naime, na prevremenim ili redovitim parlamentarnim izborima Žigmanov ne može računati na Demokratsku stranku (ili sličnu stranku te orijentacije) preko čijih glasova je postao zastupnik i jedini spas mu je u Vučićevoj vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci! Tako je odjednom Vučić, kako kaže Žigmanov, taj koji je „osobno zaslužan za ispunjenje svih zahtjeva što su tražili Hrvati u Srbiji“!
 
Kroz intervju saznajemo da su to plac u Subotici za izdavačku kuću „Hrvatsku riječ“, dvije asvaltirane ulice u Tavankutu, ćuprija preko kanala u Monoštoru i, najveći uspjeh, obnova Doma kulture u Tavankutu! Bit će zanimljivo vidjeti tko će koristiti Dom kulture u Tavankutu, Bunjevci koji kažu da su i Hrvati ili Bunjevci koji kažu da ni slučajno nisu Hrvati, jer u Tavankutu je najveći antagonizam između ova dva „naroda“! Mi u Srijemu, kada netko kaže da je Bunjevac, nikako ne razlikujemo koji je Bunjevac u pitanju.
Sve ostalo je u tijeku riješavanja (s neizvjesnim ishodom) od čega mi srijemski Hrvati nemamo ništa!!! Povrat Hrvatskog doma u Srijemskoj Mitrovici, Hrvatskog doma u Rumi i svi drugi problemi koji nas tište rješavat će se u nedogled, da ne govorimo o tome da za zločine nad srijemskim Hrvatima još nitko nije odgovarao, a Bunjevci se za to bore, kako Žigmanov kaže, „HRabro i po svaku cijenu“ (čiju?)!!!
 
A „otkup“ rodne kuće bana Jelačića sve više sliči na tempiranu bombu. Vjerojatno je bunjevačka ideja da se ne kupi cijela rodna kuća bana Jelačića, već samo dio poslovnog prostora u prizemlju i jedan od pet stanova na katu, pri čemu je bio značajniji onaj stan koji ima balkon (!) od stana u kojem se rodio ban Jelačić!!! Mi srijemski Hrvati, posebno hrtkovački Hrvati, od najnovije  Žigmanovljeve orjentacije (već ga hvali „Televizija Pink“) očekujemo da će stan u kojem se rodio ban Jelačić kupiti Vojislav Šešelj i to obilježiti svjetlećom neonskom reklamon i isturenom radikalskom zastavom kroz prozor sobe u kojoj se rodio ban!!! U Hrtkovcima je tako već obilježena kuća koju je kupio Vojislav Šešelj. I sve to ne će smetati zastupniku svih Hrvata u srbijanskoj Skupštini ispod čijeg će imena na tv ekranima pri prenosu sjednica tog doma umjesto sadašnjeg DS ubuduće stajati SNS!  
 
Na kraju intervjua biser, kojih je Žigmanov pun kao lubenica sjemenki: Autor intervjua nosiocu svih funkcija vezanih za Hrvate u Republici Srbiji, inače književniku, pjesniku, pisacu, publicisti, uredniku, filozofu, profesoru, političkom analitičaru, vizionaru, piscu haiku poezije na bunjevačkoj ikavici, spaljivaču nepodobnih knjiga, vivisekcionaru vojvođanske i ine književnosti, uzdizaču plagijatora Ive Andrića, prvom elektoru i nosiocu još mnogih čuda, postavlja pitanje kako postiže sve uraditi, ovaj odgovara: „Od usuda se ne može pobjeći!“ Ni 57.900 Hrvata u Srbiji očigledno ne može pobjeći od svog usuda koji se zove Tomislav Žigmanov.
Sretna nam nova 2019. godina i početak novog stoljetnog terora.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Komentari   

+3 #2 Ive Katalinić 2019-01-08 17:00
O Bunjevcima znam puno, ovdi je nešto drugo u pitanju. Etnobiznismensk a politika. Svaki političar, a posebno manjinski u drugim državama, mora bi paziti na moral i etiku. Ipak nije sve u šoldima.
Citat
+3 #1 Mijo 2019-01-08 12:00
O Bunjevcima se dosta može pročitati u blogu koji nosi naziv "Bunjevci u Bačkoj i stvaranje samostalne hrvatske države".
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li ministrica Gabrijela Žalac podnijeti ostavku?

Subota, 23/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1103 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević