Get Adobe Flash player
Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

Budo prešućuje poslijeratne likvidacije u Zadru i...

Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

»Premijerova« bruxelleska protunarodna lobistička politika...

Premijer se zaigrao…

Premijer se zaigrao…

Ljudima je dosta prepucavanja, svađa,...

Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

Hrvatska kinematografija, kao i do 1990., ruši i razara...

Rudiment Udbine metodologije obračuna

Rudiment Udbine metodologije obračuna

Plenković nikako nije smio prekinuti zasjedanje Sabora. To je očajnički...

 • Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

  Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

  srijeda, 28. listopada 2020. 16:16
 • Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

  Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

  utorak, 27. listopada 2020. 12:12
 • Premijer se zaigrao…

  Premijer se zaigrao…

  srijeda, 28. listopada 2020. 16:10
 • Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

  Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

  četvrtak, 29. listopada 2020. 16:43
 • Rudiment Udbine metodologije obračuna

  Rudiment Udbine metodologije obračuna

  četvrtak, 29. listopada 2020. 16:38

Slika arkanovca iz Bijeljine za Furija Radina

 
 
Baš bi se moglo reći da se s Hrvatskom, kao Muji s brdom i obratno – hrvatska šutnja i (vele)izdaja tri puta na najvišim svjetskim (sudskim) instancijama raspravlja o genocidnosti Srba (bošnjačka tužba na ICTY-ju, hrvatska tužba na Sudu pravde u Den Haagu i britanska deklaracija u UN-u). Bez obzira na ishod navedenih slučajeva, svijet sluša priču o genocidnosti Srba. Što Hrvatskoj daje veliku mogućnost obrane njenih interesa. Ne samo na istoku.
http://www.e-novine.com/files.php?file=photo/region/BiH/balkan_bluz/Balkan_Bluz_03_u_784951837.jpg
Ovo je prilika i da se otupi oštrica iredenti. Dana 26. 7. 2015. na portalu „Dnevno.hr“ naslov „Monstrum koji je zgrozio svijet“... „Bivši Arkanovac ulovljen kamerom kako nogom zamahuje prema glavi mrtve žene, muslimanke Tife Šabanović“ (autor T. Budak). Ali, i u Vukovaru je kamera ulovila drugog arkanovca s nogom (čizmom) na mrtvoj ženi na vukovarskoj ulici (ta slika je bila na naslovnoj stranici „Hrvatskog tjednika“). Da sam saborski zastupnik, te slike bih skenirao, dijelio saborskim zastupnicima, najprije Furiju Radinu. Te slike bih poslao i hrvatsko-talijanskom književniku Giacomu Scottiju. Pa Australcu Peteru Hendkeu. I još mnogima. Obje! Sliku arkanovca koji u Bijeljini nogom zamahuje prema glavi mrtve žene i sliku drugog arkanovca s nogom na mrtvoj ženi na vukovarskoj ulici. Obje slike, da ne bi rekli kako je jedna slika – iznimka.
 
Kad Mujo ne će brdu, hoće brdo Muji, kad Hrvatska šuti, priča o genocidnosti Srba – teče. Sama od sebe. Priča zove ove dvije slike, kao i pismo Vedrana Vidučića („Iredentistički planovi talijanskih instituta“) objavljenog u Hrvatskom fokusu 23. 5. 2014. Ovo je prilika za napad na talijansko-srpski pakt... slikom – jumbo plakatom arkanovca s nogom na mrtvoj ženi, na savez: Pupovac – Radin.
 
Ovih dana, ruski premijer Dmitrij Medvjedjev u Sloveniji odaje počast poginulim ruskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu. Možda je i ruski premijer Medvjedjev, u arbitraži u Savudrijskoj vali. Možda je u Sloveniji i zbog čupanja Srbije iz ruskog zagrljaja. Pa ruski premijer Medvjedjev, kako ono reče donedavni predsjednik HND-a Zdenko Duka – zapišava teritorij. Vidite kakvih sve mišljenja ima. Pa da dovršim jumbo plakat arkanovaca... umjesto jumbo plakata hrvatskog političara (ne samo pred izbore – stalno) Hrvatskoj je potreban jumbo plakat arkanovaca s nogom na mrtvoj ženi. Preko arkanovaca, velikim crvenim slovima – četnik, ispod u zagradi – Srbin.
 
Na hrvatskim autocestama, jumbo plakat arkanovca potreban je, zbog, kako u „Hrvatskom tjedniku“ br. 565. kaže Miljenko Denona „lutaka iz sjene“ koje moderiraju situaciju i duhovno stanje. Samo tako bi se moglo svijetu poručiti kako je ono četnik, ne iz onog englesko-američkog igranog filma „Četnik“ u Drugom svjetskom ratu. Ako ne jumbo plakat, onda te dvije slike poslati u važnije europske i američke medije. Ako je ovo čudno i besmisleno, možda ima smisla ovo što ću reći u svezi požara koji haraju Hrvatskom. Ja bih donio zakon da civilna vlast (s DVD-om), svaki vlasnik kuće, imanja, koje može biti zahvaćeno požarom; sam(i), prije „sezone požara“ očist(e) i prostor oko naselja, kuće i imanja. Ja bih zadužio civilnu vlast da (o)čisti prostor ispod elektrovoda (drvenog).
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Anketa

Tko će pobijediiti na američkim predsjedničkim izborima?

Petak, 30/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1587 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević