Get Adobe Flash player
Protuhrvatska revizija povijesti

Protuhrvatska revizija povijesti

Optužba za reviziju povijesti reže glavu u...

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

Hrvatska je vojno pobijedila Srbiju, ali ne i srpski...

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

Hrvatske pravosudne institucije...

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

Kratak popis velikosrpskih akcija hrvatskih Srba zadnjih...

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

Bivši lopov u Samoboru ugostio njemačkog...

 • Protuhrvatska revizija povijesti

  Protuhrvatska revizija povijesti

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 18:26
 • Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  Tko brani fašizam i tko napada antifašizam?

  četvrtak, 17. siječnja 2019. 13:48
 • Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  Plaćamo da nas blate i vrijeđaju

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:37
 • Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  Hrvatskoj treba »Bijela knjiga«!

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:32
 • Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  Lažno predstavljanje saborskoga zastupnika

  utorak, 15. siječnja 2019. 17:16

Kada će Srbija isplatiti odštetu Židovima za genocid zbog kojeg se Nedić osobno Hitleru pohvalio

 
 
Dačić je ipak na takvom mjestu u srbijanskoj državnoj hijerarhiji da se smtra da bi "po difoltu" ipak trebao znati bar elementarene relevantne činjenice o nečem o čemu govori, a to bi u najkraćem, recimo moglo da bude slijedeće...:
1) Proporcionalno ukupnom broju pripadnika neke nacije, navjeće sudjelovanje u oružanim odredima NOP-a u Drugome svjetskom ratu imali su Slovenci, zatim Hrvati, a tek zatim zatim... Srbi.
https://www.kurir.rs/data/images/2013/08/17/08/353671_vesanje-terazije-istorijski-arhiv-beograd_ls.jpg
2) Masovna "evakuacija" Srba u vrijeme redarstveno vojne akcije "Oluja"... uz prijetnju smrti... provedena je po naređenju nekakve "vrhovne komande vojske RSK" i to se lijepo vidi i na snimcima RTS-a, snimljenim za vrijeme te akcije.
3) Je li, odnosno kada će Srbija isplatiti odštetu Židovima za genocid zbog kojeg se Nedić osobno Hitleru pohvalio kako je... eto... Srbija uspjela postati prva država "Juden frei" u toj novoj ... "Slobodno Evropi, kako je rekao Nedić?! I
4) Ima li uopće smisla nastavljati ili je stvarno nepotrebno reagirati na besmislice kakve lupeta Dačić?!
 

Jura z bregov, Politika, Beograd, 10. I. 2019., http://www.politika.rs/sr/clanak/419950/Dacic-Hrvatska-da-se-izvini-Srbima-za-genocid-pa-da-deli-lekcije

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Nevjerojatan podcjenjivački balkanski provincijalizam novinskih i televizijskih batlera

 
 
Već godinama bezuspješno pokušavam odgovoriti na pitanje što je u glavama novinara koji su podsvjesno usvojili fraze "na ovim prostorima" i "u regiji", i gdje su to "ovi prostori" i o kojoj se regiji radi ako ne o drugom imenu za Jugoslaviju? Kako se iz Hrvatske i u Hrvatskoj, hrvatski prostori mogu percipirati kao "ovi prostori" u kontekstu govora o prostoru same Hrvatske, i kako se može podrazumijevati da je regija u kojoj se nalazi Hrvatska "region", a nije "u regiji", recimo, zajedno s Austrijom i Mađarskom?
https://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/08/ea/ef/60/nis-fortress.jpg
Zamislite da živite u Austriji ili Poljskoj - zar ne bi li rekli: to i to se dogodilo u Austriji, to i to se dogodilo u Poljskoj, a ne - "na ovim prostorima"? Zašto se misleći na Hrvatsku mora reći "ovi prostori"? Zar je Hrvatska tako mala da nema i manjih zemalja od nje u Europi, iako s puno većom nacionalnom i državnom samosviješću?  Nedavno čujem na jednom tv-dnevniku novinar kaže za Antu Kostelića da je najveći skijaški trener "na ovim prostorima"! Hej, kojim prostorima? Pa on je jedan od najboljih na svijetu! Nevjerojatan je taj podcjenjivački balkanski provincijalizam novinskih i televizijskih batlera prema hrvatskim veličinama. Otuda i Hrvatskoj nije dovoljno im biti Hrvatska nego mora postati atom u molekuli "regiona".
 

Zoran Vukman, https://www.facebook.com/izaobzora/?__tn__=kC-R&eid=ARBAdwXK4MWB5IgWpH__oRC3sIlzFSXY1UjFkKJEZEidPzyQo0lmXv9IAIscl8rixVivS1QfEqKkT_d7&hc_ref=ARTSGaKBHNW778Jsohn6VTNcoLSmgEkYBrxt2ZHthv_NwareOhDdQ-cWA_nIzMgoye8&fref=nf

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Srbija gradi most preko kojega idu ribiči, turisti i oni koji s druge strane imaju vikendice

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka „Od obećanja do gradilišta jedno desetljećje“ u „Hrvatskoj riječi br. 821“ od 11. siječnja 2019. godine.
http://91.222.4.37/upload/thumbs/images/2018//03/09n/01-Backi-Monostor-Dotrjao-most_620x0.jpg
O potrebi za rekonstrukcijom mosta kod Monoštora godinama smo toliko čitali i slušali od predstavnika hrvatske zajedice ovdje da smo mi srijemski Hrvati mislili da se radi o mostu preko Dunava! Tomislav Žigmanov, čovjek koji u svemu predstavlja sve Hrvate u Republici Srbiji, naznačio je i pri susretu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, prije skoro tri godine u Donjem Tavankutu, gradnju ovog mosta kao jednu od bitnih investicija za Hrvate u Republici Srbiji. Tada je potpisana i deklaracija o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske koja je podrazumjevala i gradnju mosta kod Monoštora!
 
Nedavno, upravo od Žigmanova, saznajemo da su zahvaljujući osobnom angažiranju Aleksandra Vučića skoro svi zahtjevi Hrvata u Republici Srbiji postavljeni pri tom susretu ispunjeni (!?), a sada u članku „Od obećanja do gradilišta jedno desetljećje“ u „Hrvatskoj riječi“ br. 821“ od 11. siječnja 2019. godine, čitamo da je upravo počela i gradnja mosta kod Monoštora „zahvaljujući izravnom razgovoru predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i zastupnika u republičkom parlamentu Tomislava Žigmanova“! Onda u tom članku čitamo da je most „Šmaguc“ stara drvena ćuprija preko kanala Dunav-Tisa-Dunav koja spaja Monoštor s rezervatom prirode. Preko njega idu ribiči, turisti i oni koji s druge strane imaju vikendice. Zadnjih mjeseci je bio u takvom stanju da su ga na svoj rizik koristili pješaci i biciklisti, vozila su išla 25 kilometara okolo, a drva su „Vojvodinašume“ prevozile preko pontonskog mosta.
 
Ne umanjujući dobrobit rekonstrukcije ovog drvenog mosta (istih gabarita kao i pređašnji) za mještane Monoštora, turiste, ribiče, vikendaše i prevoznike drva, na koju su predugo čekali, neprimjereno je izdizanje ove gradnje na razinu  rješavanja otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske, pri čemu se naglašava da je srbijanska strana, uz asvaltiranje dva šora u Donjem Tavankutu i početak obnove Doma kulture u tom selu, ispunila skoro sve zahteve hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji kada su u pitanju investicije!!!
 
Ovakvo naglašavanje onoga što je sve učinjeno na tom planu i pompezne izjave u medijima služe ovdje jedino za hvalisanje lika i djela Tomislava Žigmanova, a Hrvati u Republici Srbiji imaju neizmjerljivu štetu od ove manipulacije, jer se izjednjačava ono što Hrvatska investira u objekte srpske zajednice u Hrvatskoj sa onim što mi ovdje dobijamo! Ćuprija „Šmaguc“ je eklatantan primjer za to! Čudno je da kamen temeljac (u ovom slučaju zabadanje balvana u vodu) za „Šmaguc“ nisu udarili Aleksandar Vučić i Tomislav Žigmanov osobno uz direktan prijenos „Televizije Pink“.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 23/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1327 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević