Get Adobe Flash player
Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

Budo prešućuje poslijeratne likvidacije u Zadru i...

Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

»Premijerova« bruxelleska protunarodna lobistička politika...

Premijer se zaigrao…

Premijer se zaigrao…

Ljudima je dosta prepucavanja, svađa,...

Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

Hrvatska kinematografija, kao i do 1990., ruši i razara...

Rudiment Udbine metodologije obračuna

Rudiment Udbine metodologije obračuna

Plenković nikako nije smio prekinuti zasjedanje Sabora. To je očajnički...

 • Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

  Budimir Lončar i Tvrtko Jakovina lažu

  srijeda, 28. listopada 2020. 16:16
 • Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

  Ni Plenković ne će uspjeti promijeniti hrvatski narod

  utorak, 27. listopada 2020. 12:12
 • Premijer se zaigrao…

  Premijer se zaigrao…

  srijeda, 28. listopada 2020. 16:10
 • Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

  Crvena buržoazija vlada Hrvatskom

  četvrtak, 29. listopada 2020. 16:43
 • Rudiment Udbine metodologije obračuna

  Rudiment Udbine metodologije obračuna

  četvrtak, 29. listopada 2020. 16:38

Parada je suvišna

 
 
Predsjednik Kukuriku vlade RH ne može izdržati brojna zviždanja koja je doživio na prošlogodišnjem nastupu u Kninu za Dan pobjede 5. kolovoza. I u strahu da mu se to ne bi ponovilo pokušao je sve da izbjegne proslavu u Kninu te da u Zagrebu upriliči vojnu paradu. To je i zbog toga da se u Kninu što manje vrijeđa Srbe. No to su sve prokužili hrvatski branitelji i ne žele da bilo tko umanjuje Olujnu pobjedu Domovinskog rata, ondje gdje je agresija i počela i gdje joj je bila središnjica, u povijesnom hrvatskom Zvonimirovu gradu i gdje je i završila Olujnom pobjedom. I nema drugoga mjesta gdje bi bilo svečanije slaviti 5. kolovoza od Knina. Što se tiče same parade HV-a tko ne bi želio gledati paradu svoje hrvatske vojske u glavnome gradu samo kada to ne bi bilo na isti dan i išlo na smanjenje proslave toga dana velike pobjede Domovinskog rata. Zato je parada HV-a u Zagrebu na svoj način poremetila normalne odnose slavlja Olujne pobjede kod brojnih hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, samo i jedino zbog predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. Tako će i parada u Zagrebu proći bez odgovarajuće gledanosti i slave a i samo slavlje u Kninu će biti oštećeno tim ishitrenim danom prije, 4. kolovoza.
http://vojnapovijest.vecernji.hr/media/cache/7e/04/7e04df0ffff081bdd07229966fd0fe21.jpg
Četnička parada prije Oluje kod Slunja 1995.
 
Nered u RH prouzrokuje ovaj i ovakav predsjednik Vlade RH koji svojim nastupima izaziva odbojnost sugovornika. On svojom superiornošću nema dijaloga sa sugovornicima nego odmah sve pretvara u svađe, kako u stranci tako i u Hrvatskom saboru i svuda. On naziva hrvatske branitelje neškolovanom sirotinjom koja se borila za RH u Domovinskom ratu dok se on spremao za preuzimanje vlasti nad njima. I kako mu ne bi zviždali. Predsjednica RH ima velika okapanja s njime od samih izbora. On ne želi ni s kim dijalog u hrvatskim strukturama vlasti. Predsjednica je s pravom predlagala paradu HV-a sljedeće godine u Zagrebu na dan osnivanja HV-a odnosno Zbora narodne garde, što je bilo na mjestu i za inozemne prijateljske države za razliku od Olujne pobjede koja je bila hrvatska mimo želje tolikih nam nesklonih u Domovinskome ratu. Jedva da se nagovorilo Milanovića da pristane na paradu u Zagrebu dan prije Dana pobjede 5. kolovoza. To je sve nabijeno vremenski. Zar je čudno što hrvatski branitelji invalidi otkazuju sudjelovanje na paradi u Zagrebu iz tih razloga da bi bili normalno u Kninu na proslavi, i to ove dvadesete obljetničke godine kada i će se i slavlje iz Čavoglava održati u Kninu za 20. obljetnicu te pobjede a možda i stalno.
 
A znamo kako je i preko stotinu tisuća brojnih nazočnika bivalo u Čavoglavama, što će ovoga puta biti u Kninu. I to im smeta jer kao da im kantautor Marko Perković Thompson nije po volji pa mu još nisu niti dozvolili nastup u pulskoj areni koja još praktično nije za Thompsona oslobođena od jugomanijaka. A tko je popularniji od Marka Perkovića Thompsona u braniteljskim redovima na tome području. Zato je samo zbog predsjednika Vlade Zorana Milanovića sve ovo poremećeno uz milijunske iznose kuna koje se troše za vojnu paradu u Zagrebu što je svakako bilo daleko realnije sljedeće godine za dan HV-a kada je Hrvatska vojska utemeljena. No nastojmo biti, tko god može, i u Zagrebu na Paradi i u Kninu na velikom slavlju naše velike pobjede Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Žalosno je da se sve radi po kapricu jedne osobe predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića kojega niti u SDP-u izgleda nema tko pristojniji zamijeniti.
 

Mate Ćavar, Savjet Slobodne Hrvatske

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Anketa

Tko će pobijediiti na američkim predsjedničkim izborima?

Petak, 30/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1503 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević