Get Adobe Flash player
I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

Oštri sukob na hrvatskoj desnici     Ovu...

Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

Delije u Ateni – protivno velikosrpskim svojatanjima hrvatskoga juga...

Tko financira Miroslava Škoru?

Tko financira Miroslava Škoru?

Ivan Vrdoljak, Vladimir Šeks, Vladimir Putin,...

Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

U nas je raspoloživa pljačka potpuno zanemarila potrebu stvaranja novih...

Sve je moguće. Favorita nema!

Sve je moguće. Favorita nema!

Onomu tko nas i našu državu učini normalnim, treba dodijeliti...

 • I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

  I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj

  četvrtak, 12. prosinca 2019. 10:24
 • Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

  Jumbo ćirilica - ljepilo za miševe

  četvrtak, 12. prosinca 2019. 10:07
 • Tko financira Miroslava Škoru?

  Tko financira Miroslava Škoru?

  srijeda, 11. prosinca 2019. 17:12
 • Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

  Uništava nas sprega kriminala i pravosuđa

  srijeda, 11. prosinca 2019. 17:01
 • Sve je moguće. Favorita nema!

  Sve je moguće. Favorita nema!

  srijeda, 11. prosinca 2019. 16:57

U Zagrebu zakleti račanovac - vedri i oblači

 
 
Zbrajajući široj javnosti poznate činjenice o politici u (o) današnjoj Hrvatskoj i bivšoj državi Jugoslaviji, tražim nešto u Svijetu što bi se moglo usporediti s time. I dolazim do zaključka da je to bio apartheid u Južnoafričkoj Republici (JAR). Još i gore. Afrikanci u JAR-u nisu imali svoj Vukovar i svog oskarovca Branka Lustiga. Koga sam odabrao kao posrednika u diskriminaciji i segregaciji Hrvata. Jer Hrvati u BiH su diskriminirani i u izolaciji. Pa i Hrvati u Hrvatskoj su diskriminirani. Vidjet ćemo kako. Oscar je tu jako važan.
http://www.bolnica-srebrnjak.hr/index.php/en/photogalery/image?view=image&format=raw&type=orig&id=62
Ni u slikama iz Lenjingrada iz Drugog svjetskog rata, Svijet nije gledao uplakanu djevojčicu, u plavom kaputiću. Nije gledao kolonu koja hoda ispred tenkova. I nije slušao „Adolfe, šalji nam salate…“. Ali, hrvatski Oskarovac i logoraš iz Auschwitza pok. Branko Lustig, ne dolazi 18. studenoga u Vukovar. Jer to je, kažu njegovi, „ustaški dernek“. Branko Lustig, kao logoraš iz Auschwitza dolazi u Jasenovac. Zbog čega se ja osjećam ugrožen. Stalno me se vrijeđa i ponižava. Jer kad taj velikan svjetskog glasa i ugleda dolazi u Jasenovac, a zaobilazi Vukovar, ja tu vidim onu… “Nastavi dalje, to su ustaše“. Stoga moramo povezati Ivu Josipovića i Branka Lustiga. Odnosno, Lustigovo zaobilaženje Vukovara i Josipovićev govor u Knesetu. Kao ključne detalje jednog programa. Jedne velike urote.  
 
Kad toliko razvikan humanist svjetskog glasa zaobilazi Vukovar. Kao poseban slučaj ljudske patnje, razaranja, nasilja, mržnje i zločina, svijetu prezentiran; on šalje poruku: Nije nas briga, to ste zaslužili, za nas niste ljudi, vi ste ustaše! Što je nastavak, ili prethodnica Josipovićeva govora u Knesetu. Jer kad predsjednik Hrvatske u Knesetu govori da u Hrvatskoj, i danas ima puno ustaških guja, možemo reći, nasuprot onoj o predsjedniku bez ovlasti, da on ima ovlasti za genocid. Jer se može reći da je on Titin slijednik. On opravdava Titin genocid nad Hrvatima - u Knesetu! A u Knesetu i u Bijeloj kući je napisana povijest (Europe) Drugoga svjetskog rata. Ta napisana povijest je oblikovala sadašnjost i trasira politiku budućnosti. Zbog napisane povijesti o ustašama, imali smo Vukovar. I zbog te napisane povijesti o ustašama, nedavno je sagrađen srpsko-američki spomen-dom u Srbu.
 
A da je logoraš Auschwitza i oskarovac Branko Lustig 18. studenoga dolazio položiti vijenac ispred vukovarske bolnice, on bi došao u sukob s Nobelom. Odnosno sa žirijem koji je Peteru Handkeu dodijelio Nobelovu nagradu za književnost. Peteru Handkeu koji je napisao knjigu Pravda za Srbiju, i koji je bio na sprovodu Slobodana Miloševića. Ako je to bio sprovod Slobodanu Miloševiću!? Kao Titi i Draži Mihailoviću. Kažu da se ne zna za grob Draže Mihailovića. Tko zna, možda je Neznani junak sa Avale Draža Mihailović? Možda je Draža Mihailović dugo poslije 1946. dolazio kod Tite na Brijune. Možda je na Brijunima imao svoj ured. A da je oskarovac i logoraš iz Auschwitza dolazio 18. studenoga u Vukovar, što bi moralo biti objavljivano, sigurno bi to bilo ugrozilo gradnju američko-srpskog spomen doma u Srbu. To bi izazvalo veliki skandal u najvišim sferama najviših međunarodnih humanističkih institucija… Oskarovac i logoraš iz Auschwitza, klanja se žrtvama miljenika Nobelovca Handkea - Slobodana Miloševića. I na koncu, da je Branko Lustig dolazio 18. studenog u Vukovar, bio bi odbačen od onih koji su bili u prvim redovima na njegovoj komemoraciji.
 
U toj velikoj uroti proti Hrvata, Goebbels i Quisling rade punom parom u Hrvatskoj. Rade na anketama i na „borbi protiv korupcije“. Što treba gledati kao generiranje mržnje prema Hrvatima. Odnosno, prema HDZ-u. Jer u tim anketama, samo što ne kažu da je glasač HDZ-a nepismena seljačina, a SDP-a gradski gospodin. Što moramo staviti u kontekst odnosa proglašenih autoriteta i skupina humanosti prema Jasenovcu i Vukovaru. Koji funkcioniraju na paroli „Svaki ratni zločin treba osuditi“ - osim vukovarske bolnice. U toj goebbelsovoj propagandi, očekivani, logični apsurd… Vrh HDZ-a kriminalan, na krilima nepismene rulje pljačka i korumpira. Kad tamo, zakleti račanovac - vedri i oblači. Milan Bandić postavlja ravnatelje bolnica i intendante kazališta.  
 
Kad tome dodamo „Tuđmanovu agresiju na BiH“, pravosudne procese protiv hrvatskih generala, te neke uzvike i grafite o Srbima u Hrvatskoj, što bi mogao biti srpski reket…proizvodnja ugroženosti da bi se moglo napasti. Kao reketarenje kafića itd. Možemo reći da je već stvoren okvir za mržnju protiv Hrvata. Što je najgore, u predsjedničkoj kampanji za predsjednika Hrvatske, nema na vidiku onoga kandidata koji ima namjeru razbiti okvir mržnje protiv Hrvata. A za hrvatske elite (iz Frljićeva kazališta u Rijeci), 18. studenoga u Vukovaru je „ustaški dernek“, a smrt jedne starice (Mani Gotovac) nacionalna tragedija.
 
Austrijski Slovenac Handke optužio Hrvate u BiH
 
Nastojeći ublažiti kritike zbog saveza sa Srbijom (Pravda za Srbiju i dolazak na sprovod Slobodana Miloševića), Nobelovac Peter Handke postaje još agresivniji vanjski, vrlo utjecajni faktor na međunarodnu politiku prema BiH. Naime, nakon kritika i nedolaska nekih veleposlanika na dodjelu (njemu) Nobelove nagrade za književnost, Peter Handke, postaje mirotvorac. I pritom otvara prostor za otvaranje pravosudnog protiv sebe od Hrvatske. Jer on (Peter Handke) preko posrednika traži dvije žrtve iz rata u BiH. Traži jednu Muslimanku i jednu Srpkinju koje su izgubile svoje sinove na protivničkim stranama. Ali ne spominje Hrvaticu kao žrtvu. Budući da je u pitanju borba za teritorij - etničko čišćenje - žrtvi pripada teritorij. Tako nobelovac Peter Handke Srbima i Muslimanima dariva BiH. Implicite, Hrvate optužuje za etničko čišćenje Srba i muslimana. Jer, kad su u sukobu trojica, a dvojica žrtva, treći je krivac (agresor). Stoga ja od Petera Handkea tražim ispriku Hrvatima. Što on kao nobelovac vrši veliki pritisak na međunarodnu politiku prema BiH - na štetu Hrvata. Kada i Hrvate ne tretira kao žrtve rata u BiH. Već ih, implicite, tretira kao agresore na Srbe i muslimane u BiH.

 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

U pozivu nije naveden rok slanja rukopisa, nedostaju detaljni uvjeti, sastav Nakladničkog vijeća...

 
 
Nakladničko vijeće NIU “Hrvatska riječ” već drugi put objavljuje vrlo neprofesionalan (kao što je uglavnom sve u ovoj izdavačkoj kući) poziv književnim autorima i autoricama za slanje neobjavljenih rukopisa. U pozivu nije naveden rok slanja rukopisa, nedostaju detaljni uvjeti, sastav Nakladničkog vijeća, vrijeme konzultacije s autorima poslije roka slanja rukopisa i na kraju transparentnost svega toga. U dosadašnjem sastavu Nakladničkog vijeća ne postoji ličnost kompetntna za pravu ocijenu vrijednosti književnog dijela i sve su to namješteni likovi uglavnom iz subotičkog obiteljskog kruga „bunjevačkih Hrvata“.
https://www.travelseewrite.com/wp-content/uploads/2019/04/St.-Sava-Church-Belgrade-Serbia-Eastern-Europe-min-1024x717.jpg
Ako se ne ćemo samo igrati (za veliki novac) s vrijednostima književnih radova autora Hrvata u Republici Srbiji Nakladaničko vijeće u tom sastavu mora pribaviti kritiku pojedinih dijela od profesionalnih književnih kritičara, poznatih imena u toj branši (iz Republike Srbije i iz Republike Hrvatske). Samo tako se vrijedna književna dijela Hrvata u Srbiji mogu plasirati i u književni opus većinskog naroda. Svojevremeno ste tiskali zbirku pjesama plagijatorice poznatih pjesnika, među kojima i našeg nobelovca Ive Andrića! Za početak molim Nakladničko vijeće NIU „Hrvatska riječ“ da ispuni svoje osnovno poslanje kulturne komunikacije i javi mi je li uopće zaprimilo moje rukopise na hrvatskom jeziku koje sam poslao prije više od deset dana. Radi se o knjizi „Otvorena pisma“ (204 str.) i romanu „Martina“ (176 str.).
Srdačan pozdrav iz Novog Sada.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Ostvarimo neposrednu demokraciju 22. prosinca

 
 
Prema izjavi zastupnika Vlahe Orepića za Slobodnu Dalmaciju svibnja 2017. godine da vlasti Republike Hrvatske sprječavaju sređivanje Registra birača provjeravanjem prebivališta kojim je iz Registra birača s prebivalištem u Hrvatskoj prije lokalnih izbora 2017. godine trebalo izbrisati 269.516 birača te tvrdnjama demografa prof. dr. sc. Stjepana Šterca i prof. dr. sc. Anđelka Akrapa, savjetnika za demografiju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, da u Hrvatskoj ima prebivalište između 3,3 i 3,4 milijuna birača Građanske inicijative "Glasujmo imenom i prezimenom" i "Narod odlučuje" su 2014. i 2018. godine skupile dovoljno potpisa za referendumsko odlučivanje o izbornim pravilima ali je Vlada predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, uz pomoć ustavnih sudaca utjecajem Vladimira Šeksa, kršenjem Ustava grubom manipulacijom Registrom birača spriječila održavanje referenduma, a građanska inicijativa "Narod odlučuje" ima više od 10 % valjanih potpisa birača s prebivalištem u Hrvatskoj i bez potpisa birača koje je Kuščevićevo = Plenkovićevo Povjerenstvo "festivalom demokracije" proglasilo nevažećim.
https://balk.hu/wp-content/uploads/2019/11/predjednica-kolinda-grabar-kitarovic.jpg
Dosta je gušenja neposredne demokracije!
 
Članak 1. Ustava Republike Hrvatske
1. Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
2.  U  Republici  Hrvatskoj  vlast  proizlazi  iz  naroda i  pripada  narodu  kao  zajednici  slobodnih  i ravnopravnih državljana.
3.  Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem. 
Predsjednički kandidati založite se da zastupnici Hrvatskog sabora ispune bitne zahtjeve građanskih inicijativa "Glasujmo imenom i prezimenom" i " Narod odlučuje " na slijedeći način:
1. da smanje maksimalni broj zastupnika u Hrvatskom saboru sa 160 na 120 i smanje broj zastupnika nacionalnih manjina s 8 na 4.
2. da izglasaju izbore zastupnika Hrvatskog sabora dvokružnim mješovitim izbornim sustavom (54 razmjernim i 48 većinskim izbornim sustavom);
3. da smanje izborni prag s 5 % na 4 % kod razmjernog izbornog sustava, 4. da ujednače broj stanovnika po zastupniku u izbornim jedinicama;
5. da zabrane dijeljenje županija i grada Zagreba na više izbornih jedinica kod razmjernog izbornog sustava,
6. da izglasaju glasovanje dopisnim i/ili elektroničkim putem;
7. da izglasaju uvjet kandidature svih stranaka potpisom najmanje 150 birača po zastupniku za izbore u Hrvatski sabor, a za izbore zastupnika u Europski parlament 750 i
8. da izglasaju samostalni nastup stranaka na izborima prije idućih izbora za Hrvatski sabor!  
 
KRETANJE BROJA BIRAČA S PREBIVALIŠTEM U HRVATSKOJ NA IZBORIMA I PREMA RJEŠENJIMA ARSENA BAUKA ZA REFERENDUME 2014. I 2015. GODINE
 
Datum
B
ΔB
Δt
ΔB/ Δt
B - P
25.05.  2014.       EP
3.760.783
-
-
-
273.749
21. 09. 2014.       RB
4.042.522
281.739
119
864.157
555.488
28.12.   2014.         P
3.773.687
- 268.835
98
-1.001.273
286.653
11.01.  2015.          P
3.788.039
14.352
14
374.177
301.005
30. 05. 2015.       RB
3.817.092
29.053
139
76.290
330.058
08.11.  2015.          S
3.759.844
- 57.248
162
- 128.985
272.810
 
Oznake u tablici:
B = broj registriranih birača na biračkim mjestima s prebivalištem u Hrvatskoj,
ΔB  = Bi+1 - B= promjena broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj između dvaju uzastopno održanih izbora,
Δt = vremenski razmak izražen u danima između dvaju uzastopno održanih izbora,
ΔB  / Δt = prosječna godišnja promjena broja birača i
B - P = razlika broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj i broja punoljetnih stanovnika popisan 2011. godine.
EP = izbori za Europski parlament,
P = predsjednički izbori,
S = izbori za Hrvatski sabor i
RB = broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema rješenjima Ministarstva uprave za potreban broj potpisa referendumskim inicijativama za održavanje referenduma na dan početka skupljanja potpisa u 00 sati. Predznak + odgovara prirastu, a - padu broja birača. Prirast i pad birača ne može biti veći od prirasta ili pada broja stanovnika uzimajući u obzir prirodno i migracijsko kretanja stanovništva! Kretanje broja birača s prebivalištem u Hrvatskoj grubo odstupa od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva Hrvatske.
 
Kako se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj iz evidencije u Registru birača od 21. rujna 2014. do 30. svibnja 2015. godine prema Rješenju koje je potpisao bivši ministar uprave Arsen Bauk smanjio sa 4.042.522 na 3.817.092 odnosno za 225.430 birača za samo 251 dan? To je nemoguće! Predsjednički kandidat na izborima 2014. godine Milan Kujundžić je tijekom izborne kampanje izjavio: "Ministar Arsen Bauk upravo nam je jasno i nedvosmisleno priznao da u Hrvatskoj živi tek 3,5 milijuna stanovnika s pravom glasa". "Normalno" je i s "karakterom" da Arsen Bauk laže Ustavnom sudu. Zna se! "Normalno" je da Predsjednica Republike šutnjom odobrava laganje. Masovno izađimo na izbore 22. prosinca i glasajmo za kandidate stranaka koje nisu glasovanjem u Hrvatskom saboru sudjelovale u gušenju neposredne demokracije!
 

Edo Zenzerović

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Komu ćete dati svoj glas na predsjedničkim izborima?

Petak, 13/12/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1528 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević