Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Prema njima Šljivančanin je slobodan čovjek, a Norac nije!

 
 
Pismo HNES-u
Poštovani gospodine Šeparoviću, ako se Documenta može optužiti kao pravni subjekt, ja bih tako optužio i HNS (Hrvatski nogometni savez).
https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_image.php?d=AQAW2bzfzt7EVsi3&w=470&h=246&url=http%3A%2F%2Fwww.9gbr-vukovi.com%2Fimages%2Fstories%2Fmirko_norac.jpg&cfs=1&upscale=1&sx=0&sy=94&sw=443&sh=232
Mirko Norac, general Hrvatske vojske
 
Već sam u Fokusu pisao da se SANU-ov Memorandum 2 i kroz nogomet provodi. Pisao sam protiv Šimunića. Kako? Zašto? Problemi koje stvaraju huligani na nogometnom stadionu za vrijeme odigravanja nogometne utakmice, nisu, recimo neki ili nečiji performance; nego organizirane – režirane predstave u kojima se režiser i statisti kriju. Huligani iz Hrvatske ne smiju izvan Hrvatske... u Francusku. Pa oni sa San Sira (nogometna utakmica između Italije i Hrvatske prošle godine u Italiji), njih petnaest. Tko su oni? Arkanovci? I na kraju, najvažnije pitanje – je li poklič s nogometnog igrališta „Za dom spremni“, doveo Kolindu Grabar Kitarović za predsjedni(cu)ka Hrvatske? Mislim da se u ovom slučaju može reći: „Više štete nego koristi.“
 
Ne vjerujem da je Hrvatima iz BiH i Amerike potreban neki nacionalni naboj, neki stimulans. Njima je potrebna samo mogućnost (fizička) biranja jednog od dvojice. Dok u zapadnoj Hrvatskoj poklič „Za dom spremni“ nekima dobro dođe, to je za njih, zna se što – fašizam. Dakle, korist od pokliča s nogometnog igrališta „Za dom spremni“, za neke je upitna. A šteta neupitna. Štetu Hrvatska zbraja, trpi i plaća. Tako je to u zemlji u kojoj  se sudci natječu tko će bolje od nekog osuđenika napraviti estradnu zvijezdu. A Mirka Norca, kao prvu žrtvu tih sudaca, nitko i ne spominje. Baš zbog ovog stanja u hrvatskom pravosuđu (zbog Milana Bandića), netko bi morao pitati jesu li pravosudni procesi u Hrvatskoj protiv Mirka Norca bili regularni? Baš HNES-ova osuda Documente zahtijeva reviziju procesa protiv Mirka Norca jer je Documenta nadzirala te procese. Ali ništa od toga u Hrvatskoj.
 
Stoga bih ja u Bruxelles, u Europski parlament. Jer problem hrvatskog pravosuđa može biti i europski problem – veliki. Odnosno pravosudni proces za zločin u Ahmićima – „Ahmićko izvješće“ – Anto Nobilo? Kao i predstojeća presuda „Bosanskohercegovačkoj šestorci“... Praljak? Negativna presuda Hrvatskoj, jača li ISIL? Pa izjava Vesne Pusić: „Hrvatska je izvršila agresiju na BIH“? Mislim da bi hrvatski europarlamentarci u Bruxellesu morali lobirati protiv Vesne Pusić. Protiv njezine kandidature za glavnog tajnika UN-a. Mogli bi lobirati i protiv Mladena Bajića, kandidata Ustavnog suda RH. Jer su procesi za zločin u Ahmićima kao i pravosudni proces protiv „Bosanskohrcegovačke šestorke“ povezani s DORH-om.
 
Pa poštovana gospođo predsjednice Kitarović, hoćete li na proslavu „Oluje“ pozvati Mirka Norca? To zahtijeva zaokret prema regionu. Jedan Vaš savjetnik... Vlatko Cvrtila (?) mogao bi Vam reći kako je Mirko Norac bio glavni, najzaslužniji, u operaciji „Maslenica“ koja je prethodila „Oluji“. Inače, „Slučaj Mirko Norac“ zahtijeva posebnu političku analizu. Kad kažem da je Mirko Norac bio prva žrtva hrvatskog pravosuđa, to je bio i prvi pravosudni udar regiona na suverenu Hrvatsku. Mislim da je Mirko Norac bio prvi hrvatski general – zapovjednik brigade, optužen za ratni zločin. Muka mi je Mirka Norca uspoređivati s Veselinom Šljivančaninom. Ali moram. Šljivančanin vjerojatno dolazi u Hrvatsku. Za to hrvatski pravosudni stručnjak ima objašnjenje: „Šljivančanin je ipak odslužio određenu zatvorsku kaznu.“ Danas je Šljivančanin slobodan čovjek. Pa može, i na Brijune, u Opatiju. Međutim, Mirko Norac je za tog hrvatskog pravosudnog stručnjaka – osuđeni ratni zločinac. Pečat je udaren. Carinska plomba je stavljena – zauvijek.
 
Ako predsjednik države ima ovlasti i nad  Ministarstvom vanjskih poslova, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić može smijeniti! A zašto se političari uopće ljube? Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović – Radimir Čačić? Ljubi li se Angela Merkl s Putinom, Hollandom? Ljubi li se predsjednik SAD-a s predsjednikom Grčke? Ili je to običaj samo u regiji?
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 27/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1183 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević